Бременност и високо кръвно!

• 212 984
  • 477
  •   0
Отговори
# 195
Аника, много съм ти благодарна за това, че сподели своя опит!  Hug
Пожелавам ти да имаш една щастлива и спокойна бременност и никакви проблеми повече с това кръвно! Всичко ще е наред с бебчето, сигурна съм, най-важното е, че ти овладяват кръвното, а то е основно, което може да създаде проблеми и за майката , и за бебето, ако не се лекува!  Hug
 На мен заради ВКН предната бременност ми бяха препоръчали основно да лежа. Момичета, какво се прави в БГ,когато приемат бременна жена в болница с ВКН- как я лекуват, какво й предписват- Допегит, някакви системи с лекарство ли или предимно само да лежи?

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 22:20 от НАДЕЖДА*

# 196
В болниците прилагат венозно магнезиева терапия, и в зивисимост от сложността на ситуацията вкл. медикаменти и за бъбреците/това съм чувала и чела/...но всичко е строго индивидуално.  Peace
Дано не разбирам какво правят в болниците, нито която и да е друга мама! Praynig

# 197
запис - азимам кръвно 140/90 и опитвам за бебе - дали ще бъда ощастливена не знам, и дали това не ми пречи. чета ви с интерес.

# 198
Аника  Hug тук се срещнах с гинеколог и той също потвърди, че евентуално по-нататък ще ми включи нифидипин, ако сега не можем да контролираме с увеличена доза Метилдопа кръвното ми- каза, че Нифидипин е  едното от малкото лекарства, които са сейфти за бременността. Така, че явно много правилно са те посъветвали в БГ.
Аморекс, кръвното не е шега работа за бременността- много е рисково и за бебето, и за майката, ако имаш такова. Моят съвет е да се срещнеш с личната и да обсъдите плановете си и тя да ти предпише подходящо лечение, за да може да го смъкнеш още преди да забременееш и после да го поддържаш в рамките на разумните граници.
За една бременна жена 140/90 вече е високо и доколкото зная в БГ с такова кръвно ги приемат в болница.
В интерес на истината повечето жени след като забременеят смъкват кръвното от самосебе си, но не разчитай на това. Аз преди първата си бременност имах ниско кръвно, а след това вече го вдигах.
Успех с плановете ти!

# 199
  • София
amorex, консултирайте се с гинеколога си.
Засичайте си няколко дена кръвното, например 10, сутрин, обед, вечер. Записвайте си стойностите и ги покажете на гинеколога. За да види дали е инцидентно или системно качвате кръвно.
И там нататък, почивка, и консултации със специалист.

# 200
  • Варна
 Cry ей сега се връщам от консултация кръвно 160/100  Shocked След 5 минутна почивка в легнало състояние: 120/80.  АГ ми изписа 2х1 допегит, а аз съм на ръба на нервна криза  Cry ще мога ли да износя бебчето...

# 201
  • София
Скоро mamma беше пускала тема Повишено кръвно налягане (хипертонична криза)

Цитат
По принцип, човек се старае да легне.

А това не трябва да се прави

По-добре е да се сложи в положение полулегнал, с леко приповдигната глава. Това дава възможност на кръвта да се придвиж­ва по-лесно от главата към краката. Разхлабете дрехите на пострадалия. Ако е възможно и ако болният не страда от варикозно разширени вени, му направете гореща баня на краката. А на кръвоносните съдове по шията и челото наложете студени влажни салфетки или всякакви студени предмети. Отстранете всички източници на шум - изключете радиото, телевизора... Не му давай­те вода и каквото и да е друго питие, за да се предизвикате повръщане, защото в такъв момент кръвното налягане се покачва още повече. Разбира се, изискват се и препарати, понижаващи кръвното налягане. Трябва да имате предвид нещо много важно: рязкото понижаване на високото кръвно е много опасно.

Спазвайте съветите на лекарите и пожелавам една успешна бременност и живо и здраво бебче на финала   bouquet

# 202
sisi83, на мен Допегита не ми помогна, пиех 3 по 1 на ден. Ходих на кардиолог в Св Екатерина, тя специално се занимава с бременни и ми назначи терапия с още две лекарства.
Но за съжаление родих 10-дни след това. Но аз бях в 3 триместър, високо кръвно е нормално.

Мен ако питаш, консултирай се с кардиолог и следи 2 на ден кръвното. Също така избагвай някои храни - кафе, шоколад, сол, консерванти.

Успех

# 203
  • Варна
Благодаря Ви ! От два дни си меря кръвното по много пъти на ден 120/80 преобладава като стойност, пия и допегит. Явно стреса е в повече, а инъче цял живот съм с ниско кръвно. Почнах и да се съмнявам в способността си да си меря кръвното с обикновенния апарат, е не мога и не мога, все меря го няколко пъти един след други все различни стойности  Embarassed смятам да си взема електронен.

# 204
Аз , когато си меря кръвното с апарат тип слушалка понякога не мога да го хвана добре , най - вече долната граница. Все пак трудно е сам човек да си го мери с такъв апарат , поне на мен ми е трудно , но няма кой да ми го мери , мъжа ми не разбира нищо от мерене , а и да му обясня най - много да ме обърка още повече. Долната граница много трудно я чувам и един път чувам последен удар на 100 , след 1 минута на 80 и аз се шашкам и не знам какво става . В повечето случаи просто не мога да го хвана добре и да го чуя . Освен всичко маншета трябва да е напълно освободен от въздух , защото може да даде по - висока грешна стойност.
sisi83 , сигурно има много марки електронни апарати , но аз им нямам доверие. На свекърва ми апарата е електронен и ме изкарва всеки път с много ниско кръвно , едва ли не нереални стойности , а мъжа ми го изкарва с високо от типа 150/100. После карахме майка ми на няколко пъти да мери особено на мъжа ми с професионален апарат и е напълно нормално всеки път newsm78. Отделно , че като му покаже на него един път стойност 150/100 да речем и след минута хоп - някаква супер ниска стойност.

# 205
  • София
Аз , когато си меря кръвното с апарат тип слушалка понякога не мога да го хвана добре , най - вече долната граница.
Предполагам, че много отвиваш винтилчето. Пробвай съвсем мъничко да изпуснеш от въздуха и мисля, че ще ти се получи.

# 206
  • Варна
Отказах се от електронен, моята майка ми поръча обикновен, само че с вградена слушалка, а манометъра е "закачен" към помпичката - така ми го обясни, поне ще ми е лесно да се справям сама. А аз между другото не мога да си засичам горната граница, все ми се чуват някакви шумове и незнам тупкане ли е не е ли  Simple Smile

# 207
  • София
sisi83, след няколко замервания ще схванеш всичко.
Аз имам и електронен (за китка) и нормален. И с двата мерех еднакви стойности.

# 208
  • Варна
Здравейте момичета  Simple Smile Мари, както си казала по-горе, че ще схвана - схванах, вече съм спец по мерене на кръвно с обикновен апарат  Laughing А най-хубавото което е, че си поддържам кръвно 112/70. Освен в деня на прегледа където беше 160/100, няколко дни след това беше 120/80, но след това си се нормализира. Продължавам обаче да си пия Допегита, АГ каза да не го спирам ан своя глава. На 5-ти съм на преглед и ще ми види как ми върви кръвното.

# 209
sisi83 , браво дано да си поддържаш това кръвно. Иначе това измерване в деня на прегледа - 160/100 в резултат на притеснение ли беше?

Общи условия

Активация на акаунт