Малко Юлче с шейна, най-обича то снега

• 21 275
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Да предположим, че къпят бебе на годинка или на годи¬на и три месеца. То с удоволствие изследва тялото си заед¬но с разните му израстъци и прави забележителни откри¬тия. Хваща ушите си и дърпа меката им част. Крментар на майката: „Виж го как си играе с ушичките. Много будно дете е!" После открива пръстите на краката си и се заигра-
ва с тях. Майката се радва: „Ах, че хубаво си играе с пръстче¬тата!" Следва откритието на пениса. Мислите ли, че май¬ката ще възкликне: „Забележително дете е, играе си с пе¬ниса!" Със сигурност не. Тя по-скоро ще го плесне през ръката или ще му покаже по друг начин, че върши нещо лошо. Боя се, че подобни тъжни сцени се разиграват в пре¬калено много домове.
На какво научава майката детето си по този начин? Тряб¬ва да се каже преди всичко, че така нареченият сексуален проблем не съществува за малкото дете; той фигурира само в ума на майката. За детето пенисът му сам по себе си не е по-интересен от ушите или пръстите на краката му. Ние, възрастните, го подтикваме да изпитва нездрав интерес към половите си органи, като преувеличаваме значението им и пораждаме у него чувството, че става дума за забранена област от тялото му.
Когато майката реагира както описах това по-горе, тя сякаш казва на детето си: „Имаш хубави уши и с право си играещ с тях; имаш прекрасни пръсти на ръцете и можеш да си служиш с тях; и пръстите на краката ти са много слад¬ки, забавлявай се на воля. Но е лошо и мръсно да си играеш с половите си органи. Тази част от тялото ти е грозна."
По същия начин можем да внушим на малкото чувство за вина по повод интереса му към пръстите на краката. Как ли? Нищо по-лесно. Първия път, когато ги пипне, го пляс¬каме през ръката и му се скарваме: „Лошо дете, я да не пипаш там!" Следим също пръстите на краката му да са винаги скрити. Казваме: „Бързо си обуй чорапките! Да не искаш всички да видят краката ти!" Когато го учим как се наричат частите на тялото му, пропускаме думата „крака". Използваме всички средства, за да превърнем пръстите на краката в забранена област.
Какви ще са реакциите и чувствата на така обработено¬то дете по-късно? Класическата игра на „доктор" ще из¬глежда доста необичайно в квартал, в който децата са на¬учени да гледат на краката си по описания начин. Шестго¬дишните хлапета срамежливо ще си шушнат: „Ще ти пока¬жа краката си, ако и ти ми покажеш твоите."
В зряла възраст те ще посещават барове и кабарета от съвсем друг тип. Вместо голи гърди в списанията ще се мъдрят голи крака. Мъжете ще плащат, за да видят на сце¬ната млади жени, крито бавно и сладострастно свалят чо¬рапите си, за да изложат на показ пръстите на краката си. Смешно ли е? Разбира се. Но ако възрастните обикновено не се държат така, то е само защото ние се отнасяме много по-мъдро към децата си, когато изследват краката си, от¬колкото когато изследват половите си органи.
Какво да правим, когато едно дете под две години от¬крие половите си органи? Точно същото, което правим, когато открива друга част от тялото си. Така половите ор¬гани няма да се превърнат в забранени области, окончател¬но свързвани в детския ум със срама и злото. А ние ще сме помогнали на детето да си изгради здравословно отноше¬ние към тялото и секса, когато порасне.
Трябва да го научим и как се казват половите и отдели¬телните му органи. В нашата култура имената им обикно¬вено се премълчават. Майките обичат да назовават части¬те на тялото на децата си и да играят с тях на следната игра: „Къде е нослето? Пипни нослето. Къде е ушенцето? Пипни ушенцето." Но случва ли им се да продължат играта с въпро¬са: „Къде е пишлето? Пипни пишлето." Малко е вероятно. За съжаление стане ли дума за деца, не само обикновени¬те хора, но и специалистите избягват имената на половите органи. Така в една известна книга се препоръчва да на¬учим децата да четат още от най-ранна възраст, като из¬ползваме речника на „тялото", и в тази връзка се предлагат думите: ръка, коляно, крак, глава, нос, коса, устни, пръсти, око, ухо, зъби, корем, уста, лакът, палец, език и рамо. И нито една, свързана с половите органи. А иначе списъкът съдържа някои относително трудни за детето думи, като
устни и пръсти.
Така че научете детето си на думи като пенис, гърда и анус, точно както го учите да казва ръка или крак. Ако дейс¬твате така, то ще изпитва положително чувство към тези части на тялото ей и ще ги приеме. С това ще му помогнете да избегне сексуалното затормозяване в по-късна възраст.

