Някои се кърмят вече, а останлите чакат ЯНУАРСКОТО човече:):):)

• 15 464
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
мамчета, може и да сте видяли, но аз да ви кажа - в библиотеката на кърмаческия има видео клипчета за правилното кърмене - поставяне на гърдата, позите, звуците, които трябва да се чуват...
Може да е от полза на някой..
Бърборанче, а защо не отидеш до кабинета в Майчин дом - момичетата затова са го направили и мисля, че най - добре ще ти помогнат - все пак виртуалните съвети са едно, а на място е съвсем друго.

# 181
Ехо здравейте! Завърнахме се от прегледа, закъсняхме понеже се разходихме до два бебешки магазина. Правихме запис на тоновете на бебето, добри са, добър тонус има, док. каза, че са ок. Но отчете и три доста силни контракции, аз докато лежах за записа си ги усещах, но не ме е боляло, акушерката дето ми следеше записа вика - леле какви хубави, силни контракциии. newsm78  Wink
Не знам, сега реших да ги засичам горе долу на 10мин. са, ама сякаш не са силни и продължителни. Еми ще видим, може да ни изненада бебка, пък може и да си изчака. Само всичко да е наред, да сме здрави.
Иначе на прегледа пак се видя, че е леко косо застанало,у надолу е главичката, ама леко се е извъртяло на страни бебешочето. Диаметърът е 10 см, плацентата е зряла, док. каза, че теглото ще е между 3500-4000 грама.
Направиха ми ЕКГ-то днес, а в събота пак сме на запис.
Ами това е от мен като отчет.
Бърборанче, не се давай мила, ще влезете в ритъм, сигурна съм. Само бъди спокойна, че да не се изнерви и бебка покрай теб. Успех и  Hug

Информацията, дадена от Just A Friend е много полезна. Дано обаче да успея освен на теоррия, да я приложа и на практика. Ще си взема помпа на Авент, макар че в клиниката дават тяхна. Мажа се с Гармастан от сега, пък да видим как ще сме и иние с кърменето, живот и здраве.

# 182
ОХ! Момичета майчините тревоги край нямат,пъпчето на Алекс прокърви мъничко,защото плака много,докато говорих по телефона заради едни административни глупости,още треперя и плача от безпокойство.Говорих с една приятелка ,която е тук  в САЩ,а в БГ е била мед. сестра  на малки бебенца и тя ме успокои малко,каза ,че не е страшно само трябва да почистя пъпчето хубаво със спирт.Почистих го и сега пъпчето си  е както преди,нахраних го и сега спи,но аз не мога да си простя,че оставих бебето си да плаче  Cry Cry Cry.
Кажете на вас случвало ли ви се е такова нещо,много съм притеснена.
Благодаря ви предварително!

# 183
Здравейте, момичета, ние с бебка сме добре, свикваме една с друга, а за кърменето май при мен се получава свръхпроизводство на мляко и тя не успява да изпразни гърдите.Кърмя на поискване.  Засега се търпи, но се чудя дали да не почна да изцеждам ,от друга страна пък доколкото разбирам от прочетеното в книги за кърмене, колкото повече се цеди, толкова повече кърма се произвежда. Омагьосан кръг  ooooh!

Може ли да помоля който прави следващата тема да коригира името на бебка, не е Ивет, а Елина. Предварително много благодаря!

На обебилите се наскоро мами -поздравления, а на тези, на които им предстои раждане- кураж и не се плашете от естественото раждане.

Моето раждане  беше доста продължително - в 7 сутринта ми пуснаха системите, родих в 15:45 , но 2 часа след това се чувствах пълна с енергия и напълно готова да се грижа за малкото човече. За късмет нямам и никакви шевове, нито вътрешни, нито външни. Много е важна нагласата и да се слушат наставленията на лекаря и акушерките. Всички болки се забравят, стават смътен спомен. Бъдете силни! Резултата определено си заслужава.

# 184
  • София
Сложих инфото за кърменето на първа страница, но друг път ще го дооправям.
Кибер Кат, дължа на Елина една риза hahaha Не знам защо съм се оплела и по инерция съм написала името на Ивет-бебето на Таня...
Днес ми е много куц ден,а май имам и контракции-спрях магнерота вече...Не ми се ражда още...Но поне поставих началото на приготовленията-пуснах 3 перални с дрехи...

# 185
  • Варна
Добро утро! Аз съм спала 1 час и 20 мин.!!! Доня, моята го прави същото, спинка си по цял ден, а след 12 е кукуряк! И аз не спя да я вардя, дали няма да повърне след ядене ooooh!

Виждам, че съм първа, затова ви слагам една френска закуска:

# 186
Добро утро,
и аз не съм спала много тази вечер, мъжа ми тръгна в 3ч за Истанбул и аз непрекъснато му се обаждах как е пътя.  Tired Довечера се връща, така че трябва да стискам днеска.  hahaha

# 187
Добро утро!
Мим благодарско за закуската!!
Спане ли?!Какво беше това newsm78 Joy hahaha Няма братче!И денем и нощем,смо вечер след къпане спи и после като каже "дзак" и край. Crossing ArmsСега пак ми виси на гърдата и както казваше една от акушерките "дъвче мръвки" Joy,понеже е приключила с яденето и се лигави на зърното.Номерджийка Thinking
Хайде ще я мъча да поспи малко,че изпратихме таткото,а аз съм гроги Tired

Мюрвет стискай кълки Joy малко остана Hug

# 188
Здравейте момичета вече два дни от как сме се прибрали в къщи и немога да намеря време да ви изчета и да пиша.Първо да поздравя всички мами които са родили и нека бъдат живи и здрави малките съкровища.
ДОНИКА имам една молба към теб , ако може да промениш данните за нашето бебе , че таткото е бил толкова щастлив че дори не е пресметнал правилно колко тежим/ понеже тук мерките ги казват в паундове и унции / а и името ни се пише с двойно Л .
ВИЛЛИАН  4.050 кг.  -  53 см. родена на 8 януари  2009г. в 21:21 часа.
За раждането мога на бързо да ви разкажа, всичко започна на 8 януари сутринта в 9:10 часа - изтекоха ми водите и отидохме в болницата.Приеха ме с 2 см. разкритие без болки с леки контракции.Включиха ми система и започнаха болките, след 4 часа силни болки и контракции на 4-5 мин имах 4 см разкритие.Сложиха ми епидорална упойка и нещата се промениха.Болка не усещах но и разкритие не получавах.Изтече упойката и болките започнаха наново, контракции на 1-2 минути и след 10 часа мъки само 7 см. разкритие, оказа се че бебка е по големичка и с това разкритие няма да излезе а неможе да чакаме повече понеже от напъните на бебка да излиза е започнала да ми отича шийката на матката и се наложи да родя със операция. Не бях с пълна упойка всичко си виждах и чувах но не усещах болка.Тати беше плътно до мен и това много ме успокояваше и ми даваше сили.В момента в който чух как изплака бях най щастлива от всички и забравих за болките и мъките.Още на другата сутрин станах и на втория ден вече се изкъпах и се чувствах много добре.Сигурно звучи страшно но не е така, дори немога да кажа че си спомням колко ме е боляло.Това е най прекрасното нещо което ми се е случвало някога.Каката и баткото са много щастливи, немога да ги отделя от нея, много и се радват.
По въпроса с кърменето, незнам какво да правя, още нямам кърма, опитвам с помпа, но едвам по 50-60гр успявам да изпомпя.Какво да правя ,бебка вече свикна с биберон и неиска да суче, та то няма и какво.Възможно ли е да нямам въобще кърма.
Имам още много да ви разказвам но стана много късно и трябва да ходя и да храня бебка че нещо се обажда.Ето наши снимки а също така и снимки на стаята в която бяхме, обстановката е супер и имаше всичко необходимо за мен и за бебка включително и рум сервиз /поръчка по телефона на закуска, обяд и вечеря/Когато се обадиш да поръчаш казваш номера на стаята и името си и те имат в компютъра какво ти се разрешава да ядеш , избираш и поръчаш.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=330223&view=2

Забравих да ви кажа че ако е нормално раждане си раждаш във стаята в която си оставаш и после след раждането.

# 189
Добро утро, мамита!
Ние пак сме от ранобудните, тъкмо успях да ви изчета докато малкият си цока.

Мим, много добре си ни сготвила  Simple Smile

Вени_78, честито ви бебче!

Мини, браво на вас!

Аз да се похваля и аз ето ми го корема, това остана от него http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10007612.

Моите колеги като ме видяха, казаха, че мога да завъртя бизнес с износване на бебета  Joy Joy Joy, че и без това по нищо не ми личи, набързо ги раждам и после все едно нищо.
barboran4e , не се ядосвай, че от ядове кърмата намалява. Аз си направих рецептата с житото и и кърмата доста ми се увеличи, Незнам дали от Лактогонния чай, житото или кърменето, но сега е доста по-добре, че вечерно време направо нямаше какво да му дам на малкия. Житото си го купих от Кауфланд, има го и в Билла, но мъжът ми като ходи беше свършило.
Той АМ мляко също не ще да близне, гладен ще си остане ако нямам кърма. В началото, докато бяхме в болницата и нямах кърма си го ядеше, ама сега...ц.
Аз с помпите нещо не се справям хич. Пробвах 3 вида досега, но нещо вакуум не може да ми се получи. И трите бяха механични обаче - на Бертони, на Канпол и третата не я помня вече, ама май Нук беше. Аз на ръка си се цедя, ама нещо никога не мога да изцедя много, той най-добре си ме изцежда. Аз като се цедя по 50-60 мл изкарвам, а той по 120-140 и то от едната гърда. В началото хич не можеше да суче, ама като пробвахме различни пози и му тиках зърното в устата та накрая се усети как става номера.
И при нас са драми - понякога виси по 40-50 мин. на гърдите ми и накрая изсукал 50 гр. Явно за залъгалка ме ползва. Заспива на гърдата и като го сложа в леглото и след 30 мин се къбужда от колики, почва да се пъне и гърчи и пак зяпа да яде. А понякога пък за 15 мин изсуква 140 мл, после повръща и след 2 мин пак иска да яде и до следващото хранене не мигва. През деня не му се събират и 3 часа сън. Направо незнам какво ще го правя. Нищо не помага за коликите. Последно сме на Colief и Биогайа, ама и от тях няма особен ефект, даже хич. Само дето 50 лв. се изръсих за тях. Единственото, което ни помага е сешоара. Иначе реееевввввв. По цял ден се гърчи и реве. Добре, че поне през нощта спи. Ама се буди един път да яде де и пак си заспива.

Ох, опляках се и аз надълго и на широко. Сега пак ще се чудя как да го успокоявам.
Добре, че сте вие да има на кой да се оплача.

# 190
Добро утро!!! Пазете се в тези поледици, че е ужас. Аз вчера направих шпагат пред вратата и сега едва вървя от болки, добре съм се разтегнала, но друг ефект няма  Grinning . След това един се заби в задницата ни на светофара.... и точно след това майка ми ми се обади да ми каже колко било заледено... след дъжд качулка. Вчера бях на консултация и нищо ново бебето било високо (на ръст), но не било дебело- 3кг. , което пък може би не е толкова лошо за мен. Не ме гледа за разкритие. Ще си чакам още доста май.

# 191
  • София
Добро утро!
Тук съм и още съм 2в1.
Да ви се оплача малко момичета.Алекс от вторник е болна и цял ден се борихме с температурата. Кашля много лошо и има хрема. Днес сякаш е по-добре, но сутринта пак имаше 38,3 Т . Така че сме си двете в нас и се гледаме . И само се притеснявам ако тръгна да раждам на кой ще я оставям. Майка ми е ръководител на нейният отдел и има да приключва едни неща, за да може после да си вземе отпуска и поне 1-2 седмици в началото да е при нас. За капак моят мъж утре го пращат в командировка в Пловдив и Пазарджик. Викал им е можели точно сега на финалната права , а и детето е в нас болно. А те само вдигнали рамене и му викали е нали е за един ден и вечерта ще се прибереш. А аз ако тръгна да раждам през деня сигурно трябва да стисна кълки и да чакам да се прибере. Добре че баща ми се прибра от Испания и сега е свободен и днес го чакам да пристигне по спешност в София , че да не сме сами с малката.
Снощи имах доста силни болки и контракции и накрая пак спряха.
Доника, докторът е млад и поне аз не го знам от предишните си престои във Втора градска. Казва се д-р Хасанов.
Лорини, ти като редовна студентка мисля , че трябва да те осигурява университета. И мисля , че ти се полагат помощи от социалните , които ако не греша се изплащат от тези 45 дена. Или поне преди беше така с една приятелка. Тя беше редовна студентка и вземаше майчинство от социалните, но само 1 година , а не две и беше по -малко като сума. Така че си провери нещата.
За болничните Ели го е обяснила много добре. Ако работодателя е коректен и ги носи на време в Нои и си плаща осигуровките, Нои ги изплащат до 2 седмици. Поне моите до сега не са се забавяли. Този последният ми 45 дневният е от 10.12, колегите са го занесли на 12.01 в Нои след като са изплатили заплатите и осигуровките и сега в  сайта на Нои пише , че се обработва. Мисля, че не ги разбиват, защото предният ми болничен беше за периода 23.11 до 09.12 и ми го изплатиха на един път.
Малката ме изпусна на сцената и аз взех , че цял ферман написах.
Прегръщам ви всичките  Hug

# 192
  • София
Ели[/color] го е обяснила много добре. Ако работодателя е коректен и ги носи на време в Нои и си плаща осигуровките, Нои ги изплащат до 2 седмици. Поне моите до сега не са се забавяли. Този последният ми 45 дневният е от 10.12, колегите са го занесли на 12.01 в Нои след като са изплатили заплатите и осигуровките и сега в  сайта на Нои пише , че се обработва. Мисля, че не ги разбиват, защото предният ми болничен беше за периода 23.11 до 09.12 и ми го изплатиха на един път.
Малката ме изпусна на сцената и аз взех , че цял ферман написах.
Прегръщам ви всичките  Hug

Здравей,
искам да те попитам къде точно в сайта на НОИ проверяваш че се обработва болничният ти?
Благодаря предварително!

# 193
Бели Ружи, и аз съм сама с баткото, за разлика от теб аз нямам никакви роднини в града,ако тръгне нещо по това време ще се обаждам на приятели да гледат баткото. А това с болестта е много неприятно, дано бързо и мине.  Praynig
Сънич, добре дошли в къщи, много сладка голямата бузана, пу пу и не се отказвай от кърменето.  Peace
Лорини, взимаш си майчинството от социалните, първия път и аз бях редовна студентка и голямо ходене напред назад беше.
Бърборанче, как е малката, снощи претегли ли я?
Данинче, браво на вас, кърмете се. Peace
sladur4esta , пу пу, наистина браво за корема, за мен е мираж такова чудо.

# 194
  • София
murvet77 , и аз нямам роднини в София.Баща ми днес ще идва от Разград. Добре че се прибра от Испания , иначе и аз щях да се обаждам на приятели или на съседи, ако тръгна да раждам.
larakroft1 , влизаш в сайта на Нои и отиваш на справки. От там , най-отдолу има Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане. Като я избереш си въвеждаш ЕГН-то и ПИК. И ти дава справката.

Общи условия

Активация на акаунт