Мами в Белгия-10

• 15 632
  • 308
  •   1
Отговори
# 90
Блонди, да ти махна ли дантелите, ако са ти много ?  Mr. Green

Brasschaat е съседното на нашето село, 'богаташката спалня' на Антверпен. Огромни вили, големи коли, но няма нищо интересно. Иначе е красиво и спокойно за живеене. Защо точно Brasschaat, там ли ще работите?
Да, офертата ми е за там-аз ходя по няколко пъти в месеца-имам клиентки там(занимавам се с педикюр, маникюр и ноктопластика), та местна собственичка отваря нов салон-по план лятото Simple SmileИначе съм на 70 км. от Brasschaat, и няколкото ми клиентки са холандки Simple Smileпътувам си, но ми се ще нещо по-постоянно-някак ми се струва, че белгийците са с по различен манталитет (що се отнася до подръжката) от холандките Simple Smile

# 91
Ясно, много хубава професия, аз тъкмо си мислех какво може да се работи в Брасхат.. Браво!
За документите , нека работодателката ти провети. Според мен няма проблем да работиш с българска лична карта или холандска такава..

# 92
За документите , нека работодателката ти провети. Според мен няма проблем да работиш с българска лична карта или холандска такава..

А правото на работа къде остава?  Thinking То не е отпаднало, мисля, независимо от приемането ни в ЕС. Ако работодателката извади - супер, но ако не...  newsm78

# 93
Ако работодателката и е предложила чак да ссе мести от Холандия в Белгия, според мен не е трудно да се извади необходилия документ.. Всъщост говоря си наизуст, хич не съм запозната..  newsm78

# 94
Ясно, много хубава професия, аз тъкмо си мислех какво може да се работи в Брасхат.. Браво!

Аз съм зелфстандах(работя не на заплата, а на наем, съответно-аз си плащам данъците и салона няма нищо общо с мен, тоест предоставя ми стол и маса за, които аз си плащам наем)
Всъщност холандския ми паспорт може и да стане до тогава, но аз трябва предварително да си наема жилище и да запиша детето на училище(където проверих-няма проблем за нея-тя е с холандско гражданство), та мисълта ми е дали ще мога с български документи или с холадска карта, (която е за неограничен период)да си наема жилище и да си направя здравни и фирмени застраховки?

# 95
  • Overijse, Belgie

А правото на работа къде остава?  Thinking То не е отпаднало, мисля, независимо от приемането ни в ЕС. Ако работодателката извади - супер, но ако не...  newsm78

По този повод да се оплача - транзитният период за българи го удължиха от Май 2009 до 31.12.2011 Sad Не че нещо, ама така все сме зависими от работодателите дали ще извадят разрешителните за работа...

# 96
  • Overijse, Belgie
Момичета, търся вакса от естествени масла за обработка на дърво. Да сте ползвали такова нещо тук? Търся в Брико, но там има само лак за дърво.

# 97
Цитат
Момичета, търся вакса от естествени масла за обработка на дърво. Да сте ползвали такова нещо тук? Търся в Брико, но там има само лак за дърво.
Just провери в carrefour.Аз си купих от там едно мазило да си мажа масата защото малката като разлива вода остават отпечатъци.Незнам дали е то естествени масла,но ми върши работа.Масата става като нова Wink

# 98
  • Overijse, Belgie
На мен ми трябва не са почистване, а за обработка на необработено дърво...Не може да няма! В апартамента в София с такива си обработихме вратите, а не ги лакирвахме. Аз съм резервирана към бебешки мебели от плоскости или лакирани и затова взехме легло, което не е обработвано въобще.

# 99
това което ползвам аз не е за почистване,а прави масата по тъмна -боядисва я и така става навсякъде еднакъв цвят.Казва се ANTIEK -VERNIEUWER или RENOVATEUR ANTIQUAIRE.Но на теб не ти върши работа.

# 100
Българи имат право да имат фирма в Белгия. Мисля че и с холандска карта ще може да се работи.

Някой ще пише ли за Манекенчето? Ако е свободно аз ще го взема че му симпатизирам  Simple Smile

# 101
Привет от слънчева Варна ,
ние тръгнахме в събота сутринта но прекрасните Бг Еър естествено закъсняха 8 часа и си изтървахме връзката за Варна и беше много весело в София в 01.00 през нощта без багаж  Crazy
Добре че в Бг приятелите са приятели и отидохме да спим в моя много близка приятелка , че с това дете ужас , взе му се акъла горкото  Sad

# 102
Джъст, в Икеа има  Peace

# 103
  • Overijse, Belgie

Ама много съм загубена! При положение, че леглото е от там...Но си мислех, че никога не съм виждала нещо за боядисване там....

Блонди   bouquet

# 104

Общи условия

Активация на акаунт