Навън е студено и снежец вали, а АПРИЛската мама покупки реди

• 18 670
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте мами!
Аз минавам да ви нагледам как сте ,че имам много ,много работа.
Болежки има в кръста и аз и понякога не мога да мръдна ,но ....Simple Smile това за космодиска е идейка:)
Благодаря на very nice ,за инфото,на мен ми беше супер интересно и ще се опитам с тези упражнения.
Аз проблем с настроението няма,слава Богу ,до сега не съм усетила и сериозно влияние на хормоните,ама кой знае.

Това е от мен за сега.
Лек и усмихнат ден и без повече болежки.

Китайците и на мен ми познаха:)

# 136
  • Варна
Той нещо има разминавания тоя тест - при въвеждане на данните иска години на майката при раждането, а долу в табличката - при зачеването. Така ми се падна горе момиче, а долу момче. Коя възраст е правилната? newsm78

По калкулатора на yana_kuncheva излезе 71% момче и 29% момиче. Party

# 137
Той нещо има разминавания тоя тест - при въвеждане на данните иска години на майката при раждането, а долу в табличката - при зачеването. Така ми се падна горе момиче, а долу момче. Коя възраст е правилната? newsm78

По калкулатора на yana_kuncheva излезе 71% момче и 29% момиче. Party

Не бях забелязала разминаването... newsm78 Аз го зачитах при раждането, но дори и при зачеването да взема възрастта (понеже са различни) пак ми се пада момче.... newsm78

Жабче, на майка ми едно време й предсказали, че ще има 3 момчета (още преди да е бременна), пък тя има 2 момичета....Та явно бабата от вашия вход е учила в същото "училище за предсказания" като тази на майка ми  hahaha

На другият ми показва 46% момче и 54% момиче....нещо се е пообъркал Simple Smile

# 138
здравейте мами,
аз пак преди малко станах.от известно време не мога да заспя преди 4 часа и ставам към 2-3 #Crazy незнам април живот и здраве какво ще правя Mr. Green
а тук в русе времето е страхотно и много ми се излиза,но малко ме е страх защото последните пъти като излизах,дори и за кратко,след това имах контракции.а се чувствам толкова тромава и схваната,една разходка би ми се отразила много добре,ноо...
иначе малката си ритка,последните няколко дни незнам накъде се е обърнала но много странно шава Heart Eyesа вчера корема ми се беше надигнал от дясно Mr. Greenсупер сладко Heart Eyes
аз за дрешките намерих един магазин в който всичко е българско,с добро качество и на нормални цени.и има всичко от до,от ританки до бодита,спални комплекти,комплекти за изписване.та мисля да си спестя разкарванията и от там всичко да взема.само дето се чудя от кое по колко и какви размери.намерила съм си многоооо списъци,но пак не мога да преценя.майчета с повече опит кажете вие по колко дрешки мислите да вземате за първо време и с каква дебелина?то нито се знае колко ще се роди нито какво ще е времето Thinkingпомагайте  Hug

# 139
..................Хайде споделете после дали са отгатнали китайците.  Joy Joy Joy

тцъ, не познаха китайците - викат 69% момче  Joy освен ехографът да бърка  Laughing

# 140
здравейте на всички бъдещи и настоящи мами!Нова съм тук и още немога да се ориентирам кое каде се пише.... newsm78 термина ми е за 19.04 и лекарят ми още неможе да ми каже пола....та имах в предвид какво е това за китайците newsm78

