Проблеми с ученето или какво знаем за дислексията! - 2

• 86 607
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Да , за миналогодишните седмокласници , нали /
Темите на Знаток - следя ви.
И на темата за таз годишните седмокласници пиша , но рядко.
 Tам се обсъждат математически турнири,  на които моето дете никога няма се яви

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 19:18 от Aнн@

# 526
Честито Рождество Христово на всички!
Да сте живи и здрави и много успехи желая на вас и на децата!

# 527
  • Варна
Честито Рождество Христово и от нас!
Много здраве, любов и щастливи детски очички!  Hug

# 528
  • София
Aнн@ - искам да ти кажа само, че миналата година въобще не съм си и мечтала моето дете да бъде прието след 7 клас. При оценките, които имаше... Първо открих този форум. Тук срещнах хора със сходни интереси и проблеми, които най-много ме интересуваха. И да, Дороти, за нея каквото и да каже ще е малко. Тя непрекъснато ме подтикваше да влеза в темата за седмокласниците. Накрая отидох да прочета (но това беше вече април-май) и се упраших - пълни отличници, сертификати за нива на езици, олимпиади и т.н. Реших че въобще не е за мен. Но се оказа че не е така. Да там пишат повече майки с деца, които се трудят много и имат успехи, които кандидатснтват в най-елитни гимназии. Но това все пак са деца, с техните си проблеми, страхове и тревоги. Същите като нашите деца, но с една разлика - те мислят в думи, а нашите деца в образи. Не веднъж съм казвала, че образователната система е направена за стандартния начин на мислене, който е непонятен за нашите деца.
И сега искам да ти кажа, че тези майки страшно много ми помогнаха, вдъхнаха ми кураж, аз се радвах заедно с тях на постиженията на децата им. Освен това толкова много информация - необходима и полезна получавах. В този форум всичко се разбираше на секундата, никой не може да се сравнява с него. Не съм занимавала дамите от него с проблемите ми, само веднъж при второ или трето класиране им споменах за дислексията. Накрая целия форум стискаше палци само за моето дете, всички ме окуражаваха, всички ме подкрепяха. Разплакаха ме тези дами, толкова много ме подкрепяха, без нито за миг да са ме съжалили или унижили. Само топлота и подкрепа. Така че тези форуми ми подействаха като психотерапия. Моето дете издържа изпитите, класира се (макар и на четвърто класиране) и най-важното придоби самочуствие а и ние с баща й.
Aнн@ - ако искаш ми пиши на лични, имам много материали и полезен опит, да не отегчавам другите майки с по-малки деца.
Дороти - благодаря! Ти знаеш колко си специална за мен!  Hug

# 529
margaritavass, благодаря за написаното! Подобни постинги винаги ме радват и окуражават!

Много , много здраве и успехи! Hug

# 530
  • София
Тук сме затова - да си помагаме и подкрепяме.
Важното е да почустваш че не си нито изолиран случай, нито си сама.
На мен BG MAMA ми даде за 8 месеца толкова, колкото никой психолог не би могъл.
аз също получих кураж и започнах да се успокоявам благодарение на майките.

Весело изкарване на новата година и всеки да си пожелае нещо във вълшебната нощ.

# 531
здравейте.чета ви от един месец .може би не всичко съм прочела.аз имам син в5 клас с дислексия.от скоро имам компютър и трудно се оправям с регистрации.преди 1година прочетох книгата за метода на дейвис.тогава разбрах детето си.никои в бургас нищо не ти казва.аз си изплаках очите.психиатър-детски има само един.диагнозата е затруднение в обучението.логопедите са доста некомпетентни.ресурсни учители също.щастлива нова година на всички.

# 532
  • София и там където не се пуши
 koki4e1 дано успееш да се ригистрираш. Аз да издам, че наблизо до Бургас имаш логопед, дори пишеща тук в нашата тема.

Весели посрещане. Моят син таткото го притисна, да си направи някакъв урок по математика, ако иска подарък. А подаръкът му е по неговата част - техническата. Написа писмо на Дядо Коледа (Мраз) - Донеси ми моля те подарък Топ Гиър и моля без дрехи  Joy .

Маргаритааа знаеш, че много те обичам. Теб успях да те зарибя, но другите две осмокласнички Флора и Жана - не успях. Дано и те скоро да се включат. Ех колко ми е трудно понякога.

# 533
  • София
Честита Нова 2010 Година момичета.

Да сте живи и здрави и повече вяра!

koki4e1 - добре дошла  Hug Мисля че Bluevelvet е от Несебър, тя е специалист и родител на дислектик. И не плачи, всички сме плакали, докато проумеем, че нашите деца не са болни или глупави, те са специални. Както преди време една майка писа - дислексията не е болест, това е като далтонизъм, виждат и възприемат света по различен начин.

