Отговори
# 165
Дарима, доколкото знам, не се дава вода по време на раждането заради упойката. аз затова реди да тръгна за болницата си пийнах хубаво, за да не съм жадна.

При мен раждането на синът ми протече така: в 1 сутринта отивам до тоалетната и след това не мога да заспя от леки болки в корема. Те постепенно се увеличават и към 1:30-2:00 вече бяха на всеки 2-3 минути с продължителност от 40 секунди. Бяха и болезнени. Изкъпах се набързо, стегнах си чантичката и пристигнахме в болницата към 3. Тъкмо ме окачиха на един уред, за да проверят честотата и продължителността на контракциите и водите ми изтекоха. Усетих нещо като пукване и поне половин час не спряха да текат, а аз се чудех как може да са толкова много #Crazy отидох в родилната зала (в моята болница няма предродилна), облякоха ми нощница, не са ми правили клизми, епизиотомии, бръснене - просто си легнах, проверяваха ме за разкритие през половин час. Контракциите вече бяха много болезнени, даже не можех да викам от болка, лежах свита на кълбо и едвам дишах. В 6 сутринта ми сложиха епидуралната и вече не усещах никаква болка, но усещах много хубаво самите контракции. В 8:30 започнах да напъвам и в 9:44 родих, като в крайна сметка синът ми се запъна баш накрая и ползваха вакуум. Усетих как излиза главата, след това рамената, но заради епидуралната не болеше въобще. не усетих плацентата кога излезе, дадоха ми бебето и както го гушках погледнах надолу и видях, че лекарят който седеше пред мен всъщност ме шие. След това взеха бебето за ваксини, къпане, а аз станах и започнах да се раздвижвам с помощта на сестрата около половин час след раждането. След още половин час ми донесоха бебето за кърмене, сестрата ми обясни как, след това ме преместиха в следродилното отделение и бебето остана при мен през цялото време.

Най-гадният момент беше, когато отидох до тоалетна за първи път-урината дезинфекцира и щипеше адски много! И беше малко неудибно ставането и сядането, заради шевовете.

Ами това е в общи линии дано да ви е полезно!

# 166
Момичета купих пудрата на Уеледа.  И от аптеката ми казаха никакъв спирт за пъпчето, само пудра.  Така, че смело ползвайте.

# 167
Здравейте сладуранки!
Първо да кажа, че страшно много се радвам и чета с удоволствие постовете на мамите, които вече са раждали! Едно голямо Благодаря! Като че ли вдъхвате много спокойствие и ентусиазъм в първескините, е поне на мен така ми въздействат постовете ви!
Чакаме добри новини от всички, които са били на прегледи и изследвания, и дано всичко с всички ни занапред да е добре! Praynig
За пъпчето тук, знам, че се ползва спирт 90% и топоцин, а за лепенките за пъпчета чух едни доста недобри отзиви, та мисля да ги спестим!
Да си призная аз още не съм купувала нищо на бебко, но мислиме да пообиколим с милото скоро, а пък по - големите покупки, които са ни нужни ще оставя на бъдещите баби и на милото, разчитам на това, че той има страшен вкус! Е разбира се и всичките ми по - близки роднини имат желание да се включат...
Момичета това със заплатите, които бавят е много гадно и то точно сега! Но не се притеснявайте, знаете, че " дупе знае две и двеста", но всичко ще се оправи! Wink
Толо, успех утре при Марков, както пожелавам успех и на всички, на които им предстоят прегледи!  Hands Thumbsup

Аз ще се опитам да вляза в общият профил за да нанеса данните за раждането, къде и при кого, и ако успея ще нанеса и на другите, но ако объркам нещо моля не ми се сърдете!

love001  love001  love001Айде засега много цунки на всички!  love001  love001  love001

