Отговори
# 165
  • окр Пазарджик
Здравейте мадами!

Ивонк Честит Рожден Ден!   bouquet

Искам да питам раждалите мами за контракциите. Тази нощ се събудих от болки наподобяващи менструални , но по силни някак и голямо желание за WC по голяма нужда , дори имах чуството че ще напълня гащите , ако не отида бързо , а когато седнах на чинията едва пуснах една вода , легнах си и след няколко минути всичко мина. Това ли са контракциите?  newsm78

# 166
  • София
Май сте прави за нещата втора употреба,а и тя наистина ми е близка приятелка,най-вече се чудех заради ваничката.Иначе и аз не страдам от излишни предразсъдъци,а и знам,че тя го прави от сърце и защо да не си спестя 30лв. за ваничка  Simple Smile Ще видим само милото какво ще каже,че той е малко претенциозен,а и за синчето може и да иска нова ваничка   Simple Smile

Къде ли наистина е Албена???Да няма скоро изненада и от нея,не е нормално,че още не е писала до сега  Confused

# 167
Маринче, на мен така са ми ги описвали  newsm78 Други казват, че били болки в кръста  Outta Joint Аз пък така и не разбрах, че бях секцио  Embarassed

Хетера, аз също не страдам от такива скрупули. Самата аз винаги с удоволствие съм давала мои неща на други бебоци, Дарко пък е доизносил бая дрешки на познати дечица, ваничката я миеш и готово  Simple Smile и без това после самата ти се чудиш някои неща къде да ги прибираш ...

Янита, и аз още карам  Embarassed но си признавам, че вече не ми е комфортно. Не мога да си я изчистя сутрин добре като карам малкия на градина. Вчера се попързалях добре и вечерта коремата бая твърда ми беше, чак и леко болезнено  ooooh! Иначе излизането ми се отразява добре на душата и зле на финансите  Whistling В тая връзка днес се сдобих с нова пижама с копчета отпред, много е готина  Blush

Момичета, смятате ли да носите колан за след раждане и според вас има ли полза от този атрибут  newsm78 Едни казват, че било много добре за наместването на разните чаркове обратно по места, други казват, че мускулатурата се разглезвала  Thinking Моля ви, споделете вашето мнение и намерение  Simple Smile

Qnush, и аз се чуда как ще се добера бързо от Младост до ТК, ама все си мисля, че ще се справим някак, ако не, ще накарам някой полицай да ме закара  Mr. Green

larakroft1 , мен също не ме пращат на запис в болницата  Thinking единствено доки ми мери тоновете с една джаджа като съм при нея. Сега вече всяка седмица ходя. Освен това никога не ми казва колко тежи бебо (макар и ориентировъчно) хем моето доки има хубав ехограф. Мери му размери и по това съди на коя седмица отговаря, а дали наближава раждането го разбитра като пипа коремата и гледа зрелостта на плацентата и водите и така. И секрет от дупето няма да ми взимат, абе въобще ..... явно при всички е различно. Гледам, че правите сериозни изследвания за поносимост към медикаменти, аз имам бегъл спомен, че в болницата моята визита при анестезиолог май си беше един разговор просто  Rolling Eyes наистина съм забравила.  

# 168
ПРИВЕТ МИЛИ МАМИНКИ!!! СТРАХОТНА НОВИНА СИ ИМАМЕ!!!

ГЕЯ, ЧЕСТИТА РОЖБА РАДМИЛА!ПОЗВОЛЯВАМ СИ ДА ВЛЕЗНА В РОЛЯТА НА ЛЕЛЯТА ОРИСНИЦА И ДА Я "ПОРЪСЯ" СЪС ЗВЕЗДНИЯ ПРАХ НА ЩАСТИЕТО, С КЪСМЕТА ДА "ИМА КЪСМЕТ НАВРЕД" И  НАЙ - ВАЖНОТО - ДА Е ЗДРАВИЧКА!!!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ МАМИ. ПОЖЕЛАВАМ ВИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА ГУШКАТЕ ВЕЧЕ СЛАДКИ БЕБОЦИ!!!

