Слагате ли сол във водата?

• 32 342
  • 350
  •   1
Отговори
# 180
Сол слагам във водата най-вече, когато готвя паста Simple Smile На децата си не слагам.

Убедена съм, че вече са пуснали информация по въпроса в темата, затова няма да пускам и аз.

# 181
Да, благодаря! Сега прочетох страница 8, но там са само подбрани цитати.
Открих оригиналното изказване на този специалист. Ето тук: http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=122842

Аз намерих отговор за себе си в този цитат:
"Ако се сложи минимално количество сол, за да се получи концентрация от 0,9 на сто натриев хлорид във водата за къпане, това няма да навреди на бебето, но няма и да помогне, и е излишно", категоричен бе педиатърът.
Въпросният д-р е казал следното:Д-р Мартинов обаче каза, че рахитът се причинява от недостатъчно усвояване на витамин В 3, което няма нищо общо със солта.

Този витамин откъде го измисли?Аз доколкото знам спомага за изхвърлянето на токсините В3.А за рахит дават Д.
Явно нито педиатри нито някой от нас знае има ли полза или вреди.Пак не чух обяснение.
Къде се практикува това със солта,защото около мен никой не беше чул за такава практика преди да дадат случая по ТВ-то?

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 18:44 от GALQ79

# 182
  • София
не знам къде се практикува, но щом пък толкова много хора го знаят, явно се практикува....
и то както е всеизвесно целта е като порасне детето да не се поти и да не му мирише потта...егати причината да експериментираш с едно бебенце....

# 183
  • на плажа
Не! Naughty Към авторката: ти къпеш ли се със сол?
Dahlia, а ти къпеш ли се в морето като отидеш на морска почивка?  А къпеш ли детето във морската вода?
А ти, като се прибираш от плажа, къпеш ли се със сладка вода или си седиш осолена? Хайде стига глупости!

# 184
Слагала съм по 2-3 супени лъжици за сгряване. Накрая съм изплаквала само с вода. Не помня до кое време го къпах така.

# 185
[Къде се практикува това със солта,защото около мен никой не беше чул за такава практика преди да дадат случая по ТВ-то?
В Тракийския регион със сигурност, Стара Загора, Нова, Хасково. Моята рода обаче никога не е била привърженик, макар че оттам са ни корените.
Чувала съм и за Добрич и Шумен.  Peace

# 186
  • Пловдив
[Къде се практикува това със солта,защото около мен никой не беше чул за такава практика преди да дадат случая по ТВ-то?
В Тракийския регион със сигурност, Стара Загора, Нова, Хасково. Моята рода обаче никога не е била привърженик, макар че оттам са ни корените.
Чувала съм и за Добрич и Шумен.  Peace

В Благоевград и Гоце Делчев също е популярно това.

# 187
  • вкъщи
не никога не съм слагала сол

# 188
Не съм слагала сол

# 189
  • София
Не,това са пълни глупости и лудост- точно днес даваха по БТВ, че има 7 деца починали от тази щуротия ooooh!.

# 190
Не не съм слагала и не бих слагала сол във водата.
Едва днес като гледах едно предаване разбрах ,че има хора които слагат сол във водата и направо  Shocked

# 191
В Тракийския регион със сигурност, Стара Загора, Нова, Хасково.
За хасковския регион със сигурност мога да кажа, че е изключително популярно слагането на сол във водата. Повечето хора даже го възприемат като немислимо, ако не го направиш.  ooooh!

# 192
  • панагюрище
Никога не съм слагала сол! Това за мен е голяма отживелица.

# 193
  • София
.....
 недостатъчно усвояване на витамин В 3

........

Току що гледах репортажа, но на мен ми се счу, че каза Д3, а не Б3 newsm78. Може и така да ми се е счуло.

# 194
И  при  нас  никой  не  го практикува.Докато  не  дадоха  по  телевизията  не  бях  чувала  за  този  метод  на  къпане.

Общи условия

Активация на акаунт