Бременност и високо кръвно!

• 213 522
  • 477
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета!
Благодаря Ви,много сте мили Hug
Днес меря редовно кръвното и положението е коренно различно-70/120.Дано да се дължи на притеснение вчерашното "вдигане"и да не се повтаря,но....ако се наложи,разбира се че ще пия лекарства,само всичко да е наред.
Желая на вас и на семействата ви мнооого,много здраве!!!

# 181
danitkata много се радвам. Предполагам лекарката ти ти е казала да продължаваш да мериш кръвното. Прави го поне по 3 пъти на ден и си записвай стойностите. Дано нямаш повече високо кръвно и да си изкараш спокойна бременност.  Hug

# 182
  • София
И аз да се разпиша, след 4 години 100 на 150 сега ми е 60/90. Луда работа! Сега съм края на 4ти месец, дано се задържи така.
Да спомена, ако преди не съм. С първото бях с момиченце и тогава започна да ми се вдига. Сега съм с момче, а може и хормоните дето пия да влияят знам ли вече.
А щом върви бебето напред, как ти е инсулина? Той кара плода да расте по-бързо, тъй като е хормон на растежа. А е вързан и с кръвното. Повечето инсулиново резистентни вдигат кръвно.

# 183
и аз имам проблем с кръвното в побертета имах диангноза -хипертония с кръвно 90/150, казаха ми, че е временно. не съм взимала лекарства и не съм имала проблеми от тогава.
Но сега лекарката ми го примери бе6е 87/147, каза, че мине ли 150 горна граница-ме жкаржа ж болницата.
От тогава си го меря по 2-пъти на ден в повечето случаи е 90/140-95/145, късно след обяд и в4ер 75/135.
Много съм притеснена и съм решила, преди да се наложи да взимам лекарства- да пробвам канела в топла вода и мед.
Някой пробвал ли го е?

# 184
Много съм притеснена и съм решила, преди да се наложи да взимам лекарства- да пробвам канела в топла вода и мед.
Някой пробвал ли го е?
Лично аз не съм го пробвала , но съм чела , че помага , отделно трябва да се избягват мазните храни и да се набляга на зеленчуци , плодове , немазно месо и такива ми ти работи. Изобщо , колкото се може да е по - здравословно Peace.

# 185
а за сладкото?

# 186
Ограничава се Peace. В сладкото и без това няма нищо полезно.

# 187
unvisible Hug не се трвожи! Ако се наложи пий лекарства.
Мед и канела добре влияе на кръвното, чесън също..но не чакай чудеса от сорта да ти го поддържа 120/80 посточнно  Grinning Hug
Иначе едно чайче ще ти препоръчам, не вреди на никой и за нищо. Аз си го пия по препоръка на хомеопат и не е опасно за бременни Peace
1 п. мента+1 п. маточина + 1 с.л. невен в 1 л. вода, на гладно преди храна по 1 ч.ч. много е приятно на вкус, може да се подслажда с лъжичка мед. Hug
Поспивай и почивай повече, много помага /поне на мен, ако съм спала около 8-9 часа кръвното ми е много по-ниско/ Hug
Успех и лека бременност! Praynig Hug

# 188
Аника_Б   чайчето мисля да го пробвам, във всички случай ще ми е от полза, а за спането наистина си пража, в неделя след като станах в 10ч час след това ми беше 75/120, но след обяд пяк беше 90/140 Sad  хем ядох чесан през деня Sad
Ще видим какво ще ми каже лакерката, на моменти ме стяга сърцето за секунда.......дано си внушавам.

# 189
И аз се включвам към групичката с високо кръвно налягане и много ме е страх...
Родих първото си дете с 2 месеца преждевременно точно заради високо кръвно и преекламсия, много проблемна бременност изкарах. Живеем в сащ и тук докторите ги е страх да лекуват през бременността с лекарства за високо кръвно, които не са сейфти за бебето. Изписват Метилдопа (това е същото като Допигид в БГ), но на мен не ми влияе. Явно предпочитат по-голямата опасност - за майката и бебето, което може да последва от нелекувано ВКН, но да не предписват лекарства от рода на Нифидипин, защото можело да доведе до малформации на плода (измиват си само ръцете, страх ги е  #Cussing out ). И тях ги разбирам, но пък нали затова са доктори и да преценят дали ползите са по-големи от рисковете  Naughty

Чувствам се много отчаяна и безпомощна, бременна съм в 8 г.с и с кръвно 140/90 отсега и няма кой да ми помогне  Cry
Може ли някой да ми каже в Бг при подобни на моя случай какво предписват за ВКН- може ли да се пие нещо от рода на Нифидипин и откога може или за първия триместър не се препоръчва? Praynig

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 03:53 от НАДЕЖДА*

# 190
  • София
Това за съжаление е най-добре да каже лекар.
И двете ми деца са родени преждевременно, вдигах кръвно само по време на бременносттите, но единствено през втората ми обърнаха внимание.
Не знам до колко народната медицина би помогнала в случая.

Опитайте се да намалите стреса, да спазвате диета, да изключите солта.
И да не мислите, че и тази бременност ще завърши с преждевременно раждане.
Успех.

