ФОТОГРАФИЯ-32ра тема

• 26 760
  • 515
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Момичета, аз почти не напредвам със снимането Sad Откакто малката успя да лепне едно пръстче на обектива, направо ми се взе страха /някой много правилно ме беше посъветвал да си взема предпазни лещи, но за момента не мога да си ги позволя/. Другият ми проблем е, че се налага да снимам вкъщи, където осветлението не е добро. навън съм почти винаги с Теди, а тя отказва да се вози в количка, иска да я нося на ръце и с апарата ми идват множко... Затова си мислех дали е допустимо да си взема една луминесцентна лампа? т.е. какво ще стане, ако се смесят изк. източници с топла и студена светлина, защото на обикновена лампа, дори и когато коригирам баланса на бялото пак ми жълтее /може пък другите настройки да не са ми добри/...
Довечера ще се срещна с мой близък, който снима със същия апарта /Канон 450Д/ и се надявам да ми "просветнат" нещата. Чета и "Цифровата фотография", където наистина има много добри съвети.
Искам да се вкляча във вашите групи и за тази, за която Гаргамелчо пише. как става това Embarassed Аз ли трябва да изпратя покана? Това ми е стр. във Фликера: http://www.flickr.com/photos/34170666@N02/ Виждам, че и лимитът ми е малък. Мога ли да го увелича или става само срещу заплащане?

# 406
лекси, във фликр срещу 25 долара получаваш неограничено пространство за качване на снимки в голям размер (до 25 мб всяка).
ако не си съхраняваш снимките на друго място, мисля, че там е доста добре, до сега не са губили снимки май. това като краен вариант де.

за снимането у дома, купи си един светлосилен обектив, 50 мм 1,4 и ще видиш света с други очи.
външната светкавица също е добро решение, аз съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО доволна. стига да се ползва разумно.

ето от снощи:
тази е с обкетива без светкавица:
http://www.flickr.com/photos/kalikayo/3256942800/in/photostream/

а тази със:
http://www.flickr.com/photos/kalikayo/3256116003/in/photostream/

# 407
Калина, може ли да ми дадеш линк да я видя тази твоята светкавица, харесва ми как се получава Grinning

# 408
# 409
Благодаря  bouquet Досега светкавици не съм гледала, но ще почна май, да знам като искам да знам какво искам поне Mr. Green

# 410
  • София
Калина, серията с рендето е страхотна Simple Smile МНого ми харесаха!
Искам и аз външна светкавица - ще ми обясните ли какво да гледам като я купувам  Embarassed
Хайде да се запиша с един портрет на едно чуждо дете  Laughing Използвала съм един екшън  Grinning

# 411
  • София
Благодаря Hug
Калинa , страхотна серия. Възможно ли е да се направят такива хубави снимки с Канон 45Д и китовия обектив? т.е. докъде е въпрос на техника, докъде на майсторство.
Дам, колежке, радвам се да те видя и тук Grinning Ако намериш време, ще се радвам много да те погледам как снимш Embarassed
Може ли малко критика. Знам, че осветлението не е подходящо... Дали да изрежа малко отгоре, за да дойдат очите на 1/3? Прекалила ли съм със шарпването /давам доста по-големи стойности от препоръчаните от С. Келби/. Още нещо като обработка мога ли да направя?

# 412
Дамаянти, много е хубава!

Лекси, моя апарат е същият 450d - Digital Rebel xsi но снимам с обектива който е препоръчала Калина, разликата е огромна! С китовия обектив също стават прекрасни снимки, но трябва да имаш хубава светлина и да си играеш с настройките. На каква програма снимаш? пратих ти покана за групата, пусни снимките и там Peace

# 413
  • София
Мерси Гаргамелчо Heart Eyes Засега ще трябва да се задоволя с китовия. Снимам предимно на автоматик. При днешната сесия /светлината беше много ярка/ изпробвах и Av и Tv с различни стойности на блендата, скоростта и светлочувствителноста. Някои снимки се получиха доста добре, обаче проблемът е, че не знам точно с какви настройки са правени. Май ще трябва вече да си нося и моливче и бележник. На някои от снимките в близък план има много приятно размазване на задния фон, но нямам идея как е станало.