# 141
Яна Кунчева,  babyscorpion   bouquet
Мамочка, добре сте се завърнали от голямото пътуване.
Мммм, и за болежки си говорите виждам. Ако лежа ме боли, ако ходя ме боли. Всяко въртене от кълка на кълка е съпроводено с оххх-опаааа-оч-ох. На моменти имам чувството, че нещо отзад се разглобява на парчета и чакам да ми мине преди да направя необходимия ми оборот. Crazy
За тези, които си мислят, че вниманието не им достига - съвсем не е така. Не се сърдете на половинките за липсващата комуникация. И те са бременни. Имат си техни страхове и очаквания, а и нашите специални нужди предизвикват специални наши реакции.  Laughing
За гимнастиката - след време ще си извадя пак голямата топка да се раздвижвам по малко и с нейна помощ не че като ме резнат ще има значение.
Някой пита за ВИП-овете на МД - В МД има операционна на третия етаж. Родилните зали не ги знам колко и къде са (в изолатора има една със сигурност). Родилките ги настаняват на 7-ми и 12-ти етаж. На 12-тия е ремонтирано и доста прилично по сведения на другарчета. Пациентите на някои лекари имат привилегия да ползват услугите на ремонтирания етаж независимо от вида на раждането. Иначе е предназначен за нормално родили. На 10-тия етаж има някаква ВИП стая. Помоли твоя док да ти я покаже как изглежда. Не съм сигурна, че цената й отговаря на етикета ВИП.  
Водно раждане нямаше ли в Тина-та? не че това ще гарантира немското изписване.

# 142
тцъ, не познаха китайците - викат 69% момче  Joy освен ехографът да бърка  Laughing

При китайците няма проценти, ти си направила другия тест  Wink

Водно раждане нямаше ли в Тина-та? не че това ще гарантира немското изписване.

Аз се бях зарибила за водно раждане, наистина има вана там, но ми направи впечатление, че си има работно време, нещо от рода на от 8:00 до 16:00ч. и се отказах...

# 143
  • Бургас
Чета ви редовно но няма нищо интересно за писане, може би при втора /трета и т.н./ бременност трепетите не са така силни като при първа и не се вглеждам толкова много в подробностите, а просто съм бременна с всички плюсове и минуси. /днес явно съм във философско настроение/
По последни данни плацентата още не се е вдигнала и бебето още и седалищно, но има време да ми се размине второ секцио- според мен  Mr. Green. Иначе пак казаха момиче и аз смело днес си спазарих розова количка от и бея. Сега съм в очакване да вида какво съм си купила. Блазя на тези които имат избор къде да раждат, в Бургас си има една болница и това е, можеш да си избереш единствено лекар. Сега правят частна такава ама с това бебе няма да устискам за нея.....

# 144
Жабче, има водно раждане в София и Пловдив Peace Напоследък все такива теми чета, за естественото раждане и ще направя всичко възможно моето да се доближи най-много до естественото.
Първият тест ми казе сега момиче, но за първото момче Mr. Green
Мисля, че в първия пост бях пуснала един линк с една формула, която на мен и за всички приятелки, за които имах данни ми показа вярно.
едит: не съм дала линк, ето я формулата:
Към едно постоянно число 49 се прибавя месеца на зачеване на бебето. От сумата,която се е получила се вадят пълните години на майката ,през които тя през по-голямата част от бременността си е била - като тук принципа е когато годините са напр. 22,6месеца се броят 23,а при 22,5 се броят 22г. И след това от разликата последователно се вадят числата от 1-9 до получаване на едноцифрено число. Ако то е нечетно е момче,а четно - момиче.

# 145
 Здравейте Simple Smile
Добре дошли на новите момичета  bouquet
Аз пък съм станала много нервна... Sad Все съм ядосана за нещо. Днес се скарах на Кико, че прави много пакости, а той е детенце. Сега ме е яд, че му се карах Rolling Eyes
Не знам какво ме е  обхванало, но от месец насам постоянно чистя и готвя. Нещо ми е прещракало и все ми се струва, че не е достатъчно чисто и пак започвам да чистя...
Малкия вчера падна от дивана. Удари се в малката маса. Разкървави си устната и брадичката. МНого се претесних, малкото изглежда разбра и започна много да рита.
Изгореното вече е по-добре.Бебо рита доста...
За Майчин Дом, аз раждах там преди 4 години. Заради дългото и трудно раждане, имах доста разкъсвания и шевове. Кико беше в ковиоз на 8 етаж, а аз лежах на 7, там повечето момичетата бяха родили със секцио. След като се пооправи, го донесаха на 7 етаж. Бяхме 3 момичета в стая. Стаите не бяха много хубави, с общ санитарен възел...Но докторите в неантологията са най-добрите Heart Eyes
Те помогнаха на Кико да се оправи. След като ни изписваха ходихме всеки месец при доцент Жекова. Много добър педиатър.
Вече почти съм се спряла на име на бебчо.
Днес купих на бебчо още едно костюмче...Много е сладко.
Това е засега от мен Simple Smile
До скоро

