Рецепти за Actifry

• 334 308
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 195
  • София, родом- Силистра
дядо хаджия за яйцата и аз все се каня да пробвам на очи и накрая пак правя бъркани със сирене и понякога слагам и пресен лук. Мисля, че и на очи ще станат но сигурно без перката .

# 196
  • София
Да докладвам, че картофени кюфтета в тази машина не стават. Ако някой е пробвал някакъв вариант да пише, но не ми се вярва да се получи.

По тази логика си мисля, че и с паниран кашкавал ще се получи също провал. Явно само твърди смеси подлежат на обработка (например панирано саламурено - но е и топено сирене).

[Допълнение 1]

Впрочем като се замисля проблема ми е в кашкавала, който добавих в сместа. Той се разтопи и консистенцията ми омекна. Като излязат пак старите картофи ще опитам без него.

[Допълнение 2]

Ето едни фалафели приготвени в Tefal Actifry поднесени с типичната българска шарена сол и сос от сирене с чесън и копър. Основата е взета от форумите за арабската, турската и израелската кухня и естествено (като ме имате предвид мен де) леко модифицирана.

Кликнете върху снимките за да ги видите в по-голям формат.

И "оризови" банички (поредната ми щура идея или експеримент, която предстои да се развива) изпечени пак в същата машина. Тестото е направено с грис от ориз (намерих го в един диетичен магазин, но иначе първоначалната идея беше да ги правя с оризово брашно). А плънката е известния домашен пастет от кренвирши, сирене и сварени яйца. Ето ги и тях:

Кликнете върху снимките за да ги видите в по-голям формат.

Така днес при нас приключва активния кулинарен сезон. От утре го удряме на мързел, салати и студена мастика (аз лично студена кока-кола), а машината излиза в заслужена ваканция докато минат горещините.

Приятен апетит !

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 17:03 от дядо хаджия

# 197
  • София
Днес правих задушени зеленчуци. Позволих си от време на време да отварям капака и да заливам зеленчуците с две три супени лъжици вода. Накрая разтворих в 150 ml вряла вода една супена лъжица (равна, не с връх) подправка на Маги (зеленчуковата) половин чаена лъжица червен пипер и босилек. Оставих подправките във врялата вода да се разтворят добре и залях зеленчуците пет минути преди да приключа.

Апропо доматите ги пуснах нарязани на осминки, а чушките на кръгчета.

# 198
  • София
Аз да си докладвам за баничките  Mr. Green- във формата на руло си стават перфектни. Първо ги запекох без бъркалка,после сложих бъркалката. Ще направя снимка тия дни,защото снощи всичко ометохме за нула време.

# 199
Хей това е невероятна тема - и аз ще пробвам предложените рецепти. Уредчето си е супер!

# 200
НА НЯКОЙ СЛУЧВЯ ЛИ СЕ КАРТОФИТЕ ДА СЕ РАЗДРОБЯТ ПО ВРЕМЕ НА ГОТВЕНЕ.
НЯКОЛКО ПЪТИ МИ СЕ СЛУЧВА СЪС СТАРИ КАРТОФИ

# 201
  • София

Никога досега не са ми се раздробявали.
Картофите от един сорт ли са? Много ми е странно как така ще се раздробят картофи.

# 202
  • София

Никога досега не са ми се раздробявали.
Картофите от един сорт ли са? Много ми е странно как така ще се раздробят картофи.

Ами ей тъй раздробяват се. Ама на мене тоя номер ми го правят докато ги сварявам например в най-обикновена тенджера. В машината не съм го забелязал. То това по скоро става със старите картофи, младите са твърди и не вярвам и те да се раздробят.

# 203
  • София
Като заговорихте за картофи-някой пробвал ли е да направи чипс?Върти ми се такава идея Whistling

# 204
Като заговорихте за картофи-някой пробвал ли е да направи чипс?Върти ми се такава идея Whistling
Според мен чипса ще стане, защото аз като правя картофи ги режа на кухненски робот и се получават освен добре оформените  парченца и едни шупли. Та тези шупли после стават много хрупкави  и вкъщи се състезаваме, кой да ги яде Simple Smile
Ако можеш да нарежеш картофките за чипс ще са перфектни Simple Smile

# 205
На мен са ми се разпадали само от полуготовите и замразени картофи. И по-точно не се разпадат, но леко се надробява част от тях

# 206
Правила съм тиквички - стават малко по-жилави от пържените в тиган, но пък само с лъжичка мазнина и после смесени с кисело мляко и копър са доста вкусни.

# 207
  • София
...
Според мен чипса ще стане, защото аз като правя картофи ги режа на кухненски робот и се получават освен добре оформените  парченца и едни шупли. Та тези шупли после стават много хрупкави  и вкъщи се състезаваме, кой да ги яде Simple Smile
Ако можеш да нарежеш картофките за чипс ще са перфектни Simple Smile

Не знам обаче бъркалката какво мнение има по въпроса и дали няма да ги начупи.

# 208
  • далечно
присъединявам се към списъка на собственици на това чудо, с което снощи се сдобих под насмешливия поглед на половинката  Rolling Eyes Аз не съм голям готвач-ентусиаст, но ще дам шанс на г-н Актифрай да се изяви напр. тази вечер.

Някой правил ли е нещо с гъби в него?

останах с впечатлението, е книжката, която върви с него, е различна на различните езици. Поне някои от рецептите тук ги няма в моята, която е на италиански (+гръцки  Rolling Eyes)

# 209
  • София
присъединявам се към списъка на собственици на това чудо, с което снощи се сдобих под насмешливия поглед на половинката  Rolling Eyes Аз не съм голям готвач-ентусиаст, но ще дам шанс на г-н Актифрай да се изяви напр. тази вечер.

Някой правил ли е нещо с гъби в него?

останах с впечатлението, е книжката, която върви с него, е различна на различните езици. Поне някои от рецептите тук ги няма в моята, която е на италиански (+гръцки  Rolling Eyes)

дядо хаджия има публикувана рецепта с гъби.Погледни по назад в постовете.

Общи условия

Активация на акаунт