Как да организираме сами детското тържество?

• 114 220
  • 471
  •   1
Отговори
# 180
Много хубава тема, но е повече за по-големи деца и то момчета  Rolling Eyes

Чудя се за подходящи игри за РД с много деца на 4-годишно момиче  newsm78

# 181
Извинявам се предварително за дългия пост но темата ме интересува и ще си излея "болката".

Тази година и аз се ориентирам към самостоятелна организация.  Макар, че пак може да акостирам без желание и по принуда в някой клуб.

Благодарности за споделеното тук от майки и професионалисти. Каспър, вземи та отвори няколко клуба в София , най-накрая .....  Simple Smile

Причините да не искам да бъдем в обичайното клубче за 4-годишнината на сина ми са няколко:
- финансовата е, не толкова че услугата в детските клубове е скъпа (в София средно за 10-12 деца , без допълнителна анимация е около 500 лв. ), а факта, че zа тези пари не си заслужава, защото: ме задължават да купя торта от определено място, или да си платя внасянето, трябва да поръчам некачествен кетъринг на висока цена.
- остаряла база и липса на забавления и добре обмислени игри - аниматорите са немотивирани и факт, но каките повече пазят, отколкото играят с децата. За последните 2.5г. клубовете, които сме посещавали, не предлагат нищо различно - джунгла, рисуване на лице, пукане на балони, песничка и поздравление за рожденика/караоке, подарък от магазин за левче лев, дори програмата на външните клоуни и фокусници е еднаква. Мобилните театралните актьори предлагат програма над 45 -60 мин. а това според мен е много за малки деца.
- липса на достатъчно седящи места за родителите. За мен това се оказа важен проблем. Ние сме голяма компания – около 7 семейства, някои с 2 и повече деца. Повечето майки идват с татковците в ролята на шофьори. С обиколка из клубовете, открих два, в които могат спокойно да седнат и да поговорят 20-25 възрастни. А, кажете ми как да поканя без да обидя хората, само майките и децата, примерно - без бащите и по-големите деца. Тъпо нали, а ако дойдат всички - къде да седнат....

И докато за родените през топлото време деца е по лесно да се организира един парков/градински рожден ден било то на ливадата или в заведение, на двора у дома.

Повечето заведения или зали за кратък наем като чуят за детски РД на дете под 10 г. отказват. Кафенетата, които са навити да затворят, за да празнуваме там искат по 100 на час и не мога да внеса нищо освен торта, а самите те друго освен напитки и чипс/чдки не предлагат.

А аз просто искам да наема чиста и просторна зала за 3-4 часа, с под, на които някой няма да си счупи главата, с WC , с няколко маси и столове. Кетърингът е моя работа,  аниматор външен - изпитан (не че няма да се справя, ама искам и аз да пийна бира и да се видим спокойно),  или кратък половин-часов театър/клоун с програма дето няма да изплаши децата  .... и толкоз.

Не е много като изисквания, но от 3 месеца звъня по обяви проверявам зали и заведения  и се отчаях. Разделих ги на 2 групи- нежелаещи да се предоставят за целта да детско парти и неставащи .... Мисля, че за същите пари, че и за по-малко ще стане супер рожден ден за 15 деца на възраст между 4-7 г., а и възрастните (да кажем 30 тина) ще се забавляват добре.

# 182
Мисля, че и преди съм го писала в темата - обърни се към някоя зала, може и конферентна, в хотел и я наеми.
Не искай сервитьори, само подредена предварително маса и столове. Другото си го поеми като ангажимент ти.
По-лесно ще се договориш  с някой малък хотел, защото големите ще искат задължително кетърнига да е от тях и отидоха 700-1000 лв

# 183
Каспър, уви , както съм написала пове4е от 3 месеца търся всякакви зали- семинарни, конферентни и нищо подходящо, а тези които ми харесват и стават за целта- не ги дават за детски РД. Имам 2 огледа идната седмица - дано някоя стане нй накрая.

# 184
Браво за ентусиазма!
Ще стане чудно парти
Погледни и във читалището ви - ако има подходяща зала, няма да ти откажат

# 185
  • До сърцето...

И докато за родените през топлото време деца е по лесно да се организира един парков/градински рожден ден било то на ливадата или в заведение, на двора у дома.

Повечето заведения или зали за кратък наем като чуят за детски РД на дете под 10 г. отказват. Кафенетата, които са навити да затворят, за да празнуваме там искат по 100 на час и не мога да внеса нищо освен торта, а самите те друго освен напитки и чипс/чдки не предлагат.

А аз просто искам да наема чиста и просторна зала за 3-4 часа, с под, на които някой няма да си счупи главата, с WC , с няколко маси и столове. Кетърингът е моя работа,  аниматор външен - изпитан (не че няма да се справя, ама искам и аз да пийна бира и да се видим спокойно),  или кратък половин-часов театър/клоун с програма дето няма да изплаши децата  .... и толкоз.

