Бременност и високо кръвно!

• 215 143
  • 477
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
В нас винаги е било 110/70. Незнам дали от кръвното, но определено от притеснение за бебето и за високото кръвно започнах да получавам контракции много рано. Инъче проблеми с детето нямах. Дори ми казваха, че ще родя малко бебе, а то се излюпи 3 800  Shocked  Laughing

# 361
О , да прекалено емоционална. Чак не се трая. Ужас , какво ще правя с това не знам . Трябва сама да си повлияя , няма кой друг да го направи. Ще мине и този период Simple Smile.

# 362
  • Mars Hotel
Ще мине, разбира се. Само почивай и не се вълнувай.  Grinning

# 363
Elizabett , само да ти кажа, че високото кръвно по време на бременност е изключително опасно, защото крие висок риск както за майката, така и за бебето. И недай си боже да се наложи операция, по медицински причини, високото квърно може да изиграе лоша шега.

Светлица, извинявай, не искам да се заяждам, ама не можеш да й кажеш, да почива и че ще мине. Защото аз бях на доста сериозна терапия с 3 лекарства, като вдигат от време на време и родих в 29 г.с., като кръвното беше един от факторите за това. 3 месеца децата бяха в болница.

Така че при индикатор на високо кръвно веднага потърсете мнение на специалист, кардиолог. Не е шега работа и не ви трябва да знаете какви проблеми може да ви докара.

Ето и малко инфо http://www.zdrave.bg/?c=n&id=5787

# 364
  • Mars Hotel
Къде съм казала, че ако почива ще й мине? Няколко пъти подчертах, че кръвното трябва да се следи, и то не просто стойностите, а дали има обща тенденция към покачване. 

# 365
Elizabett , само да ти кажа, че високото кръвно по време на бременност е изключително опасно, защото крие висок риск както за майката, така и за бебето. И недай си боже да се наложи операция, по медицински причини, високото квърно може да изиграе лоша шега.

Светлица, извинявай, не искам да се заяждам, ама не можеш да й кажеш, да почива и че ще мине. Защото аз бях на доста сериозна терапия с 3 лекарства, като вдигат от време на време и родих в 29 г.с., като кръвното беше един от факторите за това. 3 месеца децата бяха в болница.

Така че при индикатор на високо кръвно веднага потърсете мнение на специалист, кардиолог. Не е шега работа и не ви трябва да знаете какви проблеми може да ви докара.

Ето и малко инфо http://www.zdrave.bg/?c=n&id=5787

съгласна съм с теб  Peace
аз 2 пъти лежах в болница на системи заради високото кръвно и също не си дочаках термина. За щастие родих само 3 седмици преди него. Не е шега!

# 366
Светлица, аз за това написах, че не искам да се заяждам, а и да си призная не съм чела всички постове.

Наистина при високо кръвно трябва да се следим много добре, защото не ми се пише какви случаи има и какво може да стане.

# 367
Разбирам ви момичета и съжалявам , че сте имали проблеми с кръвното. Аз имам емоционален проблем , някаква бариера , която стои пред мен и апарата. Както виждате не съм хипертоничка , даже напротив , поддържам си едно ниско кръвно. Просто в моменти на някаква паника , която е доста необяснима за мен го вдигам ама на всеки човек , ядосал се за нещо или паникьосал се ако му измерят кръвното ще е високо. Рисковете от поддържане на постоянно високо кръвно са ясни , аз питах за тези моментните състояния .

# 368
elizabett все едно аз съм го писала родих преди 2 месеца но докато бях бременна станеше ли време за консултация това пусто кръвно се вдигаше Винаги съм била с кръвно 90 60 и знаех че го вдигам само в лекарския кабинет таино се надявах да не ми го мери лекаря докато на една консултация мъжът ми влезе с мен и изтърси пред доки ТЯ НЕЩО ИМА ПРОБЛЕМ С КРЪВНОТО и доки веднага даваи да го видим само при думите му усетих как започвам да горя и естествено 140 90 лекарят веднага ми изписа допегит обяснявах му че това не е моето нормално кръвно но той каза че за него това са високи стоиности но ако в къщи е наред да не го пия но е да но тръгнех ли на ЖК пак същото той се беше видял в чудо с мен Никои неможеше да ме разбере защо толкова се паникьосвам но явно има и други като мен

# 369
  • Mars Hotel
Светлица, аз за това написах, че не искам да се заяждам, а и да си призная не съм чела всички постове.

Личи си.  Laughing Написах, "ще мине" в отговор на твърдението на авторката, че и този период ще мине. Изобщо не съм имала предвид, че кръвното ще мине просто така.  

# 370
Добре  Wink
Важно е, че стана ясно, че кръвното не е игра и шега работа.
Дано с всички ви всичко до края на ок и на финала да родите едни здрави и големи бебета.

Елизабет, аз пиех Седатиф, хомеопатично е и не влия по никаквъ начин, но ме успокояваше. Майка ми почина внезапно докато бях в 6 месе и само Седатива ме оправи. Ако имаш къде, можеш да направиш и консултация с психолог. Важно е да си спокойна, всичко ще отмине. Няма как да няма страхове...преминаваме през прекрасен период все пак, но страха си е страх.

# 371
Вчера бях на ЖК и отново доки като посегна към апарата се стъписах и й обясних , че го вдигам от паника , тя го премери и каза - като на зайче Simple Smile. Питах я какво ще правим с това , тя каза , че просто трябва да повлияя на психиката си и ми позволи от време на време да вземам валериан за успокоение. Явно е позволен за бременни. Като й казах , че в нас кръвното ми е 110/70 или 100/70 каза , че проблеми за сега няма и да продължавам да го следя.

# 372
  • Mars Hotel
Много се радвам. Всичко ще бъде наред.  Wink

# 373
Елизабет, аз бях абсолютно аналогичен случай. Вкъщи максимум 110-115/60-70, но при лекаря не е истина какви стойности достигах. Родих месец и половина по-рано, но не заради кръвното. Важно е да го следиш според мен, защото наистина си има хора с такъв проблем като видят лекар.

# 374
Какво кръвно се счита за високо при бременност и постоянното високо кръвно е опасно или и инцидентното трябва да се наблюдава

Общи условия

Активация на акаунт