епилатор Филипс или Браун? С дискове или с пинсети?

• 386 640
  • 1 410
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
tourniquet, купих го от Гранд мол - Варна. Имаше промоция и го взех за 45 лева. Цената му е около 50 -  не съм наясно с актуалната цена.

# 421

Благодаря, намерих го в Зора за 45, така че се спирам на този магазин, не вярвам да го намеря по-евтино Simple Smile  bouquet

# 422
доволна съм си от моя philips бръмчи малко зловещо но си скуби качествено  Grinning

# 423
Имам епилатор на Филипс, който е над 10-годишен...
Като цяло си е ок, но мисля, че вече се е поизтъпил, или поне вече не захваща толкова добре, като преди
Мисля да си купя пак на Филипс, но се чудя дали да е с приставки, имат ли ефект или само ще си дам излишно парите
Вие доволни ли сте от приставките?

# 424
  • София
Всъщност приставките са с по-малко на брой пинсети/дискове. Добре е да има 1 с по-малък брой за почистване на нежни места, където боли ако се хванат много косми наведнъж. А ако си свикнала и не ти пречи да действаш с 40 пинсети едновременно примерно под мишниците - не ти трябват. Иначе Филипс-а, който подарихме на дъщеря ми има приставка пинсета като отделен уред. Радваше ѝ се, че може да си я носи в чантата.

# 425
  • София
ФИЛИПС и дискове  newsm10
Базовия 6402 http://www.philips.bg/c/Hair-removal/satinelle-with-efficiency-cap-hp6402_00/prd/ днес го купих и се епилирах. Досега толкова бързо не ми се е случвало, макар че го включих на 1-ва степен и малко на 2-ра. Определено са мноооого по-бързи от Браун. Казвам го от опит, понеже досега ползвах само епилатори на Браун, които издържаха по 5-6 години, но загряваха много бързо и двато брауна, налагаше се да прекъсвам по 2-3 пъти епилацията, за да се охладят. А филипсът изобщо не загря. С двете ръце съм за  Grinning Peace
Филипсът хваща и най-късите косми, докато брауните - не.

Филипсите днес ги разгледах доста добре. Тези, които са с формата на 6402, са АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ. Разликата е в шарката или цвета и каква приставка имат. На един от моделите на кутията пише, че хваща 0,5 мм косми. Но тъй като главите и пинсетите им са абсолютно еднакви и от днешния ми опит - и другите филипсови модели хващат много късите косъмчета. Пробвах и с приставката - само забавя. Браунът също имаше приставка за масаж, която съм ползвала само 3-4 пъти. Според мен са излишни.
Относно враствналите косми или накъсването - при всеки е индивидуално. Сестра ми имаше филипс, после купи браун да го пробва и него - и с двете марки си има врастнали. С епилаторите на браун и аз съм имала врастнали.
За да няма такива - най-добре е кола маска.  С нея растат много по-бавно и не врастват.  Недостатък - не може да хваща къси косми, а особено лятото в жегите да чакаш да ти израстнат добре и докато ги чакаш да не можеш да сложиш рокля или пола...

П.С. Чудех се дали да не си взема някой от най-новите модели на Филипс, но четох в нета и мнения на хора, които са си купили, че са по-доволни от старите си филипси.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 22:08 от Vesika

# 426
  Изчетох много по- темата и това, което разбрах е че всеки си хвали това, което ползва.
  Нямах намерение да сменям епилатора си (Филипс с дискове), но той ме предаде. След 6 години. Изяде му се едно задвижващо колелце задвижващо барабана с дисковете. Как могат да го направят пластмасово. Иначе машинката си работи  Sad

Всеобщо мнение е, че с пинсетите е по- болезнено и по- бавно, с дисковете обратно. Аз имах с пинсети ( Филипс , един розовичък с капаче ) преди този, но не си спомням за повече подкожни или повече болка, просто исках да го сменя и взех уж по- новото- дисковете. Стария го подарих на приятелка, която още го ползва...
  С дисковия се епилирах всяка седмица... не се бях замислила, но ...това нормално ли е? Значи накъсва ( аз го оприличавам на бръснене) . С пинсетите щом боли повече и става по- бавно, не значи ли това че отскубва по- качествено? Но пък дисковете нали уж са по- новата технология, не трябва ли да са по- качествени? А пък пинсетите се изхабявали.....   tantrum Дилемата дискове или пинсети ме побърква. Май накрая ще взема 2 по-евтини, един такъв и един такъв  Sad

И в крайна сметка ако накъсват, какво му е "епилаторското" на дисковете...

# 427
Момичета, аз мисля, че с Филипс наистина е много нетрайно епилирането, /вярно че е по-бързо/ и прилича на бръснене....Имам и Браун /много стар/ и сега си купих Филипс - всяка седмица трябва да се епилирам с Филипса. С Брауна няма такова нещо - мисля да пробвам пак с Брауна, нищо че е по-бавно и да сравнявам. А той ми е на повече от 10 години....

