Слагате ли сол във водата?

• 32 346
  • 350
  •   1
Отговори
# 135
  • кв.Изток
Не.

# 136
  • в полите на.... Балкана
Абе,я стига с тия баби и свекърви, това дете ЧИЕ е - на баба си или на майка си?? Shocked
А кой носи отговорност за детето ви-баба му  или вие,майки! Кажете твърдо "НЕ" НА ТИЯ БАБИНИ ДЕВЕТИНИ! Ами да вземем и да си повиваме бебетата,както едно време са ги повивали /включително и мен/ та да не им били криви крачетата уж,само защото така се е правело. Много жалко че все още има майки който мислят с векове назад,срамно е и недопустимо в днешното време на Интернет,списания,телевизии и всякакви други комуникации.Потресена съм,честно Close

# 137
  • София
дори по съвет на лекар съм слагала но МАЛКО едра сол
Смени лекаря, некадърни доктори в България с лопата да ринеш.

# 138
Не, не съм слагала.

# 139
аэ эа солто знаех от сестра ми и мъжа ми!но лично аэ бях малко скептична!уж се слоголо да не мирише потта на детето!в крайна сметка сме слагали само няколко пъти!а по принцип си слага до 40 ден !

# 140
НЕ  Naughty Сол във водата не трябва да се слага (дори може да е опасно)!!!

# 141
Ние засега слагаме, за да го загрява морската сол пък и доколкото знам е полезна. Слага се по-малко към една до две супени лъжици.

Още ли има такива майки който слагат  #Crazy newsm78

Не гледахте ли за последния слуай ското по ТВ. Как може да третирате така нежната бебешка кожа.  Айде стига с тия глупости. А уж сме хора интилигентни.

# 142
  • София
Цитат
Идеята за морска сол е чудесна, само че за нашата вана, а не за бебешката. Аз редовно си правя вани с морска сол.
Всъщност, ако във водата се сложи малко сол няма да се навреди и на бебето, защото ще се получи еквивалента на физиологичен разтвор, но ако се предозира солта ще си къпете бебето във хипертоничен разтвор на сол. Възможно е вода от тялото на бебето да се "извлече" навън, към хипертоничния разтвор за къпане, при което бебето може да се обезводни, а това е много опасно състояние, особено при малки бебета. Затова ако не използвате някакъв точен уред за мерена на концентрацията на солта (безопасната е до 1:100), не ви съветвам да я слагате във водата, за да не си увредите детето. Виж, за вас, много горещо препоръчвам морска сол във ваната.

това е един цитат от една друга тема тук по въпроса...хубаво е обяснено....също и остосно физиологичният р-р(който е точно 0,9% р-р на натриев хлорид, ни повече, ни по-малко...ако някой си вярва, че ще го оцели в домашни условия - нека си прави експерименти) Peace

# 143
Точно днес гледах "Часът на мама" и имаше такава тема.
Не мога да повярвам, че още се правят такива неща.

# 144
Не,не съм слагала,мисля,че е вредно да бебешката кожа.

# 145
Сериозно ли питаш?Точно днес в "Часът на мама"обсъждаха темета колко е вредно.Как можеш дори да задаваш този въпрос!Защо не се изкъпеш ти със солена вода.Извинявам се за тона,но подобни въпроси и действия в 21 век  ooooh! Naughty
че даже пита и по колко сол да слага Mr. Green
Не я упреквам,не знае явно...за това се допитва и до нас...важното е в случая,че е размислила Peace

# 146
  • Бургас
Не, никога не съм слагала сол във водата на децата ми. Все си мисля, че ако беше полезно, производителите щяха да се сетили за  козметика за бебета с морска сол  newsm78

# 147
Не съм слагала сол. Всъщност нищо не съм слагала във водата при къпане. Имаше опити и съвети от страна на свекървата, но неуспешни.  Даже такава тема бях пускала преди около 2 години.

# 148
също и остосно физиологичният р-р(който е точно 0,9% р-р на натриев хлорид, ни повече, ни по-малко...ако някой си вярва, че ще го оцели в домашни условия - нека си прави експерименти) Peace
Мерната единица е не какво да е, а шепа, шепа!  Laughing

# 149
  • София
П.п.За тези които питаха в кой век живем:Вие ползвате ли физиологичен разтвор за нослето?Нали е вода и сол?Защо не ползвате капки направени по химичен път?

цитирам Ейнджъл Дъст, а го има като инфо и в нета:
физиологичният разтвор е 0,9% р-р на натриев хлорид (Na Cl 0,9%) т.е. несравнимо малко количество в сравнение с 1 лъжица, 1 шепа или каквото там прецените за мерна единица.

Друга извадка от интернет:
"Физиологичният разтвор е копие на обичайната вътрешна телесна среда на организма. Физиологични за човека и бозайниците са следните разтвори:
    * 0,9% р-р на натриев хлорид
    * 5% р-р на глюкоза"

Общи условия

Активация на акаунт