И В МАЙСКАТА ДРУЖИНА ,БРЕМЕННА МАМА ВЕЧЕ ИМА!!!(24)

• 11 979
  • 290
  •   1
Отговори
# 30
  • София
ах! много странно - пак ми е изчезнал пост от темата - публикувах го преди около 1/2 час и сега го няма  Confused Някой знае ли какво може да е станало?

# 31
Нашият режим е следният:
8ч.-кърмене
10ч.-кърмене
12ч.-супа с два сухара
15ч.-каша+125гр.плодово пюре
18ч.-125гр.зелечуково или месно пюре
20ч.-кърмене
Този режим съм го изградила водейки се от потребностите на бебето.Иначе малкия си седи стабилно седнал,но за изправяне или пълзене и дума не може да става.

# 32
Привет на майчетата и техните мами! Hug
Не съм писала от много време, но периодично ви чета.

Днес бяхме на консултация и бебока е 9 400 гр. и 73 см.Има 6 зъба, които се появиха без особен проблем, само с повечко мрънкане. Confused Все още не седи стабилно, но се изправя съвсем самичък. Аз пък мислех, че първо сядат стабилно и чак после се изправят, но човекът си има собствено мнение явно. Grinning Дава целувки и маха за здрасти, бърбори периодично, но за сега само това са му уменията.

От три дни яде месо, но и аз не съм замествала хранения. Давам плодови, зеленчукови и сега вече месни пюрета, оризова каша и каша от елда. Още му е много ограничено менюто, но аз не бързам. Глутен, жълтък и сирене не му давам още. Яде мляко по 6-7 пъти на ден. През нощта престана да яде от няколко дни, но все още се буди по 2-3 пъти на нощ.

Хайде, пък аз ще се опитам да бъда вече по-сериозна с писането.

# 33
Здравейте
Да се отчетем от консултацията,наддал е 500гр и 1см и вече сме 9520 и 76см.Ние режим нямаме,гледам на обяд да дам зеленчуково или месно пюре,следобяд редувам плодово и каша,а от скоро сутрин яде и малко попара.Иначе си се кърмим на около 2 часа и половина
Благодаря за поздравите вчера
Приятен ден и много усмивки

# 34
  • ул. "Мечтание"
ах! много странно - пак ми е изчезнал пост от темата - публикувах го преди около 1/2 час и сега го няма  Confused Някой знае ли какво може да е станало?

Снощи форума го нямаше за малко, правили са нещо. Та може да има някакви проблеми с публикуването!

# 35
  • София
LadyFrost я кажи с какво мажеш Божката за СД? И Нели е със СД и какво ли не пробвах, по лицето си седи обрива и не минава от нищо! Водя я непрекъснато при лекари, ходихме вече няколко пъти при една много добра кожна лекарка (много я хвалят всички) и само експериментираме с мазила и нищо!

# 36
Здравейте мамииии

На Ивет снощи й дадохме една плажна надуваема топка.Така игра с нея,рита я,ходи по нея.Голям смях.

Lady Frost,последно само да те питам.Колко тежи Божидар? Просто информативно,че моята върви един щиглец.
Ще правя промени в храненето й.педи вика че така сме добре,но все пак,ще добавя поне още еднин прием на АМ

Хубав ден мами и бебоци   bouquet

# 37
Я кажете кисел как се прави. И не ми се смейте много, че питам!  Blush
Някой знае ли дали мога да давам грах вече?
Алекс вчера за пръв път изяде попарата с 2 сухара! И след един час пак си поиска цица  Thinking
hrisi74, пий бирена мая. 3 пъти х 2. На мен много ми помага. След 2-3 дни има осезаема разлика.  Peace

# 38
Я кажете кисел как се прави. И не ми се смейте много, че питам!  Blush
Някой знае ли дали мога да давам грах вече?
Алекс вчера за пръв път изяде попарата с 2 сухара! И след един час пак си поиска цица  Thinking
hrisi74, пий бирена мая. 3 пъти х 2. На мен много ми помага. След 2-3 дни има осезаема разлика.  Peace

Грахта може да се въведе след 8 навършени месеца.
Мушмуроче, нали знаеш, че цицата не е само за хранене.  Wink Може просто да е искало да се гушне и да се успокои детето, като посуче. Heart Eyes
Колкото до кисела нямам представа как се прави. Аз не давам. Thinking

# 39
Аз тука като някой готвач само пиша рецепти.Правих кисел 3-4 пъти но не го намирам за нещо особено полезно и не му давам на малкия.Решила съм най много 2-3 пъти в месеца да му давам ей така за разнообразиеЗначи разтварям 1 супена лъжица от нишестето или кисела в 20 мл вода.Нишестето го купих натурално.Кипвам 100мл вода и в момента в който заври махам от котлона и сипвам разтвореното нишесте.Веднага се сгъстява с бъркане.После прибавям 3л АМ и те предварително разтворени във вода.Стъргала съм ябълка и банан,и един път сложих плодово пюре.Ти като го кърмиш сигурно може да сложиш и кърма ама не знам..Може би някоя от кърмещите мами която прави да каже.
Онче колко тежи Ивет?И какъв е вашия режим?

