Бременност и високо кръвно!

• 213 301
  • 477
  •   1
Отговори
# 165
Аз междувременно се върнах от аптеката с покупка апарат. 140/75 е с пулс 75, а главоболието ми беше вече поотминало. Да звъня ли веднага на доктора си или да изкачам до следващият ни плануван преглед, който е след 15ина дни? smile3547

# 166
  • София
vampire12, звъннете.
Можете около 10тина дена да си мерите кръвното и да записвате стойностите.
Мерите сутрин след ставане, на обяд, и вечер преди лягане.
При мен стойностите бяха завишени в обедните часове.

# 167
Благодаря много за бързият отговор, AnMary!

# 168
  • София
vampire12, малко като пенсионерите става с това мерене, но... Аз няколко пъти засичах така.
При мен проблемите основно бяха по време на бременността. Така и не се разбра от какво. Веднага след като родих кръвното ми беше 120/80.
Една от акушерките в родилното е обяснявала на съпруга ми, че има вероятност бебето да притиска главната аорта, от там да се покачва и кръвното. Но аз не съм специалист и в случая говоря наизуст, т.е. не мога да коментирам изказването.

# 169
Може и малко чесън да хапнеш. Simple SmileПоне на мен ми помага.Но иди и на лекар.

# 170
AnMary, и лекарят ме посъветва да последвам "пенсионерската" метода, за да може да добие по-добра представа. Ако може да се вадят изводи от ден и 1/2 мерене май ситуацията ми е като Вашата - сутрин и вечер нормални стойности, дори долната граница е малко ниска, а на обед се качва. Днес беше 142/82 с пулс 98. Аз съм още в 4тия месец и мисля, че бебето е много малко за да притиска аортата, но кой знае... Ще споделя и своя опит след прегледа си. Ще пробам и чесъна, въпреки че с оглед на състоянието ми дори ми е трудно да си помисля за него Sick

Благодаря още веднъж за съветите на Вас и на peppinka88  Hug

# 171
  • София
При мен бабините рецепти не помагаха. Имам болна жлъчка... опитах и чесъна... не можах да изляза след това от тоалетната.
Не помня дали бях пускала линк към една тема на Мамм Повишено кръвно налягане (хипертонична криза)

Има и медикаменти, които могат да се пият от бременни. На мен гинеколожката ми се смееше "ако има нещо стягай си багажа и идвай, ще те прибера за няколко дена да си полежиш".
Не се наложи да пия медикаменти, не ме приеха и в патология. Но пък родих доста по-рано.

# 172
  • София
И аз преди първо раждане съм била с много ниско кръвно. Към 7ми месец почнах леко да покачвам, и както и другите това само при мерене в къщи. Като отида при лекарката - хоп нормално. Съответно нищо не ми предписаха.
30 дни преди термина отекох ама толкова, че освен джапанки посред зима, друго не можах да обуя за да отида на лекар в правителствена болница. Познайте, освен да ме видят на ултразвук, нищо друго не направиха. След 3 дни ми изтекоха водите, родих нормално, размерите на бебето също бяха средностатистически 3.200 на 51 см, без симптоми да е предсрочно родено (казаха ми че личало по степента на зрялост на кожата на бебето). НО кръвното ми така и не се нормализира. Стигах до 150/100, 4 години пих какво ли не. Оказа се че имам повишено СУЕ но урината ми е ок. Така и не намерихме причината, но забременях. Още първия месец кръвното ми падна сериозно, така разбрах, че нещо става и може да съм бременна, но не бях пила лекарство от овулацията насетне.
Сега съм със 70/110 без лекарства и съм в 4 месец, дано се задържи така. Имах вътрешно убеждение, че ако второто е момче, нещата ще се върнат както преди раждането на момиченцето. Но има и друго, пия хормони, а в друга тема една мама каза, че след като почнала да ги взима, кръвното и се нормализирало, а аз не знам от кога са ми ниски. 
В първата бременност не можех да спя, а е известно, че липсата на сън повишава кръвното. Може и това да е повлияло.
Дано съм ви навела на някакви мисли. Peace