# 168
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Като гледам как сме стиснали всички кълките и геройски държим, към края на месеца и началото на следващия вероятно в темите ни ще има дъжд от бебоци! Дано!
Днес нямам новини, всичко изглежда нормално, като изключим арктическия студ в Пловдив. За късмет точно днес ми дойде една пратка със сутиен за кърмачки, който си бях поръчала от Продавалника та ходих до кварталната поща да пусна запис, ей ужасно се върви в този лед. От утре го дават затопляне, дано познаят.
Rylie, много хубаво си си разказала раждането, сред всичките зловещи истории които витаят из нета на отбор като нашия е добре да се даде пример, че раждането може да бъде един дори приятен спомен. Моето беше подобно на твоето, не мога да излъжа и да кажа че не ме е боляло, но всичко е било в рамките на поносимото.
Някой в предните страници пита дали има упойки които да се вливат венозно. Аз родих с такава, дори не разбрах как точно се казва, но ми я вляха през абокат и макар че на няколко пъти питах доктора "Докторе, ти сигурен ли си че ми сложихте упойка?"  Blush към днешна дата си давам сметка че си е свършила точно работата. След раждането не съм имала никакви оплаквания, дори главоболие. Това е една от причините да си избера същия доктор.
foxy81, тези изследвания на които си била не ги ли поема здравната каса или защото ги правиш по-раничко се е наложило да си ги платиш? Ти си вече на финалната пряка, геройство е да удържиш фронта до сега с двама юнаци.
bibi_iv, успех ти желая на прегледа, да пишеш после какво е казал нашия любим общ доктор.
Това е от мен за днес! Спокойствие и топлинка ви желая в този студен ден!  bouquet

# 169
Хелоу,върли гърли Hug
Включвам се само да ви кажа,че още сме си 3 в 1.Мъжлето ми беше при доки,вече имам всички необходими документи за раждането,само ми остава утре да отида до Кожния диспансер да ми направят тест за алергии и след това до личната лекарка за ЕКГ и уверение,че съм клинично здрава.И ми остана само да си чакам... Rolling EyesМалко странна ми е тая работа и хич не обичам да чакам и да съм в неведение кога,какво и защо,но..сега нямам избор.Това е от мен засега.Дано да уцеля тотото и да си изкарам така още 2 седмици, но според доки едва ли...
Мерси за палците и ако има нещо-ще пиша Mr. Green
vasi__k не се притеснявай за датите.Аз сядам отверме навреме и мога да ги нанасям.Най късно до утре сутринта ще са попълнени Peace
Linkata нямам идея,честно казано newsm78 Но аз всеки месец правя изследвания и все в Писанец,така че пак отидох там.Може пък наистина защото се наложи да ги правя по-рано и затова да се получава така,незнам...наистина незнам...

# 170
Мами моля не ме бийте - ама сте изписали страшно много и се включвам много на бързо само да се отчета след днешното посещение при Доки. Извинявам се че не съм чела нищо, но после като се прибера вечерта ще наваксам.

Взеха ми кръв и урина, резултати по-късно щяха да са готови така че за тях не знам нищо, за килограмите - същите както си бяха от преди 1 месец - явно не съм качила нищо по празниците, акушерката каза че нямало проблем Simple Smile така че съм +0 Simple Smile . Аз бях много радостна след като доки ме прегледа на ехографа - малката коконка се е обърнала в правилната позиция и според него няма проблем да се ражда нормално за сега Simple Smile Потвърди ми розовото вързопче и каза спокойно да купуваме в розово дрешки, което не смятам да правя в изобилие понеже имаме много нещица запазени и носени много малко от каката. Иначе сме си купили нови дрешки за бебоче, но не са в розово понеже не сме сигурни, а понякога има и изненади Simple Smile Следващия преглед е след 1 седмица, тогава предполагам че ще ми правят това неприятно изследване в д-то. Аз дори и не попитах за него  Blush Crazy Rolling Eyes Laughing Mr. Green
Надявам се всико да е наред при вас милички, отивам да чета сега, а довечера ще довърша ... Милвам тумбачетата ви и да се пазите.

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 16:37 от hamelionche

# 171
Да се отчета и аз: отслабнала съм с 1кг и в обиколката на коремчето newsm44 ! В първия момент акушерката не можа да набара сърчицето на моя юнак, направо ми настръхна косата, но после го намери - в ниските граници е, но е важното, че бие! Взеха ми секрет, пак ме провериха за разкритие, но този път беше доста по-безболезнено - може би просто не бях толкова напрегната, та затова newsm78. Шийката се подготвя/така ли се казва/, главичката на малкия е много добре разположена. С две думи newsm10
Стискам палци на останалите, които са на преглед и  Hug

# 172
Десика, явно е все едно кое лекарство ще ползваш, но все пак да споделя моя опит. Аз ползвах гино дактарин две опаковки по 3 глобули, като правя три вечери, поочивам 3 и правя другите три. В болницата предписваха тази спринцовка на мамите, които имаха планирано секцио на по-следващия ден например, защото нямаха време или на такива, на които им предстои раждане много скоро. Та аз бих предпочела гино дактарина, защото каквото и да е гъбата е упорито нещо и ми е трудно да повярвам, че може да измре само с еднократно третиране. Това обаче е лично моя логика и не подлежи на научна обосновка  Grinning

И на мен не са ми взимали секрет този път от никъде и май до самото секцио няма да ми взимат. Доки само ме попита дали имам оплаквания, като казах, че нямам, ме попита тогава за какво да ти взимам  Crazy иди ги разбери тези доктори.

Толо, успех утре, дано само добри новини чуеш от Марков!

За ромските попълнения в болницата - аз досега не съм виждала в Тина Киркова да са на едно място, но в крайна сметка, ако са много, сигурно се случва. Все пак в обикновените стаи не влизат посетители, така че е все едно. За ВИП аз май не знам дали ще се вредя, но ще го преживея без телевизор някак. Специално в ТК ВИП стаите са по-различни с това, че са за 2-ма и има ТВ. Другите ползват 8 човека един общ сънитарен възел и нямат ТВ, но в повечето случаи си носят и почти навсякъде има телевизорчета.

Защо ви карат да носите цял стек вода и тн? Все пак ще се намери някой ваш близък, който да ви предаде вода след раждането. Аз мисля просто да инструктирам мъжа ми или някой друг близък да е на линия с торба вода и така. Специално за секциото на някои им искат едни лепенки да носят, но ако на мен ми поискат, пак милото ще тича. Мисля, че трябва повече да разчитаме на любимите ни хора, те искат да са част от всичко, което се случва и е някак нечестно да ги лишаваме от възможността да участват. Нека да пазарува, нека обикаля детските магазини, нека пита, нека идва при мен, така той ще е се чувства важен. Понякога си мисля, че ние често сами игнорираме татковците и те несъзнателно губят увереност и се отдалечават и от децата.

# 173
Deska,az sa6to polzvam Ginazol zaradi te4enieto,v4era lekarkata mi go slozi i dnes e po-dobre,no ima i leki beli parcali po vreme na urinirane(da ne se u4udi6 kato se poqvqt,ako izbere6 nego),dano pomogne.Ne mi se iska da razdam sekcio,zaradi te4ove i gabki,no vinagi sa mi bii problem,daze s tatkoto sme na prezervativi ot samoto na4alo,samo do kato pravihme bebo ne gi polzvahme i na nego vednaga mu se otrazi,a sled kato rodq pak stavam redoven klient v aptekata  Wink

# 174
  • София
Привет и от мен от днес официално се водя в болнични, понеже досега не съм ползвала какво трябва да занеса на работодателя и в колко дневен срок ? Мериха ми кръвното 95/60 сигурно и хемоглобина пак ми е нисък,а от малтофер фол повръщам. В момента съм на вълна пране на олекотени завивки и чаршафи, после започвам и дрешки. Това е от мен.  Hug

# 175
  • Sofia
Здравейте пак, момичета-кокичета Simple Smile

Благодаря ви за загрижеността  Hug Hug Аз да си кажа по-рядко съм тъжна, а по-често зла  Embarassed Rage И ме е срам, ама...Това е от седенето вкъщи предполагам... Утре съм решила, че и -30 градуса да е, излизам! Naughty Направо ще лудна тука вече! А и нашите и милото са телефонни терористи - ако някой от тях ми звънне и не се обадя да 2-то позвъняване и се започва една атака по всички канали, тюхкане и истерия и вече направо.... #Crazy Grinning Казвам им, че и да съм тръгнала да раждам, само на брат ми ще се обадя първоначално, защото не изпада в ужас, така че да престанат да ме тормозят, ама те - не!  Joy А милото пак е по света и у нас, така че и да му звънна, все тая, докато дойде то ще е вече напред работата Simple Smile

