Слагате ли сол във водата?

• 32 352
  • 350
  •   1
Отговори
# 165
В морската вода, освен сол се съдържат и минерали и разни вещества от водораслите, което я прави полезна. И вярно всички сме се къпали в морето, но не може да се сравнява кожата на възрастен с тази на бебе.

# 166
  • Пловдив
В морската вода, освен сол се съдържат и минерали и разни вещества от водораслите, което я прави полезна. И вярно всички сме се къпали в морето, но не може да се сравнява кожата на възрастен с тази на бебе.

Много е полезна морската вода! Пълна е само с "минерали и разни вещества от водораслите, което я прави полезна".  Rolling Eyes
Затова миналото лято затвориха няколко плажа по българското черноморие, че в тях се изливали фекални води.

# 167
Е хайде сега, да не издребняваме. Това, че не можем да си пазим морето чисто, не означава, че навсякъде е така.

# 168
Аz пък, с иzненада установявам, че не съм и чувала zа сол във водата zа къпане.. Връщам се да прочета zащо я слагате(някои)..

# 169
Не! Naughty Към авторката: ти къпеш ли се със сол?
Dahlia, а ти къпеш ли се в морето като отидеш на морска почивка?  А къпеш ли детето във морската вода?

# 170
Аз няма да спра да се изумявам , как е възможно в 21 век да се прилагат такива варварски обичаи , които вредят на бебето и то от хора , които очевидно поне интернет имат и могат да попрочетат тук там за вредата от тези ... да кажем глупости  ooooh!

# 171
  • София
Не! Naughty Към авторката: ти къпеш ли се със сол?
Dahlia, а ти къпеш ли се в морето като отидеш на морска почивка?  А къпеш ли детето във морската вода?
Ами бебе на 1-2 месеца не съм виждала някой да къпе в морето, ама може и да има.

# 172
Сол във водата ми харесва и го прилагам. После изплаквам с чиста вода. Ползвам шампоан рядко за бебетата си преди да са навършили година.

Би ли обяснила с каква цел слагаш солта във водата и какво количество?

Слагам сол във водата поради всички причини заради, които ходим на море - солта е здравословна в определените количества, освено това има антисептично действие, също и измиващо и т.н. Количеството, което слагам е 2 лъжици морска сол/или на око/ в коритцето на детето. Също използвам солта при лечение на грип / в  гореща вода слагам сол и топвам краката/ Също  при болки в ушите.....

# 173
  • Пловдив
Много бих искала да чуя мнението на лекар по този въпрос.
Майките, все пак, не са специалисти по всичко. И да спрат тези дълги дискусии е добре някой да обясни научно как стоят нещата.

# 174
Божеее, българинът си е инат и това е! Върви му доказвай обратното...

# 175
Майките, все пак, не са специалисти по всичко. И да спрат тези дълги дискусии е добре някой да обясни научно как стоят нещата.

Явно не си чела цяла тема. Иди на стр. 8 там е обяснено от лекар

# 176
  • Пловдив
Да, благодаря! Сега прочетох страница 8, но там са само подбрани цитати.
Открих оригиналното изказване на този специалист. Ето тук: http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=122842

Аз намерих отговор за себе си в този цитат:
"Ако се сложи минимално количество сол, за да се получи концентрация от 0,9 на сто натриев хлорид във водата за къпане, това няма да навреди на бебето, но няма и да помогне, и е излишно", категоричен бе педиатърът.

# 177
НЕ съм къпала сина си в солена вода Naughty
За мен това е абсолютно неприемливо  ooooh!

Говорила съм с педиатърката по този въпрос и тя е категорична - НЕ  Naughty

# 178
Майките, все пак, не са специалисти по всичко.
Mи някои казват, че са се съветвали с педиатър преди да сложат сол. И какво като е специалст като е пълен некадърник? Доста майки са много по-информирани от педиатрите на децата си за съвременните практики на отглеждане, даже и като става дума за лечение. Да разчиташ на голото мнение на "специалист" е точно толкова безотговорно, колкото и да разчиташ на съветите на баба си.

# 179
Значи някой взеха да сравняват морската вода със солената вода във ваните на бебетата ....много тъпо  ooooh!
За физиологичния разтвор няма да коментирам , вече е написано какво съдържа .

Общи условия

Активация на акаунт