28 Австрия - Дрън - дрън, плям - плям, бля - бля в грипно време

• 16 548
  • 289
  •   1
Отговори
# 45
kakwi strahowe.
.az pyk redq dumi.

Веранда

Кьща с веранда и много саксии
крие простор за духа.
Вьтре льчите оранжеви, сини,
присядат да се освежат.

Колко лесно е там, нашироко
булчин воал да си наплетеш,
бликва спонтанен гласьт ти и строфите
в песен си правят годеж.

Не е вярно, че в трудност, прозрение
по-лесно ти казва „Здравей!”
В дом от саксии, веранда, затоплен
духьт ти подрямва спасен.

# 46
Калиопа  Hug

# 47
  • Виена

Ели за какви поразии говори6 бе мила.То и аз родих преди 10 дена ,но нали сам ку4е марка -минах без спинална упоика, не дадох да ме 6ият и на 3 4ас станах да се разхождам..

Ние 30 минути преди раждането си танцувахме с мъжа ми Wink А след раждането пеша си отидох до стаята за ужас на лекарите ... Но това както и да е.
Отдавна си мислех да пиша за Клостернойбург и за детския лекар там(специално за него, останалите бяха много мили), но все не оставаше време , пък и не исках да ви натоварвам с излишни негативни новини. На кратко, имах си платен екип от лекар и акушерка, самостоятелна стая, избрахме болницата, защото ми хареса, пък и отзивите бяха добри. Тези двете, които си избрах израждаха бебето с вакуум. Незнам как са дърпали, но резултатът беше пареза на брахиалния плексус на бебето. До тук да кажем, че на всеки може да се случи... От тук нататък почват мизериите: 1. Израждащия екип не е забелязъл проблема. 2. Акушерките, които са къпали бебето и са се занимавали не са забелязали проблема. 3. Детския лекар, който два пъти я преглежда(говорим за основен преглед на новородено) не е забелязал проблема... Между другото, не знам дали е ясно какво се крие зад диагнозата... Най-общо казано това е обездвижване на ръката в следствие на разтегнат или прекъснат нерв, родова травма която в България се казва "Акушерска пареза" (сещайте се защо). Получава се, когато бебето се заклещи и лекарите приложат сила, за да го изтеглят (в случая едната теглеше, а другата ми натискаше корема). Връщаме се към броенето ... След като на втория ден аз сама забелязах, че тя не се дере с двете ръчички и помолих доктора да я види, той каза, че ще дойде на следващия ден и тогава ни каза диагнозата, както и че това въобще не е проблем и ще се оправи до няколко дни. Интересно е, че в Мутер-кинд пасс-а диагнозата е записана в първия преглед. Ясно е, че ние и двамата с таткото бяхме на прегледа и нищо подобно не беше споменато. 
Това е накратко... Слава Богу тя е с лека форма и сега в България и правят физиотерапия. Не ми се мисли, ако майка ми не беше при мен и ако не беше лекар и ако бях се доверила на тия малоумници, които ни убеждаваха, че проблем няма, какво щяхме да правим. Изобщо на този етап съм ужасена от австрийските лекари. Надявам се просто да сме нямали късмет, но наистина попадаме на пълни идиоти. За сега (да чукам на дърво) лечението върви много добре и прогнозите са отлични, но докато не почне сама да използва ръката пълноценно са необходими ежедневни гимнастики.
Вече си свива ръчичката в лакета и даже дере и скубе много лошо Wink
Ние се прибираме в началото на февруари  и сме на линия за срещи. Поздрави от София  Hug

# 48
Ели,много съжалявам за това ,което  сте преживяли..Наистина в този момент  не намирам думи да го коментирам .Тук имат добра апаратура,но онова ,което го има в  Бг -4е лекарите там правят добра при4инно- следствена връзка,тук не го забелязвам.Разбира се и тук има добри лекари,но като ,4е ли пове4ето са“ коне с капаци“.Дано поне по-рядко да ни се налага да прибягваме до компетентността им.Но едно е истина,4е трябва да се самообразоваме доколкото ни позволява умственият ни багаж и да не сме слепи изпълнители на вси4ко ,което препоръ4ват за децата ни пък и за нас.Стават гре6ки наистина,но дано бъдем опазени!Бог да подари и на малката  и на вас здраве и скоро да забравите за този проблем!Поздрави  Hug

# 49
Няколко неща не са ми много ясни и ми се иска на всяка цена да ги разбера
1. Ро, защо ще ходи в затвора?
2. Кой е бил гадже на Рени?
3. Къде забегна Долче? * да не се е стопила от диети  Mr. Green?

