Бременност и високо кръвно!

• 215 152
  • 477
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Моята доза беше сутрин 1 таблетка и следобед половина.И двата пъти родих нормално, следяха ме да не го вдигна, но кръвното ми не беше индикация за секцио, защото беше нормално като започнах да раждам.Аз и сега след раждането пия "Допегит" и като спра да кърмя, ще си мина на другото лекарство за кръвното, което си пиех преди това и от което бях много доволна.И моето е на психична основа.
Клео, доки ще прецени какво да е раждането и дано да е това, което желаеш!

# 346
  • Mars Hotel
Аз пиех по една таблетка Допегит на ден. Родих секцио, защото трябваше бебето да бъде извадено по спешност.

Съжалявам, х_diabet_mama, но твърденията ми се струват леко неуместни. Ти наистина ли с лека ръка съветваш бременна жена да пренегребва съвет на лекар, който я е прегледал и да се довери на непознат човек, който през монитора е видял, че няма "есенциална хипертония"? Rolling Eyes

# 347
  • София
Къде точно видя, че казвам на дамата да не си пие допегита и да вярва само на мен? Нека посети няколко лекари и да се консултира. Това направих и аз, но твърде късно! Споделям собствения си горчив опит. Тя има право да е осведомена и да знае за рисковете! В САЩ има текст в листовките - да се прецени при взимането на лекарството при бременни, кое е по-голямо ползата или вредата. Ако бяхме в нормална държава щяха да й сложат холтер и да се проследи как е кръвното за 24 часа преди да се даде становище. Тук просто се застраховат и те тъпчат с лекарства. Само, че ако кръвното е наистина вследствие синдром на престилката и го смъкне твърде много с лекарствата защото иначе и е нормално? За тези рискове помислено ли е? Всеки си има глава на раменете, мястотот на форума е да ти даде информация и различни гледни точки.
2ма лекари ми казаха, че бебето ми е слабо заради лекарствата за кръвно. Това не го знаех до предния ден преди да родя. Това беше причината да го вадим по спешност, казаха ми го с половин уста. Знам, че лекарите се презастраховат и дават лекарства за щяло и нещяло, но такова нещо като безвредно лекарство НЯМА.

Вече писах какво ми е мнението за термина есенциална хипертония при млади хора, няма пак да пиша затова. Моля, прочети отново текстът ми, говоря за след раждането. Преди това писах какви може да са причините за кръвно при бременни. Двете неща са страшно различни и нямат нищо общо. Просто, ако кръвното остане и СЛЕД РАЖДАНЕТО не се предавайте и търсете причината. Лекарите ще ви кажат есенциална и ще ви набутат шепа лекарства.

Вчера попаднах на нещо съвсем ново, което потвърждава, че есенциалната хипертония при повечето пациенти е диагноза ползвана от мързеливи или некадърни лекари
http://www.blitz.bg/article/21816

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 19:35 от х_diabet_mama

# 348
знам че лекарите са така предписват лекарства той и витамини ми е предписал през цялата бременост при условие че изследванията ми бяха ок аз ги пих 5 месеца но ги спрях на своя глава стори ми се ненормално да се налива с витамини без причина Допегита ще го пия само при нужда

# 349
момичета виждам че не пишете но искам да питам след раждане продължавате ли с допегита моят лекар ми каза по половинка но кръвното ми е 110 70 аз не кърмя но защо да го пия като нямам кръвно

# 350
  • Варна
Аз лично го спрях! Не виждам смисъл, като е ок кръвното да се пият хапчета. Дори накрая на бременността го пиех само при качване.

# 351
tita33 на мен ми казаха, че е добре да продължа с терапията и след раждането, защото е опасно както преди, така и след бременността. Но тогава няма как да кърмиш. Аз на моя глава спрях всичко, рискувах доста, защото имах доста високо кръвно. Но това не трябва да решиш ти, питайки нас, а кардиолог.

# 352
tita33 на мен пък доктора веднага след секциото ми каза направо хвърляш допегита в кофата и забравяш  newsm78 не съм пила нищо повече. Кръвното още на първата седмица ми беше 110 на 80 и още давам кърма,макар че от 4 месеца все спирам и си викам край  Laughing

# 353
благодаря ви момичета наистина кръвното си ми е ок даже по скоро ниско така че и аз няма да пия тези хапчета  Hug

# 354
Здравейте. Бременна съм в 4-тия месец , до сега кръвното ми е сутрин 110/70 , а вечер пада до 100/70 или 96/65. Понеже имам синдрома на бялата престилка и като отида при доки го вдигам моментално тя  ми каза да си го меря в нас , както и правя. Лошото е , обаче , че от време на време покрай бременността и жегата навън получих някакви нервни кризи , които правя особено вечер след като съм пътувала доста , изморена от работа и прегряла. Като вляза в нас съм червена като домат и от притеснение , че кръвното ще е високо то е. След 10 мин се успокоявам и кръвното отново е нормалното за мен. Явно хипертония нямам , просто в резултат на тези емоции се вдига за момент след , което се нормализира , но тези състояния на "високо кръвно" не знам дали не са опасни за плода. Яд ме е , че допускам такива неща да ми се случват в момента , но психика , какво да я правиш.

# 355
  • Mars Hotel
Високото кръвно е опасно, ако е постоянно. Ако само от време на време го вдигаш не е толкова страшно. Важни са и стойностите - колко е високо?

Опитвай максимално да почиваш, да си спокойна, избягвай солени, пържени, тежки храни и си следи кръвното.

# 356
Като изпадна в т.нар. паника излиза около 150/90 и откачам. После като се поуспокоя спада на 105/70 или 110/70 , което за мен е едно оптимално кръвно. Това е разбира се измерено в момент на паника и не е много реално. В спокойно състояние си ми е ниско .

# 357
  • Варна
Елизабет, бях по абсолютно същия начин  Sad Но аз стигад до 170/110. Постоянно се обвинявах, че вредя на детето. Всичко завърши ок обаче. Преди преглед винаги си пийвах по 2 хапчета валерн. Като ходех на консултации се притеснявах какво ще ми кажат за детето и все се разтрепервах. Но пък после като смених АГ-то и всичко беше ок. Пожелавам ти успех и спокойна бременност  Hug

# 358
svetl@ , иначе в нормално състояние какво кръвно поддържаше? Не си имала никакви проблеми през бременността с това "кръвно " така ли? И аз си мисля , че не би трябвало да е толкова страшно , защото все пак става въпрос за някакво емоционално състояние , което ако при мен е провокирано от някаква паника при друг може да е провокирано и от гняв , емоции и т.н. Нормално е кръвното да скача при всяка една по - голяма емоция за организма , но ако се връща след това в нормални граници всичко е наред според мен . Доки като й казах за това ми каза само , че има и други такива пациентки , да си меря в нас кръвното и да й казвам какво е в къщи като съм в покой.

# 359
  • Mars Hotel
Така е. Важно е да следиш не абсолютните стойности, а дали има тенденция към покачване, когато си в покой. Основното е да не го мислиш толкова, защото вторачването в кръвното може да го повиши, ако си по-емоционална, каквато очевидно си.

Общи условия

Активация на акаунт