Майчинство за безработни

• 150 516
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Хексе,тя има повече от 12 м стаж

Цитат
Моя случай е следния-имам около 4 и 7 месеца общо осигурителен стаж.

Помислих че общо има 11 месеца. Peace

# 571
  • Пловдив

Помислих че общо има 11 месеца. Peace

изпуснала е Г то,според мен.БЛАГОВЕСНА нали стажът ти е 4 г и 7 м?

аз вече предугаждам кой какво е искал да напише newsm53

# 572
да имам 4години и 7 месеца,извинете ме.
Значи ако не започна работа имам право на тогава имаш право на помощ за бременност 150 лв-подаваш документи в социалните 45 дни преди термин.отиди по-рано да питаш какво точно,за да имаш време да ги подготвиш
от раждането имаш право на социално майчинство до първата година на детето-100 лв
подаваш и за детски надбавки в социалните и помощ за раждане 250 лв в социалните

как стои въпроса със това социално майчинство,къде се подават документи.
И малко се обърках,извинете ме значи ли че ако ме назначат на работа дори и 1 месец,ще мога да взимам някакво майчинство 2 год?
Извинете ме отново Embarassed

# 573
  • Варна

И малко се обърках,извинете ме значи ли че ако ме назначат на работа дори и 1 месец,ще мога да взимам някакво майчинство 2 год?
Извинете ме отново Embarassed

Трябва да си назначена на работа за целия период на обезщетението за майчинство, през това време работодателя плаща само здравните ти осигуровки.

# 574
  • Пловдив
да,ако те назначат ще взимаш някакво майчинство две години.както подробно ти описах в предния си пост -колко първата,колко втората година ще взимаш и че ще е точно 2 години

за социалното майчинство се подава в социалните-логично,нали  Grinning
както и за другите видове помощи-детски,еднократна-всичко от там

# 575
Благодаря  bouquet

# 576
Здр.имам след.проблем,ако някой може да ми помогне. От 2008 до 2010г. бях по майчинство и от януари 2011 до юни 2011 /6 месеца/ неплатен отпуск,след това напуснах работа и от 1,07,2011 до февруари 2012 съм на борсата и получавам обещетение,но от 2 месеца съм бременна.Намерих фирма която да ме назначи на работа,съответно ще си поема осигуровките,но незная как е по-добре,т.е. да ме водят на работа след като ми изтече обещетението или от сега и да си прекратя взаимоотношенията с ТБ и др.което е на по-висока заплата ли да се осигурявам или на минималната и след като излезна по майчинство какви осигуровки тр.да си внасям,т.е.дали има смисъл да се осигурявам на висока заплата сега или не........

# 577
  • Пловдив
sije,няма смисъл да си на повече от МРЗ.Може да изчакаш да ти приключи обезщетението от БТ.Важното е да си на трудов договор малко преди издаването на 45 дневния ти болничен.Ще взимаш първата година 270 лв,втората 240 лв.След като ти започне 45 дневния болничен ще плащаш само здравна 20.16 лв месечно

# 578
Мн.благодаря Elfita,кратко,точно и ясно...... ,т,е,няма смисъл да се осигурявам на по-висока заплата и да съм на трудов договор от ноември месец...нали

# 579
  • Пловдив
Мн.благодаря Elfita,кратко,точно и ясно...... ,т,е,няма смисъл да се осигурявам на по-висока заплата и да съм на трудов договор от ноември месец...нали

да

# 580
здравейте, имам въпрос на който не мога да намеря отговор в нета! От 10.2010 работя на граждански договор, при който нямам внесени осигуровки за майчинство и безработица. Миналия месец разбрах, че съм бременна и си намерих фирма, която да ме води фиктивно на работа, за да си плащам осигуровки за платено майчинство за отглеждане на дете до 2г. възраст. Разбрах, че има някакви промени в закона, търсят някакви 18 месеца осигурителен стаж но не можах да разбера точно какъв е той - общ трудов стаж или да съм осигурена за 18 месеца за майчинство назад към датата на термина . Въпросът ми е следният: мога ли да взимам платено майчинство ако нямам 18 месеца осигуровки за майчинство?

# 581
  • Пловдив
здравейте, имам въпрос на който не мога да намеря отговор в нета! От 10.2010 работя на граждански договор, при който нямам внесени осигуровки за майчинство и безработица. Миналия месец разбрах, че съм бременна и си намерих фирма, която да ме води фиктивно на работа, за да си плащам осигуровки за платено майчинство за отглеждане на дете до 2г. възраст. Разбрах, че има някакви промени в закона, търсят някакви 18 месеца осигурителен стаж но не можах да разбера точно какъв е той - общ трудов стаж или да съм осигурена за 18 месеца за майчинство назад към датата на термина . Въпросът ми е следният: мога ли да взимам платено майчинство ако нямам 18 месеца осигуровки за майчинство?

трябва да имаш 12 м осигурителен стаж за фонд ОЗМ /общо заболяване и майчинство/ когато и да било през живота ти и да работиш в момента на издаване на 45 дневния
имаш ли друг осигурителен стаж освен този по гражданския договор-колко е

# 582
да имам някъде около 4 години ми е общия трудов стаж,  това ще ми е второ дете, благодаря за отговора, притесних се че няма да мога да вземам платеното майчинство 2 години.

# 583
  • Пловдив
да имам някъде около 4 години ми е общия трудов стаж,  това ще ми е второ дете, благодаря за отговора, притесних се че няма да мога да вземам платеното майчинство 2 години.

значи споко-ще взимаш 2 г майчинство
еднократна 600 лв
детски,ако отговаряш на дохода

# 584
много ти благодаря за бързия и точен отговор

Общи условия

Активация на акаунт