# 428
Аз съм доволна от Браун 5185,работи много по-добре от стария ми,а и не ме боли толкова много Simple Smile Аз го купих преди 2 седмици някъде на промоция от Техномаркет за 84,15 лв,а сега го гледам за 125 лв,а ако го купиш он-лайн може за 99+10 лв за доставка .... направо са си алчни!

# 429
С моя браун задължително се епилирам всяка седмица, дори и на по-кратко време и вече не мога да се гледам, прораснали са тук там косми. Това според мен е до растеж на косъма, не до епилатор.

# 430
И според мен е до косъм,и до това от колко време се епилира човек.Имам предвид че ако от 20 години съм само с епилатор,то космите няма да растат толкова често и ще се разредят.
Моята кожа например е някаква тънка такава и космите направо се виждат още преди да са порастнали ..много тъпо  Tired

# 431
Аз съм доволна от Браун 5185,работи много по-добре от стария ми,а и не ме боли толкова много Simple Smile Аз го купих преди 2 седмици някъде на промоция от Техномаркет за 84,15 лв,а сега го гледам за 125 лв,а ако го купиш он-лайн може за 99+10 лв за доставка .... направо са си алчни!

Аз също влизам да се похваля със същия Braun Silk Epil 5- 5185 (с пинсети). Епилирах краката и подмишниците, а косъмчетата бяха много малко и ... малки. Почти незабележими. Не знам дали ги накъса или ги изскубна, но съм впечатлена от резултата. Ще ми израстнат следващите сега, тъй че не очаквам да не го пускам следващата седмица пак. Трябва всички да израстнат (това можем да си позволим евентуално зимния период), да ги епилирам и тогава ще се види резултата- скубе или къса. Аз не съм много чувствителна на болка, но с него изобщо пък нищо не усетих. А и лампичката наистина върши страхотна работа. Системата за повдигане на косъмчета също е ефективна.
Мъжа ми го взе от Техномикс на промоционална цена- 99лв.
Не че искам да му правя реклама, но информацията може да е полезна за някой.

Бях се спряла на Philips с кер. дискове, но като се замислих ( а и след много изчетено по темата ) моя беше такъв и наистина си накъсваше. Реших да пробвам пинсетната система и затова избрах по- евтин вариант. Ако не съм доволна пролетта ще го сменя с дисков.

Надявам се да съм била полезна с инфото Simple Smile

By the way- някой може ли да ми каже сервиз в София на Philips , защото искам да си взема часта която се "изяде" на старата ми машинка. Иначе моторчето си работи и не за боклука.

# 432
Момичета, има няколко сервиза на Филипс, не знам откъде са тези градски митове, че няма! Аз съм ходила на този на бул. Никола Вапцаров - не знам точния номер, малко след Семинарията се намира в посока нагоре по булеварда, в една нова сграда.
Аз носих там моя, но не го оправиха и в крайна сметка ми го замениха с нов. Дано поне имат резервни колелца.

# 433
Моят е Филипс, ето този http://shopix.bg/PHILIPS-HP-6482-epilator
Не съм доволна никак, ама никак. Къса космите много, от което се налага да се епилирам много често. Много подкожни също излизат, а винаги се ексфолирам преди епилацията.Иде ми да го натроша на парчета и да го изхвърля някъде. Това са ми едни от най- грешно дадените пари. Има доста боклуци в комплекта, които никога не съм ползвала и няма и да ползвам. Въпросната обезболяваща приставка е една гумичка, която се слага на епилатора и скубането става доста по- трудно с нея. Но това са бели кахъри де. Чакам само да се прибера в БГ и да си купя читав епилатор, че тук са доста скъпи в сравнение с България. Този ми струваше около 60 евро някъде. Сигурна съм, че в БГ е толкова, но в лева. За 120 лв близо мисля може да се вземе нещо доста по- хубаво и този път ще е с пинсети задължително.

# 434
Аз се бях засилила да си купувам филипс, имам на браун и не съм доволна, много ме пошашкахте сега не занам какво да направя newsm78. Искам обаче да дам един съвет за подкожно растящите косми, които образуват пъпчици и е много неприятно и болезнено и моя ми правеше. След епилиране слагах пудра, или лосиони на спиртна основа,докато не получих съвет от една докторка. Абсолютно забранена е пудрата , запушва поричката, която се намира до всяко косъмче Simple Smile. Посъветва ме след епилация да използвам кислородна вода и при нужда кремче на антибиотична основа , аз ползвам гентамицин - дано съм била полезна Hug Сега нямам никакви подкожни косми и пъпки, а епилатора е същия Peace

Общи условия

Активация на акаунт