Аз имам същия проблем със сина ми - зимно бебе. Когато ми каза в 4 клас, че иска да покани целия клас, имах твоите притеснения.

Обърнах се към местното читалище за зала (много приличен наем), купих пластмасови чаши и чинии, салфетки, пици, солети, сандвичи от къщи и една торта, която дори не успяха да ми доставят, но докато клоуна забавляваше (укротяваше) зверовете, притичах и за тортата. Не е толкова сложно, но детето и до ден днешен си помни този РД.
А, забравих да кажа, че предварително занесох пластмасовата посуда и набързо украсих помещението. Стана не супер, но доста прилично и се почувства празника.

# 186
  • България
момичета БРАВО за темата!голям късмет че ви намерих-признавам съвсем случайно!скоро дъщеря ми живот и здраве става на 6год.замислях да занеса голяма торта и мн украса в детската градина и през уикенда да направим парти в заведение с 10 деца.но....детето не иска така-каза торта в детската градина НЕ/временно не я посещава/.НЕ иска в заведение,НЕ иска толкова много деца,НЕ иска купена торта,а правена с мама....направо съм в шах.кака и винаги е имала Големи рожденни дни-около 20деца,много хапване,голяма торта-винаги щур купон!сега не знам какво да правя...опитвам се да я обедя поне тортата за децата да е купена,а за роднините вечерта да е от нас приготвяна/по малък ще е срама ако не се получи-хахаха/.странна ми е много тая работа-сякаш не се вълнува много от предстоящия празник и за това ми се иска да я изненадам с нещо много специално.ще се съобразя с желаните от нея гости 4-5деца на възраст до 10год.мисля да я заведа уж случаино в едно заведени на сокче и там да я очакват децата с подготвени маси и украса.ще поръчам храна от заведението и сокчета.тортата от магазина-ще я изберем с нея.официално ще знае,че ще празнуваме у дома късно следобеда за да се получи ИЗНЕНАДА.в зависимост от предлаганите маски и коронки и други красоти за този повод в магазина ще измисля на място темата и малките подаръци за гостите.мами ако ви хрумва нещо друго давайте идеи..... Hug

# 187
Идеи за РД при навършване на 2 год?

# 188
Идеи за РД при навършване на 2 год?
Един куб с играчки и да си играят Simple Smile Не вярвам да можеш да ги организираш за колективни занимания за повече от 5 мин Simple Smile

# 189
  • София
Благодаря, че сте споделили тези прекрасни изживявания. На две мами ни предстои организиране на двоен рожден ден. Децата ни стават на 8 години, момче и момиче, приятели и съученици. Родени са в един ден /даже в една минута и секунда според тях Mr. Green/, гостите са общи, около 20-тина деца. След много премисляне и особено след прочетеното тук, клона към парти у нас.Остава да уточним темата, игрите и изненадите.
  bouquet

# 190
Снощи препрочетох темата - до почти 2 през нощта, докато изчета и разгледам всичко  Tired ....
Искам да благодаря на авторката на темата vanilia_ruska, на Бу  за линка с книгата и линка с идеите за РД, на yasmina за оригиналните идеи, на Millena за линковете с украси и игри  Hug

Бих помолила Тодоран да активира линковете към снимките от пиратското парти, а също и ако пропускам някой с подобно парти...

Нахвърляла съм идеите, но нещо игрите ми куцат...
Поръчала съм си книгата, препоръчана от Бу и се надявам да ми "просветне"  Mr. Green

# 191
Ще ви следя.Много интересна тема  bouquet

# 192
OlympiaPappas може ли линк към книжката? Simple Smile

# 193
JeniB,  заповядай!

Да, и аз се интересувам какви игри могат да играят - навън и вътре.
Катка, какви игри предлагаш на вашите гостенчета? Също и какви викторини, примерни въпроси?  Много ми хареса тази идея!

Има една чудесна книга, която много ще помогне с идеи  Grinning На мен Анда ми я каза навремето.

501 зaнимaния зa дeцa от Дaй Хoджис

Моите идеи за РД, с които правих рождения ден на детето.

# 194
  • Бургас
По принцип на 2-годишните деца трудно можеш да задържиш вниманието повече от 15 мин. Интересна е играта с балони - надуваш 15-20 балона, трябва и още 1 човек с който да държите един чаршаф, одеялце, покривка или нещо подобно. Децата трябва да ги съберат в чаршафа, който обаче като се съберат няколко балона се вдига нагоре и балоните се разпиляват и после пак наново. Играта е смешна и децата я харесват

Общи условия

Активация на акаунт