Майчинство за безработни

• 150 247
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
Много ти благодаря,този калкулатор е много е удобен наистина.ЗнаЧи 45 дневния ми според него е на 23.12.2010.Да припомня от м.март до м.август/включително/получавам обезщетение от Нои,януари месец съм осигурявана на 4ч МРЗ,февруари месец ми остава малко във въздуха в смисъл,осигурена съм но не съм сигурнадали на 4ч или на 8.

# 151
  • Пловдив
Много ти благодаря,този калкулатор е много е удобен наистина.ЗнаЧи 45 дневния ми според него е на 23.12.2010.Да припомня от м.март до м.август/включително/получавам обезщетение от Нои,януари месец съм осигурявана на 4ч МРЗ,февруари месец ми остава малко във въздуха в смисъл,осигурена съм но не съм сигурнадали на 4ч или на 8.

базата ти е декември09-ноември10
декември на колко си
януари и февруари на МРЗ,така ли

# 152
да всички месеци през 2009 са ми на минимална заплата на 8ч/от януари до декември/.Само януари 2010 е на мин.на 4 ч.

# 153
  • Пловдив
да всички месеци през 2009 са ми на минимална заплата на 8ч/от януари до декември/.Само януари 2010 е на мин.на 4 ч.

ако от юли започнеш на 1200 лв,обезщетенито ше е 530 лв.за 1200 лв ще плащаш 453.48 лева на месец.като от 1 декември си пусни неплатен или болничен

ако от юли започнеш на 800 лв,обезщетенито ше е 400 лв.за 800 лв ще плащаш 302.32 лева на месец.като от 1 декември си пусни неплатен или болничен

ако започнеш работ малко преди началоот на 45 дневния,ще взимаш 2 г по 240 лв

# 154
елфина благодаря ти за вниманието и да те попитам за декември,ако съм болничен или неплатен,пак ли си плащам осигурителната вноска/при фиктивен договор/,за да мога да си сметна колко ще са ми всичките вноски за периода.

# 155
  • Пловдив
елфина благодаря ти за вниманието и да те попитам за декември,ако съм болничен или неплатен,пак ли си плащам осигурителната вноска/при фиктивен договор/,за да мога да си сметна колко ще са ми всичките вноски за периода.

при болничен или неплатен ще плащаш 20,16 лв на месец и затова съветвам така,защото така или иначе декември не ти е в базата

обезщетението ще то получаваш 13,5 месеца-така по-лесно ще сметнеш

# 156
Явно никак не съм запозната,всичко ми се струва адски объркано,но счетоводителката от фирмата в която ще се назнача не е имала подобен случай и предпочитам аз да съм си сигурна предварително.Не ми става ясно за6то 13,5м е обещетението,включва и 45 дневния период ли?И тези 12месеца назад/осигурителен доход/откога се смятат,от когато запо4ват тези 45 дена ли,от самото раждане или?И ако не съм много объркана ако започна да си плащам от юли месец,август,септември , октомври и ноември,декември излизам неплатен,плащам си по 20лв до термина и това е?Така ли?
Олеее измъчих и теб Embarassed,за което много,много се извинявам

# 157
  • Пловдив
Явно никак не съм запозната,всичко ми се струва адски объркано,но счетоводителката от фирмата в която ще се назнача не е имала подобен случай и предпочитам аз да съм си сигурна предварително.Не ми става ясно за6то 13,5м е обещетението,включва и 45 дневния период ли?-да 45 дневния се включва и се получава така че 13,5 м ще получаваш обезщетение за бременност и раждане И тези 12месеца назад/осигурителен доход/откога се смятат,от когато запо4ват тези 45 дена ли,от самото раждане или?-в предишен пост ти написах,че базата ти е декември09-ноември10-12 м назад от 45 дневния като не се включва месеца в който се издава И ако не съм много объркана ако започна да си плащам от юли месец,август,септември , октомври и ноември,декември излизам неплатен,плащам си по 20лв до термина и това е?-да,декември излез в болничен /за предпочитане,защото все пак ще имаш някакъв доход от болничинте/ или неплатен.всеки месец ще плащаш 20,16 лв докато в болничен и през двете години майчинство-също и по време на неплатения отпуск за отглеждане на дете до 2 г Така ли?
Олеее измъчих и теб Embarassed,за което много,много се извинявам

# 158
Elfina хиляди благодарности   bouquet за подробните обяснения.

# 159
Здравейте на всички. Искам само да попитам дали някой е на ясно по един въпрос. Термина ми е за края на октомври и ще се осигурявам 2 месеца фиктивно в една фирма за да придобия 1 година стаж. Счетоводителката обаче ми обясни, че през двете години на майчинството аз сама трябва да и давам пари за здравните осигуровки на месец. Вярно ли е това?! Изобщо дължа ли здравни осигуровки по време на майчинство?! Мерси предварително.

# 160
  • Пловдив
Здравейте на всички. Искам само да попитам дали някой е на ясно по един въпрос. Термина ми е за края на октомври и ще се осигурявам 2 месеца фиктивно в една фирма за да придобия 1 година стаж. Счетоводителката обаче ми обясни, че през двете години на майчинството аз сама трябва да и давам пари за здравните осигуровки на месец. Вярно ли е това?! Изобщо дължа ли здравни осигуровки по време на майчинство?! Мерси предварително.

щом те назначявят фиктивно ти трябва да си плащаш здравните 2 години-по 20,16 лв на месец за 2010 г са

# 161

щом те назначявят фиктивно ти трябва да си плащаш здравните 2 години-по 20,16 лв на месец за 2010 г са

благодаря много за бързия отговор!

# 162
Така и така съм почнала да разпитвам,ако може още нещо  Rolling Eyes Rolling Eyes Тъй като с приятелят ми не сме женени,но той ще признае детето на какво имам право от социалните?! newsm78 За каква помощ мога да кандидатствам там? Аз се осигурявам на минималната,а той е безработен към момента.

# 163
  • Пловдив
pressita ,това че нямате брак не ти дава право на нещо специално

има помощ за раждане 250 лв за първо дете,
детски надбавки 35 лв на месец-като трябва доходът да е равен или по-малък от 350 лв.тъй като нямате брак семейството сте ти и детето

# 164
  Здравейте,нова съм и съм малко неориентирана за което моля да ме извините! Бих искала да попитам и за моето положение,имам общо 2 години трудов стаж-2006 и 2007,но от тогава съм безработна,защото бях студентка до този месец на 2010 година. Сега при това положение ако съм бременна ще получавам ли майчинство и какво ще е то?

Предварително много благодаря за вниманието!

Общи условия

Активация на акаунт