Навън е студено и снежец вали, а АПРИЛската мама покупки реди

• 18 659
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
    Комплект за изписване
    Бодита с дълъг ръкав – 3-5 бр.
    Бодита-гащеризони с дълъг ръкав и крачол – 5-6 бр.
    Бодита с къс ръкав – 5 бр.
    Ританки - 5 бр.
    Чорапки – 5-6 бр.
    Шапка – 1-2 бр.

какъв размер ще ги вземеш?а колко дебели?понеже например ританки има 3 вида дебелина

# 166
  • Варна
Комплектът за изписване е тъничък от трико, а не плюшен - взех го размер 54. Peace
От бодитата с дълъг ръкав имам 2 от най-малкия размер, останалите са р-р 60 или 3-6 месеца;
Гащеризончета - 2-3 са 0-3 месеца, останалите са 3-6 месеца (или съответните размери)
Бодитата с къс ръкав - р-р 60-67 или 3-6 месеца - все пак лятото ще се носят;
Ританки не съм купувала нови, че имам доста от Симона - те са необходими основно в началото, така че размер 60 (62) е добре; имам и от тънко трико и подплатени памучни.
Чорапки - 2-3 чифта от най-малкия номер (0) и 2-3 чифта размер 1 (те могат да се вземат и по-нататък - докато е с ританки и гащеризончета, много рядко се налага да се обуват).
Шапки - от тези за новородено съм взела две, отделно купих и разни сладурски летни шапчици с меки козирки.

zelenoto oko
, освен тези основни дрешки, съм накупила (и имам отпреди) доста други - жилетчици, блузки и панталонки. Но те са по-скоро за "издокарване". Party

Io_io
, паднах от смях! Joy

# 167
Много сте ми весели днеска  Laughing
Yana Kuncheva
, добре дошла!
Io_Io, честити ти близнаци  Heart Eyes, видяхте ли вече пола на бебето на мъжа ти? А за раждането как сте се разбрали?
Kafenceto, докарах си контракции от смях, този линк трябва да започва със „Следващия материал не се препоръчва за хора със слаби нерви ... + бременни”
Little-Big-Girl, твоето бебе е в много възпитана поза. Моята бебка беше сгъната като сандвич на две с дупето надолу и с главата и краката нагоре, а ръцете бяха „подпрени” до дупето. Каква ли мускулна треска го гони, милото (абе то дали имат мускулчета вече тези жабета  newsm78 ) Добре че дълго не се заседяват в една поза
Eli-G, много отрано те е обсебило чистенето. Казват, че „инстиктът за гнездене” се появявал около 2 седмици преди раждане – всички бозайници си приготвяли обиталището за новото създание

Аз нямам толкова контракции, ама съм с по 2 магнезия на ден „за всеки случай” (е, от полза са ми все пак) Дали някой не може да отговори кога се спира магнезия. Една приятелка днес роди, ама към Коледа беше с 2 см разкритие и до преди няколко дни ги беше докарала до 4,5 см, а болезнени контракции никакви. Добре, че й се спука мехура и системка и ...така. Инак цял живот щеше да си ходи бременна  preggo  , та дори и с разкритие (да знаете, няма иконка за бременна с разкритие, ей таз куккувица ще свърши работа ku-ku )

Намерих си една колежка дето явно ми има зъб и с удоволствие днес се научи как да ми бие фраксито (много съм й благодарна, защото моя мъж... Ама пък той склони „да ми щипе кожата” и да гледа на другата страна, докато аз се самоубождам). Жабче, май засега ще пощадя Сигридов (очертава се благоприятно развитие на сагата с часовете, ама да не избързвам)
Хайде, лека нощ и дано утре вечер ви заваря пак такива щури веселячки