Ели, съжалявам за случилото се. Аз също родих с вакуум и лекарите бяха супер! Навсякъде има кадърни и некадърни лекари и кофти ситуации при които и добрите лекари са безсилни. Даниел имаше само леко зачервено на главата, където го беше захванал вакуума. Не знам при раждане с  вакуум кое е важно да се направи добре- натискането на корема или дърпането, но като си спомням моето раждане, как оберарцта на КХ Лайнц ми се изсипа 3 пъти на корема със всичка сила, като преди това ми се извини  Mr. Green Предполагам че натиска е по важен от дърпането. Така си мисля, ама де да знам. Като си помисля, че съм чела из форума за счупени ребра и синини... на мен нищо ми нямаше, на Даниел също.
Бързо възстановяване на малката!

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 19:16 от fat.wombat - нова година - нов wombat

# 50
  • На Дунава
Малееее, хорааа, като чета тези родилни ужасии, си кръстосвам неволно краката и обмислям никога повече да не ги разделям!! Моля ви постнете спешно някое хубаво раждане в Австрия, че иначе оставам прикована към бюрото с кръстосани колена до гроб!   Sob atwork
Дано мъничето на Ели се оправя бързо!!!

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 19:53 от JanaBibiana

# 51
Яна Бибиана, моето като изключим, че раждах 2 дни си беше хубаво. Така ми сложиха епидуралната, че даже не усетих, че ми я слагат. Като родих ми донесоха табла с кафенце и кифлички и мармалад  Grinning после се опитах геройски да вървя до стаята, но нещо усетих че кръвта ми не е много в главата ми и че ще политна на някоя страна, та ме закараха на столче с колелца  Grinning
Леко раждане!

# 52
и на мен доктора ми скача по корема, доста здраво, даже губих съзнание за секунди. но сега съм му благодарна, 1во дете над 4 кг не се ражда лесно. аз нямах никакви наранявания след това, една акушерка се смля да ме полива с нивеа бейби олио за да не се сцепя. и само като каза, вземам вакуума и мен ми се изправи косата и алекс излезе.
а за виктор нямам думи, той в асансьора на болницата щеше да излезне, него не го усетих как се изплъзна Laughing

# 53
Тук съм, диетата е неуспешна, защото съм гладна като вълк.
Яд ме на тъпия чешки скулптор, които направи от България кенеф, но преди това се опита да ни внуши, че българка е авторката. Ако случайно има невидяли или неразбрали ... клик
Не че е невъзможно да е наша идеята или че е възможно и ние в определени моменти да изпитваме така, ама така ми се струва малко нагло.

Моето раждане беше супер - в Дъоблинг. Ако един ден сглупя и се навия за второ дете, пак ще е там и със същият екип - може би ще сменя анестезиолога, за да мога да сръбна един "Облак" преди раждането  Mr. Green.

Ели, съжалявам искрено, че твоят детски лекар не е реагирал както трябва и навреме Sad

Диана, весело прекарване на Терме-то. Като отслабна (след 108 години, значи) и аз ще се потътря с вас.

Отивам да гледам Austria´s Next Topmodel по Puls4

# 54
Ели, искренно съжалявам и ви съчувствам за това, което ви се е случило и ви желая бързо и завинаги оздравяване. Междудругото, ако правите някакви медицински разходи в БГ без значение какви, вземи си фактури от всякъде и после ги представи в австр.ви здравна каса, ще ви върнат определена сума.

за тоя Давид Черни  #2gunfire

Долче - защо такива черни помисли, защо предварително предопределяш момента на отслабването ти /след 108 години/. Та нима не можеш да отстоиш на една пържолка или пастичка? Трудно е, но трябва воля и желание. Стегни се, иде лято!  Wink

За раждането няма да пиша  Stop че ще уплаша бременните

Калиопа - ти пишеш стихчета, ами написа ли онази ария, или концерт беше по поръчка на бУргермайстера или каквото беше там /не се сещам точно/. На една позната детето изговаря така думата с "У".     Дай нотите да го просвирим  Grinning

# 55
"Скулпторът наистина е бил избран за куратор на проекта, но вместо да подбере художници от всяка една от 27-те страни –членки на ЕС, той ги направил сам, с помощта на няколко чешки млади автори. Според някои съобщения Черни е искал да прибере целия хонорар за организация на изложбата от 50 000 евро без да го дели с колеги от други страни."

Що ли ми звучи еврейско това име... тия са навсякъде, където има пачка!!!

