ЮНСКИ мами 2009! Тема №19

• 11 587
  • 279
  •   1
Отговори
# 165
и аз ще мина на Перкуталфа-та след около 2 седмици - когато започне истинското разтягане. наистина е много добър продукт. Някой даже им се махат стриите от нея

# 166
Момичета току що гледах "Сменено дете" толкова ми стана мъчно и кофти и чесно да ви кажа препоръчвам на мамите които са по-чувствителни да не го гледат хубав е филма но е адски тъжен не мисля че сега е времето за тези филми но всеки си има мнение лека вечер на всички Hug

# 167
Мале колко много сте изписали немога да ви изчета!Vania76 радвам се,че моите госпожици са ти направили впечатление!Надявам се,че всички сте добре сега са ни нужни само положителни емоций!Ние сме на преглед чак на 20.01 дано всичко е наред и да разберем пола на бебо!

# 168
Козметикака, за разлика от храните почти не се контролира. А човешката кожа поема всичко. Всяка козметика, която не е БИО съдържа вредни и дори канцерогенни съставки. Това най-често са консервантите и ароматизаторите. Вредни са и минералните масла и парафина - правят се от петрол, както всяка синтетика и пластмаса. (бебешкото масло на Джонсън ги съдържа и не само то). Козметичните компании твърдят, че количествата, които съдържат техните продукти са минимални, но не отчитат ползването на няколко продукта едновременно ежедневно! Виж алергиите при някои хора се появяват по-бързо.

ето статия по въпроса http://gorichka.bg/index.php?p=10&l=1&id=337
и тази http://gorichka.bg/index.php?p=10&l=1&id=44

Специално парабените вече много марки ги изхвърлят от употреба, защото на запад ги свързват със случаи на рак на гърдата. Те са естрогено имитатори и объркват и хормоналната система.

Биокозметиката която аз ползвам, не съдържа това, което пише обичайно като съдържание на стандартната - нещо като менделеевата таблица, а неща като - кокосово масло, какаово масло, пчелен восък, розово масло, масло от невен и т.н. Консервантите също са натурални - като екстрат от семки на грепфрут.

ето още един факт за бебетата
Цифра: 287 опасни вещества откри в кръв от пъпната връв на новородени американски бебета изследване от 2005-а. 180 от тях предизвикват рак, 217 увреждат мозъка и нервната система, a 208 причиняват вродени дефекти при опити с животни.

това естествено не е само от козметиката, а и от химията в храните, въздуха в градски условия и т.н.

Weleda е такава БИОкозметика, има и други. И на мен ми е скъпа, затова и чета съдържанието (на маслата), купувам същите масла чисти от Икаров и си смесвам. Качеството не е точно същото но почти.
Кожата на бебетата е много чувствителна и много остро реагира на химиите в козметиката. Затова и много майки мажат със мас и зехтин, просто бебетата са се обринали. Чувала съм че най-доброто за новородено е мазането с бадемово масло. Има и много добри биомарки бебешка козметика.

за стриите майка ми е родила 2 деца без да се маже с нищо и няма 1 стрия. Затова и различните съвети. Аз за всеки случай си се мажа.

# 169
  • Germany
Аз се мажа с кокосово масло (въпреки че мажа е силно казано, защото съм много несериозна и все забравям Embarassed). Моето свеки е зъболекар и също е пила флуорни таблетки, когато е била бременна с милото, последните месеци. В интерес на истината той има ужасно здрави зъби на 27 г. е, а няма нито една пломба или кариес, нооо аз си мисля, че това си е ген, а не в резултат на таблетките Peace

# 170
Извинявайте за забавеният отговор, но говорих по телефона с моя доки ( 30 мин. ).

Аптеката се намира на Графа. Ул. Граф Игнатиев. Тръгвате по Графа от Славейков посока Съдебната Палата и се движите от дясната страна на тротоара ( пак погледнато от Славейков към Витошка ). След като подмините пазара на Славейков, от дясната страна има аптека - това е въпросната аптека. Понякога там има и опашка чак отвън, не се стряскайте, вътре работят 5 гишета и става бързо. Веднага след тази аптека има още една - но в неа знам, че е доста по скъпо. Т.е. първата аптека след Славейков. Много се надявам да сте ме разбрали. А ко не пишете ми на лични и ще се доразберем.

Прекрасна, спокойна и любвеобилна вечер ви желая, момичета!!! smile3525

# 171
 По въпроса за амниото и БХС: ( сори ама сам малко назад с темите)    Въпроса не е че не е точен тест, теста не е диагностичен, да каже дали има заболяване или не ами само определя шанса на бебето да има или няма определените заболявания, демек ако резултатът ти излезе 1:10 000 значи е такъв шанса бебето да има заболяването, но никoй не ти казва дали това 1 няма да се окаже то, така че ако искате да или не otgovor=amnio, ако не сте в рискова група ( вземали сте си фк месеци преди да забременете, не сте над 30-35, нямате семейна история и др) и резулттите са ви негативни( т.е. шанса е минимален) не правете, но ако имате съмнение, направете, но не забравяйте че при амниото има риск от помятане, така че  си предценете сами.

# 172
Гъделичкова, това за Зимафлуора е точно така. Аз през първата бременност пиех, а сега и малката приема такива за деца.

# 173
Здравейте искам да ви попитам дали на някоя от вас и се е случвало с първата си бременност да я е болял апендикса
понеже онзи ден имах болки ниско долу повече в дясно по скоро като боцкане с иглички.
Обадих се на лекаря ми и той каза да пия папаверин+нош-па,каза също че това или е апендицит или цистит или са контракции,
но аз преди не съм имала нито едно от тях освен от време на време болки в дясно и за това мисля че е апендицит,
моля ако някоя от вас е имала някое от тези неща да помогне със съвет

# 174
Всичко с тия добавки(витамини,  Зимафлуор, рибено масло и т.н.) са добре да се взимат, но за всяко си има най-подходящо време. Не мисля, че трябва да е цялата бременност. Моята лекарка нищо не ми е казала. Аз, например, се притеснявам, че не получавам достатъчно калций от храната. Хапвам млечни продукти, но малко на сила- не че не обичам, просто не мога да ги ям в изобилие. Та така-мисля, че ми е нужен калций. Ама другия път ще питам  Confused

fresh, не мога да ти помогна със съвет, но и мен ме болеше долу в дясно-на два пъти продължително време. Мина ми с но-шпа-като казах на док, тя само ме попита как е минало-казах и и тя-добре. Това е Confused

# 175
Зимафлуора се взема от 20 г.с.
Лично за го пих първия път, ще го пия и сега.
Е има и доста лоши отзиви за прекомерния прием на флуор....
fresh_ ,мен щяха да ме оперират от апандисит с първата бременност.
Сега по същия начин имам такива бодежи ниско долу в дясно /вече поотминаха де/. Само че, това не е апандисит, специално ходих при коремен хирург. В момента апандисита ти се намира на нивото на матката, което за 5 лунарен месец от бременността е някъде около пъпа.
Това което те боли са сухожилия, които се разстягат.
Така че, споко.

# 176
  • Плевен
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_1212_0.html

Вижте това, малко ми беше смешно, но си е самата истина.  Wink

# 177
Здравейте!
Много сме активни, няма спор, сега ще чета. Но искам нещо да ви питам.
Към мамите, които са имали или имат сега предна плацента: какви са усещанията ви и какво са ви казали лекарите за плацентата? При предишни бременности променяха ли се усещанията на бебетата ви?
Сега съм с такава плацента и ми е интересно, а и се чудя възможно ли е до края да са слаби усещанията ми.
Anyto, много приятна статийка. Не се бой за детенце - и аз страдах с моето за ваксините, помня още. Но нали е за тяхно добро.
Ще продължа малко по-късно.

Много дълго време мазахме бебо с преварен на водна баня зехтин след къпане. Мисля, че се чувстваше много добре по реакциите му.
Seba med - с първото бебче ползвахме и сега ще е така, много добре му понася. Аз също ползвам интимния им гел /когато го ползвам/, той е препоръчан от гинеколога ми, pH 3.8.
Франческа, споделям и твоето мнение за сближаването на майките, такива хубави спомени имам от двете години и нещо с детенцето си, с толкова много майки се запознах и обменихме страхотни моменти. Майките, които са гледали сами децата си, казват след време, че това е най-хубавия период в живота им.
anjeelina, и при мене е така, но за сега без повръщане - само ми се пълни устата със слюнка и имам гаден вкус Sad Но не се притеснявам - знам си, че това е добър знак Simple Smile
За флуора - първия път пих, не помня точно кога, мисля, че както е писала Франческа към 20та седмица. И сега ще е така - гледа ме същия лекар. Един съвет от добри зъболекари - не пийте много минерална вода или следете какво пише за съдържанието на флуор - оттам и по нормите за бременни ще определите с какво количество вода си набавяте необходимия флуор. Това трябва да се съобрази и когато се вземат капки или таблетки флуор! Отдавна съм се сетила за тази тема, но поради противоречивите мнения не смеех да повдигам аз темата.
Михайлова, какво стана с кардиоложката консултация?
Оф, много се дразня, че свекървата се опитва да ме шашка с всякакви глупости....а уж е акушер-гинеколог с дълга практика и име...и уж, че вече един път съм минала по този път и уж се оперирах от впечатляване от нея...Защо хората се опитват да създават проблеми там, където ги няма??

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 23:43 от ayas

# 178
Относно болките в слабините( както таза) ако са остри неспазматични болки ами продължителни( различно по дълготраене) най-често са болки в кръглите сухожилия и не е страшно, ако не боли много по-добре избягвайте лекарствата.

# 179
tanka80 ходила съм с първата ми бременност но тогава разбрах за него когато бях вече в 7м. "Викане" и силно казано но да доста време ми обяснява защо трябва да се ходи рано Peace Сега имам пълно доверие на моята докторка и тя ми каза че не вижда нищо притеснително и че ранното ходене поне според нея не е наложащо и предвид сумата която взима за преглед реших да отложа по нейна препоръка за 18-19г.с. Peace
Реших пак при него да отида въпреки че ще трябва да "изтърпя пет минутното му мрънкане" защото наистина и добър специалист и работи с добра апаратура Peace това е  мое мнение  и на докторката ми също bowuu

Относно Зимафлора и аз съм решила да го пия но ще го почна някъде от началото на Февруари сигурно Peace

Общи условия

Активация на акаунт