Слагате ли сол във водата?

• 32 258
  • 350
  •   1
Отговори
# 285
  • В подножието на планината
   Не съм солила водата,но пък си го мазах със зехтин. Laughing

# 286
Не,екстествено!

# 287
  • Бургас
Първото ми дете,по препоръка на майка ми ,го къпех и във ваната слагахме една супена лъжица сол,това се случи няколко пъти след което аз спрях,по точно забравях за тази екстра,тогава признавам си нямах интернет,а книгите и списанията които четях,не включваха тези теми или аз не съм попадала на тях.
Освен солта,майка ми ме караше да мажем детето с мас,е това поне не дадох,не защото съм чела за вредите, а защото ми беше гнусно,мажех му само леко главичката уж да няма трески,същия ефект получих с бебешко олио и след няколко пъти с мас,сама реших да я оставя,гадна беше.Само ще спомена,  много ме е яд,че тогава не знаех нещата които знам сега,горкото ми момченце изтърпя тези няколко опита,но съм горда,че поне устоях на напора да дам биберон с мед,и храненето  да е с кисело,а не с адаптирано мляко още от 2 месец.
С дъщеря ми вече ,всички тези практики бяха прескочени,а за най малкия дума не давах да ми се обели.
Общо взето първото ми детенце си е много добре,но си казвам,че е имал късмет,аз също.
На авторката ще кажа само,щом нещо има толкова сериозен обществен отпор,щом професори и лекари са против,няма смисъл да си правим експерименти.Все пак искаме най доброто за децата,а явно тези наши типично български навици,не са добри,няма защо да се превръщаме в последователи,на кофти методи.

# 288
   Не съм солила водата,но пък си го мазах със зехтин. Laughing

Същото правих и  аз.

# 289
Всеки път забварям да му сложа сол, черен пипер, малко картофки на ситно и моркови! Само "застройвам" с бебешка пяна за вана ... Joy Joy и слагам "основната съставка" в коритото. Така всяка вечер откакто се е родил. Laughing

# 290
ще обясня с няколко думи че загубих сайтовете а и не съм сигурна че бихте изчели цялата инфо.
Значи солта както е добивана едно време,т.е.чрез изпарение на водата е полезна,защото по състав и структура е най-близка до минералите в организма,а и полезните вещества се приемат от организма почти на 100%.
Сега в днешно време солта е натриев хлорид,т.е.минералите ги няма,има добавки и структурата е изменена,няма нищо общо вече с нашия организъм.Натриевия хлорид е една агресивна съставка, която биохимично, вечно търси противодействаща съставка, за да може рН на тялото винаги да остава неутрално
Едно време са я ползвали за кожни възпаления,рани и др.,но сега освен изгаряне няма какво друго да си довлечете.Едно време е изхвърляла токсини,а сега ги задържа за това и консумацията и е толкова вредна в големи количества.
Така че морската вода е супер полезна от гледна точка на минерали,друг е въпросът за нейната чистота.

Моят извод е че можете да пропуснете къпането със сол,защото няма нито една полза,защото не е сол,а химия. Peace

# 291
Мисля, че не само че не би могла да помогне , но и много може да навреди. Бях чела и за смъртни случаи дори от такива бабини съвети, малко ми прилича на ореховата шума във водата, къпането с яйце и повиването, хич не подкрепям.

# 292
  • На планетата Земя
НЕ! Close

Баста с тая сол бе! #2gunfire

# 293
четох 2 часа за да изчета цялата тема и в крайна сметка повечето отговори бяха излишни и безполезни "о не, НЕ!!, недей моля те? "-написани от хора които за пръв път чуват за пази процедура без да имат никаква информация по въпроса освен няколко репортажа -че как някой луд си натепал детето със сол и гооставил да престои добре да се марнова и го повтаряте без да спрете.......... само дето авторката не е имала това предвид и изобщо не е мислила да прави подобно нещо, момичето пита за лъжичка морска сол във вана с вода и слид къпането задължително изплакване-кво има толкова? Друг е въпроса морската сол на пазара днес до колко е "морска".
А затова,че го препоръчвали педиатрите настръхнахте а какво ще кажете за тия педиатри, които тъпчат децата при всеки преглед с антибиотици/при все,че не винаги това е решението и не е необходимо/ и то все различни и от ново поколение ами те какви са? Те вредят повече на децата ни и ги обричат в по късен етап от живота им да не могат да си помогнат с елементарен антибиотик при нужда. Имам наблюдения мои познати ползват такива педиатри ,които ще докато детето е с температура и антибиотик, докато се закашли антибиотик докато зачерви гърло - ей тия педиатри са за разстрел
В източна Б-я солената вана се прилага от всичките ми познати и роднини ми  е известен метода и всички са го правили и на тях им е прилаган и на мен и аз няколко пъти съм ползвала сол във водата с първото си дете!
Да кожата му бих казала е идеално мека и нежна за разлика от много други деца, не твърдя че е от солената вода но например не е овреден от това. За закаляване не мога да кажа тъй като си е боледувал от кашлици не много но все пак е. За имунитета му е много развит но това не мога да кажа на какво точно се дължи тъй като всички даваме на децата си и витамини и добавки...НО вреда от солта не мисля че има особено ако е "морска".

# 294
за ежедневното осоляване на водата за къпане съм против,но лично аз съм къпала детето си във вана със соли-от онези уж за вана(,които не са нищо друго освн сол и разни аромати(същата работа въри и сол с пяна за вана),като целта на заниманието беше детенцето да се "загрее" и да "пресечем"настинката която бяхе лепнали и повярвайте на сутринта нямахе никакви сополки.
къпането в солена (морска)вода може да има и положителен ефект,но нетрябва да е ежедневие,защото съм съгласна,че единственото което може да постгнем е отрицателен ефект

# 295
 #2gunfireСТИГА С ТАЯ СОЛ БЕ,УЖАС.Вие телевизия не гледате ли?Умират бебенцата.УЖАААААС нямям думи

# 296
 Mr. Greenзащо и люти чушки не им сложите може да помага за циркулацията newsm78

# 297
  • на плажа
за ежедневното осоляване на водата за къпане съм против,но лично аз съм къпала детето си във вана със соли-от онези уж за вана(,които не са нищо друго освн сол и разни аромати(същата работа въри и сол с пяна за вана),като целта на заниманието беше детенцето да се "загрее" и да "пресечем"настинката която бяхе лепнали и повярвайте на сутринта нямахе никакви сополки.
къпането в солена (морска)вода може да има и положителен ефект,но нетрябва да е ежедневие,защото съм съгласна,че единственото което може да постгнем е отрицателен ефект
Съгласна съм с Йоана Каролина. Ако къпането в солена вода е инцидентно е ОК, но ежедневно солене - какъв е смисълът и ползите?! Доказано е, че се нарушава балансът на кожата от често осоляване и така кожата старее и важните бактерии, които по принцип си живеят там и се грижат за нея умират, а да не забравяме, че кожата е най-големият орган и не бихме искали да я разболеем с безмислени "техники" и "закалки".

# 298
Тази тема със солта не се ли дискутира във форума вече стотици пъти  newsm78 Аз не виждам и за какво се палите толкова. Оставете който иска да си осолява, маринова, подлютява и каквото друго иска бебето. После те ще си носят последствията за невежеството си.

# 299
  • София
Има и друга подробност, която къпещита със солена вода пропускат. Едно време (много го обичам тоя израз), бабите са къпели в солена вода, но по един път в седмицата, че и по-рядко. Не вярвам днес някой да си къпе бебето по същата схема.

Общи условия

Активация на акаунт