На море в Гърция

• 201 498
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Затова ме интересува в кой от ръкавите на Халкидики е най-хубав пясъкът ?

ти ме шокира с този въпрос Shocked
защо да има разлика в пясъка на ръкавите на Халкидики?

# 466
По принцип най-много пясъчна ивица е Касандра!
Ситония е по-скалиста, но разбира се също има! Някои точно затова я харесват, защото е по-живописна, не толкова населена и по-зелена !
До самия Атон достъпът е твърде ограничен и няма много хотели!
Зависи къде ще отседнете!
При по-високите категории хотелите имат собствени плажове!
 Peace

# 467
  • София

Да и мен заради децта ме интересува къде е хубав пясъка  Peace
Aurora има разлика по плажовете, поне така съм чувала, а и изчетох по темите, че на места плажовете са камъни, а не пясък. И понеже не съм ходила никога по Гърция искам да се ориентирам къде има хубав ситен пясък.

Днес една приятелка ми сподели за Аспровалта, че е хубав пясъка  Peace

# 468
На Касандра лясъка си е супер-не много ситен/ от този тъмния, като бургаския/, съвсем нормален.
Ивицата беше доста широка и дълга и съвсем подходяща за деца.
Хотела е приличен/камериерките са мързеливи/, точно на морето, слиза се с прозрачен асансьор надолу понеже е доста стръмно/ за ентусиасти има и стълби естествено/.
Казва се Александър Велики.
Имаше и самостоятелни вили до него, част от хотелският комплекс, но подозирам, че цените им са малко по-височки.

http://www.holiday-in-athens.com/halkidiki/hotelalexanderthegreathalkidiki.html
http://www.alexanderthegreatbeachhotel.com/

Мисля, че тук можеш да добиеш представа за плажа към хотела.

Има и малък детски басейн също, и детски кът....
Подходящо е за малчугани.

# 469
  • София

Наистина ли те шокирах  Joy Ами не знам - аз знам, че Халкидики се състои от три "ръкава" - Касандра, Ситония и Атон и все си мисля, че може да има разлика във вида на пясъка на отделните ръкави, както ми казаха например, че в Тасос само на 2 места е по-ситен пясъка, а иначе е нещо средно между чакъл и пясък.
Би ли споделила с какво те шокира точно въпроса ми, че чак и на мен ми стана интересно Simple Smile

# 470
  • София
Хакиба, много благодаря за предоставената информация. Аз едва ли не си представих, че децата няма да могат да си играят с пясъка, както подобава или че едва ли не няма да може да се стъпва по този пясък   Simple Smile
Ще чакам и други да се включат.

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 07:43 от Ninche

# 471
Ние ходим на Ситония.Разлика в пясъка има дори и на един плаж.В началото ситен,после постепенно става по едър,после пак много ситен.Това го забелязах тази година на плажа на Псакодия.Голям плаж ,няколко километра,крайбрежна улица с много кафета,ресторантчета.Ние бяхме в "Филоксения бунгалос"Къщички със стаи на 1 и 2 етаж,много зеленина,басейн(+детски),борова гора, на 200м от плажа.Чудесно си изкарахме.

# 472
  • София
Ninche, въпрос на приоритети, просто твоя ми се видя странен (пясъка). трудно ми е да повярвам, че има кооой знае каква разлика в пясъка. но за да не е спам, хайде и аз да кажа - на Ситония е хубав...определят го като бял и пухкав, но всички тези определения са относителни (винаги ще дойде някой, който ще ти каже "ааа, не, аз бях там м.г. и не е така").

# 473
  • В най - голямото село
Аз направих резервация за Hotel Makryammos, но това на което се чудя е, защо в holydaycheck http://www.holidaycheck.com/hotel-travel+information_Hotel+Makry … ws-hid_36731.html го дават 3 звезди, нали всъщност е 4...
Има ли наблизо заведения, където човек може да се храни на обяд?

# 474
  • София
Аурора, благодаря за разяснението  Simple Smile.  Може би наистина е въпрос на приоритети и за мен е важно да знам за пясъка, защото не съм била в Гърция и наистина ако има места, където плажовете са с "каменист пясък" няма да отидем точно там, а ще отидем на друго, където е "бял и пухкав", а както се вижда разлика в пясъка наистина има  Peace .

