Рецепти за Actifry

• 334 269
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 165
Ще ви следя, за да се самонавивам за такова чудо Blush.

# 166
  • София
Някой тука беше правил цаца в машината. Други пък май се оплакваха, че брашното падало на дъното. Та хайде ако може да ви помоля за една спешна консултация последно да я тургам ли цацата (че ми докараха към едно кило) в машината или не. И ако препоръчвате да я пускам там има ли нещо по специално в приготвянето и.

Благодаря предварително !

# 167
  • Бургас
Аз правих цацата - нищо особено - почистих, осолих и сипах няколко лъжици брашно в купата - овалях цацата и я сипах в машината с 3-4 лъжици мазнина. Не знам колко са, защото слагам на око.

# 168
  • София
Уверен съм, че втори път цаца няма да правя в тази машина. Първо ми се падна някаква ситна начупена, после като я обрашних стана на буци и топки. Сетне пък брашното ми залепна по тигана отстрани и се запече. Така че, моите уважения, на който му се яде цаца да си върви в кръчмата и да си купува. Ако се съглася някога да повторя опита ще бъде само и единствено ако рибата ми е по едра и си я обработвам една по една.

Отчитам като евенутална грешка, че сложих много голямо количество наведнъж (около килограм).

Иначе пикантните картофи станаха нещо неописуемо, а гъбите с масло, чесън и копър неповторими.

# 169
Здравейте, записвам се  да следя темата. От една седмица съм луднала за този уред и искам да Ви попитам струва ли си парите и дали си заслужава да го взема   newsm78.

# 170
  • София
....., а гъбите с масло, чесън и копър неповторими.
Може ли подробности  Praynig
Снощи купих малко гъби и мислех днес просто да ги изпържа.

# 171
  • София
....., а гъбите с масло, чесън и копър неповторими.
Може ли подробности  Praynig
Снощи купих малко гъби и мислех днес просто да ги изпържа.

Ами понеже маслото ми беше замръзнало първо го пуснах за 10-15 секунди да го завърти бъркалката, че да се стопи. От малките пакетчета е и отрязах една тънка филия (около 3-5 милиметра). После 3 скилидки чесън (ама от китайския едрия, та ако е българския може да увеличите на 5) обелени и нарязани на половина се превъртат за 2-3 минути в машината. Добавят се гъбите (ако са големи нарязани на едро, ако са малки ги поставяме целите) и една червена чушка нарязана на едри ленти. Готвят се около 10-на минути, но ги наблюдавайте. Когато гъбите почнат да покафеняват (да потъмняват) значи наближава тяхната готовност и добавяме ситно нарязан копър и продължаваме още 3-4 минути.

И ето един интересен момент. Вече не ползвам часовника. Наблюдавам си продуктите през капака и като преценя, че са готови просто спирам процеса на готвене. Например пикантните ми картофи (пресни), констатирах че стават за около 25 минути.

# 172
  • София
Иначе и аз ги наблюдавам винаги през капака,защото за едни картофи се разминавам във времето в зависимост от сорта.Таиз вечер ще се ядат гъби с масло.Благодарности  на   chef

# 173
Чушчици с пълнеж от извара, домат, черно пиперче, зехтин и само на 2 чушки - ким. Яйце забравих да сложа, но се оказа, че не беше и нужно. Някъде около 20 мин. се готвиха без бъркалка и веднъж ги обърнах. Съвсем леко ги намазах със зехтин. Направих малко, за да не се окаже че няма да стават за ядене, обаче ни харесаха и пак ще се правят. Прилагам снимка  http://img146.imageshack.us/img146/5749/si851397.jpg

# 174
  • Бургас
А аз снощи пробвах паниран кашкавал - резените овалях в яйце, брашно, пак яйце и пак брашно - идеята беше да се получи здрава коричка отвън. Сложих без бъркалката за около 6 минути като веднъж обърнах. Малко се поразтече, защото въпреки всичките ми усилия коричката не беше достатъчно плътна, но резултата ми хареса и това ще бъде вече моят начин, защото иначе ми е много мазен панирания кашкавал, а така ползвах 1 лъжица олио за 4 парчета.

# 175
  • София
Чушчици с пълнеж от извара, домат, черно пиперче, зехтин и само на 2 чушки - ким. Яйце забравих да сложа, но се оказа, че не беше и нужно. Някъде около 20 мин. се готвиха без бъркалка и веднъж ги обърнах. Съвсем леко ги намазах със зехтин. Направих малко, за да не се окаже че няма да стават за ядене, обаче ни харесаха и пак ще се правят. Прилагам снимка  http://img146.imageshack.us/img146/5749/si851397.jpg

Страхотно изглеждат, предполагам и на вкус са били добри. Не разбрах само тавата или чушките си намазала със зехтин.

А аз снощи пробвах паниран кашкавал - резените овалях в яйце, брашно, пак яйце и пак брашно - идеята беше да се получи здрава коричка отвън. Сложих без бъркалката за около 6 минути като веднъж обърнах. Малко се поразтече, защото въпреки всичките ми усилия коричката не беше достатъчно плътна, но резултата ми хареса и това ще бъде вече моят начин, защото иначе ми е много мазен панирания кашкавал, а така ползвах 1 лъжица олио за 4 парчета.

Ради аз съм чел по другите теми за панирания кашкавал, че го тургали в камерата да стегне. Ама не помня душа дали преди да го панират или след като го панират. Твърдят, че така не им се разтичал кашкавала.

Аз пък съм на път тия дни да изпробвам картофени кюфтета, та да видим като как ще се получи.

# 176
  • Бургас
Получават си се картофените кюфтета, ама като ги наредя в тавата и ги метна във фурната по-лесно като че ли стават newsm78 Правих ги преди време, но с бъркалакат отначало и някои се надробиха. Ако ги запечеш първо без бъркалка сигурно резултата ще е по-добър

# 177

Страхотно изглеждат, предполагам и на вкус са били добри. Не разбрах само тавата или чушките си намазала със зехтин.

Чушките,чушките Joy

# 178
  • София
Получават си се картофените кюфтета, ама като ги наредя в тавата и ги метна във фурната по-лесно като че ли стават newsm78 Правих ги преди време, но с бъркалакат отначало и някои се надробиха. Ако ги запечеш първо без бъркалка сигурно резултата ще е по-добър

Права си. Ние във фурната направо ги правим на шницели, ама вътре един куп тюрлю гювеч добавяме, че ги майсторим демек зеленчукови да бъдат.

Между впрочем, в събота ще правя фалафели (ако не ме домързи де) та ша изпробвам аз машинката да видим какво ще каже по въпроса.

# 179
  • в матрицата
Ейй Дядо Хаджия, задължително ги направи тия фалафелчета, че аз съм им голяма фенка, тъкмо и рецепта ще дадеш  Grinning
Аз напоследък се отдадох  на замразените картофи, с 3 лъжички мазнина, стават неописуеми   Wink

Общи условия

Активация на акаунт