# 414
Лекси, би трябвало като отвориш снимката с  програмата към апарата ти, там да виждаш всички показатели, аз на моя апарат мога да видя  в момента инфото за снимката и да коригирам, ако не ми харесва, сигурна съм че и ти имаш подобни възможности на твоя апарат, няма начин да нямаш, чети си книжката Peace  Ако е възможно избягвай да се навираш в детето толкова от близо,  така се разкривяват пропорциите на лицето.

Дамянти, много пораснало детенцето на Лулуто:))) Тя защо така  ни заряза???

За светкавица, знам че е най-доброто, но аз съм се спряла на тази... просто Пентакската в момента не ми е по силите, кола искам и се наложи да си снижа  мераците.....
http://www.amazon.com/Sigma-EF-530-Electronic-Pentax-Samsung/dp/B000UHDRAS

# 415
Лекси, мога само да ти направя препоръка да не се навираш толкова в детето, защото се получава изкривяване на образа. В случая на тази снимка е било по-добре да завъртиш детето леко към светлината и ти да се дръпнеш крачка назад. На мен ми седи центрирана.
Гаргамелчо, повече ми хареса кадъра с детето. Така свещите самоцелно не ми допадат.
Дамаянти, много добре си я докара малката буболечка на Лулу. Разкажи повече за този екшън! Praynig
Понеже мен ме мързи да снимам тия дни (не че нямам идеи), затова си отворих ФШ и се позаиграх с малко текстури.

# 416
Дам, питай Теди за светкавиците, тя ги проучва.
за сега снимам само на ръчен режим с мойта светкавица. , тоест, никаква файда, че е скъпа и ттл-ска.

Лекси, твоя фотоапарат е почти като моя, само че е по-хубав. китовия ти обектив също е хубав, ако сложиш една светкавица, трябва да стане и вътре на тъмно. ако се научиш да я ползваш. не ме разбирай погрешно, не те подстрекавам да си купуваш каквото и да било обаче Joy да не ме обвиняват пак.
снимай много и гледай EXIF на снимката - това е инфо с какви настройки си снимала всяка снимка.показва ти исо, бленда, скорост, фокусно разстояние (мм), името на обектива, много много неща. на мен ми харесва канонския софтуер и си го ползвам смао него за разглеждане и сваляне на снимки.

колкото до  яркото слънце, мъчение е за фотоапарата, дава много различна осветеност.

лулу много бачка, не ни е забравила обаче.

# 417
Девойки, не влизам много в скайпа, ама не се и спирам вкъщи, за съжаление ми се промениха малко плановете и чак след 20.02 ще съм в София за още едно кафе, ще ви се обадя като наближи да се уговорим.
Не съм пускала нищо от 100 години, да се отчета с две снимчици, колкото да не е без хич

http://www.flickr.com/photos/apoklistika/3258264279/in/photostream
 Mr. Green

http://www.flickr.com/photos/apoklistika/3259144436/in/photostream

# 418
Лекси, най-добре си прочети книжката и експериментирай. Малко по-назад бях се опитала да обясня на кратко, ако искаш погледни на предишната страница.. Аз снимам на М, така можеш да контролираш всичко и според мен се получават много по добри резултати. На автоматик поне при мен дава далеч по-лоши резултати отколкото можеш да постигнеш на манюъл Peace
също така имаше едно видео за това как се наглася уайт баланса, което ако направиш може доста ще подобри качеството на снимките.. http://www.youtube.com/watch?v=bq3yzTPb1Ng
трябва да цъкнеш на лещата мануал фокус за да успееш да снимаш бял лист Wink и не забравяй после да го върнеш на ауто Joy

Вечерница, много са хубави бебешките снимки!
видях че не може да се сменят снимките така че ги махам.. и без това нещо не ми харесват съвсем..
пускам тук тази последната за обсъждане.. нещо ме дразни фокуса, че е на дясното око и като че ли е леко бледа??

ще кача още, всичките са правени с моя импровизиран рефлектор  Laughing

apoklistika, тази с балоните е много яка

# 419
  • Den Haag
Здравейте, от няколко дни ви се възхищавам на снимките, страхотни са   bouquet.Като гледам снимките все повече  ми се иска и аз да си взема апарат и  да правя такива чудеса като вас  Flutter
И така ще ми е нужен вашия съвет и помощ, за апарат съм се спряла на ДСЛР, но не знам какъв да е Nikon, Canon или Pentax?
До сега не съм снимала с професионални фотоапарати  Embarassed и всичко ми е тъмна Индия, не зная от къде да почна и какво да избера  Tired

Общи условия

Активация на акаунт