Бременност и високо кръвно!

• 212 855
  • 477
  •   1
Отговори
# 390
  • Mars Hotel
Дори и да има опасност да вгигнеш кръвно по време на секциото, ще бъдеш постоянно под наблюдение и кръвното ти ще се следи непрекъснато.

Не се шашкай, не прави предварително планове и се успокой. Говори с лекаря си и обсъдете нещата, но не се настройвай за нищо.

# 391
  • София
Аз бях с Прееклампсия,по време на самото секцио кръвното ми падна доста/казаха,че е от упойката/,после се вдигна пак,но ме следяха...инжекции,хапчета пих,цял ден бях на апарта за кръвно в реанимация.

# 392
  • София
То секциото е толкова бързо, че нямаш време да вдигнеш кръвно Simple Smile Не се шашкай! И аз като колежката, прееклампсия, спешно планувано секцио и така, докато ме сложиха на масата и бебо изплака.

# 393
  • София
Независимо , че кръвното ми е ниско през цялата бременност , само като се ошашкам го вдигам пак биха препоръчали секцио така ли? А при секциото няма ли опасност пак от това пусто кръвно , което вдигам на психическа основа?

Ако имаш избор само нормално раждане!!!!!!!! минала съм и през двете. След операционните болки от секциото са АД!!!!
Нормалното раждане, ако нямаш големи шевове отдолу, си е песен, раждаш и забравяш, след 3 часа тичаш.

# 394
Ами ще говоря за това и с акушерката и с лекаря ми по този въпрос , защото аз нямам прееклампсия , кръвното ми се вдига само като се притесня , а на ЖК е всеки път като отида . Като вляза пък да раждам знам ли какво ще е макар , че едва ли ще съм първата мама шашнала се като е влязла да ражда. То кръвното си варира , няма как. Ако мога бих се пробвала нормално с епидурална . Ще попитам също така вливат ли някакви успокоителни , за да не съм така напрегната.

# 395
  • София
След операционните болки от секциото са АД!!!!
Нормалното раждане, ако нямаш големи шевове отдолу, си е песен, раждаш и забравяш, след 3 часа тичаш.
Недей така да плашиш!
Братовчедка ми роди в частна клиника нормално и уж бебето беше дребно, а тя много се мъчи, а заради шевовете не можеше две седмици да си седне на дупето.
Аз родих със секцио заради кръвното две седмици преди термина, иначе се готвех за нормално раждане. Родих в една от най-оплюваните болници, без да давам пари и твърдя, че операцията мина перфектно. Първите два дни ми бяха трудни, но по-скоро заради наднорменото ми тегло.

# 396
  • София
ЦЦЦЦ въобще не ми бяха ад болките след секцио..раждах в Тина Киркова..ццццццц

# 397
  • София
Е незнам! Една приятелка скоро роди втори път и двете секцио, след първото тичаше няколко часа по-късно не могат да я спрат по коридорите, след втората операция обаче е изживяла същото като мен. Аз си мислех, че е от сланините и че те ме болят така зверски, но тя пък е много слаба. Честно казано още не мога да разбера каква е причината. Иначе и при мен мина перфектно, дори не ме шиха, а ме лепиха. Е да, вътрешните шевове от нормално раждане са гадни, 3 месеца седях на пояс за плуване с дупка в средата, щото шева беше лошо направен и се възпали вместо да зарастне, а и не ме хвана упойката като ме шиха, всеки бод беше УОУ. Но беше бял кахър сравнение със секциото.

# 398
  • Mars Hotel
Не може да се генерализира. Аз например бях на крака 24 часа след секциото и се чувствах перфектно. Моя приятелка ревеше от болка десет дни след нормалното си раждане. Нещата са строго индивидуални.

# 399
  • София
Не е и до човека, дадох пример. Две секцио и съвсем различнен резултат. Но всички доктори, ако не са лакоми за по-добре платената пътека за секцио си признават, че по-добро от естественото раждане няма, нито за бебето нито за майката!!! Чух го от професори през доценти до сестри. До последно се бореха да родя нормално, защото съм имала идеалните пропорции на таза, и наистина първото ми раждане беше по-кратко и от секциото, но бебо беше много слаб и трябваше да го вадят. Затова мила Elizabett не се чуди, ако можеш раждай нормално, адреналина ще те държи.

# 400
Аз също съм за нормално раждане ако нямаш проблем не избирай секцио Родих преди 4 месеца и на 3 ч станах до банята нашите като ме видяха казваха че вървя все едно несъм раждала До мен в стаята имаше жена с секцо като я гледах как се подпира по стените да върви...А относно кръвното твоята лекарка неможе да не обърне внимание на това трябва да решите заедно проблема но като влезеш да раждаш те там ти го мерят на често Мен ми го премериха първо в спешното защото аз отидох в 2 ч през ноща после ми го мери акушерката при самото приемане и понеже родих чак в 10ч пак ми го премериха беше 120 75 но аз също съм с 90 60 така че има емоция и то се вдига но ти щом си с ниско сигурно го вдигаш в рамките на нормалното Не споменаваш какво кръвно вдигаш ?

# 401
Ами като се притесня много го вдигам до 150/100 , а ако се притесня малко е 120/80  Grinning. Зависи колко се панирам. Добре де, едва ли всяка жена , която влиза да ражда е спокойна и е с нормално кръвно , малко ме съмнява. При всички такива по - емоционални жени ли вземат решение за секцио? Ще говоря още понеделник с акушерката понеже с нея имам уговорка тогава и ще я питам - ако вливат успокоителни ще съм спокойна и аз.

# 402
Аз лично съм от паниращите се  Embarassedпри приемането ми го измери акушерката 140 80 и аз  #Shockedтя вика не е много Като полежах в пред родилна нали слагат апарат да следят тоновете на бебето и незнам по какво разбират че и моят пулс е бил по ускорен Дежурнеят ми премери пулса и казва Е сега е по добре от когато доиде после и кръвното ми се нормализира и всичко  Simple Smile

# 403
Ами точно за това говоря и аз - от самия стрес , че си в болница и като сложиш и страха от раждането и ето ти високо кръвно. Мисля , че е съвсем нормална реакция на организма и няма какво толкова да го мисля. Все пак ще го обсъдя с лекаря дали заради това да се предприеме секцио.

# 404
изчакай имаш време и ако можеш по добре нормално да мине всичко Аз бях на крачка да искам секцио не заради кръвното а заради болките а доки той беше един млад майтапчия ми вика Ти луда ли си ей сега ще родиш и ще забравиш за какво да те режем и беше прав Но ако найстина вдигнеш чак 150 100 те ще решат няма да те оставят нали си при лекари все пак  newsm10 Успех

Общи условия

Активация на акаунт