# 166
Арлина много вярно е всичко Peaceима ли интернет адрес към книгата newsm78

# 167
Ели:от тук може да си я свалиш,само напиши автора или заглавието.
http://www.izvorite.com/downloud/downloud6.htm

# 168
 А как наричате половите органи на момиченцата ми е много интересно? Аз Ева я къпя и по двата начина, както писа Бета. Когато мием главата в един голям лиген, иначе  права под душа, подвижния.И тя много обича да си играе във водата.

# 169
О, Арлина, този сайт е много хубав, половината книги си ги бях разпечатала и прочела още преди 3-4 години.

# 170
  • През девет земи в десета
Arlina,точно така,много добре е казано в тази книжка,който има Спок и там пише същото Peace

Аз нали си имам само едно момче,но да си кажа,че не сме обръщали особено внимание когато  си е пипал пишлето като малък,съответно след време интереса отмина,единственото което обясних е да не го прави пред хората Peace За забелването беше доста залепнал,но до годинка го оправих с постепенно издърпване и отлепване на кожата,приблизително милиметър на ден.

МГиздова Цвети казва аз имам пиши и съм момиченце,а момчетата имат паца,нали гледа племеника като е в нас или пишка навън и знае каква е разликата.Жените пък имали цици,не гърди Mr. Green и там цокали бебетата Laughing

Лети,аз давам Саностол,примерно един месец по 10 мл.,после почиваме 15 дни и така.Само него го пие Цвети,другите са гадни на вкус..За Варилрикса ми казаха,че в момента не могат нито да ми го доставят,нито да ми кажат цена,ако успееш да си го намериш отвън действай Peace

Къпя Цвети както ми падне,ако има време във ваничка,ако не с подвижия душ,ако се къпем заедно направо на големия.

Ели,питай дали могат да вземат кръв за хемокултура и дали резултата няма да е по-сигурен така.Аз ако бях на теб досега да съм си вдигнала детето и чукалата,тоя твой мъж златен ли е к'во ли и тая ужасна afwitch у вас.

# 171
  • София
mgizdova, знаех си аз, че ще стигнем до този въпрос  Laughing. В подфорума Нашите деца периодично се появява такава тема и веднага се разразяват спорове между поддържниците на розичка, дудичка и други умалителни украсителни и почитателите на идеята нещата да се наричат с истинските им имена като срамни устни, вагини, пениси и други разни медицински термини. Аз не мога да си прекърша езика да говоря нито по единия, нито по другия начин. Викам й пишле, както майка ми казваше, когато бях малка.

Анет, то хубаво, че доктор ти го казва, ама как точно ще го спреш да не се пипа, ако му хареса. Аз си мисля, че това само ще го накара да го прави, когато не го виждаш. Вероятно е по-добре да му се обясни, че не се прави пред хора и с мръсни ръце и това е.

Ели, май тук дружно ще се вдигнем и ще дойдем да раздадем малко справедливост у вас  Hug.

Аз да ви се оплача, днес мойто диване ухапало някакво момченце, че после и на лелята за малко да налети, като я разтървавала. Умрях от срам, като ми разправяха  Embarassed. Според Яна, бил й правел номера, не разбрах какви, май не й давал някаква играчка Rolling Eyes. Цял ден й говоря и й давам примери как другите деца не правят така, как не е куче, как трябва да се оплаче на лелята, ако се скарат, а не да хапе, ама не знам колко ще ме послуша. Накрая я поступах, като се приспивахме на обяд, защото след една приказка, 2-3 песнички и обещание, че след тях заспива, реши, че няма да спи. Набързо заспа после. След това й прибрах лаптопа, като си го пусна, без да ме пита. Явно съм доста раздразнителна днес, цял ден възпитание налагам. Наобяд я оставих в колата 2-3 минути, защото не спираше да рита с калните обувки предната седалка и я държах в столчето, докато не каза, че няма да прави вече така.
А как съм се размазала, нищо не ми се прави. Сутрин, докато е на ясла, вместо да наваксам с къщната работа, само мързелувам. Днес си купих вестник и пих кафе сума време, от години не ми се беше случвало  Rolling Eyes.

НАН, Яна твърди, че не правят гимнастика, в понеделник ще питам лелите.