# 168
  • София
вчера ходих при моя доктор и всичко и наред с бебка и мен, обаче нали съм А- резус фактор и сега каза че ще ми бие ваксина в събота тогава ставам точно в 28 гс взеха ми крьв и така да попитам има ли някоя от вас с - резус фактор и правят ли сащата ваксина и при вас в тази седмица, а и дали  е опасна за бебето ако някой знае нещо да сподели?
Мимето , аз се оказа ,че съм с кръвна група   А 1 ,резус  отрицателен (била изключително рядка и в България  с нея били само около 5000 души).Моментално  пратиха   и бащата на бебето на изсл.за кръвна група и  се оказа,че  и милият ми  е със същата кръвна група.Лаборантката се оцъкли  #Crazy . Обясни,че  е пуснала изследването три пъти за всеки случай и  си е така.Радваше  се като дете(как сме се били намерили двамата ) а аз гледах като олигофрен  нищо неразбираща Rolling Eyes .Та  общо взето разбрах,че ако той бил с друга кръвна група(различна от моята),трябвало да ми се сложи въпросната ваксина(гамаглобулин ако не бъркам),заради антитела,които  били опасни за бебето(обяснявам го дебилно,но просто не съм имала време да погледна инфо по въпроса).А доколкото разбрах и след раждането още веднъж.В нашият случай , обаче няма да се наложи .Ваксината не е опасна.
  Мъжа ми после цял ден  повтаряше как сме били родени един за друг  и  се похвали на всичките ни близки  Joy  как съм била неговата сродна душа.Голяма гледка беше  Joy .   Ще взема да го питам дали и след  тази вечер мисли така,след като  почти му изпразних  кредитната карта в ла редут.  newsm03

# 169
Здравейте АПРИЛки Simple Smile

Аз съм от МАЙчетата, но понеже термина ми е в началото на май, преглеждам и вашата темичка Wink.

very_nice много благодарности за инфото за упражненията. Hug Вчера пуснах тема по въпроса ( http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363562.0 ), но още няма много активност...затова много се зарадвах като прочетох поста ти.

mimeto80- и аз съм с А- кръвна група, затова както и на теб, ми предстои инжекция в 28та г.с от Rhogam (между другото, явно и в IL и в  KY, където сме ние, практиката е една и съща - превантивно се бие Rhogam инжекцията сега/или след манипулация - амниоцинтеза например/, и после след раждането пак, ако бащата/бебето е с положителна кръвна група...
В една от предните майски теми беше обсъждан въпроса (zaio_baio и още няколко майчета са с отрицателни кр. групи ), доколкото разбрах практиката е една и съща в US и БГ...

малко линкове по въпроса:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=17368
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=14327.0
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_612_0.html
http://www.lekar.bg/news-43/info-767/Отрицателният.резус.фактор. … речка.да.родите!/
http://pregnancy.about.com/cs/rhfactor/a/aa050601a.htm
http://www.americanpregnancy.org/pregnancycomplications/rhfactor.html

дано съм била полезна Wink

kafenceto - още ме боли стомаха от смешния линк, а съм само на средата на първата страничка Wink... благодарности  Hug

chockolina - право в целта - от няколко дена точно липсата на изпитан списък за подготовка за бебето, не ми дава мира. много благодаря  Hug

Леко бременеене  Peace

# 170
Здравейте, момичета,
добре дошли на новите мамета...

Май почва да ни хваща "перода на гнездене", макар че май е малко рано - та перода на гнездене според псохолозите е когато бъдещата майка започва да си чисти и урежда гнездото за новото пиле, което ще се появи и все й се струва мръсно, все иска да преподреди и ако има как с четка за зъби да излъска пода...

Вери Найс много полезно инфо за тези упражнения, да допълня, че съм чела за такива упражнения точно, но с цел да увеличат удоволствието от секса - така че момичета упражнявайте се - двоен е ефекта  Grinning

Да питам мамите с опит с момченца, току що прочетох в един от списъците за необходими неща:
8. Риванол - 1бр. (ако сте с момченце - за пишката)
КАКВО ТОЧНО ЗНАЧИ ТОВА??? Вцепених се...аз съм пълен лаик по отношение на това как да се грижа за бебешки мъжки полов орган -преди два дни разбрах нещо за забелване, но една приятелка, която няма деца ми спомена, че е чула...не съм стигнала до нета да търся за тази тема, но днес като прочетох и за риванол и направо се съсипах...дайте успокоителен съвет мили ми така опитни мами

# 171
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте  Hug Да се запиша и аз в новата темичка  Wink Вчера  бяхме на лекар отново . Бебето е добре и вече тежи  1.200  Peace Слава богу отдъхнах си  ooooh! Като изключим силното главоболие което имам от 3-4 дни и аз съм добре . Направиха ми куп изследвания , но не можах да се обадя да разбера резултатите , че целия следобяд съм го проспала  Embarassed Такова нещо не ми се беше случвало , но напоследък ме кара само на сън и то през деня и най - накрая съм се предала  Wink Днес ще звънна за резултатите , но се надявам всичко да е наред . Сега и аз чакам да стигна 32рата седмица . Живот и здраве после и до края . Колкото до МД ...някога там раждах второто си дете  #2gunfire не  бих се върнала там за нищо на света . Да найстина има повече удобства от колкото в другите болници като стая с 2 легла и самостоятелна баня и тоалетна , но хигиената беше трагична всеки влиза и си излиза от това родилно все едно няма бебета  там вируси колкото искаш . Като прибавим факта , че преди мен беше родила някаква гранд дама и доктора беше зает да се черпи някъде по етажите , попаднах в ръцете на араби стажанти които ме изродиха  ( не само мен разбирасе ) помня , че ми беше много зле но нямаше кого да викна зарезаха ме в коридора и това е . След това се опомних на операционната маса само за миг и след това дойдох на себеси след 2 дни в стаята цялата набучена в системи . Разбрах , че сутринта в 6.30 ме е намерил в безсъзнание в кородора шефа на отделението и по спешност операция . Скъсали са ми плацентата и повечето от нея си е останала в мен . В съседна до мен стая имаше жена на която бебето и умря при раждането при доста съмнителна ситуация ( нормално доносено )  #2gunfire Та аз за себеси там не стъпвам  Praynig Надявам се нещата да са се променили все пак минаха доста годинки . Не искам никой да плаша , но все пак тези който сте решили да раждате там проучете повече неща ( в търсачката ще попаднете на много форуми и вижте колко има  ЗА и колко ПРОТИВ )
Пожелавам лек ден на всички изпълнен с повече положителни емоции и ритничета  Hug

# 172
  • Варна
........ аз се оказа ,че съм с кръвна група   А 1 ,резус  отрицателен (била изключително рядка и в България  с нея били само около 5000 души).Моментално  пратиха   и бащата на бебето на изсл.за кръвна група и  се оказа,че  и милият ми  е със същата кръвна група.Лаборантката се оцъкли  #Crazy . Обясни,че  е пуснала изследването три пъти за всеки случай и  си е така.Радваше  се като дете(как сме се били намерили двамата ) ....................
  Мъжа ми после цял ден  повтаряше как сме били родени един за друг  и  се похвали на всичките ни близки  Joy  как съм била неговата сродна душа.Голяма гледка беше  Joy .   

Shocked Искам да ти кажа, че и ние сме така  Grinning - и двамата сме А1 (-), при първата ми бременност лаборантката реагира по същия начин - не можеше да повярва и каза, че явно сме родени един за друг. Явно е голяма рядкост, но пък виж как в темата се събрахме две такива двойки! bowuu

# 173
    майчета с повече опит кажете вие по колко дрешки мислите да вземате за първо време и с каква дебелина?то нито се знае колко ще се роди нито какво ще е времето Thinkingпомагайте  Hug

Ето го моя списък (част от нещата ги имам, та не се налага да ги купувам, но съм си ги писала вътре):

По-големи неща

Корито/ваничка за къпане със стойка
    Хавлиен шезлонг за вана
    Бебешка количка + чанта
    Чадърче за количката
    Легло/кошарка + матрак
    Стерилизатор
    Столче за кола
    Бебефон
    Кенгуру
    Повивалник

Дрехи и спално бельо

Комплект за изписване
    Бодита с дълъг ръкав – 3-5 бр.
    Бодита-гащеризони с дълъг ръкав и крачол – 5-6 бр.
    Бодита с къс ръкав – 5 бр.
    Ританки - 5 бр.
    Чорапки – 5-6 бр.
    Шапка – 1-2 бр.
    Хавлийки за баня – 2-3 бр.
    Възглавнички – 1-2 бр.
    Калъфки за възглавнички – 2-4 бр.
    Лигавници – 3-5 бр.
    Обиколник – 1-2 бр.
    Одеало лекичко  – 2 бр.
    Олекотена завивка – 1-2 бр.
    Спално бельо, комплект чаршафчета – долен, горен и калъфки – 2-4 бр.
    Тензухени пелени – 2-3 бр.

