А през Новата година дори, АПРИЛчето ще стане на ТРИ!!!

• 12 133
  • 305
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро!  Hug

Честит рожден ден на Митко! Кате, да ви е жив и здрав   bouquet

Ние оставяме Яна за през нощта само при нашите. Събота следобед я водим и си я взимаме неделя следобед. При свеки  Naughty след поредната издънка не я оставям. Тя обича да ходи при майка ми, защото те много я занимават, водят я по театри, пеят, танцуват...забавлява се там. Само дето скоро не сме я водили, за да не натоварвам майка ми, нека си почива след случката с висулката.

Кажете ми забелязали ли сте децата ви да се страхуват от тъмното? Никога не съм плашила Яна с това, но от известно време умира от страх като е на тъмно. Снощи искаше да отиде в другата стая, отвори си вратата и веднага дотърча в при мен с ейй такива очи  Shocked и сърцето й щеше да изскочи. Питам  я какво става - тя едвам си взима дъх да каже -  било тъмно и имало вълк.  Само на светната лампа иска да заспи, снощи легнах с нея, загасих лампата, обяснявам й че няма никой...тя обаче плаче ли плаче, завивиа се през глава и не иска да погледне в тъмното. Много е странна.

# 241
  • София
Кате, да ти е жив и здрав Митко! Много весело настроение днес и хубав празник!  Hug

Вени, аз не знам какво да те посъветвам! Ти какво чувстваш, че трябва да изчакаш или? Прегръщам те!  Hug

aneliz, помним те! Надявам се на следващия преглед да се установи, че всичко е наред! Аз бях кума и ще се радвам с нещо да помогна. Ако още не си купила чаши, ще ти дам един съвет : понеже сватбарските ми се видяха прекалено гиздави, взех от турски магазин за стълкени изделия от втория етаж на Сити център, и цената беше на половина!

Нуни, Реа много се страхува от тъмно! То и аз се страхувам!  Sad

# 242

Честит Рожден Ден на Митко! Кате, честит празник и на теб  bouquet

Нуни, и Кало се страхува от тъмното, но вече все по-рядко. И той ми казва, че има вълк ... Аз го питам какво иска този вълк и да ми разкаже за него. След това казваме на вълка, че вече е време за сън и той трябва да си ходи в неговото легло да спи и че това си е стаята на Кало и тук той си спи  и такива разни ... и така си говорим за всичко, от което се плаши и сякаш преминава лека полека ... Вече почти не се плаши от тъмното .. Имаше един период, в който казваше, че баба Меца или баба Яга ще дойде и ще го изяде (това предполагам, че е от яслата, ние никога не сме споменавали, че баба Меца яде деца, баба Яга пък даже и не сме я споменавали). Тогава обяснявах, че баба Меца не яде деца, тя е добричка и обича мед, за баба Яга измислям нещо друго ... Последва "Ама като изпапа меда, ще ме изпапа мен", тогава си говорихме, че, като свърши меда, ще отиде в гората да помоли пчеличките да и дадат още мед и такива разни ...
При нас засега тези разговори вършат работа ...

# 243
  • София
Забравих да ви кажа, че водихме Реа на кино. Гледахме комедия "Приказки за лека нощ". Тя само в един момент прекалено много се развълнува и започна да вика, иначе се държа супер! Беше страхотно, ядохме пуканки, пихме сокче, суперрр! А сега колко подходящи филми излизат!

# 244
  • София
Честит имен ден на Тонитата!
Честит рожден ден на Митко!

Анелиз, радваме се да те видим отново тук! Дано всичко с малкия калпазанин вече да е наред!  Peace
А като си кума, единственото задължение е да се направиш много красива!  Grinning Аз съм била кума на 2 сватби и нещата при всяка бяха страшно различни - обсъдете всичко предварително с младоженците. Но по принцип, всички задължения са за кума, а кумата само трябва да краси събитието (най-много да се наложи да тропнеш някоя ръченица и да водиш хорото) А чаши сме купували само за едната сватба, и то медни, не стъклени (младоженците така искаха)

Вени, понякога дори само докато споделяш проблема, може да видиш решението, дори и без да си получила някакви адекватни съвети. Винаги е по-добре да споделиш, вместо да го трупаш в себе си, а и нали за това сме тук, да се подкрепяме във всичко.  Hug

Татянка, по National Geographic има една поредица, много подходяща за Миленка, за самолетни катастрофи е, моят мъж е луд фен.  Wink

Ние вече все по-често оставяме малкия на бабо-дядовците. И на него много му харесва, и на нас!  Mr. Green Лятото го оставихме за цяла седмица, като бяхме с Пепи на море; после за НГ го бяхме оставили 2 дена; А вчера беше при свекитата за следобедния сън, и ние ходихме за пръв път от 3 години насам на кино! Party Гледахме 3Д филм - "Пътуване до центъра на земята", мнооого ни хареса!

Браво на Реа за търпението! С Вальо скоро на кино май няма да ходим - той на филм или представление повече от 15 мин. не може да стои мирен.  ooooh!

Нуни, и Вальо преди година имаше такъв период и около седмица спеше на запалена лампа. Много му говорихме, оставяхме лампата в коридора да му свети, докато заспива и бързо забрави за страха от тъмното.

# 245
Нуни, откак ги преместихме в детската стая - и двамата пожелаха, да спят на светната лампа. Намирам го за нормално и не ме притеснява - по -добре на лампа, отколкото цяла нощ, да снова между стаите. Период е - ще отмине. Peace

# 246
Нуни, за тъмното - Вечер Станислав не иска да заспива и  само ако тайно изгасим нощната лампа и кажем, че е изгаснал тока,  той бързо скача в леглото, завива се и казва - "Мамо, гушни ме силно!" и след това казваме приказка и заспива. Иначе няма от нищо и никого страх.
Татяна, Стани е фен на влаковете и влаковите катастрофи. Много го впечатляват. Това стана откакто даваха за изгорелия влак Кардам-София. Тогава дни наред говореше  само за това.
Относно съветите за кумството - брагодаря и ако се сетя нещо - директно ще ви питам.

# 247
Татянка, по National Geographic има една поредица, много подходяща за Миленка, за самолетни катастрофи е, моят мъж е луд фен.  Wink

С моя мъж да имат нещо общо  Rolling Eyes Понеже в нас нямаме каблена или сателит, отидем ли при майка, на почивка или където и да е и да има тая програма - веднага се лепва да види по програма кога ще е поредицата  Close Twisted Evil Даже в събота вечерта по Бтв даваха един филм...Потоп или нещо такова, аз исках или да пуснем друга програма, или изобщо да не е ТВто, но той държеше на филма (не че сценариите на всички не са еднакви). И накрая (понеже спахме с Альо 4 часа следобяд  Blush) аз го доизгледах до полунощ (повече ми беше за фон де), че малчо не искаше да спи, а той доволно си заспа по средата на 2рата част  Simple Smile Нещо не ми понасят филми за човешки трагедии  Confused

Нунич, при нас засега няма проблеми с тъмното. По-скоро го е страх, и то не точно страх ами внимава да не се срещнат с котарака из тъмния коридор или стая примерно, че животинчето е много наплашено и бяга и скача доста хаотично като го чуе Grinning. Иначе след яслата като въврим по тъмните улици и гледкаме звездите, месечинката, говорим си, че всички отиват да спинкат като е тъмно, ей такива неща.

Като казах звездички, че се сетих. Вчера ни смъкна татито до морската, минахме я цялата хубаво, и после пеш се прибрахме, доволно се изморихме, но по пътя искаше да плюе звездичките, защото ги няма. Познайте като плюе звездите какво дтава, окъпа се целия  ooooh! И както не търпи мокро...добре, че бяхме близо до нас.