Аз малко се губя на фронта, но то защото имам много задачки и почвам да се плаша че няма да сколасам да свърша всичко.
  Първо Във вторник бях при док. Каза ми че всичко е наред, но скоро няма да раждам. Тъй като съм с термин 16 февруари, то най-добре било да направим секциото някъде между 3-6 февруари. Та на 2 февруари ме вика на преглед. Аз си мисля че е късно, но той  ми вика - нормално е, спокойно. Изследвания ми каза никакви повече да не пускам, щото като ме приемат в болницата ще ми пуснат всичко необходимо. Иначе ми каза че взимането на секретите е неприятна работа и да си го спестя за сега. Всичко на куп щели да ми правят, като ме приемат. Доки каза, че бебо е 3 килограма, че това са нормални кг за 37 седмица, но да не се плаша, всичко било относително.  
Та в обобщение - ТРЯБВА ДА СТИСНА КЪЛКИТЕ И ОЩЕ НЕЩО ДО 2 ФЕВРУАРИ. Е... ТИ ПОЖЕЛАНИЕТО!

Сега да Ви се похваля/оплача. Приготвям се във вторник следобед да отивам на док и на вратата се звъни. Аз по чорапогащник отивам да отворя. Знаех, че е милото, защото идваше да ме вземе и да ме закара при док, та да се видят и те и да си поговорят по мъжки. Та тръгвам аз да отворя и -  smile3521 познайте направих "ПАМЧЕНКО" ИЛИ КАКТО ТАМ СЕ КАЗВА ОНЗИ СЛОЖЕН ТРИПЪЛ СКОК ОТ ФИЛМА "КЪНКИ С ОСТЪР ВРЪХ", само че аз върху теракота в кухнята. Беше здрав лупинг. Всичко ми мина  на забавен каданс. Усетих се че падам, хванах си корема и успях да падна на лявата ръка и левия ми пухкавичък бедър и дупето /то те вече са се сляли, та не знам точно на какво съм си паднала/ Ей, ама как ме заболя, пък и понеже съм си височка, към 178 см, та падам от високо - представете си!!! Та паднах си, после се услушах, огледах и с тюленска грация се изправих. Бебока се скъса да ме рита в този момент, защото явно съм му причинила "леко неудобство"  hahaha . Да ама от падането съм се ошашавила и хич не чувам че на входната врата продължвава да се звъни. А той - таткото отвън. Ни жив, ни умрял -имаше вид на хербализиран птеродактил. Отварям аз вратата, той нахлува в къщи, оглежда се, сяда на дивана и ми вика - О, МИЛА, АМА ТИ СИ ЖИВА!!!! / Е...ти и адекватната мъжка реакция/.  Ами кой ти отвори бе!? - беше моя отговор, ако забелязваш чак сега че съм жива. И милото ми вика -ако знаеш какво се чу отвън, все едно торнадо мина през къщи. Чуло се е ДУМ - БУФ, ама с ехо и той почнал да мисли, как и откъде да влиза в къщи. Направо си помисли че съм се гътнала.  #Crazy Та както и да е, тръгваме за док и той кара колата на пресекулки. Викам му - спри аз ще се закарам. Той ми вика - абе малко се поуплаших за бебето, щото ти си лесна, теб се ще те сменя, ама бебока, втори като него не може да има. Ей то кръвно ли не ми се вдигна, пулс  ли не ми се ускори - СТРАШНА РАБОТА.  Та в резултат на всичко вечерта ходихме в едно съседно село да му леят на милото куршум, щото дето вика бабата, така се е стреснал, че чак е щял вместо мен да роди.
Ей такива неволи с бъдещия татко. Не знам с 2 бебета после в къщи, как ще се оправя. то това мъжете са чуднички, гледай реакции и пълней, дето викат хората.

РАзказах ви, сега ако мога да помоля Фокси, като е добре разбира се и има време, да пише какви й са впечатленията от Окръжна болница - персонала, стаите и всичко въобще.

