Отговори
# 210
  • София
Деси, за училището за родители, от 11ч., нещо не си познала и с двете предположения, хехе, аз между другото като се обаждах да си запазвам час бях станала една сутрин в 8ч., обадих се, записаха ме, казаха ми и аз после си легнах без да си запиша и не бях никак убедена, че съм запомнила правилно, ама като се видяхме с Надето вчера, тя потвърди часа, така че е това, на мен ми се върти в главата кабинет 121, ама понеже там ми правят и доплера и не знам вече дали съм запомнила и това добре или нещо съм си го нагласила, но това е най-малкия проблем, отиваш там, питаш на регистратурата за кабинета и си готова:)

За маршрутката...ти сигурна ли си, че искаш да си го причиниш това в 9тия месец, ако няма места, може и никой да не стане, да го имаш предвид, освен това шофьорите знаеш как карат, а тези които минават по Цариградско още повече, сега ще проверя за маршрутка в моите тефтери, ама добре си помисли пак...говоря ит от опит...така номер 1 минава по Цариградско и по Стамболийски, после завива на Вардар; 4 - пак по Цариградско и Стамболийски; 6 - пак така; ами май са това, които открих...

За упойките, аз ако раждам секцио, ще е със спинална, то всъщност епидуралната е при естествено раждане, при секцио не се прави епидурална, днес както ви казах говорихме надълго и нашироко с анестезиолога и съм убедена, че спиналната е по-добрия вариант от пълна упойка, Фокси, не ми се сърди, ама аз на лекар анестезиолог вярвам повече от на акушерката, с която си говорила, най-много човека е учил 10тина години за това, даде ми и примери защо е по-добре да е спинална, а не пълна, но щом като си взела решение да си с пълна, няма да казвам нищо, за да не те притеснявам излишно, сигурна съм, че всичко ще бъде наред при пълната упойка! Ако пък раждам нормално има също различни видове упойки се оказа, тези които са през система били бусколизин и подобни и нищо не правели, остават 2 варианта за обезболяване при нормално раждане, епидурална, която се прави на 3-4 прешлена от гръбначния мозък, който достигал само до 1ви прешлен, така че нямало как да се увреди и парализира човек със сигурност, просто е прекалено далече нещо да се обърка, тя се прави при идеални условия, добре разположено в матката бебе, силни контракции на 3-4 минути по 30-40 секунди и разкритие повече от 4 см, упойката не забавяла раждането, при първо раждане, ако нормално протича за 12 часа от първата контракция до раждането на плацентата, с упойки се съкращава на 6 часа, за това, че не се усещат напъните, усещали се, но когато няма болка стимула бил по-малък и трябвало да се напъваш волево, докато като боли, щеш не щеш напъваш, за да се оттървеш, ама и такива жени имало, които като ги боли само викали, а не напъвали, така че нямало разлика от със и без упойка, другия вид упойка се прави, ако всичко с положението на бебето е наред, контракциите са добри, но проблема е в 'спазмолитичността' на шийката на матката, тогава се прави спинална упойка, но тя не е като при секцио, различни медикаменти са, просто се слага на същото място, тя била много силен 'спазмолитик' и ускорява разкритието още повече, лекарите на място и в хода на раждането сами преценяват каква упойка да сложат, ако разбира се вие пожелаете упойка, това е.

# 211
Иве,няма за какво да ти се сърдя.Пък и може би на момента ще се решава какво да се прави,така че...оставям се в ръцете на хората около мене.Между другото,докато говорихме с акушерката,там имаше и лекарка,която ми каза същото.И пак между другото аз като че ли се самонавивам за тая упойка,защото аз всъщност не исках пълна.Кофти се получи,че разговора стана пред мъжа ми,а той мило и драго за мене дава,та се уплаши, милия, много да не би да ме парализират по погрешка. Rolling Eyes Може би затова и поне сега реших да направя някакъв компромис в името на това и той да е спокоен,защото имам чувството,че всички около мене са по-уплашени от мен самата.Получава се така,че аз трябва да успокоявам тях,вместо да е обратното.Така че...каквато и да е упойката-лекарите ще решат...Важното е всичко да е наред с бебетата,другото не ме интересува.

