Слагате ли сол във водата?

• 32 331
  • 350
  •   1
Отговори
# 195
Стига глупости ooooh!

# 196
Аз не съм слагала ,но мен са ме къпали със солена вода -жива и здрава съм,но ви гарантирам,че колкото и да солите хигиената винаги е определяща!

# 197
  • София
Не съм слагала и не бих! Naughty
В юго-западна България на места все още се практикува..... Sick

# 198
# 199
за пръв път чух за подобна дивотия преди около 3г - даваха репортаж за починало бебе ... не искам и да си помислям какви болки е изпитало ... все си мислех че няма да се намери нормален човек да изгори кожата на собственото си дете ... не знам как го правят - директно го трият със сол ли??? после разбрах за още един случай с фатален край

# 200
  • ВИДИН, 10 км след края на света
 #Crazy стига бе, луди хора

# 201
С учудване,препрочитайки темата открих,че все още има мераклийки за тази сол.Въпреки  споменатите случаи по болниците и съвременното мнението на педиатри.. Thinking

# 202
Стига глупости! Shocked

# 203
Не съм слагала сол и не бих си правила експерименти с детето ми.

# 204
  • София
Не.
След толкова говорено, писано и слушано по темата, това, че някой да зададе подобен въпрос ми се струва просто странно  Shocked.

# 205
Авторката не пита за осоляване, от което се получават тежки изгарания.Тя пита за сол във водата.Замислете се как може да навреди едни лъжица морска сол във 10-15 литра вода.Никак.Да, осоляването е бабини деветини, подкрепям.Но слагането на една лъжица в голямо количество вода не вреди.На мен лично ми го препоръчваха педиатрите, за закаляване на бебето.И да, аз до 7-8 месец на дъщеря ми всеки път слагах по една лъжица сол като я къпех.Не за да не мирише и т.н., а както казах като загряващо средство и с профилактична цел.До ден днешен като и пълня ваната да я къпя слагам понякога по една лъжичка сол.Ако беше толкова вредно, щеше да е забранено да ги водим и на море......Но за осоляването с много сол и увиване след това - виж това вече е изродщина !

# 206
Абе хора още ли не сте се спрели.Жената не е попитала за осоляване,а за сол във водата.Предполагам имала предвид щипка две или нещо такова,а не директно солене.Ако толко неможе да се разбере със домашните мисля че ако сложи една щипка хем главата ще и е мирна от мрънкане,хем и няма да навреди.Незнаете все пак каква е свекървата.Ако е някоя ламя ?!? Mr. Green

# 207
Абе хора още ли не сте се спрели.Жената не е попитала за осоляване,а за сол във водата.Предполагам имала предвид щипка две или нещо такова,а не директно солене.Ако толко неможе да се разбере със домашните мисля че ако сложи една щипка хем главата ще и е мирна от мрънкане,хем и няма да навреди.Незнаете все пак каква е свекървата.Ако е някоя ламя ?!? Mr. Green

Бе тя още преди 10 стр. каза, че е разбрала и че няма да слага сол, ама хората си пишат ли пишат.

# 208
Авторката не пита за осоляване, от което се получават тежки изгарания.Тя пита за сол във водата.Замислете се как може да навреди едни лъжица морска сол във 10-15 литра вода.Никак.Да, осоляването е бабини деветини, подкрепям.Но слагането на една лъжица в голямо количество вода не вреди.На мен лично ми го препоръчваха педиатрите, за закаляване на бебето.И да, аз до 7-8 месец на дъщеря ми всеки път слагах по една лъжица сол като я къпех.Не за да не мирише и т.н., а както казах като загряващо средство и с профилактична цел.До ден днешен като и пълня ваната да я къпя слагам понякога по една лъжичка сол.Ако беше толкова вредно, щеше да е забранено да ги водим и на море......Но за осоляването с много сол и увиване след това - виж това вече е изродщина !
Peace

# 209
Аз не мога да разбера, защо постоянно се сравнява солената вода с морската (а и винаги след плаж се къпете, обливате обилно със сладка вода, защото от солената започва да щипе и сърби .... или се лъжа?!?). И двете са солени, ама вие във водата на детето надали ще започнете да слагате и водорасли и тем подобните съставки които има в морската вода. И другото което е че солената вода с която искате или си къпете децата изсушава кожата. Недей те така с това помага или полезно е или профилактично е. Нито потта няма да му мирише като порасне (въпрос на хигиена е там) нито ще му е по хубава кожата. Ако помага, особено за потта, да казвам на мъжо да започва да се къпе със сол  Thinking !!!
Поздрави   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт