СНБМ - инициативи - 26 част

• 82 439
  • 637
  •   1
Отговори
# 390
Mrs Jan ,това писмо можем ли ние да го подкрепим по някакъв начин? Имам предвид майките на близнаци и изобщо засегнатати от тези предлагани промени.
Наистина ще е жалко след толкова големите усилия,които положихте да се приеме тази привилегия сега да я отнемат на бъдещите майки с лека ръка Sad

# 391
  • София
Писмото и коментарите в медиите почват да дават резултат. Управляващите вече почнаха да дават заден ход за тези промени. Първо Т. Младенов, а след това и Б. Борисов казаха, че това се дължи на "техническа грешка", която ще бъде коригирана.
Ще следим дали ще изпълнят обещанието си и ако е необходимо пак ще им напомним.

# 392
 Embarassed предварително се извинявам  Embarassed но искам да дам линк към една подписка в помощ на майките от Сливен, чиито деца са записани в ОДЗ "Еделвайс", а честно казано не успях да намеря по-подходяща тема  Embarassed
Това е подписката https://www.podpiski.org/index.php?option=com_community&view … 20&Itemid=177 -  все още не е довършена.
Моля модератор, ако съм сгафила да ме изтрие.

# 393
Момичета,искам да питам Сдружението работи ли по проблема с наказанието за педофилите? В смисъл за увеличаване на присъдите, за криминализиране на деянието,за химическа кастрация?
Искам да ме насочите ако знаете кой и къде се занимава с този проблем или дали можем да направим нещо в тази посока.

# 394
  • София
Засега не.  Peace Не се сещам и някоя НПО да се занимава в детайли с проблема и естествено, че можем да помислим какво може да се направи. Аз дори малко се съмнявам да има и коректна статистика за жертвите и извършителите на подобни престъпления в БГ.  Rolling Eyes

# 395
Идеята ми се породи от интервюто на Карбовски при Гала.Той е издал книга с доста разследвания по такива случаи и изобщо за насилие над деца. Знам,че много хора не го обичат,но донякъде заради него осъдиха Кузов ,макар и да беше смешно наказанието му. #Cussing out
Ако искате да обсъдим кой къде работи по въпроса и какво може да се направи.
Може да се включи в инициативите за новата година.
Мисля,че трябва да започнем да се борим за защита правата на децата ни.
То не бяха луди със спринцовки,то не бяха педофили,то не беше чудо.
И най-лошото е,че остават ненаказани #2gunfire

# 396
  • София
Да, и аз сетих за Карбовски, като човек, повдигнал въпроса в общественото пространство. Нещата са навързани - напр. с безпризорните деца и техните проблеми. От институциите, занимаващи се с проблема, се сещам за Агенцията за закрила на детето, не знам от НПО-тата дали ДБМ нямат някакви действия по въпроса (по-скоро е  в техния ресор, а не в нашия).  newsm78 Сещам се и за фондация "Надя" или нещо подобно, к. се занимаваше с малтретирани жени - само те ми хрумнаха, като се замислих за насилие от всякакъв вид вътре в семейството.

# 397
Спящата Огняна ,аз имах предвид по-скоро действия,насочени към промяна на законодателството. Освен това и към нетърпимост към такива престъпления.
Ако имаш възможност изгедай това интервюс Карбовси,мога да дам линк.Доста въпроси повдига.
Вярно,че жертва на такива престъпления стават предимно деца в риск,но може да се случи и на всяко друго дете.

# 398
  • София
Да, абсолютно със съгласна с тебе - с всичко в поста ти. Просто не сме работили по въпроса, а з. д. има резултат се действа дълго и упорито, т. е. би били добре да нaмeрим някой с опит.  Peace Дай линк към интервюто.

# 399
О,естествено .Аз затова питам тук. И според мен трябва да се намерят хора,на които им е ясно с какво се захващат и как да стане работата.
Иначе от писане и недоволстване по форуми много смисъл няма ,освен да си почешем езиците за ден-два.
Аз лично не съм наясно с какво и как мога да направя,но ще направя всичко по силите си,стига да знам какво е.
Ето интервюто : http://www.novatv.bg/bg/videos/view/1723/

# 400
На 23 ноември т.г., в продължение на една седмица, се организира Националната седмица за борба със затлъстяването. СНБМ ще участва в прес-конференцията утре в Министерство на здравеопазването, а в понеделник - на дискусионен форум. Темата тази година е храненето в училищата и Наредба № 26.

# 401
  • София
Djina, поровихме още малко. Една от нашите членки беше тази г. на 1 среща, организирана от Стандарт, на к. е бил и Карбовски. Станало е дума и за повдигнатите от тебе въпроси. Може би ще се включи по-късно с подробности.  Peace

# 402
На 23 ноември т.г., в продължение на една седмица, се организира Националната седмица за борба със затлъстяването. СНБМ ще участва в прес-конференцията утре в Министерство на здравеопазването, а в понеделник - на дискусионен форум. Темата тази година е храненето в училищата и Наредба № 26.

Ето и отзвука от пресконференцията

http://www.focus-news.net/?id=n1301441
http://www.focus-news.net/?id=n1301353&chain=1

# 403
# 404
  • София
Проектът за партньорство на сдружение „Настоящи и бъдещи майки” с местните власти за реформиране предоставянето на общинска услуга за обслужване на детските градини на Столична община и осигуряване на публичност и прозрачност на процесите чрез осъществяване на граждански контрол върху изпълнението им беше класиран на първо място в ежегодния конкурс на "Форум Гражданско участие” (ФГУ)  за неправителствена организация с най-успешно реализирана инициатива. Повече информация можете да намерите тук.

Общи условия

Активация на акаунт