# 212
  • София
Foxy,  Hug , няма страшно, каквато и да е упойката лекарите си знаят работата, да не я правят за първи път!!! На мен вчера лекарката ми каза да не се притеснявам, че може да раждам секцио, че може да ме приемат в болницата и такива неща, а това което аз й казах беше, че не ме интересува на мен какво ще ми правят, нито ме притеснява, нито ме интересува, щом няма начин, важното е бебето да е живо и дай боже здравичко, другото няма значение, така че те разбирам напълно:)

# 213
  • София
dessi06 стискаме палци ! Успех!
Момичета аз също съм се записала за училището в ТК утре от 11.00ч е драснато ми е на листче от акушерката.
Иве с теб ще раждаме при една и съща лекарка предполагам и анестезиолога е същия, така че това което си обяснила за упойките и на мен ми го каза. Човека ми се видя доста знаеш в тази област.

# 214
Foxy,  Hug , няма страшно, каквато и да е упойката лекарите си знаят работата, да не я правят за първи път!!! На мен вчера лекарката ми каза да не се притеснявам, че може да раждам секцио, че може да ме приемат в болницата и такива неща, а това което аз й казах беше, че не ме интересува на мен какво ще ми правят, нито ме притеснява, нито ме интересува, щом няма начин, важното е бебето да е живо и дай боже здравичко, другото няма значение, така че те разбирам напълно:)
Именно Hug Точно това ми е мисълта.Пък и ще ми е по-спокойно като знам,че мъжа ми няма да припадне преди мене,докато изкарат бебоците Joy
Леле,голяма паника е настанала тука,в обкръжаващата ме среда...Все едно всички други ще раждат,но само не и аз hahaha Не че мене не ме е страх,ама пък не го приемам чак толкова навътре.Каквото ще става-да става...Просто си повтарям,че всичко ще е ок...Ама не се бъзикам,нито се правя на много смела.Опитвам се да кажа на всички просто да не си вкарват някакви лоши филми в главата...Не е нормално постоянно да мислиш,че ще стане най-лошото.
Чухте ли,ей Naughty Ще стана лоша ако започнете да си мислите глупости!!!! Всичко ще е ок!!!!!!!

# 215
  • София
Ей, супер, още една мама от отбора за утре:) Ами, да, те лекарите работят с едни и същи анестезиолози, на мен също ми се стори, че доста разбира и се зарадвах, че има желание и да обяснява, за да успокои пациентката от страховете, които евентуално може да има, ти нормално ли ще раждаш, tesori?

# 216
  • Пловдив
Стискам палци на dessi06, сигурна съм че всичко ще е наред.
foxy81 , благодаря ти за информацията за болницата!  bouquet

# 217
  • София
Аз съм с планово секцио заради ниско прилежаща плацента, при което е възможно да се получи усложнение при нормално раждане.

# 218
  • София
Уфф - хайде пак Simple Smile

Уж си водих много подробни записки, но пак може да съм пропуснала нещо..

изпраните и изгладени дрешки - и нашите са в торбички от май 2 седмици някъде... Не мисля че чак толкова ще се напрашат

стрии - имам 2-3 отстрани на корема... и май ако не спатъхна скоро, ще ми се разцепи пъпа... Свърших мазилото обаче и не знам дали да купувам пак или да мажа с олиото дето ни го дадоха на лекцията на 9месеца.... 

dideroncho
, за вашето име.. аз съвсем нарочно не взех позиция по-рано Wink Сега вече мога да кажа - Зорница Simple Smile
Иначе аз бях ли ти предложила Златозара? имах една позната - голяма красавица Simple Smile

малката бухтичка, за зависимоста м/у кг на майкатаи на детето аз си го измислих.. някаква си моя статистика според вашите коментари във форума.. Иначе е ясно че няма връзка Simple Smile

А кремчето на Авент за подготвяне на зърната не ви ли смърди? Аз ли нещо съм се изнежилас обонянието.. всичко що се маже ми мирише неприятно..

bibi_iv, за стерилизатора за МВ - точно толкова части е колкото е твоя... Сега за цената няма какво да коментирам Wink

Elfita, историята с портмонето е супер.... жалко че рядко се случват подобни хубави новини.. Друго си е историята на познатата на Жълтият Ламтурник или тази на Дарима... къде-къде по- реални са...

