Мами в Белгия-10

• 15 580
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
Явно изнервям с многото си върпоси.
Наистина едно време хората бяха по-спокойни, права си.
Пише с подробности, но на непознат за мен език.

Изобщо не ме изнервяш, питай си, просто аз бих се помъчила първо сама Wink

# 211
  • София
момичета,имам супер новина  Mr. Green

Рени роди днес своята принцеса София!.

Да и е жива и здрава,много радост да им носи! Heart Eyes

# 212
Влизам точно навреме да честитя на Рени - да е жива и здрава малката София и много да ви радва   bouquet
И за друго съм навреме - и ние сме на вълна прибиране в Бг през април окончателно и такава треска ме тресе ужас , много ме е страх да не правя най-голямата грешка в живота си , че и не само в моя живот ами и този на детето , нещо взех да се замислям , много ми е объркано и притеснено , Ейнджълс ако искаш можем да си ''обменяме опит'' на лични , не за друго но да не разводняваме темата
Мъжа ти с какво пренесе багажа

# 213
  • Overijse, Belgie
  bouquetеееееее, браво!!!! Да си жива и здрава, София, и да радваш мама и тати!!!  bouquet

Ама много точна мадама се оказа София - точно на термина се роди Simple Smile

Браво, Рени! Бързо възстановяване!!!

Енджълс, май ще ходиш сама утре на пазар Wink

Май останах самичка да си бременея в нашата тема  newsm78

# 214
  • Overijse, Belgie
Влизам точно навреме да честитя на Рени - да е жива и здрава малката София и много да ви радва   bouquet
И за друго съм навреме - и ние сме на вълна прибиране в Бг през април окончателно и такава треска ме тресе ужас , много ме е страх да не правя най-голямата грешка в живота си , че и не само в моя живот ами и този на детето , нещо взех да се замислям , много ми е объркано и притеснено , Ейнджълс ако искаш можем да си ''обменяме опит'' на лични , не за друго но да не разводняваме темата
Мъжа ти с какво пренесе багажа

Жеже, не се притеснявай, винаги има път назад - като не ви хареса в БГ, ще се върнете в БЕ. Дано мъжът ти да свикне бързо в БГ!

# 215
ЧЕСТИТО  на Райли! Да и е живо и здраво момиченцето!

# 216
  • София
Аааа ,ние ходихме вече на пазар и тъкмо ме закара до нас и си тръгна,и малката кукла решила да не чака повече. Mr. Green

За прибирането - ами ние нямаме голям избор и е окончателно.Дойдохме при свекърите,защото свекъра е военен и работеше тук,но командировката му изтече и съответно се прибираме.

Jeje ,с колата го прекара,но останаха някои неща,които ще заминат с нещата на свекърите с карго.
На линия съм ,ако искаш да си пишем! Hug

# 217
Супер новина, да е жива и здрава София   bouquet

Жеже, при все носталгията и мрънкането ми от Белгия, лесно не бихме се навили да се приберем  Rolling Eyes Ако имате варианти и възможности - мислете и опитвайте, не бързайте с решението за прибиране; то е най-лесното и не се губи  Peace

# 218
Да е жива и здрава и от мен малката София, на Рени бързо възстановяване.  bouquet
Позволявам си и аз ви поздравя, надявам се да не ви се натрапвам но ви чета отдавна и задочно ви познавам.

Относно къде е добре да се живее, зависи човек къде се чувства най- добре.
Жеже ако си свикнала с чистотата, реда и спокойствието в БЕ в БГ такова нещо не съществува(е разбира се  че има определена прослойка хора които живеят в някаква  измислена стерилна среда). Когато на мъжа ми му предложиха работа в БЕ дотогава никога не сме си мислили че искаме да живеем на място различно от БГ. Решението го взехме много трудно та нали не сме само ние има и едно малко създание което още зависи от нас и нашите правилни решения. Много се притеснявам как ще се адаптираме в БЕ, езиците, ще си намеря ли и аз работа, но ми се струва че си заслужава да опитаме.  Уви в нашата мила татковина нещата от ден на ден стават все по зле. Няма как да е когато всички европейски субсидии потъват в нечии джобове, а после всички (целия български народ) ще се трудим дружно за да ги връщаме докато джобовете отдавна вече ще си пекат дупетата на някоя луксозна чуждоземна вила.
Ейнджълс, надявам се думите ми не те натъжават понеже се прибирате, но пък начин винаги има ако искате да се върнете в БЕ.
Извинете ме за дългото слово излияние, но това ми е на душата и малко ме боли от милата родна картинка Cry