# 191
Надежда Hug и аз съм с кръвно от самото начало на бременността, и на мен Метилдопата не ми помогна Confused Още от 2-я месец пия Нифидипинов препарат и за сега сме добре Praynig
Ходя на ФМ през месец и обикновен ехографски преглед всеки месец, постоянно ми изследват урината за албумин /белтък/ за сега всичко е наред Praynig Дано и занапред бебчо е добре!!! Praynig На мен кардиологът и гинекологът ми казаха, че опасността от кръвното е много по-голяма и за двама ни, отколкото рискът от малоформации у плода, защото нифидипинът е много стар и наблюдаван през годините анти-хипертензивен препарат, но нямат смелостта да напишат "Да 100% е безопасен за бременни и кърмачки", а и не е хуманно да се правят експерименти с родилки, за това няма официална статистика как влияе на хора Confused
Не се самолекувай, по-скоро се движи много, почивай активно, особено вечер, поспивай поне 7-8 часа, избягвай сол, приемай фибри.
Последното, което четох е Магнезий, тъй като Нифидипинът и всички, съдържащи го лекарства се водят от групата на калциевите антагонисти, в което се изразява и тяхното анти-хипертензивно свойство, Магнезият е природният калциев антагонист. Той има същото свойство да пречи на натрупването на калциеви отлагания по кръвоносните съдове, да ги прави еластични и по-пропускливи. Дозата е 3 пъти х 2 табл. най-добре гледай да е хр. добавка,  а не изкуствен Peace А най-хубавото е, че магнезият не е противопоказен при бременност, дори в 4 мес. се изписва до края на бременността за предотвратяване на мускулни болки и контракции. Hug
Ако нещо те вълнува повече пиши ми тук или на ЛС, ще се радвам да съм от полза! Hug
Желая ти здраве и лека бременност!  bouquet Hug

# 192
Аника, АнМари, благодаря ви за отговорите!  Hug

Аника, аз съм на абсолютно същото мнение, особено след като зная през какво преминах през първата бременност- има много бременни с високо кръвно, които благодарение на ефективни медикаменти успяват да си износят жива и здрава бременност. В сащ докторите ги е страх, че може да ги осъдиш, ако недай си боже нещо се случи с бебето и затова си пасуват и единственото, което препоръчват е - раждане, ако се развие преекламсия. Ами добре, ами ако не съм стигнала до минимум месец за раждане- тогава препоръчват аборт по мед. причини  #2gunfire Дори на скоро тук една докторка каза, че са накарали бременна жена да абортира в 20 г.с точно поради развитие на преекламсия следствие на нелекувано ВКН. (т.е, неповлияно от сейфтите медикаменти)  #Cussing out

Аника, много благодаря, че така подробно си ми обяснила за Магнезия- би ли ми писала ти какъв точно вземаш и от колко мг, 3*2 пъти дневно?
Също така имам въпрос за Нифидипин- при колко високо кръвно са ти го предписали, от колко мг и колко пъти дневно- как се казва точното име на препарата/фирма, за да имам впредвид и да съгласувам нещата по телефона с моя позната докторка  и да видим дали ще е удачно и аз да го вземам и да ми го пратят от БГ. Ти вземаш ли нещо друго за ВКН сега освен нифидипин? И от кой месец на бременността си го вземаш? Аз си мисля , ако мога поне да устискам до 12-13 г.с  с Метилдопа и след това ако има нужда, ще съгласувам с док. и да го вземам....
Извинявай за многото въпроси, ако желаеш, може на ЛС да ми пишеш.

При първата си бременност се бях подула ужасно- краката ми приличаха на козунаци, започнах да вдеигам кръвно 160/110 а тук докторите само цъкаха и ми викаха да гледам да устискам колкото се може - повече, докато накрая по спешност ме вкараха да раждам  #Cussing out

Искам също да попитам- какво ви е мнението за вземането на  протеини- като прах или подобно. Нали точно от недостига на протеини и вследствие ВКН са получава преекламсията.  В БГ гинеколозите препоръчват ли определен вид протеини да се вземат от бременни жени, ако има индикация? Безопасни ли са- нали все пак имат изкуствени подсладители- това ми е основното притеснение  newsm78

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 23:23 от НАДЕЖДА*

# 193
  • София
На мен лично не са ми изписвали нищо по-различно от фолиева киселина и витамини за бременни.
Със сина ми тръгнах към родилното със 155/100, до там го бях свалила до 150.
Пробвах у дома студени компреси на главата, но не помогнаха. И моите крака бяха страшно подути, а изследванията ми бяха идеални.
След раждането ми бяха назначили интернист, мереха ми кръвното по 3 или 4 пъти на ден. Синът ми не се роди малък, 2 400гр, скъсах се от рев първия ден, а кръвното ми се беше заковало на 120/80.

Явно само по време на бременността съм вдигала. Първата си я изкарах на крак със 150/100. Но за тъпия гинеколог от ДКЦто било съвсем нормално, "качила си повече" и точка. Аз вярно, че бях качила доста.

Не зная дали можеш да пиеш билкови екстракти (капки). На мен не ми помагаха.

# 194
Надежда Hug
Пия сутрин и вечер по една таблетка "Коринфар" от 20 мг. /те само в такава дозировка ги предлагат/ Нифидипинов препарат е, калциев антагонист, но не знам на коя фирма, нося си таблетките в кутийка за лекарства....
Пия го от втори месец на бременността, защото Допегитът не помогна, сега Допегит пия само на обед по 1 табл. когато няма прием на Коринфар, така ме посъветва кардиологът ми. Peace
Кръвното беше 140/90 150/100 Cry
Пратиха ме на ранна ФМ за да видят дали няма проблем с бебето заради лекарствата и Слава на Бога е добре! Praynig Сега съм на втора ФМ след 2 седмици и се надявам да няма проблеми! Praynig
Магнезият е Нутри Маг, натурален продукт, хр. добавка. Дозите са упоменати и в листовката.
Тук се продава в кутия по 30 табл. 25 лв. и по 90 табл. 45 лв. Hug
Ако нещо съм пропуснала да обясня питай , ще отговарям! Hug

Общи условия

Активация на акаунт