Рецепти за Actifry

  • 334 365
  • 1 504
  •   2
Отговори
# 360
  • Мнения: 153
Здравейте,

от скоро и ние вкъщи се наслаждаваме на уреда  eat

И пилето с ананас от книжката стана страхотно.

много ме заинтригува тая рецепта, моля някой да ми я препише от книжката, моята е на немски и такава рецепта няма. Благодаря предварително   bouquet

Ще напиша рецептите, които имам в моята, ако си харесате някоя, ще я напиша  Peace
картофи - с вкус на къри, паприка, бадеми, розмарин, кокос, ванилия, фъстъци и бекон, с подправки;
сосове - коктейл, паприка, авокадо, зелен, къри, тцацики
месни - телешко по мадагаскарски, панирано пуешко, чили кон карне, пиешко със зелена, червена и жълта чушка, сладко кисело свинско, пилешко с къри, гулаш, наденички с боб
с риба - картофи със скариди, рибно рагу със сметана, риба с бадеми и броколи, панирани рибени парчета, сос риба тон
зеленчуци и яйца - зеленчуков "тиган", гъби, зеленчуци с пшенични кълнове, леща, зелена салата с кротони и бекон, "копчета" от кашкавал, яйца с бекон
сладки ястия - ябълки с канелена захар, компот от вишни, ябълково-фъстъчено-картофено нещо, не мога да преведа думата

още нищо не съм пробвала от книжката, ядем само пържени картофи, много ни харесват

# 361
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 760
Пиле с ананас

600гр обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани на лентички 1х3см
1 мерителна лъжица (м.л) царевично брашнои допълнително количество за поръсване на пилешките гърди.
сол и прясно смлян черен пипер за подправяне
2 м.л слънчогледово олио
1/2 м.л смлян джинджифил
1/2 м.л  леко лютиво къри на прах
250 гр ананас от консерва,( тегло без сока) сока се запазва
2 м.л соев сос
250 мл студена вода
1/2- 1 м.л кафява захар
2 м.л от останалия сок

В голяма купа се поръсват внимателно парчетата пиле със сместта от  брашното, солта  и пипера.
Пилето се поставя в Актифрая, полива се равномерно с олио и се готви 5  мин.
В купа се смесват кърито, джинджифила със ананаса и соев сос. Изсипва се в Актифрая и оставете да се маринова 5 мин. Добавя се водаат и захарта. В малка купа се смесва една мер. лъжица брашно със сока от ананас до получаване на гладка смес. Добавя се в Актифрая
Готви се още 10 мин или докато пилето стане крехко

# 362
  • Мнения: 153
Хиляди благодарности   bouquet

# 363
  • Мнения: 0
Благодаря Ви много за всички съвети и рецепти за ActiFry.От вчера(10.03.2010) и аз съм "член" на вашето голямо семейство.Много успехи и целувки!   bouquet  bouquet  bouquet

# 364
  • Мнения: 280
Добре дошли на всички нови! Темата малко е позамряла, че ние изпробвахме каквото се сетихме, сега остава вие с нещо ново да ни изненадате.
А, ако имате въпроси - насреща сме Wink

# 365
  • Мнения: 274
Ами аз да ви се оплача, че опитах да направя пилешки хапкис корнфлейкс, но се получи пилешки хапки И корнфлейкис Laughing Всичко се разпадна, не бях махнала бъркалката. Може би без бъркалка ще стане по-добре.. Кажете вие как ги правите. Да ви споделя аз, как си правя тиквички. 1л. олио 1,2 л. вода и малко соев сос. Слагам тиквичките без брашно. Стават много вкусни и хрупкави и изобщо не са лигави и кашкави. Пробвайте, ако искате

# 366
  • в матрицата
  • Мнения: 937
Hris4o, браво за тиквичките, чак невероятно ми се струва, че са станали хрупкави, какви бяха тиквичките??
За хапките - без бъркалка се правят, както и кюфтета, фалафели и изобщо всичко , което има вероятност да се разпадне  Peace

# 367
  • Мнения: 274
Ясно какъв ми е бил проблема с хапките Laughing А тиквичките са обикновени, дребнички, май само такива има сега на пазара newsm78 Не знам като излязат тези големите, дали ще стават пак така. Някъде около 10 мин ги приготвям и на външен вид си изглеждат като пържени. Според мен тази кашкавост, която се получава е от смесването на брашното с сока на самата тиквичка... Аз всъщност открих, че стават хубави като си правих зеленчуков микс: лук на едро, моркови на дълги ленти, тиквички и чушки. Е такова нещо мога да ям с години, голям съм заек. Мъжът ми обаче е по-впечатлен принципно от свинските пържоли и гледам да не прекалявам със зеленчуците Joy

# 368
  • Мнения: 1 313
Аз пробвахтиквичките без брашно и пак станаха меки - вкусни, но в никакъв случай хрупкави. Не ми е ясно защо пише да се слага вода след като те са много водни и пускат доста?

# 369
  • Мнения: 274
Аз пробвахтиквичките без брашно и пак станаха меки - вкусни, но в никакъв случай хрупкави. Не ми е ясно защо пише да се слага вода след като те са много водни и пускат доста?
Арлина, пробвала съм без вода, обаче все ми се струваха много сухи и добавях соев сос. Резултатът беше, че бяха доста солени Grinning Може би пък много дълго ги готвите, това така или иначе не са пържени тиквички, а по-скоро са като тези в китайските ястия.

# 370
  • Мнения: 179
Аз пилешките хапки с корнфлейкс си ги правя с бъркалката, просто преди това го натрошавам на ситно, притискам силно и оставям малко време да полепне добре. Нямам проблеми Simple Smile

# 371
  • Мнения: 1 313
Арлина, пробвала съм без вода, обаче все ми се струваха много сухи и добавях соев сос. Резултатът беше, че бяха доста солени Grinning Може би пък много дълго ги готвите, това така или иначе не са пържени тиквички, а по-скоро са като тези в китайските ястия.
Май си права - дълго ги готвя, защото стават много кафеви (обичам препечено Blush). Мисля да пробвам за по кратко и може би по дебели резенчета newsm78?

# 372
  • София
  • Мнения: 8 535
Аз пък изпържих (изяло без бъркалка) една смес в актифрая от пасирани варени картофи, моркови, попарени овесени ядки, лук и брашно от нахут (е ... и подправки). Та се досещате, че това чудо се прави на малки кюфтенца нали и после се ядат де.

Може би защото за пръв път добавих и пасирани моркови та вкусът ми изглежда наистина много интересен. Пробвайте и вие !

Ето ги, нарекох ги картофени фалафели:

# 373
  • Мнения: 274
Аз пък изпържих (изяло без бъркалка) една смес в актифрая от пасирани варени картофи, моркови, попарени овесени ядки, лук и брашно от нахут (е ... и подправки). Та се досещате, че това чудо се прави на малки кюфтенца нали и после се ядат де.

Може би защото за пръв път добавих и пасирани моркови та вкусът ми изглежда наистина много интересен. Пробвайте и вие !

Ето ги, нарекох ги картофени фалафели:

Много добре изглеждат, но много занимавка иска това Rolling Eyes Ти си мераклия, а тези като мене, дето все бързат, само пържат картофи и риба Laughing

# 374
  • София
  • Мнения: 8 535
...
Много добре изглеждат, но много занимавка иска това Rolling Eyes Ти си мераклия, а тези като мене, дето все бързат, само пържат картофи и риба Laughing

Не е по-голяма занимавка от едни обикновени кюфтета.

Общи условия

Активация на акаунт