Отговори
# 195
soniad тъкмо сутринта развивах теорията за профилактиката и колко много животи би спасила, да не говорим колко женски съдби биха били различни....по точно за рака на гърдата и маточната шийка.
BEZ_STRAH естествено, че правя профилактики. На 6-9 месеца пускам туморни маркери, ехография гърди, коремни органи и цитонамазка. Според лекарите няма нужда, на по-малко от година и то само ехография, но страх лозе пази Simple Smile

# 196
soniad но страх лозе пази Simple Smile
Пази, пази и още как. То и според моя онколог -химиотерапевт няма смисъл, но аз си ги правя без да му давам отчет.

Соня доц.Христова не приема без протокол
Въпреки, че аз бях без такъв и ми направи изследването.
Така че пробвай, желая ти късмет и стискам палци

# 197
  • гр.София
еххо аз си мислех,че след 5 година остават цитонамазката и посещението при мамолога.Това значи,че доживот трябва да сме нащрек.Не ,че не бих ги правила.Но когато наближи 6 месец за контроли и не съм много спокоина.Но това сигурно е с всички вас.  bouquet

# 198
BEZ_STRAH  По-добре да се притеснявам на всеки 6-9 месеца за няколко часа отколкото да се притеснявам нон-стоп чудейки се какво става вътре в мен. НЯМА застраховка срещу нищо! На мен така ми е по-спокойно.
Какво значи доживот - ами стандартна профилактика (мамолог, цитонамазка и ехография на коремни органи), която би трябвало да е задължителна и да е доживотна Simple Smile без туморните маркери рабира се. Нищо по-различно не виждам Simple Smile

# 199
 доц.Христова не приема без протокол.
 А ако поискам от Онкологията /София/, дали ще ми дадат. Ще трябва да отида при Хаджийолов да ми направи нови стъкла, нали за този метод стъклата били по-специфични. Ох,... не знам вече...

# 200
  • София
Ами аз като ви казвам профилактика имам предвид точно това - един път годишно се прави сцинтиграфия на кости и рентген на бял дроб. На шест месеца ехография на гърди и коремни органи. Туморни маркери може и един път годишно, но никога когато сте болни или пили антибиотик.  Задължително трябва да минат два месеца и тогава маркер. Също така и преглед при мамолог един път годишно.
Самонаблюдението всекидневно - става навик.
Соня, ти като си взе блокчето не ти ли дадоха стъкълцата ?
Протокол за ФИШ изследването трябва да ти даде химиотерапевта.
Аз не съм плащала за това изследване, ама пък знаете колко дъъълго го правиха.
Може и за добро да е, знае ли човек.
Без страх разбира се, че до живот трябва да сме нащрек. Не само ние - всички !
Ние малко повече, щото имаме едно наум  Laughing

# 201
Да, имам стъкълца, но в Плевен не са могли да направят изследването. Не знам защо. Материалът бил неподходящ за ФИШ. След като там е бил неподходящ, дали ще стане в София?!

# 202
  • София
Не виждам как така може да е неподходящ ?
Те един килограм материал ли искат ?
Занеси си го задължително при Христова щом е два плюса.
И моите при първото изследване даде два, а после три плюса.
Тогава вече лечението продължава с Херцептин.
И не се мотай много, щото видя какво стана с мен.

# 203
Сцинтиграфията всяка година ли правите? Не е ли доста натоварващо, все пак като са ме оперирали на 29тодини, ако правя  всяка година то значи ок 40 сцинтиграфии да направя  Crazy поне? Някак мночко не са ли? На мен ми казаха, че вече щом кръвните показатели са ок и нямам оплаквания не е необходимо да правя всяка година сцинтито. Споделете какво смятате  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 19:26 от So special :)

# 204
  • София
Като минат пет години ще те обявят за здрава, ще ти спрат пенсията, ако получаваш такава и вече не е нужно да си правиш всяка година сцинти  Grinning
Ама другите е хубаво да ги правиш редовно.

# 205
Хм, изобщо не ми е минавало през ума, че мога да си взема блокчетата?!?Може би защото не ми е хрумвало и да си проверявам резултатите. newsm78 Приех ги такива, каквито ми казаха. Не знам за добро или лошо.
Ангелари, на мен ми правиха вливките на 28 дни, единствено последната беше на 31-я ден. Причината, която изтъкнаха е, че има много пациенти и няма възможност да се правят както по принцип е редно на 21-я ден Rolling Eyes
И аз никак не обичах да пия чай. Но още между вливките започнах да пия по 800г зелен чай. И сега си го пия като вода - наливам и изобщо не ми прави впечатление, че е чай. Ама другите/билковите/ пак не ми харесват.
Кана, добре дошла и от мен Hug
Без страх, докъде стигна с пенсията?!? И за колко време ти е решението на ТЕЛК за инвалидизацията?

# 206
  • гр.София
Точно мислех да ви питам и аз за сцинтиграфията.Доколкото знам с увеличаване на годините от операцията,намалява броя на сцинтиграфията примерно на 2 години по 1.Даже сега като правих декември моята доктора се учуди защо я правя newsm78
Хули кажи за цигарите бях те питала по нагоре,то маи само ние сме тука пушачките Embarassed
nas nina тази седмица се разправях с това точно,сега си чакам писмото,няма да взимам много понеже имам 3 години трудов стаж.Иначе са ми дали право за 1 година #2gunfire.След това пак всичко на ново

# 207
Момичета, моля подсетете ми има ли сред нас жени с направена тотална хистеректомия. Моя много близка приятелка претърпя такава операция и искам да знам кого мога да питам, ако ми се наложи.
Тя в момента има назначени 13 лъчетерапии след операцията (5 минаха тази седмица) и след 20 дни почивка 4 химии през 21 дни. Все още не знам каква ще бъде химията й, надявам се другата седмица да знам повече. Имам разни питанки за химията, но едно по едно.
Без страх да бе, де само вие да пушехте Simple Smile обаче от утре мисля пак да си почина известно време, че доста кашлям заради пустия грип.

# 208
  • София
Eхоo, не знам какво е точно тотална хистеректомия. Аз съм с махнати яйчници,матка ,тръби. Но не знам така ли се казва?

# 209
  • София
Така се казва Маги  Grinning
Сега ти си наред да разказваш и споделяш.
Нали казваше, че мястото ти май не е при нас, щото ние сме били с гърди/без гърди/ а ти....
Простете ми, обаче тая вечер нещо ми е много приповдигнато настроението.
А още не съм си взела антиоксиданта /кво ли ще стане след това  smile3532/. Сега се връщам от работа.

Общи условия

Активация на акаунт