Бременност и високо кръвно!

• 215 227
  • 477
  •   1
Отговори
# 315
х_diabet_mama, нямам проблеми с бъбреците /според изследванията, и на ехограф ме гледаха/. Нямам оттоци никакви. Взех си корени от глухарче, но ня опаковката пише да не се използва при бременност и кърмене и сега се чудя какво да правя. Аз вдигам кръвно следобед, защо така незнам. До обяд ми е нормално. Не смея да вземам др. лекарства без лекарско предписание.

# 316
  • София
На всички лекарства или билки го пише, защото се застраховат, но глухарчето е храна както писа д-р Михайлов, копирала съм отговора му по-напред в темата.

И аз вдигам кръвното от обяд нататък, вечер ми е най-високо. Кръвното ми започна като при теб, малко след раждането преди 5 години. Отключили сме нещо. На термо камера ми откриха проблем с надбъбречната жлеза, но преди да ми спре кърмата няма смисъл да се изследва, защото всички резултати ще са грешни.

# 317
smyrfieta , отиди на кардиолог, аз преди да родя вдигах кръвно и родих в края на 7 месец, като кръвното беше една от причините.
Пиех някои хапчета по препоръка на кардиолога, но др спрях заради кърменето, но по препоръка на неонатолога, може би защото сме недоносени. Не си играй с кръвното, може да стабне беля. При мен си влезе в норми 3-4 месеца след раждането.
Аз бях в Св Екатерина на преглед. И след раждането също.

# 318
Здравейте аз съм изпатила сериозно от високото кръвно по време на бременост.През 2009г забременях всичко вървеше добре докато влезнах в началото на 9 месец и изведнъж вдигнах високо кръвно с което загубих бебето си така то почина преди да го родя,родих го мъртво.И ТО ПАК ПО ЛЕКАРСКО НЕВНИМАНИЕ!Но след една година пак забременях тогава вече намерих мойта лекарка от която съм много доволна аз си казвам ако не беше тя може би нямаше да имам сега дете Др.Елена Павлова от аг майчин дом.С нейно внимание сега имам дъщеричка на 2 годинки.През което през цялото време съм си била фраксипарин.Така че момичета обръщайте внимание на високото кръвно не е шега работа.

# 319
Втората част на историята на vaseto_bobi  е и моята история с втората бременност-високото кръвно е много опасно по време на бременност както за майката така и за бебето-родих преждевременно след едноседмичен престой в патология и неповлияване от лекарствата.На детето ме су губеха тоновете постоянно и спадаше на тегло-лекарите бяха притеснени сериозно, не подценявайте високото кръвно!

# 320
През което през цялото време съм си била фраксипарин.Така че момичета обръщайте внимание на високото кръвно не е шега работа.
Защо Фраксипарин за високо кръвно? Аз го слагах за тромбофилията, а за високото кръвно пиех общо 3 вида лекарства, едно от които Допегит, който не помагаше. Но се консултирах с кардиолог.

# 321
smyrfieta , отиди на кардиолог, аз преди да родя вдигах кръвно и родих в края на 7 месец, като кръвното беше една от причинитe.
Вече съм на лекарства за кръвно /по препоръкана кардиолога/. Спрях да кърмя и така. Иначе съм добре със сърцето, дробове и бъбреци. Ходих и на невролог заради постоянното главоболие, което се е дължало изцяло на високото кръвно. Отначалото лекарствата не действаха, но от седмица насам съм добре. Като спря кърмата и кръвното се нормализира. Изглежда при мен е било на хормонална основа.

# 322
smyrfieta, жалко, че са те накарали да си спреш кърмата. Аз пък реших на моя глава да спра лекарствата и вече 13 месеца успешно кърмя моите близнаци. За мен това беше изключително важно.

# 323
Втората част на историята на vaseto_bobi  е и моята история с втората бременност-високото кръвно е много опасно по време на бременност както за майката така и за бебето-родих преждевременно след едноседмичен престой в патология и неповлияване от лекарствата.На детето ме су губеха тоновете постоянно и спадаше на тегло-лекарите бяха притеснени сериозно, не подценявайте високото кръвно!

И аз казвам-не подценявайте високото кръвно.

# 324
Виждам че темата е по стара но реших да се допитам до тези които вече са минали по тоя път Аз съм бременна в 31 гс с кръвно 115 75 обаче забелязах на два или три пъти че при мерене се вдига 130 90 но това е само на едно мерене след това отново се връща в нормите немога да си го обесня дали нещо апарата ми прави Възможно ли е да се вдигне кръвно за толкова кратко време и това влияе ли на беба

# 325
  • Mars Hotel
Възможно е да се вдигне кръвно внезапно. Стойностите, които споменаваш не са страшни, но трябва да следиш кръвното ежедневно. Ако се повиши още или ако се задържи така, трябва да говориш с лекаря си.

По принцип високото кръвно е рисково и за бебето, и за теб. Но ако е инцидентно, няма нищо страшно. Имай го предвид да уведомиш лекаря си на следващата консултация.

# 326
Благодаря за бързия отговор аз го следия и го меря по няколко пъти направо се вманиачих на тема кръвно на 9 съм на консултация и ще видим

# 327
  • Mars Hotel
Спокойно, не се притеснявай. Възможно е да вдигаш кръвно и от притеснение, така че се успокой и си почивай.

# 328
  • София
Виждам че темата е по стара но реших да се допитам до тези които вече са минали по тоя път Аз съм бременна в 31 гс с кръвно 115 75 обаче забелязах на два или три пъти че при мерене се вдига 130 90 но това е само на едно мерене след това отново се връща в нормите немога да си го обесня дали нещо апарата ми прави Възможно ли е да се вдигне кръвно за толкова кратко време и това влияе ли на беба
До 30 седмица имах ниско кръвно, въпреки, че преди бременността имах високо. Горе долу от тези седмици почва да се вдига. Хормони, притискане на централната аорта и т.н. може да са причината. Премери го като лежиш наляво. Апарата трябва да е на нивото на възглавницата която се надува. Преди да го премериш трябва да лежиш поне 5 минути спокойно.

# 329
  • Бургас
Спокойно, не се притеснявай. Възможно е да вдигаш кръвно и от притеснение, така че се успокой и си почивай.
Да,това е много вероятно.И при мен имаше такъв момент. Бъди спокойна и ако има нещо доктора ще помогне със съвет или лекарство (евентуално).  Peace

Общи условия

Активация на акаунт