Бременност и високо кръвно!

• 212 860
  • 477
  •   1
Отговори
# 375
gerito2012, зависи ти какво кръвно поддържаш. Моето нормално е 85/125, а когато го вдигнах в повечето случаи го поддържах 100/150, даже 110/160. Това вече е високо и стряскащо.

# 376
моята братовчедка е бременна 24гс и вчера на прегледа са и измерили 140 90при условие че е с 90 60 тя смята че е инцидентно но лекарката я наплашила аз на по себе си знам че на лекар може да го вдигнеш но доки и казала че няма такова нещо и изписала хапчета

# 377
  • Бургас
моята братовчедка е бременна 24гс и вчера на прегледа са и измерили 140 90при условие че е с 90 60 тя смята че е инцидентно но лекарката я наплашила аз на по себе си знам че на лекар може да го вдигнеш но доки и казала че няма такова нещо и изписала хапчета
Нека да си го мери вкъщи кръвното и да види как е? Така най-лесно ще прецени дали е моментно или не.  Peace

# 378
gerito2012, ако има притеснения, тя все пак е в рискови седмици, нака отиде на кардиолог. Високото кръвно не е шега работа, пак повтарям. АКо се наложи и в болница за няколко дни да влезе, но да отиде на кардилог. Той ще прецени какво да изпише.

# 379
мерси за отговорите не е ходила на кардиолог а АГ и е изписала хапчета но незнам какви

# 380
Te всички изписват допегит. Но при мен той не помогна и се наложи да пия още 2 хапчета, и въпреки всичко родих малко след като вдигнах кръвно, нямаше и 30 г.с.

# 381
  • София

Рано й е да вдига, обикновено е през седми месец, края. Може да е от жегите.
Ако е от София, нека да иде на термодиагностика, напълно безвредна е за бебето.

# 382
мерси на всички че се отзовахте засега кръвното е наред дано е било от жегата от напрежението в лекарският кабинет и надявам се да го държи в нормата но паниката е голяма работа в такива случаи

# 383
  • Варна
И преди съм писала, че аз от нерви и напрежение вдигах кръвно по време на прегледите и консултациите. В деня, когато ме приеха да раждам измериха доста високо кръвно. Аз си бях предупредила АГ, че от притеснения вдигам кръвно и получавам сърцебиене. ВЛизаме в операционната и АГ каза на анастезиоложката какво ми се случва понякога...тя като се развика... и от притеснение направих тежка тахикардия, кръвното ми както беше високо, взе да пада и така...беше ме страх, че ще остана на масата. Почнаха да ми говорят какъв тежък сърдечен проблем имам  Shocked След раждането  веднага отидох на кардиолог - здрава съм. Инъче също пиех Допегит по време ан бремеността. Сега си остана само сърцебиенето, чувствам, че трябв ада направя нещо, но незнам какво. Май съм за психолог.

# 384
svetl@ май повечето от нас на прегледите са с по високо кръвно от нормалното аз това и казвам и аз бях паника но когато отидох да раждам кръвното ми го мериха 3 пъти и не се вдигна повече от 120 75

# 385
На преглед е нормално да се вдига заради притеснението какво ще каже док за бебето. Аз също го вдигам там , че и в нас като посегна към пустия апарат - първите няколко стойности никога не са ми реални , чак като се успокоя тогава . Доки ми каза изрично кръвното да се мери в абсолютно спокойно състояние ако трябва даже легнало иначе не е реално. Аз например като се прибирам от работа и веднага хващам да го измеря. Еми винаги ми е 130/80 или 120/80. Това е след като съм изкачила стълбите и съм се запъхтяла от вън. Като се успокоя хубавко ми е 100/70 и не мърдам от тия стойности. Ужким доки каза, че това не вреди на бебето - било все едно си спортувал известно време и после кръвното се връща в обичайните граници. Лошо било ако се поддържа високо.

# 386
Момичета , аз и по - рано бях писала , че вдигам кръвно , когато съм на лекар , просто съм си такава. Иначе в нас си ми е доста ниско - 90/60 предимно. Понеже вече мисля как да раждам , разбира се ще го обсъдя и с лекарите , но при това положение дали ще мога да родя нормално? Страхувам се когато тръгна да раждам да не вдигна много адреналина и от там кръвното ми се покачва доста , а това би попречило евентуално на раждането. Някоя от вас с подобен проблем и как е родила?

# 387
  • Mars Hotel
Много зависи доколко лекарят ти е склонен да поеме риска. Според мен повечето лекари в такъв момент ще предпочетат да се презастраховат и ще препоръчат секцио.

# 388
 Elizabett и аз мисля като Светлица. При високо кръвно лекарите препоръчват секцио. То така или иначе има висок риск за живота,както на майката, така и на детето. Така че не биха рискували.

# 389
Независимо , че кръвното ми е ниско през цялата бременност , само като се ошашкам го вдигам пак биха препоръчали секцио така ли? А при секциото няма ли опасност пак от това пусто кръвно , което вдигам на психическа основа?

Общи условия

Активация на акаунт