# 56
Ели много неприятно е като на бебчо му има неща. Но щом като толкаво лекари тук са го гледали и са сметнали че е ОК не се вързвай толкова на БГ лекарите.Те правят от мухата слон и само плашат горките хорица  #Cussing out Мога много да ги оплювам ама ще си мълча   Crossing Arms А за раждането и аз Мика родих с вакуум (KIWI) така пише в Мут.Кинд.Пас ама той беше с двойно усукана пъпна връв и не щеше да излиза и без малко да се задуши  Rolling Eyes И мене ми скачаха по корема че чак жлъчна течност повръщах  Sick Но споко мили бъдещи Мами ако ми беше толкова зле нямаше да си имам второ  Mr. Green Иначе с епидорална и си е като на лелнес  Whistling
А за БГ от тоалетни чиний  newsm29 tantrum Rage #2gunfire

# 57
  • Vienna
Eли, много неприятно изживяване си имала, но преди да се ядосваш на екипа си помисли, че излезе ли веднъж главата трябва останалата част да се роди бързо, защото снабдяването с кислород на детето (полуроденото) не е достатъчно. Затова е това лудо дърпане. Иначе мога единствено да те успокоя, че се забравя. Акушерската пареза и без физиотерапия минава.
Аз казах на лекаря, че не искам той да присъства, акушерката ми беше позната и знам как работи, бяхме в частна балница, но с дежурен гинеколог, тоест все едно в къщи, но с предпазен колан.
Долче, аз пих една ракия за отпускане и зарязах всякакви дофтори. Ни анестезисти, ни гинеколози не пожелах. Разплух се в една вана (без перли) и за нула време родих и после сама се изкъпах (нали си бях вече във ваната).
Дьоблинг не ми хареса: много Лаура Ешли. Бях в голденес кроиц.
Ренка, кажи бе душа, кой беше?

# 58
мацки, бях ви обещала преди и след снимки на нашата кухня. още малко има да се доизкусурява, но в груби линии 3 месеца след пожара кухнята е готова.
хронологията мисля е ясна, датите на снимките не са верни, апарата не беше настроен.
http://picasaweb.google.at/deiana.cu/KChenbrand#

# 59
  • Виена
Торбестото, споко! Ще разправя и за гаджето  Wink Ама се раздрусах от инфото, което постна Фрау Долче и неприятностите с Катенцето на Ели.
Яна Бибияна, моето раждане беше супер, ама супер спокойно. Нямах екип, но късметът ми проработи и през цялото време (точно 2 часа от постъпването в болницата до излизането на Филип и 3,5 часа от първата контракция) до себе си имах две акушерки и една докторка. Бях без багажа си, понеже контракциите ме почнаха в Мьодлинг. Донесоха ми хомеопатичното лекарство, което поисках и между контракциите наистина заспивах. Иначе нямах упойка, понеже не пожелах. Мога да кажа, че ме болеше умерено идалеч не нетърпимо. След раждането съвсем самостоятелно стигнах до банята (едната акушерка беше готова да ме подпира, ама не се наложи), а когато си тръгна мъжа ми, без проблем си отидох до стаята. След разказа на Ели, стигам до извода, че всичко е въпрос на късмет. Спомням си, че и тя се интересуваше за мнението ни за болница за раждане. Не знам за кой път ще го напиша, но в St. Josef Spital бих раждала всеки ден по няколко пъти. Детският лекар, който направи основните прегледи на Филип е д-р Давид - по мнение на един доктор, чието мнение ценя безапелационно, той е най-добрият!
Ели, четох из нета за остеопатията. Много ме впечатли информацията, че до 70% от бебетата получават родови травми. Във Франция във всеки родилен дом вече можеш да си извикаш остеопат, който до поеме детето при раждането и веднага да бъдат отстранени евентуалните травми. Да не преразказвам статията, дано да успея да я намеря и ще я пусна. Но съм безкрайно впечатлена от възможностите, които предлага методът. От доста време се каня да заведа Филип при такъв специалист заради едно гадно падане, което му се случи на около 10-месечна възраст от креватчето.
Фрау Долче, това с кенефа ме уби. Аз само за протестите чета тия дни и съвсем съм изпростряла по всички въпроси, свързани с изкуство, култура и такива разни явления. От мислене как са нашите, мръзнат ли, здрави ли са в Абсурдия, тоя чех е минал някъде далече, далече от полезрението ми. Ама пък как ме ядоса тъпото мазно чешко копеле!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Хайде, ако не заспя, после пак може да подосаждам, докато някой не се оплаче от писаческия ми порив!
Ей, Облачето ме изпреварило! Отивам да потърся снимки из нета на изгората! Ще си признавам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт