На море в Гърция

• 201 559
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Виж тези правила за движение в Гърция.
http://media.snimka.bg/2506/011267893-big.jpg

# 181
Благодаря!
В тези правила даже пише, че деца под 3 години трябва да са в спец.столчета!
Значи става!
А тук се гърча да ги закопчавам.....нокти не ми останаха! Crazy

# 182
кое е различното не разбирам - за деца под 3 год искат детски седалки/столчета  newsm78

# 183
Ми, аз го разбирам, че до 3 е задължително, а над 3 не!
 Thinking

# 184
Така де, и аз така го разбирам, но кое те радва в случая...о, да не би да сте над три години  бе  ooooh!

# 185
Е-е-е-е, ми ние сме големи!
На 4 и 6!
От кога ги чакам да пораснат!!!!
 Whistling

# 186
  • софия
Нали видяхте, че всички в колата трябва да са с колани? Peace

# 187
  • София
Благодаря!
В тези правила даже пише, че деца под 3 години трябва да са в спец.столчета!
Значи става!
А тук се гърча да ги закопчавам.....нокти не ми останаха! Crazy

Пак заповядай!  Grinning

# 188
Значи ли това, че поемаме голям риск на митница от колата да излезем целия семеен катун!
 newsm78
Уф!

# 189
  • София
Аз си мисля, че границата е по-малкия проблем, ако не си много изряден. Повече би ме притеснила  пътната полиция, защото те са тези, които налагат солените глоби и наказания. Това, че на границата не ти правят проблеми, не означава, че после няма да ги имаш. Например момента със застраховката- на границата не искат да им покажеш зелената карта към гражданската отговорност, което не означава, че не ти трябва, защото ако имаш ПТП- тогава става кофти. 
Естествено не е нужно да се съобразяваш с всичко това, аз съм по-плашлива и затова...  Grinning

# 190
Мен нито митницата, нито пътната полиция не биха ме притеснявали толкова, колкото сигурността на пътниците.

# 191
  • Плевен
terpsyhora, сигурна ли си ,че трябва зелена карта? Според мен отпадна доста отдавна.Нали гражданската отговорност важи на територията на целия ЕС.

# 192
Момичета мога ли да Ви помоля да ми препоръчате туристическа агенция с техен транспорт за почивка в Гърция края на май началото на юни???  Примерно - Халкидики.
Благодаря Ви много предварително!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 193
  • София
Това, което сега трябва да носиш изглежда едно към едно със Зелената карта от преди години, но сега се нарича Сертификат. Обикновено като си правиш Гражданската можеш да избираш дали ще излизаш извън страната или не. Ако декларираш,че няма да излизаш, тогава застрахователите ти правят някаква отстъпка (евентуално). После, ако все пак решиш да напускаш страната, трябва да си вземеш този сертификат и съответно да си доплатиш разликата. И в крайна сметка на границата никой не те проверява, но ако има произшествие и се наложи да представяш документи, тогава българската застрахователна полица, написана на кирилица, не говори абсолютно нищо на гръцките, турските,френските или все едно какви власти и негативите остават в теб. Затова преди да тръгнеш  на път отиди при застрахователя си и му поискай сертификат, зелена карта- все едно как ще го наречеш и си пътувай спокойна и да ти е мирна главата.
Доста прекалих с писането и се надявам,че в опитите си да бъда изчерпателна не е станало съвсем неразбираемо Laughing

# 194
Това, което сега трябва да носиш изглежда едно към едно със Зелената карта от преди години, но сега се нарича Сертификат. Обикновено като си правиш Гражданската можеш да избираш дали ще излизаш извън страната или не. Ако декларираш,че няма да излизаш, тогава застрахователите ти правят някаква отстъпка (евентуално). После, ако все пак решиш да напускаш страната, трябва да си вземеш този сертификат и съответно да си доплатиш разликата. И в крайна сметка на границата никой не те проверява, но ако има произшествие и се наложи да представяш документи, тогава българската застрахователна полица, написана на кирилица, не говори абсолютно нищо на гръцките, турските,френските или все едно какви власти и негативите остават в теб. Затова преди да тръгнеш  на път отиди при застрахователя си и му поискай сертификат, зелена карта- все едно как ще го наречеш и си пътувай спокойна и да ти е мирна главата.
Доста прекалих с писането и се надявам,че в опитите си да бъда изчерпателна не е станало съвсем неразбираемо Laughing
Добре е обяснено, а за картончето "Зел. карта"  миналата година искаха 1,60лв.

Общи условия

Активация на акаунт