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 23:45 от Betta

# 172
  • София
Ели-милото ти детенце!Ама вече доста време и е зачервено и я сърби и боли-миличкото то!Толкова ли няма подобрение?!И верно,явно много обичаш мъжа си,та търпиш такова отношение толкова дълго.Той защо не намери допълнителна работа,та да си позволите квартира?
Иначе Влади не проявява никакъв интерес към чурата си.Чура,пишонка,паца-изобщо не я пипа и не я поглежда.Като знам племенника ми все гледа да я направи на кокалче и това отдавна.Само се пипа там,а Влади-хич.Забелих го отдавна,още мъничък така беше залепнал,че не можеше да пишка-водихме го на уролог-забели го насилствено и беше ужасно,но за два-три дни се оправи-мазах с дефламол.Сега всеки път като го къпя гледам да го забелвам-много му е неприятно,виждам ,че има един милиметър залепнал,но нищо.
На нас като малки ни казваха,че имаме "дуда" и аз така казвам за момиченцата.
Бетта-хубаво,че си релаксирала,къщната работа няма да избяга.Аз само се въртя в кръг и все нещо има да се прави.
Все повече се замислям за ясла като слушам колко хубаво си играят там и какви неща правят.Особено започна да ме притеснява това,че изобщо не се учи на нови думи,да не говорим за изречения.Говори на своя китайски и това е!Опитвам да го уча на срички-изобщо не вдява!Направо съм се отчаяла!Като слушам какви неща правят и говорят вашите деца направо ми е неудобно понякога. Embarassed
Плюс това много съм изнервена,подтисната и надебеляла!Другата седмица ще ходя на изследване,което показва кои храни не трябва да ям-някаква новост.Мой познат за седмица отслабнал с 10кг. без да се лишава.Ще видим и този метод..

# 173
  • София
еее, диди, недей да се подтискаш, де  Hug. За приказването на Влади не мисля, че трябва да се притесняваш още, ще му дойде и на него времето. Ти му чети, разказвай, пей му или каквото там му харесва и му подавай информация, това е важното. Сега трупа в компютърчето и в един момент ще се отприщи.

А за яслата не знам какво да ти кажа, повече съм за, отколкото против. Има недостатъци, като боледуването например или пък храненето, защото предпочитам аз да й избирам какво яде. Но като цяло на тази възраст вече имат нужда от повече контакти, не само с мама и тати. Според мен този опит ще им помогне в бъдещата способност да се оправят в живота. А и си мисля, че в случая с Влади ще помогне да проговори, той като знае, че ти и тати го разбирате, май не му се напъва много. И ти имаш нужда да се откъснеш, явно вече трябва да смениш малко обстановката и заниманията.

За тези диети и аз четох, може пък да са ефективни. Чувах от моя позната за една жена, че свалила 20 кг с такава диета - при нея плодовете били проблема.

# 174
Божее квартира,той има пари боксонитера да и купи ама не иска,толкова пари за една стая рушящ панел не давал,седят във банка и майка му му взима лихвите Rolling Eyes
  Токущо се изпарих от кухнята да не се пречкаме,не става работата две жени в една кухня ,иде ми да я ритна Mr. Green
  Аз да си ги вдигна чукалата ама то така се вдигат,къде да ида ,и кво ще правя, ooooh!Не е лесно никак,ще си търпим нравите  и двамата една зодия с рога ще се кюскаме,като сме се взели Rolling Eyes Crazy
  Пиги какво е това изследване  newsm78

ааа забравих за какво влезнах,да ви кажа, че аз на Юл и казвам че това и е ПУТА  Crazy Laughing ,свеки и казва МУНА  ooooh! ooooh! ooooh!(аз веднъж и викам- на баба ти е муна,тя па ме чу мани мани) ама кво е тва МУНА Crossing Arms,та така- пута,и веднъж в една обществена тоалетна как ме изложиии,таз моята, влизаме да я чишкам и тя готова,почвам аз тамън и двете да сме чишкали,свалям аз панталона ,събличам се,и таз моята като се развика пута пута,мама има пута,умрях от срам ooooh!  ooooh! Mr. Green Mr. Green Mr. GreenАйде смейте се сега и вие Crazy

Ох махам се

# 175
Ели  smile3532   

Ние ще ходим на куклен театър днес.Двете принцеси май ще дават.Ама каквото да е,заглеждат се децата.Чакай да проверя приготвих ли си каишката  Mr. Green

Тази книжка съм си я изтеглила,но прочетох 20-30 страници.Все не намирам време да я дочета  ooooh!

Ние казваме пишката или пишока.Играем си на криеница понякога с него,крия го няма го,няма го.Че иначе не седи да му сложа памперса  Joy

Разбрахте ли за новата игра на памперс.То няма за кога вече,но аз имам едни мечета от преди и смятам да ги пратя за най-голямата играчка  Party
Ще се похваля после  Wink

# 176
  • София
Ели  Joy Joy JoyЩе ме умориш с твоите истории! LaughingХубаво,поне,че все още имаш чувство за хумор.
Рени-казвай бързо за Памперс,че и аз имам мечета!