Дороти - много е трудно с тези образователни проблеми и понякога предпочита човек да спре отколкото да се самонаранява. Имам предвид Флора и Жана, а и себе си. Ти наистина успя да ме вдъхновиш и сега съм доволна. Измъкнах Елена от една ужасна среда и сега колкото и да и е трудно се чуства свободна, а и учи английски, което си е направо огромно постижение.
На всички новодошли майки - не се предавайте.

# 534
благодаря за подкрепата.от 11год.се занимавам само с децата (имам и момиче във 2клас без тези проблеми] ЧУВСТВАХ се в страхотна депресия.книгата за метода на дейвис много ми помогна.от два месеца работя по малко и мислите ми не са само в прбемите. в тази книга няма  практически съвети но може да ти даде оптимизъм .да разбереш поне малко детето си. всеки трябва да я прочете който има контакт с дислексия.много съм се чудила дали да я дам на учителите му.

# 535
Честита Нова година и от мен.  smile3525

В нашето училище, една от учителките, е доста обучена в това отношение(учителка е на друг клас - допълнително е и логопед от няколко години) . На няколко пъти преди съм говорила с нея и тя ми е давала съвети и разбира се успокоявала. Да но самите учители също срещат проблеми с родители, да обяснят, а и родителите да разберат, че детето им има проблем. И друг път съм споменавала, че на една от нашите родителски срещи, родител направи невероятен скандал на учителката, доста бяхме шокирани, за какво и що, а то било да не се казва например на децата, че детето е с ресурсен учител, не че знаехме това останалите, ама сега всички разбрахме. Скоро на родителска среща, пък дойде другия родител - тихо и кротко заплашва нашата учителка, че щял да дойде с адвокат, но аз чух откъслячно, а специално останахме няколко родителя, отвън (той ни изчака да излезем) да не направи нещо на учителката. Абе луда работа - как се работи в такава среда newsm78 .

Та аз като купувах книгата, подарих и на нашата учителка, да ама сега вече я няма, а на мен моето копие не ми се дава.

# 536
Хубава и спорна година и от мен!
На мен книгата Либи ми я изпрати и я изпринтих и прочетох , но не бих дала на никой.
А представете , си има дългогодишни учители , със стаж 15 , 20 години , на които като им кажа дислекция незнаят какво , а по- лошото и не искат да разберат!
Пишат двойките , а не си дават сметка колко труд е положен , да се запомни и един термин.
Ох , сега учим "Опълченците на Шипка"

Да си пожелаем търпение и успехи!

# 537
Здравейте и от мене, аз ви чета но отдавна не съм писала за нас. А причината е, че и аз се лутам и незнам какво. Не се включихме в темата за седмикласниците (както каза Дороти), защото решихме да кандидатстваме след 8 клас, а това основно защото не знаехме какво. А в темата за осмокласници, общо взето вече кандидатстването не предстои.
Сега сме и в пубертета, а това е една неописуема възраст, не че нещо лошо, но взаимоотношенията много се променят, както и самите деца. Почват да философстват и да се влюбват.
Засега сме решили да пробва да кандидатства в едно художествено училище, като не може да е нещо с математика или академични предмети. А и му харесва да прави фигури от пластелин и глина. Затова сега сме го записали да ходи на курс по глина към националната художествена (всъщност се казва Национално училище за изящни изкуства "Илия Петров") , и ходи на уроци по рисуване, но рисуването не му е лесно. Мисля, че това, че има дисграфия му пречи. Но пък се радвам, че самото рисуване може да му повлияе много добре на дисграфията.
За сега това са ни идеите, но не е лошо човек да предвиди  и други възможности, за всеки случай.
А училището е в Орландовци, което е много близо до нас, което е и плюс, когато на човек му е трудна организацията да не губи прекалено много време за път. http://www.pgii-nrainov.eu/ В това училище много се набляга на индивидуалния подход на обучение, а също така ни казаха, че вече са обучавали деца с проблеми, и аутисти също.
А ето една жена, завършила това училище, която много ме впечатли : http://venetagergova.blogspot.com/

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 18:31 от Flora1

# 538
Флора, браво, че сте намерили училище. Детето има талант, остава да го развият.

Едно съседско дете, завършва друго художествено училище тази година - много зле вървеше в училище до 7 клас, също не рисуваше добре - е как ще рисуват като не са учени на това. После нещата тръгнаха и дори е със стипендия за даровито дете - думите на майка му са, че никога не е предполагала, че това може да се случи.

Някак си като разказа това, камък ми падна и някаква надежда за останалите имам.

Имахме тук един абитуриент, миналата година, нека разкаже майка му какво става.  newsm78

# 539
Честита нова година на всички деца! Нека имат една здрава, щастлива и светла година! За родителите им много вяра в таланта и силните им страни!
Флора, доколкото знам училището за което пишеш се приема по диплома и  след 8 клас.  Успех!

Общи условия

Активация на акаунт