# 475
  • София
А някой познава ли тези хотели в Халкидики :

http://www.portespalace.com/ - PORTES PALACE

http://www.mykonosparadise.com/ - MYKONOS PARADISE

# 476

Добро впечатление ми прави 4звездния Илио Маре на о.Тасос  http://www.profi-tours.bg/pochivka_v_greece/pochivka_na_ostrov_t … el_ilio_mare.html

Peace
Това от собствени впечатления ли е или офертата ви хареса? Има доста лоши отзиви за този хотел, за това питам...
Аз имам лични впечатления от този хотел - Илио Маре! Не ходете там за нищо на света, освен ако не е последното място на тази земя и от това зависи живота ви. Ужасно обслужване, ужасен хотел. Ако искате повече инфо ще пиша допълнително. Не даваха храна на детето ми, което е на 3 години - само това ще кажа и повече няма да коментирам... Сигурно е достатъчно. Бяхме на великден и още не съм получила извинение от хотела на моето оплакване. Нямаме естествено и финансова ковмпенсация за това, че почти ни изгониха 1 ден по-рано, за които сме платили... Изгониха ни с ужасно повечение, опит да ни вземат пари за неща, които сме платили. Пътувахме със Стела турс ....
Вчера се върнах от Сани (Сани бийч хотел)- много приятно място! Обслужването е прекрасно, стаите са добри, но сравнително малки. Храната беше отлична, басейните и плажа поддържани. Единственото неудобство е, че няма особено много развлечения за деца - детския клуб струва 40 евро на ден... Но пък с това чудесно, плитко и кристално чисто море и хубавия пясък не сме имали особена нужда да си починем от децата... Имаше доста българи в обслужващия персонал, които казаха, че се очаква супер слаб сезон и със сигурност ще има евтини оферти за ласт минет.

# 477
Хакиба, много благодаря за предоставената информация. Аз едва ли не си представих, че децата няма да могат да си играят с пясъка, както подобава или че едва ли не няма да може да се стъпва по този пясък   Simple Smile
Ще чакам и други да се включат.
хайде и аз да се включа за пясъка  Joy може да се каже, че определено си падам по гръцкото крайбрежие и в частност Халкидики  Peace пясъка наистина е различен дори и в 2-та края на един по голям плаж  Rolling Eyes досега за съжаление не съм попадала на "пухкав пясък" нито на Касандра, нито на Ситония  Sad, но пък и на ужасен и едър не съм  Mr. Green Като изключим, че трудно стават пясъчни замъци от техния пясък - за мен друг проблем няма  hahaha
всеки плаж, дали с камъни, дали с едър или пък със ситен пясък си има своето очарование  Hug а пък малкия ми син например обожава плажове с камъни  Grinning
така, че не ги мислете толкоз децата, те са по-устойчиви на доста неща и от нас  thumbsup

# 478
  • София
Относно Макриамос бунгала - според мен са по-скоро 3 звезди /от това, което четох и видях в нета/, но хубави 3, или пък 3+. Доста често хотели с по-ниска категория тук се представят за по-висока категория, нищо ново под слънцето. Или пък са наистина 4, но заслужват 3-3+, затова и в holidaycheck ги дават толкова, да добиеш по-реална представа. Доколкото разбирам, наблизо няма нищо - на 2 км. е столицата, но си ядеш в ресторанта на комплекса.

Относно пясъка на Тасос - има страхотен пясък, не знам откъде го измислихте този чакъл, аз лично съм била само на пясъчни плажове и не съм виждала чакъл там.

За Portes palace - писала съм по-назад в темата, моя приятелка беше там през май, по-скоро 3 звезди, не 4, но симпатичен хотел, много е стръмно от хотела до плажа, и плажа е малък. Храната била добра.

# 479
О, аз знам къде бих се върнала със сигурност, най-хубавата ни почивка беше на Blue Palace Resort на о. Крит. Лошото е, че е скъпо, но си заслужава. Ако някой се чуди за по-луксозен хотел - препоръчвам ви го с 2 ръце, толкова е красиво, обслужването беше на ниво.

Мъча се да си спомня наши приятели бяха споделили аз 4 звезден хотел, оу инклузив, беше им излязла много добра оферта като цена и бяха останали доволни от хотела. Ще ги питам след малко и ще допълня хотела  Peace

Едит - питах и хотелът е Afitis Hotel 4*, само, че не са били оу инклузив а HB, но цената ги е устройвала, доволни са от самия хотел, храна, обслужване.... харесали са градчето. И ние отидохме до там за 1 ден - имам няколко снимки, то е едно старинно такова - хареса ни, но ако е за нощен живот (макар че с децата едва ли...) не е много. Но иначе е красиво, ходихме и до хотела им и ни хареса  Peace

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 16:06 от •ºt®eisyº•

Общи условия

Активация на акаунт