Рецепти за Actifry

• 334 339
  • 1 504
  •   2
Отговори
# 255
Май само веднъж сме имали проблем с почистването на бъркалката,но не си спомням какво бяхме готвили.

# 256
Здравейте на всички.

И аз влязох в клуба. Мн съм щастлива че си взех това "чудо на природата"   newsm44. За две седмици изядохме половин чувал с картофи  Wink.  Уреда ми върши перфектна работа, а аз така да мразя да готвя. Засега правих пилешка кавърма с фикса на маги. получи се прилично. кремвирши си препекохме и пуснах едни кюфтета за скара. Получиха се добре. Картофите всеки път ми стават различно но основното е че слагам повечко олио и винаги ми харесват как се получават. Смятам скоро да пробвам и рецептата която е споделена от гого за дробчетата. Предполагам че и те ще се получат. Това е засега Ако все пак ми хрумне нещо гениално задължително ще споделя. До тогава ще следя с интерес и ще пробвам вашите добри идеи.   bouquet

# 257
Сетих се да питам дали много дръмчи и дали готви бавно.На колко градуса готви?Заслужава ли си парите,че много ми харесва а се двоума ThinkingБях гледала в "на кафе" готвиха в нега и ми се стори, че готви бавно и много бръмчи?!

# 258
ditka_sl - зависи какво разбираш под бавно и бързо готвене, според мен е бързо  - месото става за 20 мин. , картофите за 40 (ако са бланширани за 10-15 мин.), тиквичките за 40 мин., не съм го ползвала за нещо повече от 40 мин., звука му е малко като на печка духалка, приглушен тъп звук. Ако го ползваш само за пържени картофки за повече от 2-ма човека е бавно, защото 1 кг. картофи е едно печене, и според мен са за не повече от 2-ма човека. Така че ако трябва да правиш няколко тура. .. са си няколко пъти по 40

# 259
Ухааа 40 мин за картофи Rolling Eyes.Обикновено ползвам бланширани де.А като го ползвате за готвене не манджа (пиле със сметана пр.) за колко порции е храната?

# 260
Не съм правила пиле със сметана, но свинско със зеленчуци максимум 4

# 261
  • София
По въпроса за времето на готвене, всичко зависи от продуктите. Имал съм например картофи, които са били готови и за 25 минути. Между другото любопитно ми е за колко време пържите 1 кг. картофи по традиционния ничин и с колко олио ? (ама без фритюрник - на тиган).
Що се касае до готвенето, назад в тази тема има различни идеи вижте ги. Тук няма следене, да не прегори, па разбъркване. Не мисля, че времето на готвене на подобни ястия по традиционния начин отнема повече време.
Кюфтетата също стават страхотни, а пък печените ябълки страхотни. За карамелизираните банани обаче забравих - синът ми отдавна не ги е правил.

# 262
Дробчетата по рецептата на гого станаха СТРАХОТНИ. Имах гости направих пилешки бутчета бедра и дробчета. Познайте кое остана   chef Това е най-разумната покупка която съм правила. Препоръчвам горещо на тези които умуват   bouquet

# 263
По въпроса за времето на готвене, всичко зависи от продуктите. Имал съм например картофи, които са били готови и за 25 минути. Между другото любопитно ми е за колко време пържите 1 кг. картофи по традиционния ничин и с колко олио ? (ама без фритюрник - на тиган).

Картофите (4 големи порции сурови) ги пържа наведнъж на Тефал тиган Уок, на керамичен плот, мазнина отива към половин шише, сгорещява се цялото за 2 мин., пържи се за около 15-20 мин, разбърквам само 2 пъти. Много съм доволна от този новооткрит за мен начин, защото преди на стария котлон отнемаше над час, сгорещяване и пържене на по-малки порции. И все пак много се замислих за тоя Actifry, защото звучи доста по-здравословно. А да попитам - някой пробвал ли е пържена цаца? Ако стане без да се разкашка и хрупкава бих дала и два пъти повече пари Mr. Green

# 264
  • София
...А да попитам - някой пробвал ли е пържена цаца? Ако стане без да се разкашка и хрупкава бих дала и два пъти повече пари Mr. Green

Поразрови се по назад в темата пърженето на цаца е коментирано и даже имаше разяснения как се прави.

# 265
  • София
Я да попитам като миете бъркалката махате ли и гумата отдолу ?

# 266
  • в матрицата
Нищо не махам на бъркалакта, дори не съм забелязала , че има гума  Mr. Green

# 267
  • Бургас
Нищо не махам на бъркалакта, дори не съм забелязала , че има гума  Mr. Green

И аз така - направо в миялната я слагам и се измива перфектно

# 268
  • София
Ми то хубаво ама аз пък като я махнах вчера тая гума отдолу, да не ви описвам какво чудо беше вътре.

Пък да ви кажа тая бъркалка е най слабото място на актифрая. Направо имам чувството, че скоро ще се разпадне.

# 269
  • София
и аз не съм видяла,че има и гума.... кой знае тогава какво се е събрало там Twisted Evil а и след като прочетох колко са нежни и чувствителни и се чупят почти с поглед, все гледам да не я пиполя много,много,че да не хукнем към сервиза за нова

Общи условия

Активация на акаунт