Слагате ли сол във водата?

• 32 195
  • 350
  •   1
Отговори
# 30
simba21 в статията не пише че тези процедури могат да се прилагат на бебе. Rolling Eyes
а що се отнася до осоляването на бебе и "разликата" му със слагане на сол във вода- няма такава, идеята на процедурите е една и съща - да не мирише.
аз не мога да си представя че някой може да повярва, че солта, която ще му сложи когато е бебе ще попречи на миришенето му, когато порастне- в тази логика просто няма смисъл Rolling Eyes

Аз лично на тая простотия с НЕмиришенето не вярвам. Да, не пише такова нещо в статията, но разликата е огромна. В единият случай имаме разтвор на малко сол, а в другия директен контакт на солта, която има абразивна структура, с кожата. А за соленето директно - запушват се пори, кожата не може да диша. Все неща, които не могат да се случат, когато се ползва разтвор. И то говорим за много малко сол в доста вода.

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 17:36 от simba21

# 31
  • София
Никога не съм слагала сол във водата за къпане. В крайна сметка не правя туршия, а къпя бебе. Имаше теми по въпроса, пусни търсачка. Преди да правиш каквато и да била "процедура" с детето ти, се допитвай до педиатъра му. Той/тя най-добре ще ти отговорят на въпросите.
Съвет от мен: НЕ слушай баби, и пра баби. Има лекари за тази работа, а ако случайно вземат и ти се разсърдят им напомни коя е майката. И помни, че каквото и да се случи с твоето дете, отговорността е изцяло твоя и на мъжа ти, а не на доброжелателите около теб. Успех.

# 32
Абе чудя се как може още хората да вярват на подобни простотии.
само преди месец тук беше пусната статия за това как бебе е в интензивното и бере душа защото "умните" му родители са го осолявали. Ето я и статията, а да не говорим за още колко случая такива има.
http://haskovo.net/index.php?MODULE=2&catid=11&newsid=43647
Чудя се дали живеем в 21ви век понякога или в 12-13ти? И направо не знам как ви хрумват тези безумия.

# 33
Вие в тия форуми сте толкова модерни и толкова напред с материала, че няма накъде. Вода не давате на децата, жълтък не им давате ами по добре нищо не им давайте. А в интернет повечето статии са написани само някой да има с какво да си уплътни времето! Всеки решава сам как ще гледа бебето си така че спрете с вашите критики ако обичате!

абе точно в пловдив май беше оня случай дето бебето имаше изгаряния от осоляване. не знаеха дали ще го спасят.
ти като искаш си живей 200 години назад, никой не те спира.
що не раждаш на къра като едно време? щото в нета пише, че се ражда в болница, като не се признава нета, ходи на къра.
че и морска сол  ooooh!

# 34
  • BG
Не никога не съм слагала.Това са отживелици,а и скоро имаше статия по въпроса колко е вредно.

# 35
Това , като на консервиране ми иде... Mr. Green

# 36
Никога не сме слагали. Ако става  въпрос за това да не мирише на пот бебето като порасне, според мен това са пълни глупости. Ако зависеше от солта........... не мисля... Само може да си навлечете неприятности с това осоляване.

# 37
Така  Rolling Eyes !Първо искам да благодаря на всички които са дали адекватен отговор по темата независимо дали той е бил "за" или "против".И второ не съм искала въпроси от сорта дали няма да правя трошия,компот или там каквото сте искали да пишете.Някои сигурно са забелязали че още не съм родила и сега събирам информация тъй като ще ми е първо дете и съм като в небрано лозе.Що се отнася до майки свекърви и баби,много не искам да ги слушам при положение че едната иска да му опъва вратлето а другата да му реже миглите.
Ако някой има да каже още нещо по ТЕМАТА ще съм благодарна.Другите,които пишат за да пораждат грозни спорове и неуместни критики,ще помоля да подминат.

# 38
Не сме слагали, само 1, 2 пъти я поливахме с тетра( смрадлика), това го препоръча педиатърката.

# 39
И аз съм от тия модерните, дето си държат децата жадни и неосолени...

# 40
Не, не, не, не! Не слагай сол, жълтък и каквото и да е, различно от шампоан или сапун.
Навремето, когато родих сина ми, свекървата се опита да ме накара да слагам сол, за да не се изпотявал, но след като и дадох да прочете някои неща, взе да се прави, че не е прилагала това на съпруга ми.  Simple Smile

# 41
  • Разград
Отново познато "слага те ли сол във водата?". Докога?

Разбира се, че никоя майка не желае да причини на бебето си това.

# 42
  • София
Що за глупости? Чудя се как някои хора не могат да отсяват простотиите...

# 43
Вярно са глупости.

# 44
Не, никога! Даже, когато чух за случая с детенцето, което е в много тежко състояние в болницата, се изумих, за какво им е притрябвало сол да слагат. Съветвам те да не слагаш.

Общи условия

Активация на акаунт