Дано не съм ви отегчила. Ама да си ви кажа. Чао за сега. Дръжте се - не остана!!!!

# 169
Elisana  и мен ме естрах от същото ooooh! болницата е на около 30 минути от нас, правя си планове да се самозакарам, ако мъжът ми е на работа, щото съм скарана с френския, та ако викам линейка, докато им обясня кво е положението, ще съм родила... ама наистина ме е страх да не родя напът за болницата Confused и сега при най-малкото свиване и болежка се изправям на нокти.

Толо, и моят мъж от време на време има включвания - понякога така навлича малкия, че не знам как още не се претоплило горкото дете-например, боди с дълъг ръкав, блуза, елече без ръкави, чорапогащник и анцуг, при стайна температура 20 градуса ooooh! а аз го обличам само по боди с дълъг ръкав и тънки панталонки, а като сменям памперса винаги го оставям да тича гол Laughing

hetera, аз ваничката бих я взела без изобщо да се замислям Peace особено като знам колко са абсурдни цените в България. Тази на синът ми, която ще ползвам и с това бебе я купих за 6$ от Walmart.

Фокси, шестото ми чувство ми говори, че днес или утре ще ни зарадваш с хубава вест Wink

# 170
  • София

ларааз също нямам документи. Казах му на Ташков, той каза, че е добре да си ги взема. Но ако тръгне раждане и аз съм без документи никой няма да ме върне.Ти  какво реши за педиатър?

Майка ми не е ходила днес до поликлиниката.Ще ходи утре да разпита и ще те информирам.

# 171
Rylie,и аз си мисля че Фокси ще ни зарадва скоро с хубава новина...най много до края на седмицата. Wink.но когато и да е за всички от нас,дано Господ ни помага Praynig

# 172
Bibi умрях от смях на твоя разказ за торнадото.Явно мъжете и те се притесняват вече много.
Моя пък днес като му се обадих,че съм извела Ицето да играе на 1 барче,не можа веднага да вдигне и след малко звъни и ми вика ама не ми се обаждай така,какво ли не си помислих,е въобще да не се обаждам,че той при всяко позвъняване си мисли,че почвам да  раждам Laughing
ЧРД на Ивонк и мъжа на тутубуту,много щастливи мигове Ви желая и здраве!
Виви не се притеснявай толкова и аз съм 37 седмица,нали знаеш,че трябва да сме спокойни и тогава всичко ще е по-лесно.
Дорабела аз предния път родих 2 седмици преди термина и всичко си е ок,тогава вече са напълно развити бебоците.
Аз пък не се чудя дали ще стигна навреме в болницата,защото  е сравнително наблизо ами дали ще мога сама ако трябва мъжа ми да остане с малкия примерно през нощта.
Желая вече на всички нас леко и безпроблемно раждане и здрави и пухкави бебчета,щом се почна бебевалежа!!! Praynig Hug Peace

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 14:54 от bori 1

# 173
  • София
ГЕЯ, ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА ДЪЩЕРИЧКАТА!!! ДА РАСТЕ РАДОСТНА, ЩАСТЛИВА И КРАСИВА И МНОГО ДА ВИ РАДВА!!!
Бързо възстановяване!   bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ВСИЧКИ РОЖДЕННИЦИ!!! МНОГО ЩАСТИЕ, ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ИМ ПОЖЕЛАВАМ, А НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПОДАРЪК ДА ГУШКАТ ФЕВРУАРИ МЕСЕЦ!!!
   bouquet

Иначе ние сме добре. Станали сме 3060 кг. Главичката е вече паднала надолу, но няма разкритие. Е, ние сме го планували да е водолейче. Прегледа за разкрие е доста болезнен, но няма как. Лошото е, че пъпната връв се е увила около вратлето, но доктора каза, че това не е проблем, но въпреки всичко аз се притеснявам.  Някой има ли с такъв проблем? Дано да се освободи само вратлето!  Praynig
Връщам се да ви чета, че пак сте изписали доста.