Мартеничка, сега виждам че обичаш зеленце... за теб и за другите мами.. не с цел да ви стресна, но на мен вече ми разказаха няколко истории как храни от типа на зелето и боба примерно са предизвикали раждане... червата се издуват и това пукало мехура... Един доктор пък ми каза че една жена родила по спешност защото се наяла с макарони с телешко и това предизвикало много силно разтройство.. съответно пак контракции... и т.н....

Darima , много интересно ми стана това че очи само тук проверяват... като е има предвид колко други "нормални" неща не проверяват.. А какво стана с твоя преглед?

Mecholana, аз съм инструктирала милото да ги перне текстилните части на количката... ама и да не го направи - голяма работа - вътре нали ще има чаршаф някакъв Simple Smile

fesh1n_kaka, добре дошла! Simple Smile и на каката също Simple Smile

dessi06 , кой спален комплект купихте в крайна сметка? Simple Smile иначе да си кажа: на мен първия ми хареса повече

dorabella, на мен Ралица много ми харесва... даже го имаше и в нашия списък, но милото го изтри Simple Smile

за багажа за болницата - моя е готов /в 15 различни торбички и с инструкция коя кога да ми бъде донесена Grinning
Но десика, и на мен не са ми дали талонче с кръвната група... А е хубаво човек да си носи едно ткова с документите... по принцип имам предвид, не само за раждането

larakroft1, за имената - и двете са страхотни, но напоследък всичките ми познати кръщават децата си с А, така че гласувам за Кристиян

Тони, това че ще си приберете Криско всеки момент е страхотно!!! А избрахте ли педиатър?

Албена13 , какво ново при теб? отдавна не си писала...
а за хъркането - и аз хъркам, ама какво да направя... да не е нарочно Simple Smile

GALL78, мъжко име с Р - брат ми е Росен... много ми харесва, но сега синът му е Росенов... малко тъпичко Simple Smile
Иначе има Румен, Радослав...

за раждането - при мен вече е сигурно че ще е в Тина Киркова при Ташков, че вчера си ги платих 500-те кинтаа... можете да ме добавите Simple Smile
Иначе тоя доктор само от нас ще изкара бая премия Wink Ама дай Боже да си я залужи като ни даде по едно здраво и хубаво бебе!!!

Това от по-предната тема... сега малко почивка и продължавам Simple Smile

и деси06  Praynig Praynig Praynig

# 219
Dessi06, стискаме ти палци!  fingerscrossed  fingerscrossed  fingerscrossed Всичко ще е наред, сигурна съм! Успех!
Еми, бързо оздравяване! Няма сега накрая да се предаваш!  Hug
Наде, аз като видях твойте предложения за име, веднага те включих в графата на харесващите Зорница!  Laughing
gguza, аз най-вероятно ще раждам в МД, но ще се разбере на 20.01 със сигурност! Пък дано да се засечем там, за да си правим компания! Моя термин е 21.02, но то не се знае кога ще е голямото събитие!  Hug

Аз мисля да раждам нормално с епидурална упойка, въпреки, че и от нея ме е страх! Но по-добре да изтърпя едно боцване, отколкото цялото раждане! Аз съм много страхлива и като ме боли нещо се стягам и свивам. Как ще напъвам силно като ще ме боли, въобще не си го представям! По-добре с упойка! Така си мисля, незнам!

Лека вечер, момичета! Ще проверявам отвреме навреме за новини от Деси!