Хигиена

Гъбка за баня
    Бебешко гребенче и четка
    Ножичка / нокторезачка 
    Бебешки клечки за уши с ограничител
    Мокри кърпи
    Носов аспиратор
    Памперси за новородено
    Прах за пране за бебешки дрехи
    Термометър за вана
    Стаен термометър
    Бебешки термометър
    Крем против подсичане
    Шампоан за тяло и косичка
    Кош за прането на бебето

За хранене

Адаптирано мляко - 1 кутия
    Биберон залъгалка – 1-2 бр.
    Помпа за изцеждане на кърма
    Шишета и биберони към тях– 2-3 бр.
    Четка за шишета и биберони – 1 комбинирана
    Термобокс

Други

Музикална играчка за леглото
    Други (3-4 бр.) дрънкалки/играчки
    Играчка за количка

Надявам се, че съм ти била полезна! Hug
    [/list]

лично на мен този списък ми е от огромна полза,много ти благодаря.а някой може ли да ми каже кога се започва с пазаруването или това всеки си го решава ....защото ако се питат бабите.......     #2gunfire    smile3511

# 174
    Извинявам се, ако съм ви затормозила с изброяването на няколкото от всички видове матраци в предишния ми пост.   

Все пак може ли кажете вие на какъв вид матрак сте се спрели?    Hug

# 175
    Добро утро на всички!

rea1, мдааа до сега не се бях замислила, че чакаме близнаци.

Някоя от по-знаещите мами може ли да ме ориентира кога бебето започва да рита и да се движи по-малко?

# 176
    sisely,моята бамбина ще спи на обикновено дунапренено матраче(понеже легълцето на Сашко е с такова,а то ще остане за  нея,той ще има ново-по-голямо).За почти 3 години не е мръднало матрачето,смятам че ще го ползвам поне още 2-3,докато стане време за смяна на бебешките легла с детски Peace

Да питам мамите с опит с момченца, току що прочетох в един от списъците за необходими неща:
    8. Риванол - 1бр. (ако сте с момченце - за пишката)
    КАКВО ТОЧНО ЗНАЧИ ТОВА??? Вцепених се...аз съм пълен лаик по отношение на това как да се грижа за бебешки мъжки полов орган -преди два дни разбрах нещо за забелване, но една приятелка, която няма деца ми спомена, че е чула...не съм стигнала до нета да търся за тази тема, но днес като прочетох и за риванол и направо се съсипах...дайте успокоителен съвет мили ми така опитни мами
    Не ти трябва риванол за пишлето Naughty,нищо не се прави там,особено пък в началото.Повечето педиатри препоръчват започване на забелване на бубата след 1-я месец на бебчето,но това става постепенно,всеки ден по малко,по време на къпането докато кожата е влажна,без натиск и усилие.Не трябва усещането да е болезнено за бебето.Напоследък се отрича от доста хора това ''принудително'' забелване,според някои трябва физиологично да стане това без чужда намеса... Аз правих тази процедура.

Io_io,и нашият татко бременее с мен.По-късно ще пусна една снимка да се посмеете малко във връзка с темата Laughing.
    А бебетата започват да ритаат(по-точно да се местят) по-малко към 9-я месец когато им стане много тясно Grinning

chokolina,списъка ти е перфектен наистина  bouquet

ани4ка кой е магазина с българските дрешки, който си открила. Я, сподели!!!  bouquet
    smile3506  love001
    kafenceto,мерси за линка Hug,попиках се само от първата страничка rotfImao

# 177
    • Бургас
    Здравейте,
    за дунапренените матраци, аз имам такъв на кошарата на дъщеря ми, 3 год. спа в него, като една година като махнахме решетката го ползвахме и като диван през деня и не е мръднал, а и в крайна сметка няма вечни неща.
    Аз още малко се притиснявам да пазарувам а имам голямо желание.
    Трябва да се организираме Бургаските мами да се видим, аз съм добра с организациите, но нямам много време.
    Някой от Бургас, ходи ли при Дорийска на консултации.

# 178
    Здравейте и от нас коремчета  Simple Smile

Аз и бебка сме добре, тя е много активна вече, почти не ме оставя да спя нощем Simple Smile
    Много работа ми се посъбра напоследък и не съм писала отдавна, а влизам само да ви прочета  Blush

Ние още не сме започнали с покупките, но следващата седмица започваме ремонт на квартирата след като окончателно рухнаха надеждите ни да сме в новия апартамент преди април месец.

Хубав ден на всички, много ритничета и усмивки Heart Eyes

# 179
    Извинявам се, ако съм ви затормозила с изброяването на няколкото от всички видове матраци в предишния ми пост.   

Все пак може ли кажете вие на какъв вид матрак сте се спрели?    Hug

нашият беше някакъв смесен: горните пластове от кокос, а вътре от нещо като дунапрен-нито от най-твърдите, нито мек.

Общи условия

Активация на акаунт