# 177
Стискайте палци,отиваме да питаме едни роднини,където живее чичото ни,дали ще ни продадат таваните си,то е къща на 3 етажа,чичото на Юл живее на 1 (сутерен) ,а чичовците на моя са на 2 и 3 етаж,всеки етаж си има таванско помещение,та таванът идва към 100 квадрата,те не ги ползват и на моя му хрумна да ги купим,ако те искат да продават де,те са много роднини там,аз се съмнявам,но да питаме!,стискайте палци  Confused

Хайде бай!

# 178
Ели, стискам палци, дано стане работата! Peace
Иначе по въпросът къде да отидеш като си вдигнеш чукалата....винаги има начин. Аз съм на мнение, че една жена винаги може да се оправи без мъж! Винаги! Стига да има желание и явно както в при теб много да ти е писнало. Докато при мъжете не е така!
Само един пример ще дам: Колко мъже на по 30г. и отгоре живеят при маминка, и колко жени са при родителите си не на 30г. ами на 20 и...???
Докато живее при майка си, твоят мъж няма да се промени. Все си мисля, че ако е мъж на място и те обича, като си вдигнеш чукалата ще те последва. Но това разбира се са мои разбирания и виждане на нещата.

Арлина, на Ема й казвам, че има цоца. Simple Smile И тя така си знае, а вчера вика..."мама има цоца, тате има цоца, Меме има цоца" Joy Та обяснявам аз, че татко й и момченцата нямат цоца, а патка/паца. Мисля, че ме разбра, защото после я питах тате дали има цоца, и тя каза, че няма.
Иначе и Ема има изцепки, като сме навън и й се допишка. В някоя обществена тоалетна сме и тя започва.."Меме цоца, пиш...мамо пиш, то(твоя) цоца" Joy Хубавото е, че тук не я разбират какви ги дрънка. Mr. Green

Книжката на Додсън ми я даде една дружка тук във Франция. Но аз съм толкова сериозна, че не съм прочела повече от половината. А каквото ме интересува си надничам да се информирам. Като цяло съм съгласна с повечето няща!

Диди, и аз съм за яслата. Единственият минус който виждам са болестите! Ако имаш възможност да го пуснеш Влади, опитайте да видиш как ще се чувства, как ще е с болести.. Иначе за говора не се притеснявай, има деца които проговарят по-късно. Мишел на Лала, ако не се лъжа проговори около 3-тата си година, та дали не беше и малко по-късно. А детето си е живо, здраво та дори и много красиво.
Хей Лалче, ако ни четеш, драсни някой ред да кажеш как сте! Hug

Диди, и аз преди повече от година чух за тези изследвания, сега ме е яд, че не си ги направих още тогава. Close Опитай, сигурна съм, че ще има ефект, защото неподозирани и дори здравословни храни не понасят на даден организъм! Успех! Peace

ПП. допълвам се от преди малко:
Та за наименуванията които използваме за момиченцата. Бета беше споменала по-горе, че някои майки твърдат, че е по-добре да се наричат с истинските им имена. Според мен обаче това не е правилно. Дете на 2 години да използва израз от типа на "вагина, путка..." ми се струва доста гадно, да не кажа вулгарно. То по тази същата логика да започнем от сега да им обясняваме що е то менструален цикъл... Crazy На мнение съм, че си има време за всичко, когато поотраснат малко, ще им се обясни всичко.

Извинявам се за словоизлиянията, дано някой ме прочете! Joy

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 12:28 от Ронка

# 179
 Hug

Голяма тема сте заформили.  Laughing Гергана казва, че има шушка, а Паскал (нейния приятел от ДГ) има чурка. Баща И също имал чурка. А за мама е на едно мнение с Цвети - тя има цици и от тях бебето ще яде мляко.  Mr. Green

Иначе аз съм горе долу добре, много ми се гади, особено след обяд и вечер. Като парцал съм след работа, дано по-бързо да минават тези месеци, че да се нарадвам на бременността си. Гергана е много любвеобилна към корема ми, гали го, целува го и иска да идва с мен на доктор да гледа как бебето маха с ръчички.
Арлина, кога ти е термина? Нани, а ти как си? Пораснал ли е вече тумбака?

Ели, дано вторите изследвания са верни и стискам палци да купите етажа.

Чакай да проверя приготвих ли си каишката  Mr. Green

hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт