Отговори
# 180
  • София
Здравейте, милички. Simple Smile

Нещо не смогвам с четенето, но сега направих списък за болницата и ви го пускам. Това са нещата, които аз ще нося. Кажете ако имате нещо да добавите:

Нощници - 2бр. (с копчета отпред, удобни са за кърмене, а и след раждането)
Превръзки за родилки (има ги в аптеките особено в тези около болниците, после ще минеш на нощни)
Лигнин (?)
Хавлиени кърпи
Тоалетни принадлежности
Жилетка, че настава студ след раждането
Минерална вода
Джапанки
Самобръсначка
Спирт и памук за почистване на тоалетната чиния
Мокри кърпички - обикновени и интимни
Помпа за кърма
Подплънки за гърди
Крем за зърна
Силиконови зърна
Възглавница за кърмене
Лактогонен чай
Кърпи за компрес, ако ти се втвърдят гърдите
Течност за студена стерилизация
Съд за тази течност Wink
Чаша, вилица, лъжица
Лична карта, последните изследвания, кръвна група
Нещо за писане, четене
Еднократни бикини за родилки (?!)

За бебето:
Памперси
Мокри кърпи
Дрешки за изписването (ръкавички, да не си драска лицето)
Козметика
Шишета
Малка лъжичка
Залъгалка

Багажът да се разпредели в две чанти:
Едната за родилното отделение, в другата: всичко останало, може и таткото да го донесе след раждането.

# 181
Еми, водата не е много, даже и тази няма да ти стигне, трябва поне 2 литра след операцията да се погълнат вода и ябълков сок, за да се изкарат по-лесно токсините от упойката и да не те боли глава после. Въпроса е, че е по-добре да ти ноосят по 3-4 шишенца и кутии сок периодично, а не да мъкнеш стекове, но ти си знаеш как ти е по-удобно  Simple Smile

Коте, ти не може да си зла  Joy hahaha ти просто си бременна  Joy hahaha  

Куцо патенце, за нормалното раждане не знам  Rolling Eyes обаче от Марта днес чух с едно ухо за предимствата на нормалното раждане пред секциото и за това колко е по-добре за самите бебета да се раждат нормално и тн. Един доктор от Шейново ги разказваше тези работи. Мисля, че и за аномалии говориха в началото, но малкият вдига такъв шум около мен, че не можах да го изслушам. Освен това не искам да слушам лоши неща за секциото, щото и без това ми предстои  Crossing Arms

Атмосверче, тъкмо щях да коментирам и прочетох забележката. Повечето неща остави на таткто за после. Наистина е излишно да е голям багажът при самото раждане. После при всяко свиждане ще ти домъкват по нещо и съответно ще ти отмъкват нещо ненужно. Също и стерилизирането в болнични условия е трудна мисия. Аз просто не давах това, което цедя на малкия. Изцеждах се в хавлиена кърпа ръчно, но с помпа определено е по-добре.     

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 18:11 от GALL78

# 182
Леле какви сте ми бързописки тц тц нямате изчитане после... аз само да се отчета...че уча за изпити  Tired и нямам време да чета сега...още два остават на 16-ти е последния и после ще чакам бонбоната  Heart Eyes

Много ви целувам ... и до скоро писане  Hug

# 183
*hope,честита синичка новина!Мога да си представя как си очаквала този преглед!!

Коте,отсега ли започна да тренираш за свекърва..."зла".. Joy И аз тия дни нещо трудно се побирам в кожата си,нервна съм и паля за части от секундата..От сезона е...друго би било да е някой пролетен месец!
Autumnsphere,след студената стерилизация май трябва да се полеят нещата с преварена и охладена вода..поне така пише на таблетките(на "Jane"),които днес кой знае защо купих!Козметика и шишета от болницата ли ти поискаха?!Бих добавила само телефон,зарядно и фотоапарат..,крем за лице и ръце..малеее,аз май със спортен сак ще ходя! Laughing

Пате,днес в "Часът на мама" похвалиха Шейново и по-специално др.Велев-спасил бебето на журналистката Рада Домусчиева,която също присъстваше(държали я в Майчин дом и я изписали с изтекли води в 8-ия месец).Колкото родилки,толкова истории!