# 173
Здравейте! Hug
Аз съм едва на 24 години и преди 6 месеца разбрах, че вдигам кръвно /може и преди да съм вдигала, но разбрах пролетта на 2010г./ влязох в болница, защото личният ми лекар ни е семеен приятел и се притесни, че близо седмица бях с КН 150/100 160/110. Направихами скенер, доплер, пълна кръвна картина, консулт с кардиолог, ЕКГ, ехография на бъбреци и нищо- всичко беше идеално. Изписаха ме с кръвно 130/80 и Нолипрел по 1 сутрин. Беше Май месец. Края на юни спрях Нолипрела и цяло лято бях супер....обаче началото на Ноември направих криза от 170/110 ooooh! в спешното, кардиограма, инжекции, повторихме изследванията и пак всичко беше пълно 6...причина няма, а кръвното се вдига.  Tired Cry Споменах на една лекарака от спешното, че пия хормонални таблетки, тъй като имам поликистоза и не мога да забременея, а искам и тя каза, че точно те го вдигат - сиреч хормоните. Спрях ги и за мое щастие забременях, ноооо кръвното си остана проблем и сега много ме плаши....пиех Допегит, но не помогна и се наложи да включат 2-ро лекарство - "Коринфар", от рода на нефидипина. Сега треперя какво ще стане с бебето, как ще му се отразят лекарствата и кръвното.... Confused
Искам да попитам има ли шанс да си родя детето здраво, въпреки кръвното и лекарствата и ще мога ли да живея с лекарства за кръвно поне още 40 години.  Confused Cry
Благодаря Ви за "изслушването"  bouquet

# 174
  • София
От няколко месеца (благодарение на http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=140519) разбрах за т.нар. състояние на хронично възпаление. Това е състояние на организма в което работи на полусъединител, сиреч имунната система е в полуготовност и никога не бие отбой. Резултат: високо кръвно, отоци, инсулинова резистентност, и т.н.
За съжаление не намирам инфо на български chronic inflammation http://www.mnwelldir.org/docs/terrain/chronic_inflammation.htm но след като родя ще се заема. В статията ще видиш и Systemic Enzymes, има широка тема на Пинки за тях, аз ги взимах и благодарение на тях забременях. Също нарушения баланс омега 3 омега 6 влияе сериозно.
Аз не искам да приема диагноза пъврвична хипертония, за мен е измиване на ръцете на докторите тъй като не намират причината. Тогава ни остава едно - сами да си я намерим. На мен и СУЕ ми е високо още едно доказателство за хронично възпаление.

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 12:38 от х_diabet_mama

# 175
Аника  Hug не се тревожи мила.Всичко ще е наред щом сте под наблюдение и си пиеш лекарствата.И аз вдигах кръвно през бремеността(и преди това ми се случваше ей така от нищото..) през почти цялата бременост бях на Допегит и родих живо и здраво момченце Благодаря на Господ  Praynig Лекарите предпочетоха да родя секцио заради кръвното и можеби по-добре....като влязох в залата доста го вдигнах и по време на операцията е било високо.
Искам да ти кажа гледай смело напред< гали си коремчето, пий си хапченцата и гледай да не се тревожиш и всичко ще е наред  Hug Късмет!

# 176
Благодаря Ви, х_diabet_mama , Elsinor Hug Hug  bouquet  bouquet
Много ми е нервно, лошото е, че Допегит не помогна много, включиха 2-ро лекарство, но от 2-3 дни кръвното пак се покачи, до 132-3 на 80 ... не е фатално, но се дразня, че въпреки лекарствата, чайовете, чесъна, разходките, безсолната диета, кръвното се качва Confused явно проблемът е някъде извън сърцето и кръвосносните съдове, защото солта, чесъна и всичко останало не му повлиява....решила съм д аида на хомеопат. Дано помогне! Praynig
 Hug  bouquet за всички. Желая Ви най-вече здраве!

# 177
Здравейте момичета!
да споделя и  моя проблем:бременна съм в 13 седмица и днес на консултация ми измериха кръвно 90/140 ShockedЛекарката ми беше шокирана,както и аз.Никога не съм имала проблеми с кръвното преди.по време на първата ми бременност даже беше много ниско и съм колабирала.......а сега изведнъж ConfusedПремериха ми кръвното още веднъж след няколко минути и беше 90/120.Но лекарката каза,че именно долната граница я притеснява.заръча ми да меря кръвното довечера и да и се обадя да и кажа как е.Ако се налага да почваме някаква терапия ConfusedИначе всички изследвания от днес са перфектни,бебчо е добре,даже е по-голям със седмица....
Много съм притеснена...В четвъртък съм на феталан скрининг,дали може тогава да се разбере повече дали и ма проблем с бебебто?
Благодаря предварително на всички изказали мнение!

# 178
danitkata първо се успокой, защото кръвно се вдига и от притеснение.
Дори и пак да ти е високо кръвното, ще ти назначат някакво лечение и ще те следят малко по-често.
Не яж много солено, избягвай шоколада и газирани напитки, по-добре пий чиста вода, почивай си повечко.
Ще видиш, че всичко с бебето ти ще бъде ОК.

# 179
Дани, аз започнах да видгам малко преди да забременея. Пия лекарства и бебо е добре. Бях на ФМ и доки каза, че върви с една седмица напред, също като твоето бебе Heart Eyes
Благодаря на Господ, че ни пази! Praynig
Всичко е наред, ако се налага пий хапчета, по-добрият вариант са от високо кръвно. Peace
Всичко ще е наред, само почивай повечко, храни се здравословно и най-важното - бъди спокойна!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт