Ходене на работа по време на бременност

• 44 582
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
  • от Луната
Имаш право на 180 дни болничен преди 45 дневния за раждане. Аз излязох във втори месец, защото прокървих итрябваше да се върна за 10 дни на работа защото надвишавах лимита. Но съдбата се намеси и в 3 месец се разболях от вирусна пневмония. От там ми дадоха 30 дни болничен и така не се наложи да се връщам на работа. Умората и сънливостта ще преминат, но повръщането при всеки е различно. Болничния ми го издаваше гинеколожката, която ми следеше бременността

# 106
Имаш право на 180 дни болничен преди 45 дневния за раждане.

Peace ти трябва да прецениш дали можеш да продължиш да ходиш на работа

# 107
  • Русе
Ходех си на работа до 6-тия месец, защото не повръщах и нямах някакви особени неразположения. Работата ми беше физически тежка, снега ни затисна и реших, че е време да си поискам болничен.
Е друг е въпроса, че в къщи се залежах и започнаха болежки, страхове.

# 108
Спрях работа още от втория месец по мое желание, но и от работа ми предоставиха тази възможност. Ползвах болничен през цялото време. Работата ми е на смени /вкл. нощни/ и оставайки си в къщи, се чувствах отлично.

# 109
Когато не съм на работа не се чувствам добре.Предпочитам да съм сред хора и да се разнообразявам докато състоянието ми го позволява.

# 110
Аз имах много лека бременност и въобще не съм имала нужда от болнични. Работих до последно, но работата ми е мноооого ненатоварваща - просто от мен се иска присъствие. Тогава превеждах книги и ми беше все едно дали ще работя от компютъра вкъщи или от службата. Живеех в центъра в жилището на мъжа ми и работех пак в центъра. Е, накрая, като ми натежа корема /в края на лятото/ мразех стълбите на подлеза на Университета, но не беше голям проблем. Тогава правехме ремонт в жилището в Люлин и често съм пътувала до там, но с метрото все пак е само 10 минути.
Но щом не се чувстваш добре, съветът ми е да направиш всичко възможно, за да си останеш вкъщи - независимо дали става въпрос за болнични, за неплатен отпуск или някакъв друг вариант. Пътуването в претъпкано превозно средство крие и риска някой да те удари с лакти, да те блъсне и т.н. Ако случайно се случи някаква неприятност, после няма да можеш да си го простиш.

# 111
Ако не се чувстваш добре, поискай си болничен от АГ специалиста, който следи бремнността ти. Писали са ти вече, че за цялата бремнност имаш право на 180 дни. Това прави горе долу от началото на 3-тия месец.

# 112
  • София
Аз вече влизам в осмия месец, и си ходя на работа без проблеми. Сутрин понякога малко трудно ставам, и се случва малко да закъснея. Но всички в работата са супер и нямам проблеми Simple Smile шофирам до работа и обратно, вярно че се изнервям ужасно в задръстванията, но ако мъжо ме кара, това означава да ставам по рано Sad което хич не ми се изка
даже тези дни бях и командировка малко, за един ден, но ми беше скучно вече в офиса Simple Smile
Не знам докога ще работя, сигурно 45те дни ще си ги взема Simple Smile

# 113
  • Пловдив
Щом ти е некомфортно , по-добре искай от гинеколога ти да ти дава болнични .АЗ така направих - излязох в болнични в 4 гест седмица до края

# 114
Имаш право на 180 дни болничен преди 45 дневния за раждане.
Peace ти трябва да прецениш дали можеш да продължиш да ходиш на работа

аз ходех на работа до влизането в 4м и след това само болнични Peace

# 115
  • София
.........
Моля споделете вашия опит вие работили ли сте по време на вашата бременност и как сте се справяли.
ходих на работа без болнични и без отпуски до излизането в в 45 дневния болничнен.
не съм имала проблеми и се чувствах в много добра кондиция Peace

# 116
Не съм работила през цялата бременност.
Стоях си вкъщи.  Peace

# 117
Ходех на работа до последно. В началото ми се спеше доста, но имах възможност да се наспивам и да ходя на работа от по-късно. Не ми се гадеше, което доста улесни нещата.

# 118
  • София
ходих на работа докато това не ми представляваше трудност - при мен до 7м, но гинеколога винаги ме е питал как се чувствам и дали искам болничен Peace
моят съвет е да говориш с наблюдаващият те гинеколог

# 119
живот  и здраве, смятам да  си ходя до 8-мия месец! Peace

Общи условия

Активация на акаунт