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 18:27 от толо

# 184
Божеее, а аз Рада не я познах  ooooh! а работехме заедно във в. Монитор на времето  Embarassed Милата  Confused

# 185
Здравейте, сладурки!
Иве, Хоуп, честити ви сини щъркелчета  stork-boy !
Фокси, лежи и си почивай, спокойствието е много важно! Хубаво е, че си позитивно настроена към предстоящото събитие и съм сигурна, че всичко ще е наред!  Hug
Толо и другите мами, които са на преглед утре - УСПЕХ!
Радвам се и за добрите резултати от прегледите, който са били вече!
Куцо пате, аз съм от Люлин 8 /беше питала по-рано/! Не сме много близо, но при желание може да се видим някой ден! Също мисля да си избера педиатър от 12 поликлиника, че ми е много близо, но идея си нямам кой да бъде!  Hug
Ние с бебка сме добре! Чак на 19.01 съм на преглед и изследвания, за да са валидни и за раждането / един месец им е срока/ и тогава ще видим как стоят нещата при нас!
Лека и спокойна вечер от мен! Целувки!

# 186
  • София
толо, значи и едно бързоварче ще добавим! Joy

Не съм си купила течност още, ще прочета...

В Окръжна болница не искат шишета. Ама аз ще взема за всеки случай. То бебето ще си е при мен и без това през цялото време.

# 187
Hope честити ви сини новинки и от мен.

Коте надявам се при теб този период по-бързо да отмине. Дано, наистина се стопли времето да се размардаме малко, че от това затваряне вкъщи ставаме раздразнителни май.

autumnsphere
много изчерпателен списък. Знам, че някои мами, след секцио пият обезболяващ. Но се надявам на вас да не ви трябват.

# 188
Здраавейте и от мен!
Аз още не съм започнала да приготвям багажа за родилното, даже бебешките дрешки не мсе свалили от тавана...
Ходих да видя местното родилно-абсолютно ОК ми изглежда, само дето се тревожа дали докторката ми ще може да си изпълни обещанието бебето да е при мен....

# 189
Момичета,аз изчистих всичко в къщи newsm44 и сега може да поседна малко че малкият е нещо недоволен Wink
Имам още доста неща за пране и гладене,но се надявам и време да имам...да не бърза бебко.
Благодаря на всички който ми помогнаха в избора на спалното колмпектче Hug Hug Hug
Момичета,как е положението в България...къпят ли бебетата в болницата,защото тук..3 или4 дни или пък 6 или 7 при секцио...не ги къпят newsm78поне в болницата където аз ще раждам.
Как ще си стерилизирате шишетата за бебетата, в случвайте където искат да си носиш лични?????
Не знам защо..но никак не го мисля раждането..то тъи или инак ще стане по своят си начин....но от първите дни с бебко май нещо се спекох.А не е като да нямам опит,почти сама къпах бебето на сестра ми през април.почти сама го сменях ...то нея май много повече я беше страх newsm78
Дано да ми дойде смелостта...че инак милото ще закъса много Joy

# 190
Привет майчета,

Не мога да ви изчета, голямо писане Simple Smile.
Фокси, почивай повечко. Познавам една близнашка мама с момченца, при нея едното момченце е с асансьорен тестис, тя доста чете по този въпрос. Мисля, че би могла да ти даде насоки, но това след като се родят бебчетата.

При нас нищо интересно. Лежа си повечко, че като седна и момата ме подпира в ребрата и диафрагмата, не ми стига въздух, пък понякога даже боли. Честичко шава, рита по-рядко, но пък се е научла да се разтяга на всички посоки едновременно и като го направи е много странно, пък леко болезнено. На 4ти февруари сме на преглед, тогава ще ни насочат дата и за секцио. А на 5ти мама идва при мен за 3 месеца да помага.

Преди време бяхте писали тук за плетени дрешки, аз нали съм с 2 леви ръце и не мога да плета, се обадих на баба ми. Тя пък взела много присърце задачата и резултата е няколко комплекта, гащиризончета, елечета, шапки, терлички...аз й казах 1-2, ама тя, нали ще й е 1во правнуче, да не се изложи и наплела за една детска ясла. Майка ми сега се чуди, как ще донесе всичко  Laughing

Имаме вече количка - Chicco - Enjoy Evolution, намерихме я на супер цена - 500$. Татито я сглоби и обикаляхме дружно хола, тренирахме на сухо. Купихме и малко дрешки:

http://picasaweb.google.com/elitsa79/PokupkiZaBebka#

В събота ще излезем да купим шишенца, влагомер и другите дреболии. Решихме да вземем и един уред, комбиниран овлажнител и йонизатор. Вкъщи въздухът е много сух, не помагат мокри кърпи или съд с вода на радиатора.
Аз още нищо не съм приготвила за болницата нито за мен, нито за бебка. Все си викам има време...