# 40
  • ул. "Мечтание"
meggle, при нас е май не е типичен. Появява му се като подсечено зад ушите, получава рани и рагади, както и една коричка дето не помня как се казваше. Гадна работа. Мажа го с едно кортикостероидно кремче и с един крем на А-Дерма. Екзодерма май беше, ще трябва да погледна. Хич не съм фенка на тия кортикостероиди, но се успокоявам с мисълта, че поне е на съвсем малко пространство, а и при него, като се появи, минава за максимум три дни...

oncheto, ами някъде около 9 кг е! На последната консултация беше 8,800 кг. Вчера го мерих на нашия кантар, излезе същото. Ама хич няма да се учудя ако наистина не е качил нищо. Страшно е шавлив! То от почти два месеца е в отбора на учещите се да ходят. За две секунди мирен не седи! К`ви мускули е отпрал! Малиии!  ooooh! Mr. Green Но определено не се водя от теглото му, за това колко храна да му давам, а по-скоро от това, че в момента расте усилено, движи се много и има нужда от стабилен прием на калории. Ако вземе много да наддава, тогава евентуално бих помислила да редуцирам по някакъв начин храненията, но не и за сметка на млякото.

mu6muro4e, граха няма особено голяма хранителна стойност в детското хранене. Реално може да се въведе и след 6тия месец, но както царевицата, в малки количества да е, като непреобладаваща съставка на пюре, защото идва тежичък. Аз мисля да му го въведа по-сериозно след 10 навършени месеца.

Аз правя кисела по следния начин: в 120 мл вода разтварям две равни супени лъжици натурално царевично нишесте. Слагам го на котлона да кипне и да се сгъсти. Оставям го дапоизстине и добавям 3-4 мерителни лъжички АМ и половин бурканче (120 грамово) някакво плодово пюре. Доста му се услажда, но давам рядко, понеже нишастето не е сред най-полезните неща за ядене.

# 41
  • София
Селин и на нас кожната лекарка последно ни изписа кортикостероид, защото какво ли не пробвахме и не минава. Каза, че от него ще мине за 5 дена, след което да го спра и да продължа с досегашното кремче, един вид да предотвратя новото появяване. Да, ама не. Наистина мина за 5 дена от кортикото, само че в момента, в който го спрях се появиха с нова сила. А кортикостероидите не лекуват, а само тушират временно проблема. Извинете за спама, ама ми е болна тема Crazy Ако има някоя друга мама, чието дете е със СД ще й бъда благодарна да сподели с мен, как се борят с тез обриви (може и на лични).

# 42
Аз кисел правих само веднъж , но като видях каква блудкава смес се получи ми се отщя на мен  Sick и не и дадох, но за сметка на това купувам едно нишесте ванилия, забравих на коя фирма беше, направих го със прясно мляко, голямо ядене падна, много и хареса (и на мен де  Laughing ) ,аз правя цялото пакетче, че имаме и едно дърто бебе и него да нахраним  Mr. Green. Продавачката в магазина каза, че много мами са се оплаквали от киселите и почти не купували . В доста от зеленчуковите пюрета които взимам има някакъв процент грах така , че съм давала, ако се смята де  Simple Smile

Меги не пише дори и на скайпа така, че  Praynig

Еееее много сте активни не мога да сваря  Laughing

# 43
Аз съм правила кисел само веднъж, но с компот и нишесте.На Ния повече й харесва нишестето с прясно мляко, а пък за бисквитена торта направо си умира.Така че честичко вече правя бисквитена торта, че и мъжа ми много обича.Тамън бях отвикнала, че сега съм на диета.Но през 9-те месеца бременност не се спирах-много ми се ядеше тая торта и ако не през вечер, поне два пъти в седмицата си я правех /то и заради това имах толкова много за сваляне след раждането ама какво да правя/

# 44
Реших - няма да правя кисел  Mr. Green То само вода и нишесте било, ама вие как така давате прясно, краве мляко ли? Rolling Eyes
За грахта питах, защото мисля да сваря едни замразени зеленчуци, а там има и грах. Ще пробвам да му дам.
Вижте тук http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=3097 има доста неща от хомеотатията!

Общи условия

Активация на акаунт