Слагате ли сол във водата?

• 32 235
  • 350
  •   1
Отговори
# 315
Муцунка не знам в коя неонатология сте били,но аз съм мед.сестра работила в Неонатология-Педиатрия и искам да ти кажа,че никога не се  е случвало такова нещо - на 6 часа смяна ,за солта абсурд!!!

Привет,
Говоря за Пазарджик!!!! Памперсите тук се сменят на 6 часа!!! Взимат и само по 3 на ден, но и лично там ни го казаха!
Но никъде не съм писала, че в Неонатологията солят бебетата.  Naughty

Кажи ми, ако обичаш, защо бебето ми беше ЧЕРВЕНО КАТО РАК след двучасови нагревки там? Каква е целта и не е ли нередно?
Благодаря

# 316
Муцунка не знам в коя неонатология сте били,но аз съм мед.сестра работила в Неонатология-Педиатрия и искам да ти кажа,че никога не се  е случвало такова нещо - на 6 часа смяна ,за солта абсурд!!!

Привет,
Говоря за Пазарджик!!!! Памперсите тук се сменят на 6 часа!!! Взимат и само по 3 на ден, но и лично там ни го казаха!

Кажи ми, ако обичаш, защо бебето ми беше ЧЕРВЕНО КАТО РАК след двучасови нагревки там? Каква е целта и не е ли нередно?
Благодаря

Почти навсякъде ги мързи да сменят памперсите и го правят на 6 часа.
Детето ти на лампа ли е било?Ако е поставяно заради жълтеница,тези уреди са си на принципа на солариума донякъде.

# 317

Привет,

Благодаря

Почти навсякъде ги мързи да сменят памперсите и го правят на 6 часа.
Детето ти на лампа ли е било?Ако е поставяно заради жълтеница,тези уреди са си на принципа на солариума донякъде.

Да , на кварцова. Не ми се видя особено жълто, но докторите си знаят, де.
Само че нормално ли е да стане толкова червена? Беше страшна чак Sad. Добре че поне после казаха, че им покриват очетата, като попитах

# 318
Ами нормално е да е червено.Може да са имали съмнение за кръвна несъвместимост или нещо друго.Моето седя 14 дни под такава лампа така че смятай как ми го бяха върнали.
Обърнали са ти внимание така че не се сърди.По-добре превантивни мерки,отколкото след дъжд качулка. Peace

# 319
  • София / Пловдив
Не пропускам - но първо обилно със свинска мас мажа, после направо пудря със сол. Да съм сигурна, че ще има ефект  Crazy

# 320
  • София
отклонихте се от "солта".

Офтопик: Алекс 4 пъти беше под лампа, по 4 часа. Червен, горещ, и т.н. Това са нормални реакции при тази процедура.

# 321
Още малко СПАМ, извинете ме
В деня , в който ни изписаха, изписаха още 8 бебета. Вижте ръчичката!!! Всички изглеждаха  така. При това при моето е било 7 дни Това видяха и всички роднини, свекър ми е с много слабо сърце  и едва не получи инфаркт, стана му лошо Sad
http://www.mutsunka.snimka.bg/album.php?album_id=328347&pid=10028063

ДОКОГА?

За солта, хууууууууууубаво бих насолила някои хора Laughing

И двамата сме нула плюс, просто няма начиииииин Crossing Arms

# 322
В деня , в който ни изписаха, изписаха още 8 бебета. Вижте ръчичката!!! Всички изглеждаха  така. При това при моето е било 7 дни Това видяха и всички роднини, свекър ми е с много слабо сърце  и едва не получи инфаркт, стана му лошо Sad

ДОКОГА?

Ами черния дроб на бебето не е зрял и не може да изхвърля билирубина както трябва.Явно си от по-редките случай,дето ти се е случило без кръвна несъвместимост.Но преждевременно раждане и много други фактори също влияят.Ако не се направят тези процедури се намалява притока на кислород в мозъка,така че по-добре системи по ръцете,моето беше по главата,отколкото дефекти в по-късен етап.
А това че е набоцкано,1 седмица след като ни изписаха вече нямаше белези,а и вече не си спомням тези неща.

# 323
За първи път чувам за подобно нещо  Thinking

# 324

ДОКОГА?

Ами черния дроб на бебето не е зрял и не може да изхвърля билирубина както трябва.Явно си от по-редките случай,дето ти се е случило без кръвна несъвместимост.Но преждевременно раждане и много други фактори също влияят.Ако не се направят тези процедури се намалява притока на кислород в мозъка,така че по-добре системи по ръцете,моето беше по главата,отколкото дефекти в по-късен етап.
А това че е набоцкано,1 седмица след като ни изписаха вече нямаше белези,а и вече не си спомням тези неща.

Благодаря ти. Роди се в края на 37 седмица , незряло уж, покрито с верникс. Хм, наистина казаха в началото , че изследванията не били лоши, но не били и добри. След думите ти съм по-наясно, мерси.
Ааа, не ми пука, че е било на системи, каката и тя беше във вена на главата, там са уж най-големи вените. Яд ме е, че оставиха роднините ми да видят абоката, а и сестрата, която ни облече, каза, че не е специалист в махането. То голямата философия де.
накрая изписаха неотропин или нещо подобно като невростимулант, който така и не дадох Naughty

Спирам да спамя. Благодаря ти още веднъж  bouquet

# 325
Аз останах изумена когато педиатърката каза да сме слагали по малко сол/всички слагали/и то още щом го изписаха след раждането.Пълна простотия #Crazy

# 326
  • София
Не, никога не съм слагала във водата за къпане нищо, което не е бебешка козметика. Не бих го направила. Ако беше хубаво, бъдете сигурни, че щяха да се произвеждат и пакетират соли за бебешка вана от фирмите, произвеждащи бебешка козметика. Простият факт, че никоя фирма не е пуснала подобен продукт би следвало да ви наведе на мисълта, че това не е добро за вашето бебе.

# 327
Аз пък се чудя как след репортажи по телевизията и становище на педиатри колко е вредно осоляването и как никаква полза няма от него, пак се пуска тема с този вече безумен за мен въпрос. Сори за офа все пак да отговоря на авторката - няма нужда от сол, яйца и каквито и да било други храни и подправки. Къпи си бебето с вода и ако искаш някаква бебешка козметика, всичко други са бабини деветини.

# 328
Муцунка не съм казала,че си твърдяла,че в неонатология солят бебетата Naughty,това беше моето мнение по въпроса.Значи,аз говоря за софийско отделение и не знам защо в Пазарджик правят каквото правят.
За лампата-наистина очичките се покриват и все пак е добре да се доверим понякога поне,че лекарите знаят повече от нас.Червенината преминава и няма проблем от това.Надявам се сега бебчето ти да е ок.

# 329
  • София
Не, никога не съм солила - да не правя кисело зеле, че ще слагам сол.
Луда работа!

Общи условия

Активация на акаунт