Отчет на набор 2003 - 41!

• 15 543
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
  • София
eli_dechkin, и на мен ми е идавло някой път да хвърля на Иво бой от типа "да го помни за цял живот", но, за щастие, съм се овладявала.  Laughing
Бях писала по-напред в темата за проблема (ако мога да го нарека"проблем"), който Иво има с едно от хапещите деца в групата. Писах и за наказанието, което въведох-със залепените на гардероба листчета. Мога да отбележа, че засега наказанието има поразителен ефект. Последният път, когато видях Иво и въпросното дете заедно, бяха прегърнати.
Той си знае, че е наказан, за какво е наказан, брои си дните до изтичането му, доставям му удоволствието сам да сваля листчето за изминалия ден, но се надявам, че и след като изтекат (а не са малко-10 "учебни дни"-2 седмици), ще му държи влага и ще се въздържа.
Толкова се е стегнал, че последните 2 дни е най-доброто дете на света. Чак си заслужи 2 сини точки (това е по другата ни система за наказания и поощрения  Laughing)-защото цял ден е слушал мама и татко и не е имало никакви поводи да му се карам.

За щастие, Иво има здрави зъби-засега.  Praynig
Последните 2 месеца ходя редовно на зъболекар (за сметка на предишните 5 години  Embarassed ) и всеки път се чудя как би се държал той, ако се наложи да му работят из устата с машинката. Не се сещам за начин, по който бих го накарала да си държи устата отворена. Дано да не се налага, че не знам какво ще го правя.  ooooh!

Тези дни Иво се обрина по някакъв много особен начин-под мишниците, на всички сгъвки по меките тъкани-лактите, колената, по дланите. Цялата му кожа стои като грапава.... Водих го вчера при хомеопатката ни да го види-каза, че било "гъша кожа" и било симптом за начало на хронично заболяване.  Sad Какво е това чудо-идея нямам. Даде му хомеопатично лекарство-сега ще го наблюдавам 15 дни. Все си мисля, че точно хомеопатията може успешно да се справи с подобни състояния. Дано.  Praynig

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 15:09 от Vivi

# 196
  • Чикаго / София
Честита дъщеричка на Мюрвет! Да е здрава, късмелийка и много щастлива!

Честит Рожден Ден на Алекс! Да е здрав, щастлив и много послушен!

chibi, и Дени е много далеч от сричане. Но и аз не я карам. Има време цял живот ще учи, нека поиграят още една година!

Но все пак браво на децата които вече сричат и пишат!

Vivi, много неприятно това с обрива на Иво. Дано не е нищо и да се повлияе от хомеопатията. Стана ми интересно докато те четох. Дени също се обрива по сгъвките на ръцете и краката, под дупето. Ако не я мажа започва да се разпостранява навсякъде. При нея се получава винаги Декември и Януари. Не знам защо, може би нещо свързано със студа, Водила съм я на лекар и в Бг и тук, все едно и също. Не търсят причината, ами дават мазила и то кортикостероидни. Е, аз не я мажа с тях. Намерила съм тук едно бебешко мазило и засега помага, но трябва да я мажа всяка вечер. Изпусна ли пак се появяват.

сврачето, сега ме зариби. Ще взема и аз да прочета тази тема. Ще ми помогне за малката, че е такова диване. Не застава на едно място, а ушите все си ги забравя някъде.

Росита, браво на Влади. Може пък и Марти да даде следващия път и да има успех. И аз не мога да си представя, че Дени ще си отвори устата на зъболекар. не съм я водила до сега.

# 197
Пикасо, в следващата темичка! Wink
И добре дошла при нас - сега си имаме и мама с три момичета!

# 198
  • Русе
Пикасо,  welcome
Можете да се "осватите" с Ирина- горда мама на три юнака  Laughing

# 199
  • София
Ирка, по отношение на кожните проблеми, аз съм съгласна с виждането, че в повечето случаи те са по-скоро симптом за някакво друго състояние на организма, а не са самостоятелна болест. Затова много често след мазане пъпките/обривите/каквото там има по кожата- изчезва за известно време, но по-късно се проявява пак. Кожните лекари не изследват проблема задълбочено-това е моето мнение, а той обикновено трябва да се търси другаде-под кожата, а не по нея. Затова много се надявам, че с класическата хомеопатия, която гледа на организма като на едно цяло-ще успеем да решим проблема с кожата.
Сега ровичках малко в нета да видя какво пише за гъшата кожа. Пише най-различни неща, разбира се, някои са и взаимоизключващи се.  Simple Smile Но се потвърди впечатлението ми, че кожата не трябва да се третира с мазила-сама по себе си, а да се прилага друг тип лечение.
И като че ли този тип кожа се среща повече при жените. Пък този мой Ивайло, то... верно че е убав като госпойца...... ама..... да вземе от мадамски болести да боледува-не го очаквах.  Laughing