# 146
  • Някъде там...
Аз знам, че има водно раждане в София, но все пак то няма нищо общо с естественото раждане в чужбина, затова казах че няма. За мен естествено е без индукция, без епизиотомия и подобни намеси в родовия процес.  Peace
И на мен ми е нервно напоследък, искам това време да минава по-бързо, сега все едно е спряло...

# 147
И аз днес ще се разпиша . Вчера гръмнал някакъв трафопост и цял следобяд близо 3 часа нямаше ток. Всичко при нас е добре. Бебето го усещам отстрани или отдолу. Дали е крак или ръка не знам. Прочетох, че си говорите за стволовите клетки. Тука в Бургас мисля че не се извършва такава процедура. С педиатър не сме си правили уговорка все още. Ще запишим бебето там където ходи и каката- доктор Благинова.
Имам и един въпрос към бургаските мами- Правите ли някакве уговорки с неонатолог? Кои са добри? Или направо с педиатъра?

# 148
Аз знам, че има водно раждане в София, но все пак то няма нищо общо с естественото раждане в чужбина, затова казах че няма. За мен естествено е без индукция, без епизиотомия и подобни намеси в родовия процес.  Peace
Намерих я смешната тема за т.нар. водно раждане. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=293637.0  ooooh! В този ред на мисли няма такова животно на родна почва. 

# 149
Здравейте на всички майчета  Heart Eyes

Много Ви благодаря за сърдечното посрещане на сайта, много сте мили   bouquet
Опитвам се да прочета всичко, което пишете, но ми е трудно да смогна  Wink, тъй като се опитвам да чета и за държавен изпит (завършвам магистратура или поне се надявам).

Io Io за съжаление чак сега чета въпроса ти относно къде носим бебчетата и моя мъник е доста ниско долу, питах моя лекар (той практикува в Майчин Дом, но аз ходя на частно при него) последния път дали е нормално, защото имам чувството, че като се движи и ми притиска яйчниците. Той каза, че няма място за притеснение, не можело да доведе до преждевременно раждане, дори и със силните контракции, които имам. Така се успокоих, мръдне ли и го усетя ниско долу – решавам, че нещо лошо става. Цялата ми бременност е такава само усложнения и все си мисля най-лошото  #Crazy

Не  съм сигурна дали трябва да се обърна към very nice, но ми се иска и моята датата на термина да бъде качена – 21.04., първа бременност, София, ще раждам в Майчин дом и едно синьо щъркелче ако може Hug И още нещо very nice, тъкмо прочетох, че твоята хомеопатка е категорична, че синтетичен магнезий не трябва да се приема, а на мен последният път ми увеличиха и дозата на 4 хапчета магнерот. До сега не се бях замисляла, че може да е вредно.

И още една последна молба към Вас мили мами – прочетох, че се събирате някъде и май предстои нова среща – би било много хубаво ако някой предупреди за дата, час и място. И естествено ако нямате нищо против, ще ми бъде много приятно да се запозная с всички Вас  Heart Eyes
И последно преди да съм досадила на всички майчета emanuela88 – мила, какво стана с очите и с вирусния конюктивит. Съпругат ми е имал такъв проблем, като е бил дете и знам, че са го излекували с капки кърма, също смятам, че може би няма да е зле да си дадеш малко почивка от компа или поне да намалиш времето, което прекарваш пред него.

Лека вечер Ви желая момичета и благодаря на very nice за новата вече стара тема  Wink Сайтът е страхотен, чак ме е яд, че до сега не съм го посещавала  Cry, инфото и много полезно!

Общи условия

Активация на акаунт