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 09:02 от iddeA

# 219
Честита дъщеричка и от мен Райли.  Да е жива и здрава и много много да радва мама, тати и малкия батко.  stork-girl  bigdance2

# 220
Честита рожба София! Здраве, щастие и сполуки! Да ви е радост и гордост !   bouquet
Жеже, и ние си мислим за живеене в България. Предполагам, както всеки, търсим варианти и път. Големият ми въпрос е, какво ще прави мъжа Белгиец в България? Работа, доходоносна сравнена с тази в Белгия /не взема тук много/, но сигурността, която произтича от нея..
Не знам, по ми е лесно да си се представя аз тук, държава отворена за чужденци, работа се намира с английски, нидерландския се учи. Децата в хувабо училище, здравна система с осигуровки, няма ги корупцията и лицемерието.
Не си представям какво би могъл да прави мъжа ми в България  newsm78

# 221
и ние си мислим за живеене в България

Защо, Мария, ако не е тайна?  Thinking Особено при доводите, които пишеш.

# 222
Липсват ми родителите, липсва ми и сестра ми
Ние сме породени, никога не сме се разделяли като деца. Учили сме винаги в едно училище, тя една година след мен, после един и същи университет, една и съща специалност. Винаги сме живяли заедно, във Враца , в София в студентски град .. Приятелите ни са общи, всичко ни е било общо...

Днес - тя има 2 породени момченца, както и аз - 2. Връзката ни е много силна..
Понякога си мисля, че изпускам един цял живот, общия.. Стана много лично и трогателно  Cry 
Ето днес например, малкия ми племеник Тома има рожден ден, става на 2, а ние не сме там да празнуваме... И много такива поводи ...
Хубавото е че след 2 седмици ще сме там....

# 223
Честито момиченце и от мен!Да радва много мама и тати!  bouquet

# 224
Да, много добре те разбирам. Обаче - от една страна вие двете вече си имате отделни семейства, вече имате отговорности пред най-важните за вас - децата ви, тя към нейните, ти към своите. Трябва да претеглиш дали си заслужава да водиш децата си растат, живеят и учат в България, дали си готова най-вероятно когато порастнат да заминат да учат и живеят в чужбина и да ги виждаш рядко. Струва ли си да трепериш къде и с кого са по нашите родни улици, все още несигурни и опасни. По пътищата с пияните шофьори... Мислиш ли, че сестра ти би искала да се приберете, за да се виждате по-често? Не вярвам... Вашата връзка, близост и обич не се губи, Мария, знаеш го. Може да се организирате с децата да се прибирате по-често, сега с Уиз не е проблем финансово, както и тя да ви идва на гости. Има варианти да помислите да се преместят и те в Белгия, не е невъзможно... Иначе на всички нас, живеещи в чужбина ни е ужасно мъчно за близките ни, за приятелите... аз съм вече 5 години в Белгия и почти не минава нощ, без да сънувам как се разхождам по любимите ми улици и паркове... Родителите ми са възрастни, на всяко тръгване от тук ми се свива сърцето дали не ги виждам за последен път... много е тежко и трудно  Cry и те разбирам напълно  Heart Eyes , но в такива моменти гледам Криско и знам, че имам отговорности пред него. Нищо ново не ти написах, разбира се, всичко това си го знаеш много добре, но ми беше приятно  Blush

Общи условия

Активация на акаунт