# 174
Ето ме и мен Hug Ясно е,че все още не съм родила Mr. Green и ми се струва,че скоро май ще залагате кога ще се случи случката Joy
Ходих да ми правят тест за непоносимост към лекарства и се оказа,че имам към две от лекарствата,които ще са нужни за секциото...но докторите ще си свършат работата,сигурна съм.Най-много да жулна едно шише ракия и..ето ти най-квалитетната упойка Mr. Green
Иначе да се отчета набързо за Окръжна...Биби,супер е!!!Аз не очаквах да е чак толкова хубаво,наистина.Отидохме с Радето да разгледаме,пуснаха ни да видим едно недоносено бебче,което тежеше 1300гр и едва сега осъзнах колко мъничък е бил Криско като се е родил...Габарити на кукла...Всички,които ни видяха помислиха,че се каним да оставаме и всеки питаше какво става,та трябваше да обясним,че просто се интересуваме.Иначе бяха супер позитивно и приятелски настроени,смееха се,обясняваха ни,получих отговори и мнения за всички въпроси,които ме интересуваха...Една млада докторка /колкото мен сигурно/ беше толкова очалована,че нося близнаци,че искаше веднага да ме види на видеозон,та ме гледа сигурно 1 час...Каза ми,че за тия седмици от бремеността съмбила супер добре,бебетата също,имала съм достатъчно води и били хубави...И така...гледа монитора и се радва на бебетата,че много шавали Mr. Green
След това една много симпатична по-взрастна акушерка ми показа стаите,където евентуално ще лежа ако реша да отида по-рано за наблюдение.А между дугото те ми казаха,че направо съм си била за наблюдение,но не могат естествено насила да ме принудят да остана,затова ми казаха когато реша-добре дошла съм.След това ми показа стаите,в които ще съм след операцията.Нямам думи!!! Друго не мога да кажа.Буквално все едно влизах в хотел,само леглата дето са си болнични.Вече казах каква е разликата между ВИП-а и обикновените стаи и насистина е така.Честно казано заради един климатик не си струва да се плащат 200лв...Единственото кофти нещо е,че във ВИП-а пускат посетители,а иначе-не.Може само до вратата..те ти идват на посещение и ти по секси нощничката и пантофки излизаш да си кажете дъра-бъра и това е. Laughing На мене това ми стига...
Раздвижването става на 24-ия час след операцията и тогава ти дават е бебето.Бебетата не стоят при теб/доколкото разбрах/ ,а ти гиносят да гинахраниш и ако искаш да го преоблечеш /но и за това не съм сигурна дали не го правят те/ Кзаха че е добре да си носим наши дрешки за бебетата,което мен ме устройва.
Аз попитах специално за упойките за операцията и те категорично ме отказаха от идеята за епидурална.Обясниха ми,че тръбата която се вкарва в гърлото при пълната упойка изобщо няма и да разбера кога са ми я вкарали и изкарали.А на мен това ми беше целия проблем.Увериха ме,че пълната упойка била много по-сигурна от епидуралната.Точните думи на акушерката бяха: Ако искаш по-нататък да гледаш мъжа си и децата си-недей с епидурална" Та ми стана ясно...
Ох,незнам дали не  съм пропуснала нещо.. newsm78.Ако има още нещо,което те интересува-питай,защото може да съм забравила да напиша.

Сетих се,че обикновените стаи не струват нищо като цена,имат си собствен сан.възел /много приятен между другото/ и другото е,че не ни били нужни превръзки от ония гадните,а трябвало да си носим лигнин и последно от ония памперс-подложки за възрастни,които се слагат на леглото,за да не се цапа.Има ги във Вис Виталис и струват 3 и нещо лв.