После пак ще пиша....работаааа  Whistling

# 248
Иво не го е страх от самата тъмнина, а от външни звуци. Вчера се стресна (ние живеем на последен етаж) от ходещите из междупокривното пространство гълъби. Нощем се плаши от звука на заря, от скърцане на автомобилите по леда и т.н. Аз съм забелязала, че той няма достатъчно въображение - много практично и земн одете е - и предполагам затова не може да насели тъмнината с форми и да се страхува от тях. Аз само му обяснявам какво е предизвикалло страха му и ако настоява, го взимам в моето легло да спи. То без страх не може, но е важно да се проявява разбиране и да обясняваш с много думи - разпитай я за вълка, кое конкретно в него я плаши, нека ти разкаже всичко, за което се сети, да го опише целия. След това ти й разкажи за вълците - че те всъщност са големи като улични кучета, живеят само в гората и зоопарка и не пристъпват близо до хората, как имат малки кутренца напролет и им търсят храничка в гората и т.н.. Това ще я накара да го опознае и да го приземи от Огромния Огнедишащ Страшен Вълк до обикновен роднина на кучето, който живее в гората и принципно избягва хората, камо ли пък да се крие по спалните им.
Чувала съм, че и двата подхода - да отричаш страха, т.е. да отричаш директно, че даденото нещо не съществува, както и да го гониш наужким от стаята, т.е. да признаваш официално, че то съществува и е там, не дават добри последствия.

Децата ги оставямепрез деня запо няколко часа и вечер, заспали - и на двете баби, но зацяла нощ - не. Те се будят и искат МАМА  Tired Да не ви казвам колко пъти през коледната ваканция излизахме вечер с Младен и бях връщана на пожар да успокоявам две дерящи се хлапета   Tired Tired

# 249
  • София
С моя мъж да имат нещо общо  Rolling Eyes ...
Да не би и двамата да се казват Петър?  newsm78 Mr. Green

Ето една снимка на нашето скиорче-борче  Mr. Green

Момичета, само информативно да ви кажа, че в Перник от петък до неделя ще има кукерски фестивал. Миналата година с майките от квартала водихме дечурлигата и на всички много им хареса. Ако смятате, че децата ви няма да се изплашат много от силния шум и страшните маски, може да ги заведете - със сигурност ще е интересно преживяване за тях!  Peace

# 250
МОже да идем до там. Миналата година бяхме и на Иво му хареса.

# 251
  • София
За кукерите - защо не се организираме и да отидем тубма, особено, ако времето позволява?

# 252
Честит рожден ден на Митето   newsm59.

Анелиз, радвам се че сте добре, включвай се по-често.

Ние сме запланували да се ходи до Перник,  ако искате да се организираме заедно.

Ема се страхува ако нещо тропне по-силно, от тъмното още не, но предполагам , че и този период ще дойде.  Вчера  купихме "Франклин се страхува от тъмното" . Важно е децата да разберат , че всеки се страхува от нещо и това е нормално. Да не ви казвам мен колко ме е страх нощем , ако ми се наложи да съм сама и как спа на запалена лампа в коридора.

А за оставянето , въпреки че е оставяна откакто се е родила, напоследък понякога не й се иска много. Не че не й харесва с баби и дядовци , а и се иска да си е вкъщи , пък те да дойдели тук да я гледат. Иначе това смятам , че й се отразява много положително, навсякъде си има различни занимания  - баба ми по цял ден и измисля истории, със свекър ми рисуват с часове, майка ми и шие дрехи на куклите, със свекърва ми готвят . Все неща , за които нямам нерви и търпение, аз съм по четенето на книжки, с баща й се борят и гонят.

# 253
Много благодаря на всички за пожеланията  Hug
Ето от тортичката да се почерпите Прибрах се от работа да готвя и оправям вкъщи, че купона ще е в нас тази година. Довечера ще пусна и малко снимки, че скоро май не съм показвала и да не вземете на пленума да не ни познаете  Laughing

# 254
Кате, честито на рожденика и от мен! Да е жив и здрав и винаги усмихнат!

Аз говорих с Младен и ако времето е добро, в събота сме в Перник. Не смея да се обвързвам с уговорки обаче. Имам два фактора, които не ми позволяват.

Общи условия

Активация на акаунт