# 200
  • Русе
Виви, ще приложа твоята система за наказание  и точките  Thinking  Peace

# 201
Ирка, права си.  Peace Има време да учат. Сега нека се наиграят.  Wink
Засега е достатъчно, че се справя със заниманията в градината и госпожите все го хвалят, пу-пу.  bowuu

# 202
Чиби та те все едно са в предучилищна  група в момента в градината. Учат си букви, цифри все едно ще са другата година на училище. Аз нали се занимавам с Вики и знам какво учат по " Моливко". Само ми се губят някой стихотворения които трябва да ги учат на изуст. Но за сметка на това тя знае много на немски. Днес съм много доволна от нея. Научихме всички цифри до двадесет на немски. Както да брои  и размесени (тя повечето си ги знаеше, но правеше грешки). Ако нямаше да е на училище септември нямаше въобще да я уча. Но вчера си говорихме с нея и й казах, че колкото мога да й помогна. Не знам дори как се учат да четат на немски. Просто и аз трябва да почна от нулата с нея. Аз защо си мисля че Пикасо беше писала в по предна тема.  Thinking

# 203
Бе и аз имам такова усещане Embarassed.

# 204
  • София
Моето дете е голямо диване(даже има рима). hahaha
Вчера го питам какво правихте - "ами ограждахме някакви работи, после съединявахме" - това буквално предадено.
Снощи говори с баба си по скайп и аз хвърлям по едно ухо Laughing -слушам го как й обяснява подробно какво са правили.
С мен не иска да говори за "учебния процес" и това е.
На баба му съм й се заканила, че лятото й го пускам и после ще искам отчет какво са научили, ама ха - щом ще си говорят за учене, така й се пада.
Онзи ден го мъчих да срича - има напредък, ама аз нямам нерви.

От както е тръгнал в първа група все се притеснявам как се адаптира. Това ми притеснение е още повече засилено от факта, че каката винаги е била в центъра на нещата и сега ми е малко трудно да приема, че той не е така. Госпожите казват, че си играе с децата и аз го виждам, той ми говори за приятелчета, не са ми се оплаквали, че се бие.
Обаче ето онзи ден - едно момченце, с което постоянно играят не го беше поканило на рождения си ден. Много беше тъжен.
Не е задължително да е лидер, но все пак да не го отбутват. Нямам обяснение.

# 205
Аз защо си мисля че Пикасо беше писала в по предна тема.  Thinking
Peace Писала е,да...
Аз да си изтъкна гарджето-днес като го забирах от градината учителката много го похвали,как добре се справял със занятията,колко чисто пишел и рисувал,колко изпълнителен бил... Grinning Grinning
Нямаше по-горда от мен,а Дани как се радваше! bowuu Heart Eyes

# 206
  • София
Етиа, нали знаеш, че не детето, а майката, в крайна сметка, решава кого ще покани на РД. Поне в повечето случаи е така.
Имам приятелка, детето на която е с Иво в една група в ДГ. На неговия РД единственото поканено дете от групата е Иво, защото ние двете сме приятелки. А детето си има и други приятелчета от групата. Майката не ги кани, защото не познава родителите им, а празникът на детето си е и неин празник-иска да го отбележи с близки хора.

# 207
  • София
Честит рожден ден на Алекс! newsm59 newsm59 newsm59 newsm59

# 208
Здравейте момичета,
искрено благодаря за всички така мили пожелания към моя Алекс.Искам макар и в края на Денят да почерпя вас и наборчетата,па макар и виртуално

и малко      и за последно   

Денят беше много напрегнат,но изпълнен с много положителни емоции и щастливи деца.

Честита дъщеричка на Мюрвет! Да и е живо и здраво детенцето и да носи на всички много,много радост!

# 209
Леле, супер новини! Влизам аз и какво да видя

то са рожденици - да са ви живи и здрави и много да ви слушат!!!

то са бебчета - Мурвет, да нагушкаш малкото човече!!!

гледам, ние ниските излизаме на предна позиция, нали с прискърбие споменавахме какви сме запъртъци, накрая излезна че сме мнозинство  Joy

Моят син не остава по назад от вашите дечица, каквото сте споменали и ние сме там  hahaha

На мен ми казва "Кажете, госпожица Любопиткова" (от мързел-град - който не го е гледал). Винаги съм искал татко да се ожени за такава жена, днес си невероятна и куп още..... не знам какво ще ги прави жените като порасне ...през ден се жени, нямам думи

И накрая да ви споделя, колко много се ядосах заради 3 годишното детенце, което даваха по новините (ако някой е гледал), което е в болница само, тъй като вътрешният правилник на клиниката не позволява майка му да стои при него. При прегледите са установили, че няма белег от БЦЖ-ваксина, която се поставя още в родилния дом. А задължение на личния лекар на детето е да види, когато то стане на 6 месеца дали има белег от ваксината, а ако такъв липсва да бъде поставено Манту.
Аз наистина нямам коментар  #Cussing out Има петиция, която можете да подпишете.

Общи условия

Активация на акаунт