Слагате ли сол във водата?

• 32 345
  • 350
  •   1
Отговори
# 150
  • София
дори по съвет на лекар съм слагала но МАЛКО едра сол
Смени лекаря, некадърни доктори в България с лопата да ринеш.
Съжалявам, че и аз ще ти го кажа но е така.
По-скоро, не че повечето са некадърни , а повечето са не информирани, т.е. учили са по стара програма , книги , методи , както искаш така го наречи и после не са си обновявали знанията , спрели са до там. А света се развива непрекъснато и непрекъснато има нови открития и изследвания, които отричат старите практики.
Има и много свестни лекари  и педиатри в БГ, които не са спрели развитието си, само с вземането на диплома преди 5, 10 , 15 ... години.
Лошото е , че само се казва лекаря каза, щом той го е казал , значи е закон за много майки, който вярват само на лекаря, мама и баба.

# 151
И таз хубава  ooooh! Разбира се, че не съм слагала  Peace

# 152
И таз хубава  ooooh! Разбира се, че не съм слагала  Peace
Peace

# 153
Добре,де вече не се ли разбра за тая сол?!!
 ooooh!

# 154
Явно  не  са  ,щом  питат.

# 155
Добре,де вече не се ли разбра за тая сол?!!
 ooooh!

Освен да се закове отпред тема "Как да мариноваме бебето", няма да има оправия. Всяка седмица - едно и също.

# 156
Никога не съм слагала сол.

# 157
  • Варна
Не! Naughty Към авторката: ти къпеш ли се със сол?

# 158
Никога не съм слага сол! Все пак живеем в 21-ви век(или поне така си мисля newsm78)

# 159
Аз се радвам че авторката на тема пита преди да приложи каквито и да е суеверия върху бебето което очаква. Пожелавам и лека бременност, леко раждане и едно много слънчево и здраво детенце.

Но има много остри изказвания които не трябва да бъдат насочени към авторката на темата а към тези който прилагат тези  бабини методи върху децата си.  
Много е лошо че ги има.

# 160
Цитат
Всъщност, ако във водата се сложи малко сол няма да се навреди и на бебето, защото ще се получи еквивалента на физиологичен разтвор, но ако се предозира солта ще си къпете бебето във хипертоничен разтвор на сол. Възможно е вода от тялото на бебето да се "извлече" навън, към хипертоничния разтвор за къпане, при което бебето може да се обезводни, а това е много опасно състояние, особено при малки бебета. Затова ако не използвате някакъв точен уред за мерена на концентрацията на солта (безопасната е до 1:100), не ви съветвам да я слагате във водата, за да не си увредите детето. Виж, за вас, много горещо препоръчвам морска сол във ваната.
ЗАЩО ПЪК НЕ И ЗА БЕБЕШКАТА??? Голяма мода, голяма кампания против солта.
И аз гледам часът на мама и слушам разни неаргументирани съвети за отглеждане. Сол във водата ми харесва и го прилагам. После изплаквам с чиста вода. Ползвам шампоан рядко за бебетата си преди да са навършили година.
 Резултат: кожа здрава, красива. Grinning Ако кожата показва общото състояние, значи децата ми са здрави /то си личи и по това че не знам какво е антибиотик/ Разбира се причината не е само малкото сол във водата.... Grinning

# 161
Сол във водата ми харесва и го прилагам. После изплаквам с чиста вода. Ползвам шампоан рядко за бебетата си преди да са навършили година.

Би ли обяснила с каква цел слагаш солта във водата и какво количество?

# 162
Тази тема още ли се обсъжда,аз мисля,че всяка уважаваща себе си и мислеща доброто на детето си майка,знае,че сол НЕ се слага,или поне вече трябва да го е разбрала.Учудвам се,че още се пускат такива теми,стига с тези бабини диветини,живеем в 21 век.

# 163
  • София
Сол във водата ми харесва и го прилагам. После изплаквам с чиста вода. Ползвам шампоан рядко за бебетата си преди да са навършили година.

Би ли обяснила с каква цел слагаш солта във водата и какво количество?

Не разбра ли, кожата става здрава и красива! ooooh!

# 164
  • Пловдив
Аз лично не съм слагала сол във водата на моята дъщеря, но познавам много майки, които го правят.
Ако се спазва определена технология(морската сол да е много малко и да се изплаква след това с чиста вода), не е вредно. Не знам обаче, дали това е полезно.
Все пак всички сме се къпали в морето, а там водата е солена Wink

Общи условия

Активация на акаунт