Проблеми с ученето или какво знаем за дислексията! - 2

• 86 864
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София и там където не се пуши
Таня в началото на темата има линк към сайта с предаванията, само си търсиш съответната дата и аз ще го гледам още веднъж.

Направи ми впечатление, майката на момчето от СМГ, че зададе въпрос за изпитите, че за нейното дете трябва нещо да се направи - е ако беше казала за такива деца трябва нещо да се направи май нямаше да шашне толкова представителите на МОН.

# 211
здравеите,наистина Оля трябва да се включи да обесни,ние след предаването се срещахме и то този проект на две скорости е за надарени и мургави тоест малцинството и Ива каза че ресурса му е изчерпан преди обявяването му,а не за наще деца.а маиката на детето от смг е варха,супер амбициозна и е постигнала много с детето си и много са наблегнали на обучението от Русе с топките клош бол,които са за двете полукалба на мозака.но са намерили хора които ги разбират в училище и учители и родители и саученици,но частно.интерсно е англичанина на които му бях на представянето на книгата,какво разказа за НАССА как там вьв всеки отдел назначават дислектик.в центьра при Оля и Валя точно това гожорехме че докато не направим асоцияция както по света и както те са видяли като бяха в англия наскоро,никои няма да ни обарне внимание на децата,защото то дори няма статистика у нас колко деца са с този проблем,няма тест по който да се установява.ние трябва да се борим и тарсим правата,само така са си решили хората проблемите в европа с училищната праволинеина система.нашият Спас сега докато е ваканция и ходи на лугопед и психолог дава прекрасни резултати дори чете,което е поредно доказателство колко го утежнява училището и неразбиращите го там

# 212
майчета дайте моля  линк към предаването " Часът на мама "от вчера че аз го пропуснах.

# 213
Светла - хванах те в нечетене  Joy http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=209&video_id=11589 , но още не са го качили.

# 214
Странно, че са качили предаванията от следващите два дни, а това което ни трябва от понеделник го няма Thinking

# 215
  • София
Да, много странно. Аз се чудя дали във форума на "Часът на мама" няма да намерим повече информация. Все се каня да потърся. Те явно имат интерес към темата.

# 216
Таня, гледала съм, тази е значително по-богата тема, но защо не са го качили предаването - не зная.

Ето я от другия форум http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=12327&postdays=0&am … =asc&start=40

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 21:41 от (х) Dorothy

# 217
много са наблегнали на обучението от Русе с топките клош бол,които са за двете полукалба на мозака.
      Момичета, дайте инфо за топките клош бол. Търсих в гугъл но нищо не откирх. newsm78 

# 218
Сладко Пате, за клош бол ,ли говорят или за "koosh ball"?
Виж тези са "koosh ball".
http://www.trainerswarehouse.com/prodinfo.asp?number=KOOSH&g … 5kCFSbxDAodvWn6QQ
По никакъв начин не мога да гледам "Часът на мама".Тези топки как влияят на дислексията?Вярно е ,че са практични при висока сетивност на ръцете,но пък ..с толкова детайли(висящи,огъващи се,хлъзгави ,силиконови израстъци)...ще ни отвлекат хората далече от образователния процес.
 Laughing

# 219
-

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 18:54 от Bluevelvet

# 220
  • в моя свят
Bluevelvet поздравления. Надявам се да споделяш с нас всичко ново което научиш и може да бъде от полза за децата ни.Междудругото възхищавам ти се,имах една позната,която имаше сериозни проблеми с едни земи и след години лутане по адвокати записа да учи право и след като завърши сама спечели делото си.Примера може би е малко глупав,но идеята е същата. Peace

# 221
  • София
Деси, Честито! Пожелавам ти много успехи! Присъединявам се към думите на me4ta22, а в последният 1 месец се замислям дали да не последвам твоят пример.

Мен продължава да ме занимава въпроса с ранната профилактика и как не се прави нищо за децата до 7-8 годишна възраст. Започнала съм да обикалям всички държавни организации и е потресаващо.

Още не са качили предаването в  сайта на БТВ, може да имат технически проблем. Аз честно да ви кажа се чудя дали съм за тази тема, защото така или иначе няма тест за дислексията, а и детето е малко. Обаче определено ще има обучителни трудности, ако си спим до 7-8 годишна възраст. И не е с аутизъм или хиперактивност. Вече се чудя дали не е с някакво ДЦП от най-лек вид, защото има проблеми и с моториката и координацията. Но каквато и да е диагнозата, не намирам какво прави държавата за децата с обучителни трудности.
В прадаването имаше гостенки 2 жени от МОН, аз съм записала имената им. Искате ли да направим среща с тях или с ресурсният център в София и да ни обяснят за програмите си?
Аз преди малко звънях в центъра в Двореца на децата, но ми казаха да се обадя утре. И така днес-утре, запишете се за след месец, чакайте да се освободи място, ей това е.

# 222
Благодаря на   всички  Hug

# 223
  • София
Bluevelvet, а ти къде учиш и защо сега от почти края на годината? Ако е много персонално, пиши ми на лични.

# 224
Имате ли желание   да  отговорите на няколко   въпроса  ? На лични   тк пиша  реферат ..  Който има желание да ми пише  Hug
Въпросите  са  за  деца от първи  клас нагоре...

Общи условия

Активация на акаунт