Карбо, за имената, аз съм пристрастна. Цялото ми име е Елица, сестра ми се казва Зорница. Харесвам си името, харесвам и на сестра ми, също ми харесва и Белослава.
Нашите са момиченце са: Деница или Ралица. Само да спомена, майка ми се казва Росица, а свеки е Радка. Така че, май Ралица ще надделее, и двете баби ще са много щастливи.
Таткото много не го харесва, свързва го с някаква мома...ама няма значение. Преди няколко месеца си призна, че и моето име не го харесвал, имал съученичка Елица, която му била неприятна, но след като съм го пленила Whistling, изведнъж му за харесвало и моето име. По тази причина си мисля, че като си види щерката, както и да се казва, все ще му харесва Laughing.

autumnsphere, най-нахално ти из копирах списъка. Вижда ми се много подробен Simple Smile, благодаря Hug.

Това от мен, целувам ви всички и ви приканвам, да стискаме дружно крачолите още малко   bouquet

# 191
Гери видях ти съибщението. Само чакам мъжът ми да се прибере и ще ти отговоря веднага. Той се заимаваше и разучаваше бебефона и мисля, че ще получа по-компетентно мнение.
А така ще мога да ти дам и по-достоверен отговор на въпроса  Wink

ioli честити ви първи придобивки за бебата

Dessi тук май навсякъде къпят бебетата. То не знам това може ли да го наречем къпане, защото май само ги поумиват лекичко на чешмата като се родят. И после им мият дупарките.

# 192
  • Sofia
Вики, честити сини гащи!!! Simple Smile Ама не удържахте, а Wink Признавам си, любопитството е голямо! Hug

Толо, ами тренирам аз, че нали четворна свекърва ми се очертава да бъда  devil Чак аз се плаша от мене си!  Joy Ама като се знам каква съм мека Мара, ще я видим тая работа след години...
Успех утре при Марков! Ще го видиш човечето в най-големи подробности  Grinning

Еми, и аз така реших за двата видеозона в крайна сметка. Милото бебе, какво е виновно, че майка му е луда Simple Smile Ама щеше да е много удачен експеримент за различните мерки и теглилки според различните ехографи... newsm78
А за водата - анестезиолога ми каза минимум един стек малки води с биберон, даже после ще трябват и още течности. Това за упойката. А за ВИП стаята и аз съм се засилила, дано да има места, а след това ще дебна да те сложат при мен и ще правим купони с танци за раздвижване и запои с лактогонен чай  Mr. Green

Пате, не казаха нищо съществено към този момент за Шейново. Говореха какво ще стане тепърва - ще наблегнат на ФМ, ще може да се гледа секциото от таткото на монитор, т.н. глезотии, ама за догодина ще са тия работи...Иначе Велев го похвалиха, че е спасил бебето на журналистката и косвено наплюха Майчин дом... Laughing

# 193
Бетунга,забелязах ,че на  другите ти двама сина имената им също започват с А ,има ли нещо скрито,хайде сподели  Peace

E, ама бива ли такива приказки - как така ще има скрито и покрито от вас  Wink
Там е работата, че и аз не съм много на ясно - мъжа ми се занимава с цифри, букви, индивидуални хороскопи и т.н.
Ти може да си чувала за него и неговото име започва с А - Асен Загоров, правеше по радио "Веселина" хороскопи.
Още като се запознахме решихме, че нашите деца ще си ги кръстим на нас с буквата А. И тогава ми спомена, че била хубава буква - червена. Значело стремеж към върхове и завоевателна и т.н.

# 194
Ей Коте нас няма ли да ни включите в купона? Вие поне със секциото ще се задържите повечко в болницата, та ние с нормалното раждане да направим по една смяна.

Иначе за видеозона си права, че така ще може да се сравнят мерки и теглилки , но пък от друга страна защо да облъчвате бебо ненужно.

Момичета имаме ли фармацвет или доктор в отбора? Оказа се, че ГиноДактарин няма в никоя аптека. Моя мъж обиколи всички тук в квартала и една извън квартала. Навсякаде му казват, че дори и по складовете няма наличност. Препоръчали му Гино Папаверин. Дали е съвместимо и едното замества другото. Искаше ми се да започна да ги слагам от тази вечер, ама май няма да стане.

betunga твоя мъж ще направи ли по един индивидуален хороскоп на 100-на луди мами  Wink
Ти ползваш скрит жокер за избора на име, а можеше да ти помогне ако имаше дилема и за датата на секцио.

Общи условия

Активация на акаунт