Ама много се развеселих, като видях каква група сме се заформили за ТК! СУПЕР! Peace Егати кефа ще е, дори и да не успеем до ВИП-а да се доредим! А за мургавелките Ташков ми каза, че даже са в друг коридор - и те така искали и им било по-добре. Е, ще изпуснем по някой лаф, ама по-хубаво даже  Mr. Green

На мен четвъртък ми се очертава денят за прегледи - първо съм при Ташков,после при моята доки да си взема резултатите и да се видим и се чудя дали да не ме гледат и на двете места на ехограф... newsm78 Вие какво ще кажете, много ли ще му дойде на малчо?

Joy Майка ми сега ми звънна, че идвала насам, че много страшна съм звучала по телефона  hahaha Милата ми майчица, кой знае какво си мисли, щом в тоя студ се е вдигнала. Ама много съм лоша  Embarassed Embarassed Отивам да я видя и после пак идвам при вас  Hug Hug Hug

# 176
  • Стара Загора
Ей ,не мога да разбера какво искате от моята мила,умна  #Crazy,красива съгражданка  Мара отварачката ,ми недейте така бе хора ,какво й е на момичето  Joy hahaha
Бетунга,забелязах ,че на  другите ти двама сина имената им също започват с А ,има ли нещо скрито,хайде сподели  Peace
Мия ,залагам на момче  Peace
Аз утре съм на док за тоновете,на 19 на ЖК  за нови изследвания ,та да видим  Praynig

# 177
  • София
Здравейте,мами!
Пак много сте изписали.После ще ви изчета,но първо да се отчета за вчерашния си ултразвук.Знам,че за вас не е голяма работа, (защото си виждате бебчетата често) но на мен ми е трети за цялата бременност и си е голямо вълнение.Първо най-интересното-ще си имаме момче!!!Тежи около 2 300 гр.,напълно здрав е,застанал е с главичката надолу,има достатъчно водичка да си плува,плацентата ми е добре,пъпната връв е в крачетата,а не около главичката,разкритие-няма....Изобщо,все прекрасни новини! newsm44
По късно,днес сме на обиколка в болницата,в която,живот и здраве,ще раждам.Ще ни показват родилното,стаите,упойки и т.н. и ще има лекция за кърменето.Ще ми е доста интересно,а и се надявам да видя някой новороден бебешок.
Това,за сега от мен.Отивам да ви чета,че току-виж съм изпуснала някоя бебешка новина... Laughing

# 178
Гал, ми и аз не знам защо иска толкова много вода , ама ще занеса newsm78
толо, и аз съм чувала за този магазин на Нишава, че бил много хубав WinkАз обаче вече поприключих почти с пазара, но то не е късно и след като родя да го посетя, тепърпва ни предстоят покупките Laughing Успех утре при Марков!
Коте, спести  си поне единия ефограф, няма нужда да го облъчваш толкова бебето Flutter Знам, че си питка-любопитка, ама чак два пъти да го гледаш няма смисъл според мен Wink
Деска, аз също си отглеждам Кандиди и ползвам Гино Певарил, доволна съм, както е казала толо мисля, че е важно да е  нещо, което се поставя вагинално, а не да се маже външно. А за отделянето от ромките ми аз не знам, просто мацките,с които говорих ме посъветваха да си взема ВИП и аз нали съм глезла ще си взема ако има Embarassed Не че съм расист, да не си помислите нещо, ама ще заразян бебето с нещо, мен ме остави, ама малкия човек ако му лепнат нещо няма да го преживея. Абе божа работа, само всичко да е наред Praynig
Мама З, и аз бях като теб- без вода, без шоколад, добре че девойчето в моята стая беше отракано та като ме емна с едни ми ти шоколади да ям и едни води да пия и ме освести за нула време Grinning
hope, честити ти сини гащи  bouquet

# 179
Едни въпрос към раждалите нормално мами: в какво се изразяват визитациите след раждането, т.е какво гледат, как и т.н?
Честити сини гащи на Hope!
Толо, стискам палци newsm17
Какво казаха за Шейново днес при Марта Вачкова?

Общи условия

Активация на акаунт