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 19:17 от dideroncho

# 220
Деси, стискам ти палци всичко да е наред! Hug Praynig

# 221
Dessi06, имаш стиснати палци и от мен. Трябва да си спокойна и уверена в себе си  Hug

Ние сме още 2 в 1. Утре сутрин сме на ехограф да видим колко е порастнала малката беболинка. Преди 10-на дни беше 2500. Тогава и окончателно ще вземем решение с избраната доки дали ще раждаме нормално или секцио, сиреч дали да отписваме окончателно датата 23.01., която ми беше записала предвид доскорошното седалищно предлежание на бебка. Доскорошно, защото от скоро сме вече обърнати  Whistling. След това съм на записи на тонове и ще се отчета. До скоро мами. Ще следя за новини от Dessi06

# 222
Здравейте мамчета   bouquet

Ивонк

Честито и на любимия на тутубуту

деси06 fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
май скоро и трето подаръче ни се очертава  Mr. Green

Аз днес ходих на жк вече съм +20кг  #Crazy , но поне е на корем- порастнал е с 8см за 1 месец. Изкараха ме че ми е високо кръвното 3 пъти ми го мери и накрая ми каза да отида пак утре сутринта да ми го мери пак и ако било пак високо да ходя в болница  smile3516, което не виждам как ще стане точно дни преди да си дойде любимия да ме набутат да лежа заради едно кръвно дето никога досега не ми се е сучвало да е високо.
Искам да попитам нещо- доктора дето ще раждам при него ми каза да си пия магнерота и но шпа-то до 28.01 а на консултацията днес ми изписаха да пия желязо-някакви ампули бяха мисля, че се казават Тотема или нещо такова, та да питам мога ли да го пия това желязо заедно с магнерота. Тя акушерката ми каза да спирам магнерота още сега обаче аз съм по склонна да вярвам на доктор Танев отколкото на нея и сега незнам какво да правя  newsm78
Оф май много объркано стана  Confused абе накратко мога ли да пия магнерот и желязо едновременно?
А и да ви се оплача казаха ми че 45 дни преди термина е забранен секса smile3518 а аз така се надявах другата седмца като си дойде милото поне едно кексче да намажа ама тц само с надеждите ще си остана  smile3506

Hug Hug Hug на всички

# 223
Wondertedy,не може.Моя доктор поне ми е казвал,че трябва да има интервал от поне 4 часа между приемането на двата вида хапчета.

# 224
Момичета аз имам два въпроса и ще се радвам ако ми отговорите!
1. Трябва ли се след всяка смяна на пампата да се ръси дупето с пудра или тя се използва само когато има подсечено или нещо възпалено? newsm78
2. През нощта явно си притискам най - често лявата гърда и често ми тече по малко, незнам, може би коластра или незнам какво, и вчера видях петна по чаршафите. Спя без пижама, и в такъв случай удачно ли е да спя със сутиени с подплънки? newsm78 Май не можах да ви го обесня много добре, но ако някой ме е разбрал, може да ми отговори!

Vasi_k- Аз ръсех дупето с пудрата до към 3-я месец на Никол. След това слагах крем или пудра, но не на всяко сменяне на памперс. Кожата вече е по- хубава и се справя сама....
За сутиените и подплънките- не ги свалях денонощно. Като тръгне кърмата и е голям теч, особено вечер, хем с подплънки и пак съм се събуждала с мокър сутиен и тениска(пижама). Ники сучеше на точно 3 часа, но през нощта паузата ставаше повече,но кърмата по часовник си тръгваше след 3 часа и беше едно.....
wondertedy7 -високото кръвно не е шега работа. Почивай повече и слушай лекаря.
Утре ще ми правят изследвания, щото тези +7 кг за 1 седмица не били на добре. Май задържам много вода или имам албумин, но утре ще се разбере. Подуват ми се страшно много пръстите на ръцете и краката.
Лека вечер и хубави сънища

Общи условия

Активация на акаунт