На море в Гърция

• 201 797
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Пътувала съм и от Кавала /или по-точно от Неа нещо си, близо до Кавала/, и от Керамоти. От Керамоти са на 1/2 час, и пътуването е към 30 мин. От Кавала са много нарядко - поне на 2 часа, и се пътува около 2 часа /или 1 и 1/2 час/, вече не помня. Естествено, за сметка на това до Керамоти се пътува малко по-дълго с кола, но е по магистрала и само накрая хубав двулентов път, и не се забиваш в центъра на Кавала, където все пак има и задръствания. Така че, Керамоти според мен е по-добър вариант, ако крайната дестинация е Тасос.

# 121
Olive, а какви са цените на възрастен и кола?  Embarassed
И на къде, след като стигнем на острова?  Grinning

# 122
  • София
Виж тук, има цени и графици, в зависимост от месеца:
http://www.thassos-ferries.gr/schedule-en.html#

А накъде - ще решите вие  Grinning, ние сме били в столицата - Лименас, но сме обикаляли целия остров, той се обикаля за 1 ден с кола, със спирания за плаж и ядене.
виж и тук:
http://www.thassos-island.com/

# 123
Аз смятам, че Кавала много си заслужава да се види, изключително красив град! Прилича на Кан и на Ница! Така, че дори и другаде да отивате на почивка, ако сте наблизо до Кавала и я посетите, няма да съжалявате. И места за паркиране се намират по-лесно отколкото в Солун.

# 124
  • София
О, да, аз също харесвам Кавала, дори да сте в Тасос, може да се разходите до Кавала. Просто ако крайната дестинация е Тасос, за мен не е подходящо да се минава през Кавала, освен ако няма свободни поне 4-5 часа, за да се разгледа.

# 125
  • София
За хотели в Гърция може да погледнете тук, има възможност за резервация на хотели в доста градове, а и сайтът е на български:

http://www.rezerviraihotel.com/bg/greece.html

# 126
Темата е ужасно голяма и се извинявам, ако въпроса ми е задаван вече, но не можах да изчета всичко - Кой е най-близкия до границата курорт /по обясними причини - малкия повръща при пътуване и затова търся на най-близко разстояние от СФ/?
ще се радвам и на конкретни предложения за хотели  Laughing /първи път в гърция на море ще ни е, така че всяко инфо ще е полезно/  Praynig

# 127
Olive, благодаря ти!  Hug

Кавала е хубаво просто да я посетиш, разгледаш и подминеш - от хотела впечатленията си вече ги споделих, а и плажа е пълен с морски таралежи само на метър от брега!
Похвално е, че на обществените плажове на се плаща за посещение, чадър, шезлонг  Peace
Солун и Кавала не са сравними градове, те просто са различен вид. Атмосферата в Солун ми хареса повече, но там е хубаво за шопинг. Кавала е малко и спокойно градче, къщите са накацали по баирчетата... за тези, които не познават Ница и Кан, мога условно да кажа, че прилича малко на Сандански  Wink  Laughing

За уикенд-летуване тази година обчае - на Тасос. Вашите впечатления ме карат да съм все по-нетърпелива, а навън пак натрупа сняг  Mr. Green

# 128
  • София
Темата е ужасно голяма и се извинявам, ако въпроса ми е задаван вече, но не можах да изчета всичко - Кой е най-близкия до границата курорт /по обясними причини - малкия повръща при пътуване и затова търся на най-близко разстояние от СФ/?
ще се радвам и на конкретни предложения за хотели  Laughing /първи път в гърция на море ще ни е, така че всяко инфо ще е полезно/  Praynig

Най-близко са Солун и Кавала, от гледна точка, че са на море, ама не знам как седи въпроса там с морските почивки. Иначе точно срещу Кавала в морето е остров Тасос - той си е чудесно местенце:) Дори октомври месец е доста топло и подходящо за плаж там. Виж в maps.google.com къде точно се намира и ще се ориентираш даже как най-бързо да стигнете като маршрут.

# 129
Не е малко градче Кавала, напротив доста голям град е. Въобще не е сравним със Сандански. Ако го сравняваме със Солун, тогава може би ще изглежда малък.

# 130
Не е малко градче Кавала, напротив доста голям град е. Въобще не е сравним със Сандански. Ако го сравняваме със Солун, тогава може би ще изглежда малък.

В смисъл, че е на тавива баири разположен, има доста стръмни улици...
Но не е голям и развит град. Аз не видях там нищо особено - нито от страна "лъскави витрини", нито от страна хотели и лукс, нито от страна плажове.
Лично мнение и преценка, разбира се - по-горе съм се обосновала защо смятам така.

# 131
И къщите са толкова очукани, даже и кметството им

# 132
Е, въпрос на вкус! Но заради 1хотел едва ли трябва да отричаме целия град.  На немски опитахте ли да разговаряте, след като не ви отговарят на английски? Доста от тях знаят немски-напр. в магазин за обувки разговаряхме на немски. А в аптека и в др.магазини-на английски. Не зная колко олющени сгради има, но ние видяхме доста красиви. Витрини не сме гледали. Ходихме в катедралата и видяхме сватба. Изобщо цялата атмосфера напомня за френската  ривиера. Както е разположен на баири определено прилича и на В.Търново, но е много по-красив! Донякъде прилича и на Генуа, но Генуа е доста по-голям.
А  по 1-ви май, като ходихме в Солун и ние "улучихме" доста мизерен хотел. Останахме 2вечери там, защото друг свободен нямаше. За следващите 2дена си намерихме много по-хубав. Солун също много си заслужава да се види-древен град с интересни забележителности. И той напомня за ривиерата, но Кавала-повече. Ако искате да пазарувате-в Солун определено има по-качествени дрехи и обувки отколкото в София. Освен това там си намерихме много по-хубави моделчета сандалки, каквито отдавна няма в България. Обувки и сандали там могат да се намерят за 15-20евро. Забелязахме, че хората в Солун и Кавала се обличат с много повече вкус отколкото сега в България.

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 15:42 от vl

# 133
а какво ще кажете за Катерини?

# 134
а какво ще кажете за Катерини?
Това е интересен въпрос! И нас ни вълнува, но там не сме ходили. Ако някой може да разкаже, ще бъдем доволни!

Общи условия

Активация на акаунт