Ходене на работа по време на бременност

• 44 588
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
И за мен работата е по-скоро удоволствие, отколкото натоварване!  Sunglasses Възнамерявам да си взема болничен през последния месец, както ми се полага, преди това общуването, разнообразието и размърдването на сивите клетки са по-важни  Rolling Eyes Да сме живи и здрави само!  Heart Eyes

# 121
Здравейте,
Току що навлязох в третия месец. До сега нямах проблеми с ходенето на работа, а и по празниците почивах доста. Но сега се чувствам дискомфортно като съм на работа. Доста ми се спи пък и това студено време. Сутрин повръщам и бързам да изляза за работа и само се моля по пътя да не направя някоя беля и да повърна в автобуса. На всичкото отгоре хранителния ми режим се промени - хапвам по малко начесто. Не мога да си представя как ще издържа до края така, защото нали се излиза в болнични за раждане 45 дни преди датата на термина, което по мои изчисления е около средата на осмия месец. Помолих личната ми лекарка да ми даде болнични и тя ми даде за една седмица, като писа че имам грип. Но как ще се справя занапред не мога да си представя. Казаха ми, че към 4-тия месец гаденето ще отмине, но пък после не си представям как ще работя с големия корем, при положение, че сега постоянно се чувствам уморена.
Моля споделете вашия опит вие работили ли сте по време на вашата бременност и как сте се справяли.

С първата ми бременност ходех на работа до началото на 5-я месец, докато не настинах лятото от климатиците и не получих бъбречна криза, в резултат на това лежах в болница за задържане.   Sad Втората ми бременност беше неуспешна, лепнах вирус и нещата се объркаха още в началото. Следващия път още при бебеправенето си взимам болнични и няма да стъпя на работа!  Peace

# 122
  • София
Ходих на работа до 15.май.2007г., а родих на 09.юни.2007г. (почти на термина)

# 123
Сега съм в шести месец и държа фронта , карам лека бременност и затова и си позволявам да работя все още ... само че взех да ставам мног разсеяна и да забравям , а работя с пари  Blush затова може би ще изкарам още месец живот и здраве и ще се оттегля  Mr. Green

# 124
от 2 месец излязох в болнични, работа не ми позволяваше да ходя бременна.

# 125
  • Пловдив
Като разбрахме , че съм бременна си останах малко след това вкъщи , макар че имах най -леката бременност на света и нямаше нужда да го правя

# 126
На мен ми се искаше да ходя на работа,за да не се застоявам в нас,обаче то от началото та до сега(9 месец) все повръщам и имам страхотни болки в кръста,и просто нямаше как,но ако се чувствах добре щях да ходя.
Опитах да отида два пъти по една седмица,но се чувствах супер некомфортно и неприятно,защото все трябваше някой да ми помага...и се отказах да работя.

# 127
До 4-и месец ми беше зле и периодично си взимах болничен.След 4-и месец нещата се оправиха и ходех на работа до края на 7-и месец.Ако се чувстваш зле ходи при лекарката ти и и кажи че не ти е добре да ти дава болнични или взимай от джипито ти  Peace

# 128
И аз все още си ходя на работа. Болнични не съм взимала. Освен онзи ден, че ме пипна здрав гастроентерит. Но от понеделник съм отново на работа. Обаче не мисля да работя до 7 месец. Най-много и март месец да поработя и после спирам, че аз много пътувам до работата и обратно. А и е голям стрес да не закъснея да прибера малкия от градината. Сутрин ставам в 5:30ч. Времето ми е разчетено почти до минутата. Но да си призная досега работех 3 дни седмично. Следващите две седмици обаче няма да е така - ще ми се "отели вола" най-вероятно. Rolling Eyes
Но пък погледнато от добрата страна - няма хладилник с вкусотии вечно до мен на работата, не съм постоянно зад бюрото, общувам с доста хора и не скучая. Wink

# 129
Спокойно,сега е най-тежко да ходиш на работа.Поне при мен беше така.След като влязох в 4-я месец се чувствах прекрасно и много ме беше яд,че спрях да работя (не по собствено желание) още в края на 6-я месец.

# 130
Аз излязох в болничен една седмица след като разбрах, че съм бременна. Тогава не се чувствах зле физически, но знаех, че колегите ще започнат да ме натоварват психически и така  си откарах до края. Това стана в началото на втория месец. (После започнах да повръщам и да имам контракции и нямаше как де). Но ако не се чувстваш добре на работа няма нищо лошо да си излезеш в болничен и да си почиваш- все пак най-важно е да си добре, за да е добре бебенцето. Лека бременност   bouquet Simple Smile

# 131
  • София
Първата бременност изкарах вкъщи, защото имах проблеми. Когато разбрах, че съм бременна втория път, мъжът ми настояваше да спра работа. Реших, обаче, че ще е по-добре да поработя още малко...и така до средата на 7-мия месец. Повръщах до 5-ия месец, после имах малко проблеми с вестибуларния апарат, но въпреки всичко се чувствах, по-добре сред колегите и приятелите си.
Ако се чувстваш зле, защо не се консултираш с гинеколога си, той може да ти даде болничен за повече дни.   bouquet

# 132
Аз карах много лека бременност - без гадене, повръщане, тежест и  др. сериозни оплаквания, а пък и работата ми беше ненатоварваща. Затова работих до последно, т.е. без да искам си изработих и първите две седмици от полагащите ми се 45 дни, защото още нямах заместник (а на следващия ден, след като излязох в болнични, родих Crazy ). Отгоре на всичкото и шефката ми беше много разбрана и ми даде цял месец отпуск (при полагащи се по-малко) в най-големите жеги, когато бях в 5-6 месец.

# 133
До края на 3-я месец се чувствах зле заради гаденето и непрекъснатата сънливост, но някакси успях да удържа фронта и не съм си взимала дори 1 ден болнични. След това започнах да се чувствам много добре и работата спря да ми тежи.  Живот и здраве, ще работя до последно. Чувствам се много по-пълноценна, като върша нещо, а и се движа. С напредването на бременността и нарастването на корема залежаването и обездвижването стават все по-болезнени, затова се радвам, че все още съм трудоспособна и не си стоя вкъщи Laughing

# 134
Aз работих до 3 масец.Напуснах не по мое желание,но сега като се замисля по добре е да си почивам.Вярно че може да кача повече кг,но поне ще съм спокойна за бебето.Работата ми не беше от най леките.Работата няма да ми избяга:)

Общи условия

Активация на акаунт