Рецепти за Actifry

  • 334 296
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 1 999
Много съм щастлива, че се записвам в тази тема. Имам уреда отпреди половин час  Laughing
Естествено първото нещо, което ще направя довечера са картофки.
От утре почвам с експериментите. Прочетох цялата тема и благодаря за споделеното  Hug

# 181
  • Мнения: 280
Дикси, честито, дано и на теб ти е така от полза, както и на повечето от нас!

# 182
  • София
  • Мнения: 6 118
Разглеждах темата на дядо хаджия за новите придобивки (кухненски),прочитам банички и изведнъж се зачудих - дали могат да се правят в нашия уред тези замразените полуготови банички.С половинката много ги обичаме,нямаме печка и обикновено мъкна при родителите ми да ги правим.
Някой да е пробвал да прави от замразените банички във фритюрника?

# 183
  • София
  • Мнения: 8 535
Разглеждах темата на дядо хаджия за новите придобивки (кухненски),прочитам банички и изведнъж се зачудих - дали могат да се правят в нашия уред тези замразените полуготови банички.С половинката много ги обичаме,нямаме печка и обикновено мъкна при родителите ми да ги правим.
Някой да е пробвал да прави от замразените банички във фритюрника?

Аз казвам моето лично мнение. Ако са малки - ще станат. Имаш и два варианта на приготвяне:

1. Изцяло без бъркалка, като по твоя преценка ги обръщаш за да се изпекат равномерно от всякъде.

2. Първоначално без бъркалка, като ги обръщаш поне един път за да се позапекат от двете страни. После тургаш бъркалката да си ги върти и да си ги запече равномерно.

Предупреждавам ! Аз не съм правил такива банички и това, което изразявам като мнение е по логика, съдейки от моето производство с моите си кори. Може би ако искате изпробвайте с една две да видите как става. Нямам представа, дали няма да има известно начупване на външната кора, защото не знам как точно ги правят в заводите.

Апропо за пореден път днес готвих в машината без да включвам часовника, а с наблюдение на яденето. Отново кюфтетата ми станаха превъзходни.

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 18:04 от дядо хаджия

# 184
  • София
  • Мнения: 6 118
Аз реших да пробвам от замразените банички,после ще докладвам.

# 185
  • Мнения: 2
Днес изпекох чушките за шопската салата в уреда. Станаха чудесни. Утре ще пробвам да изпека и ядки.

# 186
  • София
  • Мнения: 8 535
Днес изпекох чушките за шопската салата в уреда. Станаха чудесни. Утре ще пробвам да изпека и ядки.

Виж това за ядките не ми беше минало през ума. Пуканки обаче ни бих направил, щото се страхувам като почнат да подскачат да не се заврат в обдухвателя горе.

# 187
  • София
  • Мнения: 6 118


Ето ги и моите първи банички.Направих ги без бъркална,нямах търпение да ги чакам още да се запечат (27мин).По едно време реших да сложа бъркалката,но бързо се отказах,защото горната кора се оказа доста трошлива. На мен ми се видяха ужасно вкусни,изязох 2 преди да се наканя да ги снимам  Crazy.

# 188
  • София
  • Мнения: 8 535

Ето ги и моите първи банички.Направих ги без бъркална,нямах търпение да ги чакам още да се запечат (27мин).По едно време реших да сложа бъркалката,но бързо се отказах,защото горната кора се оказа доста трошлива. На мен ми се видяха ужасно вкусни,изязох 2 преди да се наканя да ги снимам  Crazy.

Да те попитам ти направо замръзнали ли ги сложи или първо ги размрази. Щото идеята ми е дали ако ги намажа с олио или масло горната кора няма да стане по еластична и да не се натрошва (не че го отчитам това като някакъв особен проблем)

# 189
  • София
  • Мнения: 6 118
Замръзнали ги пуснах.
Все си мисля,че тези  във формата на руло,ще са по-удачни за нашия уред,защото са по-прибрании ще може по-лесно да се обръщат от бъркалката. Баничките като охлюв като набъбнаха, заеха доста място и ми се струва,че бъркалкат ще ги сплесква.

# 190
  • Мнения: 1 999
Вече тествахме уреда. С картофки, разбира се  Grinning
Много, много съм доволна. Малко по-сухички от  тези, които сме свикнали да ядем, но не по-малко вкусни.
Радвам се, че вече няма да пържа  Laughing

# 191
  • Мнения: 4
Здравейте и от мен Grinning. Да се присъединя и аз към  Вас. Имам уреда от тази вечер/мъжът ми ме изненада много приятно/. Естествено ,че веднага го пробвахме. Правихме пресни картофки ,подсушени и неподсушени и резултата не ми допадна нещо.Първите стояха 40 мин и бяха меки,а не така хрупкави както пишете. Вторите бяха по-добре ,но има какво още да се желае.  Ще търся други варианти. Правихме и яйца, резулата беше много добър.Нямаше как да не пробваме и юфтетата- направихме ги с кашкавал и  останах приятно изненадана- станаха страхотни  Grinning Прилагам снимка

# 192
  • София
  • Мнения: 8 535
Здравейте и от мен Grinning. Да се присъединя и аз към  Вас. Имам уреда от тази вечер/мъжът ми ме изненада много приятно/. Естествено ,че веднага го пробвахме. Правихме пресни картофки ,подсушени и неподсушени и резултата не ми допадна нещо.Първите стояха 40 мин и бяха меки,а не така хрупкави както пишете. Вторите бяха по-добре ,но има какво още да се желае.  Ще търся други варианти. Правихме и яйца, резулата беше много добър.Нямаше как да не пробваме и кюфтетата- направихме ги с кашкавал и  останах приятно изненадана- станаха страхотни...

Значи аз не знам защо трябва да ги държите картофите 40 минути. Може би картофите, с които аз готвя са такива, но например вчерашните ми искаха около 25 минути. Впрочем да напомня, че аз часовника почти не го използвам, а си наблюдавам ястието през капака. А иначе аз поне до сега хрупкави картофи не успях да направя (с изключение на тия пикантните, ама то тях нали ги овъргалях в подправки).

А за яйцата да попитам. На очи или бъркани ги правихте. Че ми се е загнездила една идея да правя аз яйца на очи ама не знам кога ще им дойде реда де, че много заявки имам от челядта за готвене.

# 193
  • Мнения: 20
Току що направих гъбките, към 600 гр, смесени печурки, станаха отлични, малко малко ми се видяха, но съм изненадан колко бързо им изчезна водата и то много качествено, на вкус са различни - нито пържени, нито задушени, но мноооого вкусни.
Сега вървята два пъти по 1 кило пресни картофи, и понеже вече се едри ги посрязвам, един съвет - не ги оставяйте без надзор, защото запецват на перката при дръжката и започва да прескача отдолу задвижката и може да се потроши уредът. А за разбъркването ползвам бамбукови клечки за китайска ядене, бъркам без уплах, че ще издера уреда.
Последно ще пусна 1 кило готови мариновани пилешки пържолки, от бутче, обизкостени и ги нарязах на малки парчета, като орех, но това ще докладвам после. Ай да ви е сладко.

# 194
  • Мнения: 20
Значи, и пиленцето стана като слънце, пусна малко вода(все пак беше е1100 г), за 12 - 15 мин, като последните 5 мин поръсих с брашно за да обере водата и поръсих нужната сол, отлично, малко салата - и на масата  chef

Общи условия

Активация на акаунт