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 14:54 от foxy81

# 175
Момичета, тъкмо говорих с Гея,тя е добре.Днес е ставала да се раздвижва и да види малката кукла.....която тежи 2300 но за сантиметрите не е ясно някъде между 47 и 50.Малката има инфекция и и дават антибиотик.Заради тази инфекция са изтекли водите на Гея.Питах я кога са и прави изследвания и дали нещо не е имало..но тя ми каза че нищо не се видяло newsm78.Стискаме палци на малката принцеса,бързо да се оправя и да се гушкат с мама,тати и баткото Praynig
Предадох поздрави от всички..и тя ви праща обратно Hug

# 176
Иначе ние сме добре. Станали сме 3060 кг. Главичката е вече паднала надолу, но няма разкритие. Е, ние сме го планували да е водолейче. Прегледа за разкрие е доста болезнен, но няма как. Лошото е, че пъпната връв се е увила около вратлето, но доктора каза, че това не е проблем, но въпреки всичко аз се притеснявам.  Някой има ли с такъв проблем? Дано да се освободи само вратлето!  Praynig
Аз имам същия проблем - най - важно е тоновете на бебчето да са наред, това означава, че получава достатъчно кислород. Ако нещо те притеснява, помоли доктора да тинаправи един запис на тоновете и ще се види дали всичко е ОК. При мен има проблем, но това не означава, че и при теб ще е е така, защото пъпната връв може само да обикаля около вратлето, но без да затруднява дишането. Стискам палци всичко да е наред, но най-важното е да не се психясваш - щом усещаш човечето да мърда, значи всичко е тип-топ Hug

# 177
Честита принцеса на Гея! Много да я радва малката фукла със здраве и добро поведение. С търпение явно няма да ги радва, така че мама и тати трябва да са търпеливи към нея. Mr. Green
Честито на всички рожденници!
Фокси, 3 лева пакета ли е или отделната подложка? Защото аз си взех за 50 ст.  бройката от аптеката до нас 6 подложки. Чаршафи за еднократна употреба 60/90 пише на етикета. Единия вече е постлан под чаршафа на спалнята.
Бори, Калоян, Каломан, Климент и Кирил са моите имена с К. Всъщност, Калоян е името ни за момченце, ако се окаже, че докторите са сбъркали пола.

# 178
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ИВОНК! Да си жива, здрава, щастлива и скоро мама на сладко здраво бебче!  newsm59   party023   bigdance2
Честит рожден ден и на милото на тутубуто! Да е жив и здрав и най-добрия татко на света!
Деси, благодаря ти, че ни информираш за Гея и Радмила!   bouquet   bouquet   bouquet Дано бързо се възтановят и се приберат здрави и силни у дома!
Хетера, не се притеснявай да вземеш нещо използвано от бебенце! Моята зълва има син на 1 годинка и ми даде две огромни чанти с дрехи, ваничка и помпа за кърма и аз ще ги изпера, измия и стерилизирам и мисля, че няма да има проблем!  Hug
Ние свършихме с ремонта! Имаме си чисто нова стая/спалня с нови мебели, тапети, паркети и т.н. и вече и с ново перденце и много се кефя! Сега разбирам мамите с нови жилища, за радостта да си е твое, по твой вкус, избрано от теб, да си го подредиш както ти харесва ...... абе,много е готино!
Лек и спокоен топъл ден ви желая! Целувки от мен!  newsm51

# 179
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Bibi, много хубав разказ, съмнявам се че случката в момента ти се е сторила толкова весела, но като е станало вече какво друго ни остава освен да се посмеем  Wink Да се пазиш добре, че нашия доктор нали е решил временно да дезертира, нямаме много избор.
foxy81, благодаря ти за хубавия разказ за Окръжна. И моите спомени за отношението на персонала от преди 3 години са такива, на човек му е една идея по-спокойно като знае тия подробности. Имам един въпрос към теб - в края на разказа ти казваш, че в обикновените стаи си има санитарен възел, дали само в отделението за секцио е така?
hetera, виждам че вече си решила за подаръците от други дечица, но да си кажа и аз. Наистина няма смисъл да купуваш нови и да се зариваш с неща при положение че можеш да ползваш преотстъпени от някой. Аз имам много неща останали от каката, отделила съм само рокличките. Надявам се малкия ми мъж да може да преживее ако му сложа някои розови гащи или чорапи  Joy
Приятен ден на всички!

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 15:38 от Linkata

Общи условия

Активация на акаунт